Filter

[Preview] Grafische pracht en praal in pc-versie Ryse: Son of Rome

[Preview] Grafische pracht en praal in pc-versie Ryse: Son of Rome


Michael.Cox

Ryse: Son of Rome moest een van de Xbox One-kaskrakers worden om de lancering van de console kracht bij te zetten. Dat lukte niet volledig, maar ontwikkelaar Crytek blijft niet bij de pakken zitten en brengt het gladiatorenavontuur weldra naar pc. Wij mochten alvast van twee willekeurige levels genieten om de transformatie een eerste keer onder de loep te nemen.

Special: De tien potentieel meest dominante FIFA 15-teams (deel 2)

Special: De tien potentieel meest dominante FIFA 15-teams (deel 2)


LouGarou

Elk jaar is het hetzelfde liedje. Eens de nieuwe FIFA-game uit is, worden de online servers overspoeld met voetballiefhebbers en die kiezen - natuurlijk - een sterk team uit om voor de overwinning te strijden. Telkens worden echter min of meer dezelfde ploegen gekozen, zoals Real Madrid, PSG of, raar maar waar, de Belgische nationale ploeg. Dit gedeeltelijk door de algemene populariteit van de teams, maar voornamelijk doordat enkele kernspelers net dat tikkeltje beter zijn in de statistieken. Ook in FIFA 15 zal dit het geval zijn en daarom stellen we maar al te graag alvast een lijstje op met de tien potentieel meest dominante elftallen uit het voetbalspel. Vandaag krijgen jullie de laatste vijf teams voorgeschoteld.

[Bordspel] Spiel 2014 (deel 2) – Meer interessante releases in Essen

[Bordspel] Spiel 2014 (deel 2) – Meer interessante releases in Essen


Bordspel

De spellenkoorts stijgt zienderogen. Uitgeverijen ontplooien hun strategieën en kondigen nieuwe titels aan dat het een lieve lust is. Budgetten worden klaargestoomd en dagelijks aangepast. Lijstjes allerhande worden aangemaakt. Pre-orders vliegen de standhouders om de oren en ontelbare reviews worden overal gretig gelezen. Alles om toch maar die ene miskoop te omzeilen. Een spelende medemens zou er zowaar tureluurs van worden. Tijd voor 9lives om een tweede reeks titels voor te stellen die net iets meer opvallen in dit overaanbod aan nieuw spelmateriaal.

Klassieke spelletjes: Bordspellen op 9lives

Klassieke spelletjes: Bordspellen op 9lives


Bordspel

We schrijven op 9lives ook artikels over bordspellen. In deze special zullen we die artikels verzamelen, zodat ze eenvoudiger terug te vinden zijn.

[Preview] Total War: Attila: nieuwe subreeks voor legendarische franchise

[Preview] Total War: Attila: nieuwe subreeks voor legendarische franchise


Michael.Cox

Nog geen tien dagen nadat SEGA een definitieve versie voor Total War: Rome II heeft gereleaset, is er alweer groot nieuws vanuit hun ontwikkelstudio Creative Assembly. Ergens begin september werden wij namelijk in hun studio's te Worsham (nabij Londen) uitgenodigd. Wij dachten een volledige spelelementenlijst van de Emperor-editie te zien te krijgen, maar niets was minder waar. Er stond gewoon een volledig nieuw spel op ons te wachten.

Special: De tien potentieel meest dominante FIFA 15-teams (deel 1)

Special: De tien potentieel meest dominante FIFA 15-teams (deel 1)


LouGarou

Elk jaar is het hetzelfde liedje. Eens de nieuwe FIFA-game uit is, worden de online servers overspoeld met voetballiefhebbers en die kiezen - natuurlijk - een sterk team uit om voor de overwinning te strijden. Telkens worden echter min of meer dezelfde ploegen gekozen, zoals Real Madrid, PSG of, raar maar waar, de Belgische nationale ploeg. Dit gedeeltelijk door de algemene populariteit van de teams, maar voornamelijk doordat enkele kernspelers net dat tikkeltje beter zijn in de statistieken. Ook in FIFA 15 zal dat het geval zijn en daarom stellen we maar al te graag alvast een lijstje op met de tien potentieel meest dominante elftallen uit het voetbalspel. Vandaag krijgen jullie de eerste vijf teams voorgeschoteld.

TGS 2014: Japanse gamesindustrie lijkt op te krabbelen

TGS 2014: Japanse gamesindustrie lijkt op te krabbelen


Jaylee

De Tokyo Game Show van 2014 heeft als motto ‘Changing Games: The Transformation of Fun’. Jaarlijks proberen de organisatoren met soortgelijke motto's interesse bij gamers en media op te wekken. Na een bezoek aan de Tokyo Game Show hebben wij wel degelijk het gevoel gekregen dat er een vorm van Change zit aan te komen.

TGS 2014: Final Fantasy Type 0 HD

TGS 2014: Final Fantasy Type 0 HD


Jaylee

Een aantal jaar geleden verscheen Final Fantasy Type 0 in Japan. De game kwam exclusief uit op de PSP en deed het in Japan behoorlijk goed. Toch heeft de game de weg naar het Westen nooit gevonden. Het zorgde ervoor dat een aantal fans aan een vertaling naar het Engels hebben gewerkt. Die vertaling was bijna af, maar de advocaten van Square Enix grepen in. De vertaling mocht er niet komen omdat het bedrijf werkt aan een HD-remake, die op de PlayStation 4 en Xbox One verschijnt. Op 20 maart van volgend jaar kunnen we ermee aan de slag. Wij mochten op de Tokyo Game Show met deze nieuwe versie aan de slag.

TGS 2014: One Upon Light

TGS 2014: One Upon Light


Jaylee

Op de Tokyo Game Show ligt de focus uiteraard op de games die in Japan worden gemaakt. Maar het is allang niet meer het enige dat wordt gepresenteerd. Westerse uitgevers hebben steeds vaker een grote stand en op de weg naar de beurs kregen we om de vijfentwintig meter een flyer van Grand Theft Auo V in onze handen gedrukt. Daarbovenop zien we dat er ook steeds meer leuke games uit andere delen van Azië komen. Neem bijvoorbeeld One Upon Light van een aantal Singaporese studenten.

TGS 2014: God Eater 2 Rage Burst

TGS 2014: God Eater 2 Rage Burst


Jaylee

Japanners gamen het meest buiten de deur. In metro’s zie je iedereen druk bezig op zijn smartphone, Nintendo 3DS en PlayStation Vita. Vooral op handhelds zijn de Monster Hunter-achtige games enorm populair. Games waarbij je met maximaal vier man ten strijde trekt om het op te nemen tegen vijanden die gemiddeld een kop of vijf groter zijn dan jij. Hoewel Monster Hunter nog altijd de belangrijkste naam in dit genre is, heeft Bandai Namco met zijn God Eater-serie ook succes geboekt.

TGS 2014: Bravely Second

TGS 2014: Bravely Second


Jaylee

Eind 2013 werden we getrakteerd op Bravely Default, een game die oorspronkelijk al in 2012 in Japan is verschenen en daar kon rekenen op uitstekende beoordelingen. Ondertussen wordt er druk gewerkt aan een vervolg in de vorm van Bravely Second. Deze hebben we op de Tokyo Game Show aan een speeltest onderworpen.

TGS 2014: Resident Evil Revelations 2

TGS 2014: Resident Evil Revelations 2


Jaylee

Voor Capcom is de Resident Evil-serie zeer belangrijk. De eerste drie delen zetten het surival horror-genre op de kaart en gingen miljoenen keren over de toonbank. Het vierde deel was voor veel gamers de reden om een GameCube aan te schaffen en voor de Dreamcast had je het fantastische Code Veronica. Deel vijf en zes waren echter minder indrukwekkend en gaven het gevoel dat Capcom de ingrediënten voor een succesvolle survival horror-game had verloren. Met de eerste Revelations-game, die in eerste instantie op de Nintendo 3DS verscheen en later als HD-remake voor de spelcomputers werd uitgebracht, kwam het gevoel terug. Met deel twee wordt daar op verder gebouwd.

[Impressie] Imperator Augustus-campagne van Total War: Rome II

[Impressie] Imperator Augustus-campagne van Total War: Rome II


Michael.Cox

16 september was een overheerlijke dag voor alle Total War-fans. De Rome II-update, nummer vijftien om precies te zijn, was de grootste patch tot op heden en bevatte naast politieke en oorlogsverbeteringen ook een volledig nieuwe campagne. Het Imperator Augustus-verhaal is volledig gratis en iedereen die Total War: Rome II in huis heeft, kan de gevolgen van Caesars dood zelf aanschouwen.

[Preview] Forced 2: The Rush - Roguelike pur sang

[Preview] Forced 2: The Rush - Roguelike pur sang


Michael.Cox

Na een knotsgek ontwikkelproces, inclusief geslaagd Kickstarter-project, belandde Forced eind vorig jaar op Steam. Het spel werd middelmatig tot goed ontvangen en BetaDwarf werkt momenteel naarstig verder aan een vervolg. Wij mochten Forced 2: The Rush reeds voorproeven en de met obstakels opgevulde gameplay komt hieronder uitgebreid aan bod.

[Review] Almightree: The Last Dreamer (iOS)

[Review] Almightree: The Last Dreamer (iOS)


Wimpie

Boomknuffelaars opgelet: in Almightree: The Last Dreamer kan je de wereld redden door met bomen te praten. Lijkt je dat wel wat? Lees hieronder dan zeker waarom wij alvast fan zijn van deze knappe iOS-game.

[Review] Tiny Tower Vegas (iOS, Android)

[Review] Tiny Tower Vegas (iOS, Android)


Wimpie

Vraag je aan mobiele gamers welk spel hun hart gestolen heeft, dan zit de kans er dik in dat je als antwoord ‘Tiny Tower' krijgt. De schattige doch uitdagende game krijgt nu een spin-off: Tiny Tower Vegas. Altijd al zin gehad om een eigen casino uit te baten in de gokhoofdstad van de wereld? Tiny Tower Vegas maakt dat mogelijk en wij lieten het geld alvast goed rollen.

[Review] Dodo Master (iOS)

[Review] Dodo Master (iOS)


Wimpie

Weet je wat er nog ontbreekt op mobiele apparaten? Een goede platformgame. We krijgen wekelijks honderden endless runners voorgeschoteld en al evenveel puzzelgames die weinig originele elementen brengen. Dodo Master brengt misschien ook niets nieuws maar het doet wel waar anderen niet in slagen: bewijzen dat de klassieke platformer nog lang niet uitgestorven is.

[Review] Murasaki Baby

[Review] Murasaki Baby


StanTem

Vreemd. Dat is een beknopte omschrijving die bij een beperkt aantal games van toepassing is. Iets uitgebreider: een onmogelijk of zelfs onbestaand verhaal, speciale gameplay en een behoorlijk WTF-gehalte. Ook onze ervaring met het PlayStation-exclusieve Murasaki Baby is op zijn zachtst gezegd vreemd te noemen. We namen Baby bij de hand en vertrokken op een bijzonder duister avontuur. Onze Murasaki Baby-belevenis lees je in deze review.

Perstripverslag - Battleborn

Perstripverslag - Battleborn


Raf Picavet

Met Battleborn waagt Gearbox zich aan een nieuwe benadering van co-op en competitieve shooterbeleving. We hadden zo eerst onze twijfels, maar dat hadden we ook toen ze met Borderlands op de proppen kwamen. Dat we in Londen onlangs een heel vroege, maar al vlot draaiende game te zien kregen, zorgde voor een tweede dosis krediet.

[Review] Optika (iOS)

[Review] Optika (iOS)


Wimpie

We zijn dol op puzzelgames waarvan onze grijze hersenmassa oververhit raakt. Optika: is op het eerste zicht zo'n game. Door lichtstralen te manipuleren moeten we de meest ingewikkelde puzzels oplossen. Wij trokken de duisternis tegemoet en probeerden te ontdekken of de makers met dit spel het licht gezien hebben. 

Nieuw camerastandpunt in FIFA 15

screenshot of the day

8.4

0

Wat zal het worden dit jaar?FIFA 15 PES 2015 Allebei Voetbal? Ik word daar zo moe van.
Copyright © 2014 Telenet N.V. - Wedstrijdreglement - Algemene voorwaarden - Mobiele website