PS Mini-review: Monsters (probably) Stole My Princess


Geschreven door YoniVL

Special | 28-03-2010 -

De Minis van Sony schieten de laatste tijd als paddenstoelen uit de grond (op PSN kan je er ondertussen al meer dan veertig vinden). Sommige van die kleine spelletjes zijn ontzettend leuk, daar waar anderen dan weer snel gaan vervelen. Gezien de hoeveelheid Minis die momenteel al aanwezig is, is het niet altijd eenvoudig om door het bos de bomen te zien. Tijd voor ons om er nog eens eentje te reviewen dus.



Monsters (probably) Stole My Princess

 

In Monsters (probably) Stole My Princess kruip je in de huid van The Duke. Dit zelfverklaard geschenk voor de mensheid wordt op een dag wakker en komt tot de ontdekking dat zijn prinses verdwenen is. The Duke is er van overtuigd dat monsters haar (waarschijnlijk) hebben ontvoerd. Het is dus aan jou om haar terug te halen.

 

Het verhaal bestaat uit slechts vijf levels waarin je achter een welbepaald monster aan moet gaan. Dit doe je door van platform naar platform te springen. Wanneer je dicht genoeg bij het monster bent, spring je er tegenaan om het zo zijn vet te geven. Je krijgt voor elk monster slechts een bepaalde tijd om het in te halen. Je zal dus snel moeten zijn. Tot hiertoe lijkt het allemaal heel simpel, maar het moeilijkste moet nog komen.

 

Door van platform naar platform te springen is het de bedoeling om een zo hoog mogelijke combo te halen. Je mag elk vlak maar een keer aanraken, anders begint je combo terug van nul. Hoe hoger je combo, hoe sneller The Duke zich zal voortbewegen, hoe hoger je punten zullen zijn en hoe spectaculairder je finisher move zal zijn. Je zal in dit spel dus snel en behendig moeten zijn om een zo hoog mogelijke score te behalen. De makers hebben ook hun eigen trophies toegevoegd, waardoor het herspelen van het verhaal toch nog enige waarde zal hebben.

 

Naast het verhaal heb je ook nog de mode Score Attack. Hierin moet je bepaalde scores proberen te verbreken om zo medailles te verzamelen. In deze mode zal je waarschijnlijk het meeste tijd steken, aangezien je het verhaal al snel zal uitgespeeld hebben. Het lijkt heel simpel om een hoge score te halen, maar een foute beweging kan er voor zorgen dat die topscore enkel nog een flopscore is.

 

Grafisch ziet Monsters (probably) Stole My Princess er leuk uit. Alles is in een monsterachtig jasje gestoken en op een aangename wijze gebracht. Ook de humor in het spel zit heel goed. De tussenfilmjes zijn heel kort, maar zullen toch regelmatig een lach op je gezicht toveren. Ook de gemene lach van The Duke wanneer hij een serieuze combo aan het opbouwen is, maakt het allemaal nog wat leuker.

 

Monsters (probably) Stole My Princess

 

Conclusie


Monsters (probably) Stole My Princess is een verslavend game dat spijtig genoeg misschien net iets te kort is. Je zal echter wel een tijdje bezig zijn met het halen van de topscores en de perfecte combos, dus dankzij dit en de lage prijs is het zeker eens het proberen waard.

 

Positief

 

  • Humor
  • Herspeelbaarheid
  • Simpele gameplay en toch uitdagend

 

Negatief

 

  • Heel kort verhaal
  • Te weinig levels

 

Score

 

Gameplay: 8/10

Graphics: 7/10

Geluid: 8/10

Fun: 9/10

 

Eindscore: 78%

 
1 100% rep

wolferick zegt op 28/03/2010 17:01   [?]

  Rating 1 16+ 16+
beste review ooit,20 lijntjes.Geweldig gewoon.
1.1 100% rep

sike2 zegt op 28/03/2010 17:09   [?]

  Rating 0 16+ 16+
zaag zaag zaag... t'is weekend, de kinderopvang is weer gesloten
1.2 100% rep

papfles zegt op 28/03/2010 17:11   [?]

  Rating 0 16+ 16+
@ Wolferick: het is een Mini he. Zulke games duren meestal al niet echt bijster lang, en dus valt er ook weinig over te vertellen.
1.3 100% rep

YoniVL zegt op 28/03/2010 17:12   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Ik kan ook een tekst van 3 blz schrijven, maar dan ben je langer aan het lezen dan het duurt om het spel te spelen. Het is dan ook een mini-review.
1.4 100% rep

wolferick zegt op 28/03/2010 17:13   [?]

  Rating 0 16+ 16+
dat was niet negatief bedoeld.Normaal lees ik reviews echt nooit 100 prct door.Maar zulke korte,straight to the point,reviews zijn wel tof.
1.5 100% rep

YoniVL zegt op 28/03/2010 17:19   [?]

  Rating 1 16+ 16+
Dan is het goed. Het kwam gewoon nogal sarcastisch over

De crew is volgens mij geen normale reacties meer gewoon
1.6 100% rep

Ge0force zegt op 28/03/2010 20:09   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Ik zal speciaal voor u een aangepaste review van 20 lijntjes schrijven over Just Cause 2
1.7 100% rep

wolferick zegt op 28/03/2010 20:31   [?]

  Rating 0 16+ 16+
@ge0

Doe jij de review van JC2 dan?En een aangepaste review voor de mensen die te weinig zin/tijd hebben om een review door te lezen lijkt me eigenlijk een goed idee.Een soort optie zetten bij het begin van de review of je de korte of uitgebreide review wilt lezen.
1.8 100% rep

Malkavian zegt op 28/03/2010 23:05   [?]

  Rating 1 16+ 16+
noemen ze dat niet het besluit?
2 100% rep

Bosangeros zegt op 28/03/2010 18:22   [?]

  Rating 0 16+ 16+
leuke review, puntensysteem vind ik wel tof

Off topic: Wanneer kunnen we de review verwachten van Just Cause 2 ??
2.1 100% rep

papfles zegt op 28/03/2010 22:25   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Is er zeker tegen volgend weekend, Ge0force is hem tussen de soep en de patatten aan het doen
3 100% rep

FEW zegt op 29/03/2010 2:08   [?]

  Rating 0 16+ 16+
"... dat monsters haar (waarschijnlijk) hebben ontvoerd."

moet zijn: "... dat (waarschijnlijk) monsters haar hebben ontvoerd."

ik ga deze mss toch aankopen, hebben de minis ook trophies? (puur ter informatie )
3.1 100% rep

papfles zegt op 29/03/2010 10:00   [?]

  Rating 0 16+ 16+
minis hebben geen trophies (al hebben ze er in-game wel wat soortgelijke blijkbaar ingepropt om het toch zo te doen overkomen, dacht ik)


Over je zin: Hangt er vanaf wat Yoni bedoelde. Ongeacht de positionering kan het gaan over de waarschijnlijkheid dat monsters het gedaan hebben, of over de waarschijnlijkheid dat het een ontvoering is Zelfs de twijfel of het over 'haar' gaat is met deze constructie zelfs nog mogelijk, al lijkt dat een vaststaand gegeven, gezien het onderwerp van het spel
3.2 100% rep

YoniVL zegt op 29/03/2010 13:19   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Het kan idd beiden. Ik denk toch wel dat hetgeen in mijn tekst staat juist is. De Engelse titel kan je op 2 manieren interpreteren. Ik had eigenlijk die (waarschijnlijk) achteraan mijn zit gezet, dan bleef die ook een beetje ambigue. Mss niet de mooiste zin dan, maar de een of andere eindredacteur heeft dat maar veranderd.
4 100% rep

valies zegt op 29/03/2010 9:53   [?]

  Rating 0 16+ 16+
zalige game titel
5 100% rep

papfles zegt op 05/05/2010 14:18   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Dit spel ... is verslavend >_<

Je hebt een 9lives account nodig om een reactie te kunnen plaatsen. Gelieve in te loggen of je te registreren!

Online multiplayer only games... (Destiny, Titanfall,...)



Zijn helemaal mijn ding Kan ik gedeeltelijk smaken Zijn niets voor mij
Copyright © 2014 Telenet N.V. - Wedstrijdreglement - Algemene voorwaarden - Mobiele website