Filter

[Review] SpinRush (Android)

[Review] SpinRush (Android)


Wimpie

Vraag aan mobiele gamers wat het allerbelangrijkste is aan een draagbaar spel en ze antwoorden ongetwijfeld dat het snel speelbaar moet zijn. Lange cutscènes, tutorials, diepgaande verhalen, ... Allemaal niet nodig op een mobiel apparaat. Games als SpinRush zijn razend populair omdat je ze kort op het toilet, bus, tram of trein kan spelen. Wij onderzochten of SpinRush vijf minuten van je tijd waard is.

[Review] Sharknado: The Video Game (iOS)

[Review] Sharknado: The Video Game (iOS)


Wimpie

Eén van de slechtste films aller tijden kreeg vorige week een vervolg: Sharknado. In de films worden haaien meegezogen in een tornado en worden ze weer uitgespuwd aan land, moordlustiger dan ooit. De film kreeg zulke slechte kritieken dat iedereen hem wilde zien en de prent een instant cultklassieker werd. Benieuwd of het de game ook zo vergaat...

Perstripverslag: Op bezoek bij Studio Gobo - Guardians of the Galaxy Playset

Perstripverslag: Op bezoek bij Studio Gobo - Guardians of the Galaxy Playset


Raf Picavet

Binnenkort verschijnt de opvolger voor Disney Infinity. Die wordt voornamelijk op de schouders gedragen door de superhelden uit de Marvel-comics-stal. Wij trokken onlangs naar Brighton voor een hands-on met playset voor de game die helemaal opgetrokken is rond onze vijf nieuwste favoriete helden: de Guardians of the Galaxy.

[Review] Revolution 60 (iOS)

[Review] Revolution 60 (iOS)


LouGarou

Bij de opkomst van de smartphone begon het alombekende Snake aan terrein te verliezen en gingen spelletjes als Angry Birds en Jetpack Joyride met de prijzen lopen. De toestellen werden sterker, kregen meer rekenkracht en zorgden ervoor dat grafisch pittige games als Infinity Blade - gebouwd op de Unreal Engine 3 - hun intrede konden doen. De ontwikkelaars van Revolution 60 zagen er dan ook geen graten in om hun indiegame voor iOS uit te brengen om zo spelers met een iPhone, iPod of iPad eens iets anders voor te schotelen. Het moeten immers niet altijd eenvoudige spelletjes zijn die je zomaar eventjes tijdens een bus- of treinrit kan bovenhalen voor wat hersenloos vertier...

[Review] Modern Combat 5: Blackout (iOS, Android, WP8)

[Review] Modern Combat 5: Blackout (iOS, Android, WP8)


Wimpie

Shooterfans die graag virtueel lood richting vijanden afvuren op mobiele apparaten, kennen de Modern Combat-franchise vast wel. Deze serie is aan haar nieuwste deel toe en volgens Gameloft is het -logischerwijze- het beste tot nu toe. Wij namen de proef op de som en namen de wapens op  voor een mobiele veldslag.

[Review] Hearthstone: The Curse of Naxxramas - The Plague Quarter

[Review] Hearthstone: The Curse of Naxxramas - The Plague Quarter


Michael.Cox

Na de achtpotige monsters die sinds vorige week The Arachnid Quarter onveilig maken in Hearthstone: Curse of Naxxramas, wachten er nog vier ander delen van dit zwevende kerkhof om met de grond gelijk te worden gemaakt. Woensdag heeft Blizzard The Plague Quarter gereleaset en wij gingen meteen aan tafel zitten om enkele potjes te kaarten met deze beschimmelde kwibussen.

[Review] OlliOlli (Mac)

[Review] OlliOlli (Mac)


Ardtieboy

Ontwikkelaar Roll7 haalde reeds met OlliOlli op de PlayStation Vita lovende kritieken binnen. De verslavende skategame wist een geslaagde cocktail te brengen van extreme precisiegameplay en arcade-elementen. Initieel zou OlliOlli verschijnen op iOS, doch verkoos de Roll7 de PlayStation Vita omwille van de fysieke druktoetsen. Sony's handheld presteerde zeer goed onder de strakke timing- en precisie-eisen die OlliOlli zo leuk maken. Wij lieten onze broek dertig centimeter zakken en trokken er als rasechte skater op uit met de Mac-versie van het spel.

[Review] Thomas Was Alone (iOS, Android)

[Review] Thomas Was Alone (iOS, Android)


Wimpie

Thomas was alleen... De nadruk mag in die zin wel op ‘was' gelegd worden omdat Thomas intussen al een welbekend personage is bij fans van indiegames. Het spel verscheen oorspronkelijk in 2010 als flashgame en later konden ook pc- en consolegamers ermee aan de slag. Wij speelden voor jullie de iOS-game.

[Review] Gods Will Be Watching - point-and-click met een twist

[Review] Gods Will Be Watching - point-and-click met een twist


Michael.Cox

Wanneer de goden zich ergens mee bemoeien, kan je maar beter op je tellen passen. Dat leren we uit de Griekse mythologie en ook in videogames komen we regelmatig in contact met deze oppermachtige wezens. In Gods Will Be Watching spelen niet de goden maar wel morele beslissingen een hoofdrol. Waarover we moeten beslissen en welke gevolgen daaraan verbonden zijn, lees je hieronder.

Muzikaal interview over games met het Belgisch producer/ DJ-duo Mumbai Science

Muzikaal interview over games met het Belgisch producer/ DJ-duo Mumbai Science


Praga

Het Belgische producer/ DJ-duo Mumbai Science heeft een nieuw album uit, getiteld "Déjà Vu". Nu wil het toeval dat de heren Maarten Elen en Jonas Kiesekoms niet alleen een liefde voor muziek hebben, maar ook die hard gamers zijn. En aangezien wij die hard gamers zijn en ook niet vies zijn van een streepje muziek sloegen wij een praatje met deze twee sympathieke kerels.

[Review] Cultures (iOS)

[Review] Cultures (iOS)


Wimpie

Fans van strategiegames vinden vast hun gading in de digitale winkels op mobiele apparaten. Dagelijks verschijnen er tal van nieuwe titels binnen het genre, al moeten we toegeven dat het merendeel ervan rommel is. Gisteren verscheen Cultures en wij konden al een weekje ontdekken of dit spel al dan niet het downloaden waard is.

To be or not to be: Virtuele Realiteit

To be or not to be: Virtuele Realiteit


Praga

Virtual Reality. Meer dan deze twee woorden heb je niet nodig om dé natte droom van menig gamer te omschrijven. En laat dat nu net the talk of the town zijn dezer dagen binnen de gamesindustrie. De beloftes worden ons om de oren geslagen. "De volgende logische stap in videogamebeleving!" en "Meteen het plafond waar we tegen aan zullen stoten op vlak van immersie". De moeite om verstekeling te spelen op de VR-wagon van de ellenlange hypetrein? Oculus Rift? Project Morpheus? Samsung Gear VR? Laat maar komen, zeggen wij.

[Review] Soccer Physics (iOS)

[Review] Soccer Physics (iOS)


Wimpie

Een game die zo stom is dat het leuk wordt? Dat kan alleen maar een mobiele game zijn, niet? Soccer Physics is een voetbalgame die het niet moet hebben van knappe graphics of uitgebreide gameplayelementen. Integendeel, het spel is doodeenvoudig, maar dat maakt het net zo leuk.

[Review] The Last of Us Remastered (PS4)

[Review] The Last of Us Remastered (PS4)


Praga

Naughty Dog's blockbuster The Last of Us haalde in 2013 meer dan 200 awards binnen en werd door de pers en het publiek verkozen tot absolute Game of the Year. Een terechte prestatie die nog meer  glans krijgt als je weet dat het avonturenspel daarmee ook die andere klepper Grand Theft Auto V het nakijken gaf. In plaats van te kiezen voor een welverdiende opvolger besloten Sony PlayStation en ontwikkelaar Naughty Dog ervoor om de game in een HD-Remastered jasje te gieten zodat ook PlayStation 4-spelers met de game aan de slag kunnen. De vraag stelt zich echter of deze game, als jij die al gespeeld hebt op PS3, het waard is om er nog eens jouw centen in te steken...

[Review] Tour de France 2014 (PS4)

[Review] Tour de France 2014 (PS4)


StanTem

Naar jaarlijkse gewoonte mogen we rond de start van de Tour de France enkele nieuwe games verwelkomen. Enkele daarvan hebben iets met dat evenement gemeen, want zowel in Pro Cycling Manager- als de Tour de France-games zelf worden de tientallen renners in de spotlight geplaatst. PCM 2014 werd al onder handen genomen en nu is het de beurt aan het spel dat de grootste wielerwedstrijd ter wereld vertegenwoordigt. Wij schoren onze benen, kropen in het veel te nauw aansluitende koerspak en sprongen op onze koersfiets met een biefstuk in onze onderbroek. Wij zijn alvast klaar om als eerste over de finishlijn te spurten!

[Review] Transformers: Age of Extinction (iOS, Android)

[Review] Transformers: Age of Extinction (iOS, Android)


Wimpie

Ben je fan van Autobots, Decepticons of Dinobots? Dan ben je vast wel al naar de nieuwe actiefilm Transformers: Age of Extinction gaan kijken. Mobiel spelontwikkelaar Mobage heeft een bijhorende game ontwikkeld en wij gingen ermee aan de slag.

[Review] Rush Rally (iOS, Android)

[Review] Rush Rally (iOS, Android)


Wimpie

Zin in een old school arcaderacer? Rush Rally brengt het gevoel van weleer terug met klassiek top down raceplezier. Wij kropen achter het stuur van een Renault 5 Turbo en controleerden of deze game nergens uit de bocht vliegt.

[Review] Reis rond de wereld in '80 Days' (iOS)

[Review] Reis rond de wereld in '80 Days' (iOS)


Wimpie

Zin om tijdens deze zomervakantie een reis rond de wereld te maken maar heb je geen zin om uit de zetel te komen? Dan hebben wij misschien wel de perfecte oplossing. In het spel 80 Days maak je een wereldreis en bezoek je de steden die je wilt. De toerist uithangen zit er echter niet in want onze metgezellen Phileas Fogg en Passepartout willen zo snel mogelijk weer thuis zijn...

[Review] Dark Souls II: Crown of the Sunken King

[Review] Dark Souls II: Crown of the Sunken King


Y@nnick.

Dark Souls II werd ontzettend goed ontvangen door critici een paar maanden geleden, maar toch miste er iets aan de game. Het was zeker nog even vermakelijk als de andere Souls-games, maar toch net iets minder memorabel en briljant qua ontwerp op bepaalde gebieden. Mensen die zich hierin kunnen vinden, moeten absoluut Crown of the Sunken King een kans geven, een uitbreiding die wel memorabel uit de hoek weet te komen.

[Review] The Walking Dead - Season 2 Episode 4: Amid The Ruins

[Review] The Walking Dead - Season 2 Episode 4: Amid The Ruins


Y@nnick.

WAARSCHUWING: Dit artikel bevat spoilers voor eerdere The Walking Dead-episodes.

 

Clementine heeft ondertussen al heel wat meegemaakt. Ze gaat van de ene groep overlevenden naar de andere en ziet elke dag wel iemand sterven. Dat maakt van haar misschien wel een van de mentaal sterkste kleine meisjes die je kent. Helaas betekent dat niet dat het geluk haar toelacht, want in The Walking Dead - Season 2 Episode 4: Amid the Ruins krijgt ze misschien wel de zwaarste momenten te verduren, dit naast het overlijden van haar vaderfiguur Lee.

Batman found

screenshot of the day

7.3

0

Als ik een dag een gamespersonage kan zijn, dan kies ik voor...Marcus Fenix Nathan Drake Masterchief Joel (The Last of Us) Super Mario Een van de dudes uit GTA V Aiden Pearce Een van de heren uit Assassin's Creed Sam Fisher Iemand anders
Copyright © 2014 Telenet N.V. - Wedstrijdreglement - Algemene voorwaarden - Mobiele website