Filter

[Review] Octodad: Dadliest Catch

[Review] Octodad: Dadliest Catch


StanTem

Tegenwoordig is het al ‘indie' wat de klok slaat en bijgevolg worden we met indiegames om de oren geslagen. Naast de tientallen indies op pc zijn ook Microsoft en Sony bezig om zo veel mogelijk indie-ontwikkelaars te overtuigen om games voor hun next-gen consoles te ontwikkelen. Het resultaat van dat offensief mag gezien worden, want we kregen al heel wat pareltjes voorgeschoteld. Deze week verscheen onder andere Octodad: Dadliest Catch in de PlayStation Store, maar moeten we voor zo’n game onze PlayStation 4 opstarten?

[Hardware] Getest: Huawei Ascend G6

[Hardware] Getest: Huawei Ascend G6


Wimpie

Sony, Acer, Nokia,... Het zijn namen van fabrikanten die wellicht het eerst in je opkomen wanneer je aan smartphones denkt. Als het van de Chinezen afhangt, dan komt daar snel verandering in. Het bedrijf is nu al een dik jaar aanwezig op de Europese markt en brengt betaalbare doch degelijke smartphones uit. De jongste telefoon die van de band rolde is de Huawei Ascend G6. Wij gingen er voor jullie mee aan de slag.

[Review] Hitman Go (iOS)

[Review] Hitman Go (iOS)


Wimpie

Sinds vorige week kunnen we met Agent 47 op mobiele apparaten aan de slag. De kale geheimagent doet afstand van zijn gewelddadige third person shooter-leven en komt terecht in een wereld waarin diorama's en gezelschapsspelen onafscheidelijk zijn. Wij gingen voor jullie aan de slag met het uitermate verslavende Hitman Go.

[Impressie] Killzone: Shadow Fall - Insurgent Pack

[Impressie] Killzone: Shadow Fall - Insurgent Pack


StanTem

Op de PlayStation 4 hebben we momenteel drie shooters die aan elkaar gewaagd zijn. Alle drie zijn het gevestigde waarden in de gamingindustrie en ze gaan allemaal al enkele jaren mee. We hebben het uiteraard over Call of Duty, Battlefield en PlayStation-exclusive Killzone. Van die laatste verscheen er onlangs downloadbare content, een gegeven dat niet meer weg te denken is in het wereldje van de games. Biedt de DLC genoeg waar voor de tien euro die het kost, of schaffen we beter downloadbare content bij de concurrentie aan?

Hoe 'GTA' is Watch_Dogs?

Hoe 'GTA' is Watch_Dogs?


Ronald Meeus

Het recept van Grand Theft Auto - een levende stad, die tegelijkertijd dienst doet als verhalend canvas en als 'zandbak' voor banditisme van allerlei aard - werd al tientallen keren gekopieerd, gerecycleerd, opnieuw uitgevonden en op bepaalde momenten zelfs verbeterd. Met zijn technothriller Watch_Dogs gaat nu ook Ubisoft resoluut die GTA-toer op. Maar in hoeverre volgt de game het bekende stramien, en vanaf waar voegt hij effectief dingen toe aan de formule? We gingen het na tijdens recente previewsessies in Montréal en Parijs, waar we de game een uur of vijf lang in de vingers kregen.

Nintendo eShop Weekly - 24/04/14

Nintendo eShop Weekly - 24/04/14


Dj Super

Nintendo heeft voor zijn verschillende platformen een digitale winkel ter beschikking gesteld die elke donderdag van een nieuwe update wordt voorzien. In de Nintendo eShop  kun je verschillende nieuwe games en klassiekers vinden. Wij zetten alvast even op een rijtje wat je deze week mag verwachten.

Maken freemium games de industrie kapot?

Maken freemium games de industrie kapot?


Wimpie

Wanneer we gratis mobiele games reviewen hier op 9lives, dan merken we dat jullie doorgaans een duidelijke mening hebben over dit type spellen: het is rommel en ze maken de wereld kapot. Het is erg moeilijk om geen mening te hebben over games die je gratis kan spelen maar waarin je toch moet betalen om sneller vorderingen te maken. Wel, of je ze nu haat of niet, het ziet ernaar uit dat freemium games zullen blijven. Wij zoeken voor jullie uit of dat een goede zaak is.

9lives sprak met hoofddesigner Mike Laidlaw over Dragon Age: Inquisition

9lives sprak met hoofddesigner Mike Laidlaw over Dragon Age: Inquisition


Ronald Meeus

Hoe het verder moet met de Dragon Age-reeks, na het teleurstellende Dragon Age II? RPG-keurmerk Bioware heeft een aantal ideeën, die we dit najaar gematerialiseerd zullen zien in Dragon Age: Inquisition, de derde game uit de reeks. En, als we 'showrunner' Mike Laidlaw mogen geloven, de "definiërende game" uit de serie. We spraken met hem over de game via conference call.

[Review] Batman: Arkham Origins Blackgate - Deluxe Edition

[Review] Batman: Arkham Origins Blackgate - Deluxe Edition


EliasAdam

Handheldgamers zullen het er zeker mee eens zijn dat zowel de 3DS als de PlayStation Vita wat meer exclusieve toppertjes kunnen gebruiken, los van de occasionele games die door studio's van Sony en Nintendo worden ontwikkeld. Warner Bros. is het daar mee eens en besloot bij de release van Batman: Arkham Origins ook met Blackgate af te komen dat naast zijn grotere broertje kon worden gelegd. Hoewel de game zowel zijn positieve als negatieve punten kende, werd alsnog beslist een Deluxe Edition voor pc, Wii U, Xbox 360 en PS3 uit te brengen. Een goede beslissing?

[Review] Kirby, F-Zero en Yoshi's Island (Wii U eShop)

[Review] Kirby, F-Zero en Yoshi's Island (Wii U eShop)


Dj Super

In deze special bespreken we drie titels die de overstap maken van de Game Boy Advance naar de Wii U en dat dankzij de Nintendo eShop. Kirby & The Amazing Mirror, F-Zero: Maximum Velocity en Yoshi's Island: Super Mario Advance 3 behoren tot de eerste lading die Nintendo opnieuw op het grote publiek loslaat. Nostalgie ten top, alleen blijft de vraag of ze nog steeds de moeite waard zijn...

[Bordspel] Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island

[Bordspel] Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island


Bordspel

Onophoudelijk joeg de wind over het dek, terwijl de regen het schip geselde. De kapitein schreeuwde zijn bevelen uit zonder dat iemand hem hoorde. De driemaster kraakte in al zijn voegen. Zeilen scheurden. Tegen beter weten in, bond hij zich vast aan de reling. Plots draaiden alle hoofden in de richting van een oorverdovend geraas. Een torenhoge golf denderde op hen af. Met een nietsontziende kracht beukte de muur van water zich op het houten karkas dat kapseisde. Alles werd onverbiddelijk meegesleurd in de diepte van de woeste zee.

Klassieke spelletjes: Bordspellen op 9lives

Klassieke spelletjes: Bordspellen op 9lives


Bordspel

We schrijven op 9lives ook artikels over bordspellen. In deze special zullen we die artikels verzamelen, zodat ze eenvoudiger terug te vinden zijn.

[Review] Strike Suit Zero: Director's Cut

[Review] Strike Suit Zero: Director's Cut


StanTem

Alles wat iets met de ruimte heeft te maken, heeft aantrekkingskracht. Kijk maar naar de populariteit van zowel Star Wars als Star Trek en het kassucces van Gravity. Uiteraard geldt dat niet alleen voor films, maar ook voor allerhande games. Op de consoles is het ruimtegenre nogal dun bezaaid, maar sinds kort kunnen ruimtefanaten opnieuw aan hun trekken komen. Loont het de moeite om het ruimtepak aan te trekken, of blijf je beter met beide voeten op de aardse grond staan? Wij zochten het alvast voor jullie uit.

[Review] Dead Nation

[Review] Dead Nation


ardtieboy

Met de E3-beurs in het verschiet moeten nog steeds bepaalde ontwikkelaars enkele beloftes nakomen van de vorige editie. Housemarque is zo'n bedrijf; de studio beloofde ons vorig jaar namelijk een PlayStation Vita-versie van hun Dead Nation. Daarmee komt de ontwikkelstudio in het lijstje van ontwikkelaars die ervoor zorgen dat hun game zowel op de PlayStation 4PlayStation 3 als PlayStation Vita speelbaar is. Hoewel het spel lovende kritieken kreeg op de PlayStation 3 en 4, haalden we onze kritische zelf uit de kast en gingen aan de slag met de handheldversie.

[Review] Beware Planet Earth

[Review] Beware Planet Earth


Michael.Cox

22 jaar geleden zette E.T. de wereld op stelten: het aantal ufo-meldingen steeg drastisch en elk verdacht vliegend object werd aan op hol geslagen aliens gelinkt. Beware Planet Earth, het spel dat we in deze review zullen bespreken, zou weleens hetzelfde kunnen teweegbrengen en dan vooral onder de agrariërs. Stoute marsmannetjes trachten immers onze koeien te stelen en dat kunnen we natuurlijk niet tolereren...

Op zoek naar de volgende generatie mobiele games

Op zoek naar de volgende generatie mobiele games


Ronald Meeus

Angry Birds, Fruit Ninja, Canabalt: de huidige generatie videogames voor mobiele platformen is stilaan uitgespeeld. Een volgende kondigt zich dus aan, met nieuwe, innovatieve manieren om de eigenschappen van je smartphone of tablet te gebruiken. Net zoals bij de vorige lichting zullen we eerst een periode van wilde experimenten krijgen (weet je nog de tijd van zwenkbesturing en virtuele knoppen?), maar het idee is alvast dat we voortaan iets méér voorgeschoteld krijgen dan spellen met een overgesimplificeerde gameplay. Hier zijn vijf richtingen die de vroegste telgen van de nieuwe generatie lijken in te slaan.

[Hardware] Getest: Nokia Lumia 1520

[Hardware] Getest: Nokia Lumia 1520


Wimpie

Eind vorig jaar stelde Nokia trots haar eerste phablets voor: de Nokia Lumia 1320 en Lumia 1520. Beide toestellen zijn intussen al even in België verkrijgbaar en onze bespreking van de 1320 lees je achter deze link. De voorbije week namen we de 1520 onder de loep. Wat wij van deze high-end 4G phablet vinden, lees je hieronder.

[Hardware] Getest: Roccat Ryos MK

[Hardware] Getest: Roccat Ryos MK


Wimpie

Hardwarefabrikant Roccat is van alle markten thuis. Het bedrijf wil ervoor zorgen dat pc-gamers zoveel mogelijk plezier beleven door onder andere muizen, koptelefoons en toetsenborden te maken. Van dit laatste segment nemen we vandaag voor jullie een exemplaar onder de loep: de Roccat Ryos MK.

[Review] BlastBall: Vijf op een rij met een twist (iOS)

[Review] BlastBall: Vijf op een rij met een twist (iOS)


Praga

In een niet zo ver verleden, we schrijven 2011, leverde de Belgische ontwikkelstudio Monkube het geweldige avonturenspel 6th Planet af. De titel werd een gigantisch succes en telefoonmaker Samsung besloot de licentie te kopen en de game op zijn mobiele toestellen te pre-installeren. Vanaf vandaag kunnen we met Monkubes nieuwste hersenspinsel aan de slag: het breinbrekende en breinkrakende BlastBall. Goed om weten, 6th Planet kan je nog steeds downloaden via iTunes.

Betalen om niet te falen: het Pay2Win-businessmodel

Betalen om niet te falen: het Pay2Win-businessmodel


Ronald Meeus

Onlinegames als World of Warplanes en The Mighty Quest for Epic Loot zijn zowel voor de speler als voor het gamehuis een zegen: wie meer uit de game wil halen betaalt voor virtuele items, en dat kleine percentage dat daartoe bereid is financiert het hele ding. Ideaal, toch? Niet wanneer in een game betalende spelers een onfair voordeel hebben. Maak kennis met het spook dat 'Pay2Win' heet.

Keep your head in the game soldier!

screenshot of the day

2.3

0

Op welk platform horen mmo's thuis volgens jullie?PC Consoles Beide platformen Hangt van de mmo af Geen mening
Copyright © 2013 Telenet N.V. - Wedstrijdreglement - Algemene voorwaarden - Mobiele website