Filter

[Review] Epic Eric (iOS)

[Review] Epic Eric (iOS)


Wimpie

Als een game in het lijstje van meest geanticipeerde games van 2014 terechtkomt dan wil dit wel wat zeggen. Je verwacht dan een game als BioShock of GTA voor mobiele apparaten, maar niets is minder waar. Epic Eric is een nieuwe puzzelgame die er poepsimpel uitziet, maar ongelooflijk verslavend blijkt te zijn.

[Bordspel] Spiel 2014 (deel 1) – Een overzicht van interessante releases in Essen

[Bordspel] Spiel 2014 (deel 1) – Een overzicht van interessante releases in Essen


Bordspel

Nog enkele weken en dan opent het Walhalla van gezelschapspellen eindelijk zijn deuren. Deze beurs, in het Duitse Essen, staat met stip genoteerd in de agenda van elke zichzelf respecterende bordspelfanaat. Spiel is als het ware het bordspelequivalent van de E3-beurs in Amerika. Elke grote en kleine uitgeverij plant zijn belangrijke releases in oktober. Vier dagen lang vergapen de fans zich aan nieuwe uitgaven, tasten meermaals in hun geldbuidel om hun collectie uit te breiden en zoeken naarstig naar zeldzame lege tafels om spellen uit te testen. Kortom de hoogmis voor boardgamers staat voor de deur! Uiteraard zal 9lives zijn uiterste best doen om jullie een beetje wegwijs te maken in het immense aanbod dat gepresenteerd wordt en we beginnen met de grote kanonnen.

Klassieke spelletjes: Bordspellen op 9lives

Klassieke spelletjes: Bordspellen op 9lives


Bordspel

We schrijven op 9lives ook artikels over bordspellen. In deze special zullen we die artikels verzamelen, zodat ze eenvoudiger terug te vinden zijn.

Gamescom 2014: Al onze specials, previews en hands-on verslagen

Gamescom 2014: Al onze specials, previews en hands-on verslagen


Praga

Europa's grootste Gamesbeurs, Gamescom, zit erop. Ook dit jaar stuurden we onze redacteurs op pad om in de Köln Messe voor jullie de coolste en nieuwste games te testen. In deze overzichtspecial kan je al hun verslagen netjes terugvinden. Dit allemaal in alfabetische volgorde, zo kan jij snel je favoriete game terugvinden. Veel leesplezier.

[Hardware] Getest: Samsung Level In headphone

[Hardware] Getest: Samsung Level In headphone


Wimpie

Tijdens het Mobile World Congress begin dit jaar stelde Samsung een nieuwe lijn premium headsets met de naam LEVEL voor. Inmiddels mochten we onze oren al verwennen met de LEVEL On, een on-ear koptelefoon die fantastische prestaties levert. Deze week gingen we aan de slag met de LEVEL In headset.

Destiny - Alles nog eens op een rijtje gezet

Destiny - Alles nog eens op een rijtje gezet


Praga

Dé game van het najaar ligt in de rekken en als we de eerste reacties mogen geloven, dan is iedereen momenteel in de ban van het unieke Destiny-universum. Laat ons eerlijk zijn, Bungie heeft het warm water niet opnieuw uitgevonden. Het neemt elementen die we kennen uit Star Wars, Halo, PlanetSide, Call of Duty en nog wat andere titels. Bungie smeet alles in de mixer, overgoot het resultaat met de gekende Bungie-kwaliteit, kruidde dan af met vernieuwende en nieuwe elementen en voegde er nog wat pepers en andere geheime middeltjes aan toe om het geheel op smaak te brengen. Wat ons betreft mag het (voorlopige) eindresultaat zeker geserveerd worden in een driesterrenrestaurant die naam waardig.

[Review] Invaders! From Outer Space (iOS)

[Review] Invaders! From Outer Space (iOS)


Wimpie

Wie kent Space Invaders nog? Het huidige landschap van de game-industrie hebben we volgens velen te danken aan de klassieker die in 1978 het levenslicht zag. 36 jaar later gaan we, ondanks alle rekenkracht die we ter beschikking hebben dankzij moderne apparatuur, toch weer verlangen naar de eenvoudige doch uitdagende games van toen. Invaders! From Outer Space is een ode aan de klassieker en wij gingen voor jullie aan de slag met het spel.

[Review] inFamous: First Light

[Review] inFamous: First Light


StanTem

Met downloadbare content is niet elke gamer tevreden. Enerzijds stoort het heel wat mensen dat sommige delen uit een game worden geknipt om later betalend aan te bieden. Anderzijds zijn er ontwikkelaars die pas na de lancering van hun game beginnen aan iets nieuw. Hoe dan ook, DLC zal bij sommigen nog even doorgaan als geldklopperij. Ondanks dat gegeven vinden we tussen het overaanbod aan downloadbare content soms dingen die écht de moeite waard zijn. Of inFamous: First Light aan het ‘de moeite waard’-lijstje toegevoegd mag worden, lees je in deze review.

[Review] Dead Rising 3: Apocalypse Edition (pc)

[Review] Dead Rising 3: Apocalypse Edition (pc)


Michael.Cox

Tegenwoordig is het gezegde "Zeg nooit nooit" zuivere waarheid binnen de gamesindustrie. Tijdens de E3 2013 kondigde Microsoft Dead Rising 3 als een Xbox One-exclusieve game aan, maar nog geen jaar later verschijnt Capcoms goed presterende openwereld horrorspel ook op het pc-platform. Ons hoor je daarover niet klagen en wij namen het op tegen honderden zo niet duizenden rottende zombies in de Dead Rising 3 Apocalypse Edition.

De grote clash der next-gen racegames

De grote clash der next-gen racegames


Slimdavy

De afgelopen jaren werd het  steeds moeilijker de onderlinge verschillen in racegames op te speuren. Dankzij nieuwe hardware krijgen ontwikkelaars nu een uitgelezen kans om één van de hardst vastgeroeste genres nieuw leven in te blazen. Daarbij één opvallende overeenkomst: de toekomstige racegames spreken meer dan ooit het sociale aspect aan en laten single- en multiplayer naadloos in elkaar overvloeien. Met titels als Driveclub, The Crew, Forza Horizon 2, World of Speed en Project CARS in het vooruitzicht is het dus tijd om het gaspedaal vol in te drukken en ons groot licht te schijnen op de meest beloftevolle racegames van dit jaar.

[Review] Pirate Bash (iOS, Android)

[Review] Pirate Bash (iOS, Android)


Wimpie

Wat als de varkens in Angry Birds nu eens konden terugschieten? In Pirate Bash wordt die vraag gesteld en meteen beantwoord. Wij voeren voor jullie over de zeven zeeën en plaatsen wielen onder onze driemaster om zelfs te land de vijand op te zoeken.

[Preview] Gezellig duiken in World of Diving

[Preview] Gezellig duiken in World of Diving


Michael.Cox

De technologische evolutie maakt ieders portefeuille regelmatig een pak lichter en binnenkort is het weer prijs. De Oculus Rift is ondertussen aan zijn tweede Dev Kit-versie toe en een consumentenvariant zal niet al te lang meer op zich laten wachten. Eén van de meest geanticipeerde games die de virtuele realiteit ondersteunt, is World of Diving. De Early Access-bèta is nu beschikbaar en wij verkenden de mogelijkheden, weliswaar zonder VR-bril op onze neus.

[Review] Valiant Hearts: The Great War (iOS)

[Review] Valiant Hearts: The Great War (iOS)


Wimpie

Exact honderd jaar geleden kwam ‘den Duits' op bezoek in België. Vergis je niet, ze kwamen niet om bier en bratwurst met ons te delen. Neen, op 1 augustus 1914 begon de Eerste Wereldoorlog en vandaag honderd jaar geleden was ook België in Duitse handen. Het was een vreselijke tijd die opnieuw tot leven komt in Valiant Hearts: The Great War. Dit aangrijpend oorlogsverhaal van Ubisoft is nu ook beschikbaar voor iOS-apparaten.

[Review] Train Fever (pc)

[Review] Train Fever (pc)


Jaylee

Sinds Transport Tycoon in de jaren negentig is er eigenlijk geen goede transport management game meer geweest. Gek, aangezien de formule van Transport Tycoon eigenlijk heel simpel is. De game is gebruiksvriendelijk, geeft je de mogelijkheid om in no time steden met elkaar te verbinden via treinen, bussen, vliegtuigen en schepen en geeft je een drive om door te gaan. De steden die je verbindt groeien tot metropolen, de competitie probeert continu de concurrentie met jou aan te gaan en je krijgt toegang tot nieuwe voertuigen. Twintig jaar na dato probeert Train Fever het stokje over te nemen.

[Review] Mountain Bike Challenge (iOS, Android)

[Review] Mountain Bike Challenge (iOS, Android)


Wimpie

Het nieuwe schooljaar is al een weekje bezig en iedereen is naarstig op zoek naar een hobby om de weekends mee op te vullen. Buiten in de modder gaan fietsen? Waarom zou je dat doen als het vanuit de luie zetel ook kan? Wij zetten onze helm op, gingen languit in de zetel liggen en speelden een gans weekend Mountain Bike Challenge voor jullie.

De Xbox One en diens exclusives op een rijtje

De Xbox One en diens exclusives op een rijtje


LouGarou

Het heeft lang geduurd, maar op donderdag 5 september wist Microsofts next-gen console, de Xbox One, officieel de Belgische winkelrekken te bereiken. Het hoe en waarom Microsoft er zolang over heeft gedaan om een release in België en tal van andere landen mogelijk te maken, dat is een verhaal apart. De console is er nu officieel en diegenen die er meteen eentje hebben gekocht, kunnen ondertussen al met een handvol games aan de slag. Tijd dus om de rekening te maken en op te sommen wat je nu allemaal met die Xbox One kan.

[Review] Fuhrer in LA (Android)

[Review] Fuhrer in LA (Android)


Wimpie

Wat als Hitler nooit een zelfmoordpil nam in zijn bunker? Wat als Adolf ontsnapte en per ongeluk in een ander land terecht kwam. In de Android-game Fuhrer in LA gaan we daarvan uit: Hitler vlucht uit Berlijn en komt terecht in Los Angeles. Een beetje lachen met de uitkomst van de Tweede Wereldoorlog, moet kunnen toch?

Kickstarter: hoe begon het en waar gaan we naartoe?

Kickstarter: hoe begon het en waar gaan we naartoe?


Michael.Cox

Kickstarter werd officieel op 28 april 2009 opgestart. Hoewel iedereen ongetwijfeld de Ouya - een console gebaseerd op het Android-besturingssysteem - kent, moesten gamers in het verleden vaak zichzelf een weg banen door de honderden crowdfunding-projecten die de revue passeren. Een recente, opvallende strategiewissel ontsnapte niet aan ons alziend oog en met enkele vragen in onze rugzak trokken wij op pad. Hoe ontstond Kickstarter, wat hebben we er aan te danken en vooral: hoe ziet de toekomst van het platform eruit?

[Review] Star Wars Commander (iOS)

[Review] Star Wars Commander (iOS)


Wimpie

LucasArts springt aan boord van de Clash of Clans-trein en heeft Star Wars Commander beschikbaar gemaakt voor mobiele apparaten. Heeft de fantastische Star Wars-franchise echt een goedkope grindgame erbij gekregen? Wij trokken naar een sterrenstelsel ver weg en zoeken het uit voor jullie.

[Review] Hohokum (PS4)

[Review] Hohokum (PS4)


StanTem

Tegenwoordig worden we met steeds meer kleinere games om de oren geslagen. In de meeste gevallen zijn die spelletjes een kort en aangenaam tijdverdrijf, maar sommige games laten je gefrustreerd achter omdat je enkele uren van je kostbare tijd besteed hebt aan iets dat je aandacht niet waard was. Hohokum is ook zo’n kleine game en verscheen onlangs voor de drie recentste PlayStation-consoles. Of we spijt hadden van het downloaden en spelen van de bijna drie gigabyte grote titel, lees je in deze review.

"Kun je eens kijken of hij geladen is?"

screenshot of the day

8.5

0

Speel jij boardgames/ bordspellen?Ja Nee Soms Bordspellen? Ik word daar zo moe van.
Copyright © 2014 Telenet N.V. - Wedstrijdreglement - Algemene voorwaarden - Mobiele website