Filter

[Gespeeld] Wii U-games in ontwikkeling tijdens post E3-event - deel 2

[Gespeeld] Wii U-games in ontwikkeling tijdens post E3-event - deel 2


Dj Super

Vorige week brachten we jullie het eerste deel van de lading Wii U-titels waarmee we op het Nintendo post E3-event aan de slag zijn geweest. Geen Mario meer, maar een hele reeks games met andere en nieuwe hoofdrolspelers die her en der verrassend uit de hoek komen. Nintendo voert het tempo op en dat hebben we geweten.

[Review] Mad Bullets (iOS, Android)

[Review] Mad Bullets (iOS, Android)


Wimpie

Terwijl sommige mobiele shooters dezelfde vrijheid en gameplay bieden als consoletitels, kiezen andere ontwikkelaars voor een eenvoudige aanpak. Verlang je naar de oude onrail shooters zoals we die kennen uit de arcadehallen van vroeger? Dan is Mad Bullets wellicht jouw ding. Wij trokken onze wapens en gingen met het spel aan de slag.

[Review] Secret Files Tunguska (iOS)

[Review] Secret Files Tunguska (iOS)


Michael.Cox

De laatste maanden krijgen we regelmatig pc-remakes van iOS-titels voorgeschoteld. Niet zelden ontbreekt elke vorm van pc-waardigheid en willen ontwikkelstudio's gewoon lekker poen scheppen. De omgekeerde richting, pc-spellen die een iOS-variant krijgen, wordt ook sporadisch gevolgd en zo kunnen gamers die vaak onderweg zijn ook genieten van recente maar ook oudere kaskrakers. Secret Files: Tunguska brak nooit echt grote potten, maar toch hebben we een voorgevoel dat dit avonturenspel de nodige iPad-tijd zal opeisen.

9lives sprak met Steven ter Heide en Arjan Bak van Guerrilla Games

9lives sprak met Steven ter Heide en Arjan Bak van Guerrilla Games


StanTem

9lives trok enkele weken geleden naar het in Amsterdam gevestigde Guerrilla Games om kennis te maken met de nieuwe DLC voor Killzone: Shadow Fall. Co-op gameplay was een veel gevraagd iets voor de first-person shooter van de Nederlandse ontwikkelstudio en het team achter dat spel bezorgt ons dat nu met de Intercept-DLC. Wij hadden de eer om als een van de eersten met Intercept aan de slag te gaan en de Game Director en Lead Designer na enkele speelsessies aan de tand te voelen.

[Review] Pokémon Trading Card Game (3DS eShop)

[Review] Pokémon Trading Card Game (3DS eShop)


Michael.Cox

Nintendo's eShop roept niet zelden nostalgische gevoelens op. Oude klassiekers worden terug in de spotlight geplaatst en sommige daarvan weten ook vandaag nog voor animo te zorgen. Pokémon Trading Card Game voldoet aan alle bovenstaande eisen, want dit Game Boy Color-spel was destijds het digitale alternatief voor de dure verzamelhobby. Decks samenstellen, anderen verslaan en uiteindelijk de beste kaartspelers het nakijken geven. Wij kwamen, zagen en overwonnen.

[Bordspel] Euphoria: Build a Better Dystopia

[Bordspel] Euphoria: Build a Better Dystopia


Bordspel

Het aantal Kickstarter-projecten die zich profileren als de ultieme uitvinders van het warme water en het daarbij horende bordspel , zijn werkelijk niet meer bij te houden. Zowel eenzame avonturiers als grote uitgeverijen vechten om jullie aandacht en vooral om jullie zuurverdiende centen. Allen schermen ze met exclusieve promo's, professionele trailers en wervelende reviews om hun idee aan de man en/of vrouw te brengen. Maar kunnen ze de torenhoge verwachtingen, die ze zelf creëren, wel waarmaken eens hun eindproduct, maanden later, voor je op tafel ligt? Moet je spijt hebben dat je in extremis geen bijdrage hebt geleverd? Voegt zo'n titel iets toe aan je uitgebreide collectie? 9lives zoekt het met plezier voor jullie uit. Deze keer al dobbelend.

Klassieke spelletjes: Bordspellen op 9lives

Klassieke spelletjes: Bordspellen op 9lives


Bordspel

We schrijven op 9lives ook artikels over bordspellen. In deze special zullen we die artikels verzamelen, zodat ze eenvoudiger terug te vinden zijn.

[Preview] Battleborn

[Preview] Battleborn


Ardtieboy

De mannen bij Gearbox Software kunnen nu eenmaal niet stil blijven zitten. De ontwikkelaar is voornamelijk bekend van de fantastische Borderlands-franchise, een game die het genre herdefinieerde. Randy Pitchford en zijn team gaven ons, onder het motto: "Als we de mensen hadden gevraagd wat ze destijds wilden, reden we vandaag met snellere paarden", een totaal nieuwe game-ervaring onder de vorm van Borderlands en Borderlands 2. Niemand had vraag naar de game tot Gearbox het ons afleverde op een fluwelen kussentje en daarmee een grote leegte opvulde. Ditmaal proberen ze een gelijkaardig gat in de markt op te vullen met Battleborn.

[Review] Pro Cycling Manager 2014 (pc)

[Review] Pro Cycling Manager 2014 (pc)


Michael.Cox

Veel Belgen leven voor de koers. Ze staan 's morgens op, proberen rustig te ontbijten en beginnen dan nagelbijtend te ijsberen tot men de volgende rit eindelijk begint uit te zenden. Ja, België houdt van wielrennen en de gamende koersliefhebbers kunnen met de nieuwe Pro Cycling Manager aan de slag. Wij beklommen bergen, behoedden onszelf voor valpartijen in het dalen en dat allemaal met de daver op het lijf, want om te koersen moet je toch een kleine beetje zot zijn...

[Review] Killzone: Shadow Fall - Intercept

[Review] Killzone: Shadow Fall - Intercept


StanTem

Betalende downloadbare content raakt steeds meer ingeburgerd. Sommigen moeten er nog altijd helemaal niets van weten, maar anderen dokken graag een beetje extra geld neer voor wat nieuwe content. Ook de Killzone-franchise is al enige tijd op de DLC-kar gesprongen. Guerrilla Games biedt ons sinds vorige maand een nieuw pakket aan voor het multiplayergedeelte van Killzone: Shadow Fall. Of de Nederlandse ontwikkelstudio het de tien euro waard heeft gemaakt, lees je in deze review.

[Review] Maak levens kapot in Bio Inc. (iOS, Android)

[Review] Maak levens kapot in Bio Inc. (iOS, Android)


Wimpie

Games die gezondheidsproblemen aankaarten, hebben doorgaans maar één doel: je moet als speler een geneesmiddel zoeken. In Bio Inc is het net andersom. Mensen die ziek zijn, moet jij nog zieker maken en hopelijk laten sterven vóórdat de dokters met een oplossing kunnen komen. Wilde je House M.D. altijd al slimmer af zijn, dan lijkt deze game iets voor jou. Wij trokken onze niet-zo-steriele handschoenen aan en gingen aan de slag.

[Review] Marble Drop (iOS, Android)

[Review] Marble Drop (iOS, Android)


Wimpie

We geven het toe, als het op apps aankomt, dan hebben we een vreemde smaak. Net om die reden besloten we de nieuwe iOS-game Marble Drop te downloaden. Met knikkers spelen? Dat deden we vroeger graag op de speelplaats van de lagere school. We waren om die reden benieuwd of digitale knikkers ook leuk kunnen zijn.

[Review] Sky Force 2014 (iOS, Android)

[Review] Sky Force 2014 (iOS, Android)


Wimpie

De Sky Force-franchise draait al een tiental jaren mee. In 2014 verscheen het allereerste spel uit de reeks op slimme telefoons die indertijd al games konden draaien. Jammer genoeg is de franchise in de vergetelheid geraakt, tot nu dan. Sky Force 2014 vloog onlangs de App Store binnen en wij kropen achter de stuurknuppel van onze vliegende roestbak om onze vliegkunsten in het spel uit te testen.

[Review] Oscura: Second Shadow (iOS)

[Review] Oscura: Second Shadow (iOS)


Wimpie

Wat ruist daar door het struikgewas? Het is de bewaker van het licht die tracht de wereld te redden van een eeuwigdurende nacht. In Oscura Second Shadow ben jij de bewaker en loop je met een waakvlam doorheen prachtig vormgegeven levels. Wij gingen op pad om het laatste licht te redden.

E3 2014: Hellraid

E3 2014: Hellraid


Den_John

Techland is druk in de weer. Niet enkel zit de studio midden in de ontwikkeling van Dying Light, daarnaast hebben de Polen nog tijd gevonden voor Hellraid. Deze eerstepersoons hack-&-slashgame moet het perfecte huwelijk worden tussen Skyrim, Hexen, Witchaven en eender welk multiplayer-only spel. Kort door de bocht of hebben we het toch bij het rechte eind? Oordeel zelf maar…

[Review] SBK 14 (iOS)

[Review] SBK 14 (iOS)


Wimpie

Voor de liefhebbers van snelle wagens zijn er genoeg games te vinden in de App Store. Fans van snelle motoren daarentegen hebben minder geluk: slechts een handvol games tonen de tweewielige scheurmachines in hun volle glorie. Onlangs verscheen een nieuwe motoracegame: SBK 14.

[Review] Urban Trial Freestyle (iOS)

[Review] Urban Trial Freestyle (iOS)


Wimpie

De vakantie is aangebroken en als je in het regenachtige België blijft, dan is het zoeken naar leuke dingen om de tijd mee te doden. Hier op 9lives testen we de ganse zomervakantie de nieuwste mobiele games uit, zo weet je wat er al dan niet de moeite is om te downloaden. Deze week gingen we aan de slag met Urban Trial Freestyle, een motorcrossgame die ons wel erg bekend voorkomt...

E3 2014: Dead Island 2

E3 2014: Dead Island 2


Den_John

Dead Island was een sterk spel wanneer je een oogje dichtkneep voor de matige graphics, slechte gelaatsanimaties en het simpele gevechtssysteem. De sfeer, interessante (zij)missies en de uitgebreide online co-op die het spel bracht, zorgden ervoor dat Dead Island toch een aankoop waard was. Hoewel verkoopcijfers uitbleven – en er nog een gimmick genaamd Riptide uitkwam – liet een echt vervolg van het Poolse Techland op zich wachten. Drie jaar na het eerste deel, konden wij afgelopen E3 een eerste glimp opvatten van het vernieuwde Dead Island-project onder leiding van Yager Development. De ontwikkelingsstudio die – naar ons eigen mening – het schitterende Spec Ops: The Line bracht...

[Review] Child of Light (PSV)

[Review] Child of Light (PSV)


StanTem

Het zijn niet altijd kleine ontwikkelstudio’s die met indieachtige titels afkomen, ook grote gamebedrijven hebben de smaak nu te pakken. Zo wist Ubisoft ons enkele maanden geleden het magische Child of Light te brengen op consoles en pc. De PlayStation Vita-versie bleef opvallend afwezig, maar dat maakt de ontwikkelaar en tevens uitgever nu eindelijk goed. Wij zijn echter wel benieuwd of het sprookje evenveel magie zal weten los te weken op het kleine apparaat of gaat er tijdens het downloaden ervan toch wat van de toverkracht verloren?

[Gespeeld] Wii U-games in ontwikkeling tijdens post E3-event - deel 1

[Gespeeld] Wii U-games in ontwikkeling tijdens post E3-event - deel 1


Dj Super

Net terug van vakantie en we vinden een uitnodiging voor het post E3-event van Nintendo in de bus. Terwijl collega Y@nnick zich bekommerde om de 3DS-titels, lag onze focus bij de uitgebreide lading Wii U-games die we mogen verwachten. Aangezien we volop aan de slag zijn geweest en we niet alles in één enkele special kunnen steken, krijgen jullie er meteen twee voorgeschoteld. We beginnen met die games waar de fiere en goedlachse mascotte van Nintendo zijn tanden heeft ingezet.

I tried to think of the most harmless thing. Something I loved from my childhood. Something that could never ever possibly destroy us. Mr. Stay Puft!

screenshot of the day

5.2

0

Wie wint de plek in de AC: Unity tv-spotInzending1 Inzending 2 Inzending 3 Inzending 4 Inzending 5 Inzending 6 Inzending 7 Inzending 8
Copyright © 2014 Telenet N.V. - Wedstrijdreglement - Algemene voorwaarden - Mobiele website