[Mobile] Made in Belgium: 6th Planet


Geschreven door Praga

Special | 24-02-2011 -

Wisten jullie dat er naast Larian nog een andere Belgische studio is waar games ontwikkeld worden? Mag ik jullie voorstellen aan Monkube, een developer die zonet zijn eerste game voor mobiele toestellen op de markt gebracht heeft. Omdat we uiteraard ons eigen land en zijn ontwikkelaars door dik en dun willen steunen, vertel ik jullie graag meer over Monkube en hun eerste project 6th Planet.Monkube, een nieuwe Belgische game ontwikkelaar, slaat de handen in elkaar met Vivifilm en Marvel comics artiesten om een nooit eerder geziene fusie van game en comic book af te leveren. Klinkt veelbelovend mag ik wel zeggen.

6th Planet vertelt het verhaal van een niet zo verre toekomst waarin wetenschappers ontdekken dat de planeet Saturnus vaste vorm aanneemt en mogelijk bewoonbaar wordt voor aardbewoners. Gods werk? Een natuurkundig te verklaren fenomeen? Of zijn er buitenaardse wezens mee gemoeid?

  Animals to Mars

Die vragen verdelen een aan grondstoffen uitgeputte wereld in groepen, die in geen tijd met getrokken messen tegenover elkaar staan. Midden het tumult lanceert NASA een ruimtesonde, bemand door Darius, een aap uit hun "Animals to Mars" programma. Zijn missie: uitzoeken wat er precies aan de hand is met Saturnus, maar ook antwoord krijgen of de veranderingen vijandig of goedaardig moeten opgevat worden. De comic in 6th Planet, die ook als stand alone product zal uitgegeven worden, vertelt het verhaal van Darius, alsook hoe de situatie op Aarde van kwaad naar erger gaat. De comic bevat bijna tweehonderd full color screens, het equivalent van twee volledige printed comic book uitgaves.

Lunar Lander

De gameplay van 6th Planet kan het best omschreven worden als een heruitvinding van het klassieke "Lunar Lander " gameplay concept. Een ruimtepod, een hoeveelheid brandstof, een landingsplatform aan de andere kant van het level en tal van verschillende obstakels die je moet ontwijken voor je veilig je doel bereikt. 6th Planet heeft vijftig Story Mode levels verdeeld over vijf werelden, dertig Master Levels gericht naar hardcore gamers en een extra Space Gate Race spelmode. De Story Mode wisselt gameplay, comic en space gate races af en biedt twee tot vier uur speelplezier.Het team

Verhaal, dialogen en personages werden ontwikkeld in samenwerking met Vivifilm, het gerenommeerde Belgische productiehuis dat in 2003 en 2010 een Oscar nominatie voor beste animatiefilm in de wacht sleepte met Les Triplettes de Belleville en The Secret of Kells. Het programmeursteam staat onder leiding van Viorel Christea, ex-Gameloft medewerker en ex-producer van de hitgame N.O.V.A. Near Orbit Vanguard Alliance. De comic art kwam tot stand door David Bols en Raymund Lee. David, die de zwart-wit tekeningen doet, was een van de tekenaars van de animatiefilm The Secret of Kells en Raymund Lee kleurde voor het Amerikaanse Marvel Comics drie jaar lang de hitreeks Wolverine en tal van andere Marvel comic book reeksen.

De ambient soundtrack, ingevuld door vier producers, wordt aangestuurd door Mat Jarvis, een der grondleggers van het ambient genre. Zijn meest gelauwerde track, Microscopic, is de titeltrack van 6th Planet.

 

Conclusie


Na het bijwonen van een 6th Planet voorstelling besloot Samsung een wereldwijde licentie te kopen op 6th Planet. Vanaf eind januari 2011 levert Samsung 6th Planet pre-installed mee op alle High én Low End toestellen die op de markt komen. Zo kunnen miljoenen mensen 6th Planet spelen waardoor het meteen de meest gespeelde game van de Benelux kan worden. (Momenteel is dat Killzone 2). Als nieuwkomer meteen een mooie zet. Later dit jaar zijn er ook nog XBLA en PSN-releases gepland.

 

Graag geef ik nog even mee dat je deze 6th Planet nu kan downloaden in de AppStore.

 
1 100% rep

Prodigy_BE zegt op 24/02/2011 16:54   [?]

  Rating 1 16+ 16+
Damn, met het nieuws over de release van uw eigen game net tussen nieuws van Oblivion Skyrim (kwijl, by the way) en Crysis II (meer kwijl) komen te staan.
That hurts!

Nu ja, je moet ergens beginnen.
2 100% rep

Laurens- zegt op 24/02/2011 17:53   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Vroeger echt verslaafd geweest aan dat nummer, ik kan hun muziek keuze alleen maar toejuichen!
3 100% rep

Prodigy_BE zegt op 24/02/2011 18:39   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Ja, Microscopic van GAS. Qua ambient wordt het niet veel beter dan dat.
4 100% rep

mister__ID zegt op 24/02/2011 20:55   [?]

  Rating 0 16+ 16+
zie ik wel zitten om te kopen
5 100% rep

Prodigy_BE zegt op 24/02/2011 21:10   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Add me on Open Feint, zou ik dan zeggen (Prodigy_BE)

Je hebt een 9lives account nodig om een reactie te kunnen plaatsen. Gelieve in te loggen of je te registreren!

Online multiplayer only games... (Destiny, Titanfall,...)Zijn helemaal mijn ding Kan ik gedeeltelijk smaken Zijn niets voor mij
Copyright © 2014 Telenet N.V. - Wedstrijdreglement - Algemene voorwaarden - Mobiele website