Filter

[Review] Almightree: The Last Dreamer (iOS)

[Review] Almightree: The Last Dreamer (iOS)


Wimpie

Boomknuffelaars opgelet: in Almightree: The Last Dreamer kan je de wereld redden door met bomen te praten. Lijkt je dat wel wat? Lees hieronder dan zeker waarom wij alvast fan zijn van deze knappe iOS-game.

[Review] Tiny Tower Vegas (iOS, Android)

[Review] Tiny Tower Vegas (iOS, Android)


Wimpie

Vraag je aan mobiele gamers welk spel hun hart gestolen heeft, dan zit de kans er dik in dat je als antwoord ‘Tiny Tower' krijgt. De schattige doch uitdagende game krijgt nu een spin-off: Tiny Tower Vegas. Altijd al zin gehad om een eigen casino uit te baten in de gokhoofdstad van de wereld? Tiny Tower Vegas maakt dat mogelijk en wij lieten het geld alvast goed rollen.

[Review] Dodo Master (iOS)

[Review] Dodo Master (iOS)


Wimpie

Weet je wat er nog ontbreekt op mobiele apparaten? Een goede platformgame. We krijgen wekelijks honderden endless runners voorgeschoteld en al evenveel puzzelgames die weinig originele elementen brengen. Dodo Master brengt misschien ook niets nieuws maar het doet wel waar anderen niet in slagen: bewijzen dat de klassieke platformer nog lang niet uitgestorven is.

[Review] Murasaki Baby

[Review] Murasaki Baby


StanTem

Vreemd. Dat is een beknopte omschrijving die bij een beperkt aantal games van toepassing is. Iets uitgebreider: een onmogelijk of zelfs onbestaand verhaal, speciale gameplay en een behoorlijk WTF-gehalte. Ook onze ervaring met het PlayStation-exclusieve Murasaki Baby is op zijn zachtst gezegd vreemd te noemen. We namen Baby bij de hand en vertrokken op een bijzonder duister avontuur. Onze Murasaki Baby-belevenis lees je in deze review.

Perstripverslag - Battleborn

Perstripverslag - Battleborn


Raf Picavet

Met Battleborn waagt Gearbox zich aan een nieuwe benadering van co-op en competitieve shooterbeleving. We hadden zo eerst onze twijfels, maar dat hadden we ook toen ze met Borderlands op de proppen kwamen. Dat we in Londen onlangs een heel vroege, maar al vlot draaiende game te zien kregen, zorgde voor een tweede dosis krediet.

[Review] Optika (iOS)

[Review] Optika (iOS)


Wimpie

We zijn dol op puzzelgames waarvan onze grijze hersenmassa oververhit raakt. Optika: is op het eerste zicht zo'n game. Door lichtstralen te manipuleren moeten we de meest ingewikkelde puzzels oplossen. Wij trokken de duisternis tegemoet en probeerden te ontdekken of de makers met dit spel het licht gezien hebben. 

[Review] Epic Eric (iOS)

[Review] Epic Eric (iOS)


Wimpie

Als een game in het lijstje van meest geanticipeerde games van 2014 terechtkomt dan wil dit wel wat zeggen. Je verwacht dan een game als BioShock of GTA voor mobiele apparaten, maar niets is minder waar. Epic Eric is een nieuwe puzzelgame die er poepsimpel uitziet, maar ongelooflijk verslavend blijkt te zijn.

[Bordspel] Spiel 2014 (deel 1) – Een overzicht van interessante releases in Essen

[Bordspel] Spiel 2014 (deel 1) – Een overzicht van interessante releases in Essen


Bordspel

Nog enkele weken en dan opent het Walhalla van gezelschapspellen eindelijk zijn deuren. Deze beurs, in het Duitse Essen, staat met stip genoteerd in de agenda van elke zichzelf respecterende bordspelfanaat. Spiel is als het ware het bordspelequivalent van de E3-beurs in Amerika. Elke grote en kleine uitgeverij plant zijn belangrijke releases in oktober. Vier dagen lang vergapen de fans zich aan nieuwe uitgaven, tasten meermaals in hun geldbuidel om hun collectie uit te breiden en zoeken naarstig naar zeldzame lege tafels om spellen uit te testen. Kortom de hoogmis voor boardgamers staat voor de deur! Uiteraard zal 9lives zijn uiterste best doen om jullie een beetje wegwijs te maken in het immense aanbod dat gepresenteerd wordt en we beginnen met de grote kanonnen.

Klassieke spelletjes: Bordspellen op 9lives

Klassieke spelletjes: Bordspellen op 9lives


Bordspel

We schrijven op 9lives ook artikels over bordspellen. In deze special zullen we die artikels verzamelen, zodat ze eenvoudiger terug te vinden zijn.

Gamescom 2014: Al onze specials, previews en hands-on verslagen

Gamescom 2014: Al onze specials, previews en hands-on verslagen


Praga

Europa's grootste Gamesbeurs, Gamescom, zit erop. Ook dit jaar stuurden we onze redacteurs op pad om in de Köln Messe voor jullie de coolste en nieuwste games te testen. In deze overzichtspecial kan je al hun verslagen netjes terugvinden. Dit allemaal in alfabetische volgorde, zo kan jij snel je favoriete game terugvinden. Veel leesplezier.

[Hardware] Getest: Samsung Level In headphone

[Hardware] Getest: Samsung Level In headphone


Wimpie

Tijdens het Mobile World Congress begin dit jaar stelde Samsung een nieuwe lijn premium headsets met de naam LEVEL voor. Inmiddels mochten we onze oren al verwennen met de LEVEL On, een on-ear koptelefoon die fantastische prestaties levert. Deze week gingen we aan de slag met de LEVEL In headset.

Destiny - Alles nog eens op een rijtje gezet

Destiny - Alles nog eens op een rijtje gezet


Praga

Dé game van het najaar ligt in de rekken en als we de eerste reacties mogen geloven, dan is iedereen momenteel in de ban van het unieke Destiny-universum. Laat ons eerlijk zijn, Bungie heeft het warm water niet opnieuw uitgevonden. Het neemt elementen die we kennen uit Star Wars, Halo, PlanetSide, Call of Duty en nog wat andere titels. Bungie smeet alles in de mixer, overgoot het resultaat met de gekende Bungie-kwaliteit, kruidde dan af met vernieuwende en nieuwe elementen en voegde er nog wat pepers en andere geheime middeltjes aan toe om het geheel op smaak te brengen. Wat ons betreft mag het (voorlopige) eindresultaat zeker geserveerd worden in een driesterrenrestaurant die naam waardig.

[Review] Invaders! From Outer Space (iOS)

[Review] Invaders! From Outer Space (iOS)


Wimpie

Wie kent Space Invaders nog? Het huidige landschap van de game-industrie hebben we volgens velen te danken aan de klassieker die in 1978 het levenslicht zag. 36 jaar later gaan we, ondanks alle rekenkracht die we ter beschikking hebben dankzij moderne apparatuur, toch weer verlangen naar de eenvoudige doch uitdagende games van toen. Invaders! From Outer Space is een ode aan de klassieker en wij gingen voor jullie aan de slag met het spel.

[Review] inFamous: First Light

[Review] inFamous: First Light


StanTem

Met downloadbare content is niet elke gamer tevreden. Enerzijds stoort het heel wat mensen dat sommige delen uit een game worden geknipt om later betalend aan te bieden. Anderzijds zijn er ontwikkelaars die pas na de lancering van hun game beginnen aan iets nieuw. Hoe dan ook, DLC zal bij sommigen nog even doorgaan als geldklopperij. Ondanks dat gegeven vinden we tussen het overaanbod aan downloadbare content soms dingen die écht de moeite waard zijn. Of inFamous: First Light aan het ‘de moeite waard’-lijstje toegevoegd mag worden, lees je in deze review.

[Review] Dead Rising 3: Apocalypse Edition (pc)

[Review] Dead Rising 3: Apocalypse Edition (pc)


Michael.Cox

Tegenwoordig is het gezegde "Zeg nooit nooit" zuivere waarheid binnen de gamesindustrie. Tijdens de E3 2013 kondigde Microsoft Dead Rising 3 als een Xbox One-exclusieve game aan, maar nog geen jaar later verschijnt Capcoms goed presterende openwereld horrorspel ook op het pc-platform. Ons hoor je daarover niet klagen en wij namen het op tegen honderden zo niet duizenden rottende zombies in de Dead Rising 3 Apocalypse Edition.

De grote clash der next-gen racegames

De grote clash der next-gen racegames


Slimdavy

De afgelopen jaren werd het  steeds moeilijker de onderlinge verschillen in racegames op te speuren. Dankzij nieuwe hardware krijgen ontwikkelaars nu een uitgelezen kans om één van de hardst vastgeroeste genres nieuw leven in te blazen. Daarbij één opvallende overeenkomst: de toekomstige racegames spreken meer dan ooit het sociale aspect aan en laten single- en multiplayer naadloos in elkaar overvloeien. Met titels als Driveclub, The Crew, Forza Horizon 2, World of Speed en Project CARS in het vooruitzicht is het dus tijd om het gaspedaal vol in te drukken en ons groot licht te schijnen op de meest beloftevolle racegames van dit jaar.

[Review] Pirate Bash (iOS, Android)

[Review] Pirate Bash (iOS, Android)


Wimpie

Wat als de varkens in Angry Birds nu eens konden terugschieten? In Pirate Bash wordt die vraag gesteld en meteen beantwoord. Wij voeren voor jullie over de zeven zeeën en plaatsen wielen onder onze driemaster om zelfs te land de vijand op te zoeken.

[Preview] Gezellig duiken in World of Diving

[Preview] Gezellig duiken in World of Diving


Michael.Cox

De technologische evolutie maakt ieders portefeuille regelmatig een pak lichter en binnenkort is het weer prijs. De Oculus Rift is ondertussen aan zijn tweede Dev Kit-versie toe en een consumentenvariant zal niet al te lang meer op zich laten wachten. Eén van de meest geanticipeerde games die de virtuele realiteit ondersteunt, is World of Diving. De Early Access-bèta is nu beschikbaar en wij verkenden de mogelijkheden, weliswaar zonder VR-bril op onze neus.

[Review] Valiant Hearts: The Great War (iOS)

[Review] Valiant Hearts: The Great War (iOS)


Wimpie

Exact honderd jaar geleden kwam ‘den Duits' op bezoek in België. Vergis je niet, ze kwamen niet om bier en bratwurst met ons te delen. Neen, op 1 augustus 1914 begon de Eerste Wereldoorlog en vandaag honderd jaar geleden was ook België in Duitse handen. Het was een vreselijke tijd die opnieuw tot leven komt in Valiant Hearts: The Great War. Dit aangrijpend oorlogsverhaal van Ubisoft is nu ook beschikbaar voor iOS-apparaten.

[Review] Train Fever (pc)

[Review] Train Fever (pc)


Jaylee

Sinds Transport Tycoon in de jaren negentig is er eigenlijk geen goede transport management game meer geweest. Gek, aangezien de formule van Transport Tycoon eigenlijk heel simpel is. De game is gebruiksvriendelijk, geeft je de mogelijkheid om in no time steden met elkaar te verbinden via treinen, bussen, vliegtuigen en schepen en geeft je een drive om door te gaan. De steden die je verbindt groeien tot metropolen, de competitie probeert continu de concurrentie met jou aan te gaan en je krijgt toegang tot nieuwe voertuigen. Twintig jaar na dato probeert Train Fever het stokje over te nemen.

Praise the Suns!

screenshot of the day

7.6

0

Online multiplayer only games... (Destiny, Titanfall,...)Zijn helemaal mijn ding Kan ik gedeeltelijk smaken Zijn niets voor mij
Copyright © 2014 Telenet N.V. - Wedstrijdreglement - Algemene voorwaarden - Mobiele website