Filter

[Review] Strike Suit Zero: Director's Cut

[Review] Strike Suit Zero: Director's Cut


StanTem

Alles wat iets met de ruimte heeft te maken, heeft aantrekkingskracht. Kijk maar naar de populariteit van zowel Star Wars als Star Trek en het kassucces van Gravity. Uiteraard geldt dat niet alleen voor films, maar ook voor allerhande games. Op de consoles is het ruimtegenre nogal dun bezaaid, maar sinds kort kunnen ruimtefanaten opnieuw aan hun trekken komen. Loont het de moeite om het ruimtepak aan te trekken, of blijf je beter met beide voeten op de aardse grond staan? Wij zochten het alvast voor jullie uit.

[Review] Dead Nation

[Review] Dead Nation


ardtieboy

Met de E3-beurs in het verschiet moeten nog steeds bepaalde ontwikkelaars enkele beloftes nakomen van de vorige editie. Housemarque is zo'n bedrijf; de studio beloofde ons vorig jaar namelijk een PlayStation Vita-versie van hun Dead Nation. Daarmee komt de ontwikkelstudio in het lijstje van ontwikkelaars die ervoor zorgen dat hun game zowel op de PlayStation 4PlayStation 3 als PlayStation Vita speelbaar is. Hoewel het spel lovende kritieken kreeg op de PlayStation 3 en 4, haalden we onze kritische zelf uit de kast en gingen aan de slag met de handheldversie.

[Review] Beware Planet Earth - Koeienstelende buitenaardse snoodaards

[Review] Beware Planet Earth - Koeienstelende buitenaardse snoodaards


Michael.Cox

22 jaar geleden zette E.T. de wereld op stelten: het aantal ufo-meldingen steeg drastisch en elk verdacht vliegend object werd aan op hol geslagen aliens gelinkt. Beware Planet Earth, het spel dat we in deze review zullen bespreken, zou weleens hetzelfde kunnen teweegbrengen en dan vooral onder de agrariërs. Stoute marsmannetjes trachten immers onze koeien te stelen en dat kunnen we natuurlijk niet tolereren...

Op zoek naar de volgende generatie mobiele games

Op zoek naar de volgende generatie mobiele games


Ronald Meeus

Angry Birds, Fruit Ninja, Canabalt: de huidige generatie videogames voor mobiele platformen is stilaan uitgespeeld. Een volgende kondigt zich dus aan, met nieuwe, innovatieve manieren om de eigenschappen van je smartphone of tablet te gebruiken. Net zoals bij de vorige lichting zullen we eerst een periode van wilde experimenten krijgen (weet je nog de tijd van zwenkbesturing en virtuele knoppen?), maar het idee is alvast dat we voortaan iets méér voorgeschoteld krijgen dan spellen met een overgesimplificeerde gameplay. Hier zijn vijf richtingen die de vroegste telgen van de nieuwe generatie lijken in te slaan.

[Hardware] Getest: Nokia Lumia 1520

[Hardware] Getest: Nokia Lumia 1520


Wimpie

Eind vorig jaar stelde Nokia trots haar eerste phablets voor: de Nokia Lumia 1320 en Lumia 1520. Beide toestellen zijn intussen al even in België verkrijgbaar en onze bespreking van de 1320 lees je achter deze link. De voorbije week namen we de 1520 onder de loep. Wat wij van deze high-end 4G phablet vinden, lees je hieronder.

[Hardware] Getest: Roccat Ryos MK

[Hardware] Getest: Roccat Ryos MK


Wimpie

Hardwarefabrikant Roccat is van alle markten thuis. Het bedrijf wil ervoor zorgen dat pc-gamers zoveel mogelijk plezier beleven door onder andere muizen, koptelefoons en toetsenborden te maken. Van dit laatste segment nemen we vandaag voor jullie een exemplaar onder de loep: de Roccat Ryos MK.

[Review] BlastBall: Vijf op een rij met een twist (iOS)

[Review] BlastBall: Vijf op een rij met een twist (iOS)


Praga

In een niet zo ver verleden, we schrijven 2011, leverde de Belgische ontwikkelstudio Monkube het geweldige avonturenspel 6th Planet af. De titel werd een gigantisch succes en telefoonmaker Samsung besloot de licentie te kopen en de game op zijn mobiele toestellen te pre-installeren. Vanaf vandaag kunnen we met Monkubes nieuwste hersenspinsel aan de slag: het breinbrekende en breinkrakende BlastBall. Goed om weten, 6th Planet kan je nog steeds downloaden via iTunes.

Betalen om niet te falen: het Pay2Win-businessmodel

Betalen om niet te falen: het Pay2Win-businessmodel


Ronald Meeus

Onlinegames als World of Warplanes en The Mighty Quest for Epic Loot zijn zowel voor de speler als voor het gamehuis een zegen: wie meer uit de game wil halen betaalt voor virtuele items, en dat kleine percentage dat daartoe bereid is financiert het hele ding. Ideaal, toch? Niet wanneer in een game betalende spelers een onfair voordeel hebben. Maak kennis met het spook dat 'Pay2Win' heet.

Trials Fusion voor dummies

Trials Fusion voor dummies


EliasAdam

Telkens wanneer ontwikkelaar RedLynx een nieuwe Trials-game op de menigte losliet, werd er gevloekt en vloeiden er tranen bij elke gemiste sprong. Met de nieuwste Trials Fusion is dat niet anders. Ook nu moeten gamers hun best doen om de controller niet aan diggelen te werpen uit frustratie. Net om die reden, om onze geliefde 9lives-bezoekers dus van dergelijk onheil te vrijwaren, hebben we voor jullie enkele interessante tips klaar.

 

[Review] RollerCoaster Tycoon 4 Mobile (iOS)

[Review] RollerCoaster Tycoon 4 Mobile (iOS)


Wimpie

Hoewel we al meer dan tien jaar zitten te wachten op een nieuwe pc-versie van RollerCoaster Tycoon, waren we best benieuwd naar wat Atari op iOS-apparaten zou verwezenlijken. Wij hoopten op een prachtig, waardig nieuw deel in de serie. Wat we kregen was iets helemaal anders...

[Hardware] Getest: Roccat KAVE XTD 5.1

[Hardware] Getest: Roccat KAVE XTD 5.1


Wimpie

Onlangs stuurde Roccat ons de Kave XTD 5.1 gaming headset op zodat wij deze uitgebreid voor jullie konden testen. Zoals de fans van Roccat wellicht al weten, is deze headset de opvolger van de Kave 5.1. Naast de iets hogere prijs zijn er gelukkig nog andere verschillen tussen beide headsets.

[Preview] Broforce

[Preview] Broforce


Michael.Cox

Devolver Digital verdient stilaan sterallures. Elke indie-ontwikkelaar die het vertrouwen van deze uitgever weet te winnen, slaagt er klaarblijkelijk moeiteloos in om een kwalitatief spelletje af te leveren. Het Early Access-initiatief laat hen bovendien toe om op grote schaal feedback te verzamelen, zodat het eindproduct vaak foutloos in onze handen belandt. Broforce is de volgende in dit rijtje. Wij trokken onze stoerste gamebekken terwijl we deze al even stoere game onder handen namen...

[Review] Family Guy: The Quest for Stuff (iOS, Android)

[Review] Family Guy: The Quest for Stuff (iOS, Android)


Wimpie

Het ziet ernaar uit dat je vandaag alleen maar geweld, films en seks op tv ziet. Gelukkig is er Family Guy, of niet? Vorige week verscheen The Quest for Stuff voor Android en iOS. Fans keken reikhalzend uit naar de game, wij speelden het spel non-stop voor jullie. Jammer genoeg was het niet altijd een aangename ervaring.

[Preview] MyDream

[Preview] MyDream


Michael.Cox

Kickstarter: je kan het zo gek niet bedenken of je vindt er wel iets terug dat aan je gekke ideeën voldoet. Soms komen de projecten van ervaren ontwikkelaars, maar toch vaak ook van nieuwelingen die een extra duwtje in de rug nodig hebben. Eén ding hebben al deze crowdfundingaanvragen gemeen: de games staan in hun kinderschoenen en kunnen niet onmiddellijk worden gespeeld. MyDream is echter de uitzondering op deze regel en wij kregen de mogelijkheid om een vroege alphaversie onder handen te nemen!

Hollywood in videogames: tussenfilmpjes

Hollywood in videogames: tussenfilmpjes


Ronald Meeus

Ze worden verguisd door gamemakers en massaal geskipt door spelers. Waarom blijven ook de allerrecentste videogames dus hun verhaal vertellen door middel van cutscenes? Misschien wel omdat games gewoon (nog) niet zonder hen kunnen.

[Review] Advance Wars (Wii U eShop)

[Review] Advance Wars (Wii U eShop)


Dj Super

Nintendo begint de Wii U eShop te vullen met Game Boy Advance-titels en dat hebben we geweten. Een van de eerste gelukzakken is Advance Wars. Deze titel werd ook vrij vroeg in het bestaan van de handheld, begin 2002, op ons losgelaten en liet een goede indruk achter. Dit spel knalde destijds de gamemarkt open voor strategiespellen op handhelds en heeft een invloed gehad op zeer veel nakomelingen in het genre. Wij waren benieuwd of dit spel zijn overstap naar de Wii U wist te overleven.

[Preview] The Last Tinker: City of Colours

[Preview] The Last Tinker: City of Colours


Michael.Cox

De drempel om een indiegame te publiceren ligt steeds lager en daardoor krijgen we als gamingwebsite steeds meer spelletjes om te (p)reviewen aangeboden. Uitgevers durven er ook al eens mee pochen een award te hebben gewonnen. The Last Tinker: City of Colours won zo de ‘Best Game in Show: Audience Show'-award tijdens Casual Connect 2014, een conferentie die in Amsterdam werd gehouden. Dit en het feit dat de game er enorm leuk uitziet, volstond voor een eerste impressie.

[Review] Scourge: Outbreak

[Review] Scourge: Outbreak


Jaylee

In een volledig kapot geschoten wereld, waarin de bevolking lastig gevallen wordt door buitenaardse wezens, ben jij het laatste lichtpuntje. Als onderdeel van de Echo Squad reis je af naar het tropische eiland van de Nogari Corporation. Dit bedrijf heeft te maken met alle ellende en dus moet de leider ervan uit de weg worden geruimd.

[Review] 15 Coins (iOS, Android)

[Review] 15 Coins (iOS, Android)


Wimpie

Tegenwoordig willen makers van mobiele spelletjes dat we hun games gaan vergelijken met consolegames. Soms gaat dat ook, want tegenwoordig weten ze prachtige dingen uit draagbare apparaten te persen. Gelukkig vergeten sommige spellenmakers niet dat je ook met eenvoudige dingen veel kan bereiken. 15 Coins is een game die dat bewijst en wij vertellen jullie hieronder waarom.

[Hardware] Getest: Nokia Lumia 1320

[Hardware] Getest: Nokia Lumia 1320


Wimpie

In oktober van vorig jaar stelde Nokia trots haar eerste twee ‘phablets' voor: de Lumia 1320 en Lumia 1520. Deze week gaan we aan de slag met de goedkoopste van de twee: de Lumia 1320. Dit toestel kost je iets meer dan driehonderd euro en kan zich volgens Nokia probleemloos meten met de doorsnee high-end smartphone. Wij testten het voor jullie uit. 

Put your hands up and your pants down boys!

screenshot of the day

4.6

0

Op welk platform horen mmo's thuis volgens jullie?PC Consoles Beide platformen Hangt van de mmo af Geen mening
Copyright © 2013 Telenet N.V. - Wedstrijdreglement - Algemene voorwaarden - Mobiele website