Filter

[Review] RollerCoaster Tycoon 4 Mobile (iOS)

[Review] RollerCoaster Tycoon 4 Mobile (iOS)


Wimpie

Hoewel we al meer dan tien jaar zitten te wachten op een nieuwe pc-versie van RollerCoaster Tycoon, waren we best benieuwd naar wat Atari op iOS-apparaten zou verwezenlijken. Wij hoopten op een prachtig, waardig nieuw deel in de serie. Wat we kregen was iets helemaal anders...

[Hardware] Getest: Roccat KAVE XTD 5.1

[Hardware] Getest: Roccat KAVE XTD 5.1


Wimpie

Onlangs stuurde Roccat ons de Kave XTD 5.1 gaming headset op zodat wij deze uitgebreid voor jullie konden testen. Zoals de fans van Roccat wellicht al weten, is deze headset de opvolger van de Kave 5.1. Naast de iets hogere prijs zijn er gelukkig nog andere verschillen tussen beide headsets.

[Preview] Broforce

[Preview] Broforce


Michael.Cox

Devolver Digital verdient stilaan sterallures. Elke indie-ontwikkelaar die het vertrouwen van deze uitgever weet te winnen, slaagt er klaarblijkelijk moeiteloos in om een kwalitatief spelletje af te leveren. Het Early Access-initiatief laat hen bovendien toe om op grote schaal feedback te verzamelen, zodat het eindproduct vaak foutloos in onze handen belandt. Broforce is de volgende in dit rijtje. Wij trokken onze stoerste gamebekken terwijl we deze al even stoere game onder handen namen...

[Review] Family Guy: The Quest for Stuff (iOS, Android)

[Review] Family Guy: The Quest for Stuff (iOS, Android)


Wimpie

Het ziet ernaar uit dat je vandaag alleen maar geweld, films en seks op tv ziet. Gelukkig is er Family Guy, of niet? Vorige week verscheen The Quest for Stuff voor Android en iOS. Fans keken reikhalzend uit naar de game, wij speelden het spel non-stop voor jullie. Jammer genoeg was het niet altijd een aangename ervaring.

[Preview] MyDream

[Preview] MyDream


Michael.Cox

Kickstarter: je kan het zo gek niet bedenken of je vindt er wel iets terug dat aan je gekke ideeën voldoet. Soms komen de projecten van ervaren ontwikkelaars, maar toch vaak ook van nieuwelingen die een extra duwtje in de rug nodig hebben. Eén ding hebben al deze crowdfundingaanvragen gemeen: de games staan in hun kinderschoenen en kunnen niet onmiddellijk worden gespeeld. MyDream is echter de uitzondering op deze regel en wij kregen de mogelijkheid om een vroege alphaversie onder handen te nemen!

Hollywood in videogames: tussenfilmpjes

Hollywood in videogames: tussenfilmpjes


Ronald Meeus

Ze worden verguisd door gamemakers en massaal geskipt door spelers. Waarom blijven ook de allerrecentste videogames dus hun verhaal vertellen door middel van cutscenes? Misschien wel omdat games gewoon (nog) niet zonder hen kunnen.

[Review] Advance Wars (Wii U eShop)

[Review] Advance Wars (Wii U eShop)


Dj Super

Nintendo begint de Wii U eShop te vullen met Game Boy Advance-titels en dat hebben we geweten. Een van de eerste gelukzakken is Advance Wars. Deze titel werd ook vrij vroeg in het bestaan van de handheld, begin 2002, op ons losgelaten en liet een goede indruk achter. Dit spel knalde destijds de gamemarkt open voor strategiespellen op handhelds en heeft een invloed gehad op zeer veel nakomelingen in het genre. Wij waren benieuwd of dit spel zijn overstap naar de Wii U wist te overleven.

[Preview] The Last Tinker: City of Colours

[Preview] The Last Tinker: City of Colours


Michael.Cox

De drempel om een indiegame te publiceren ligt steeds lager en daardoor krijgen we als gamingwebsite steeds meer spelletjes om te (p)reviewen aangeboden. Uitgevers durven er ook al eens mee pochen een award te hebben gewonnen. The Last Tinker: City of Colours won zo de ‘Best Game in Show: Audience Show'-award tijdens Casual Connect 2014, een conferentie die in Amsterdam werd gehouden. Dit en het feit dat de game er enorm leuk uitziet, volstond voor een eerste impressie.

[Review] Scourge: Outbreak

[Review] Scourge: Outbreak


Jaylee

In een volledig kapot geschoten wereld, waarin de bevolking lastig gevallen wordt door buitenaardse wezens, ben jij het laatste lichtpuntje. Als onderdeel van de Echo Squad reis je af naar het tropische eiland van de Nogari Corporation. Dit bedrijf heeft te maken met alle ellende en dus moet de leider ervan uit de weg worden geruimd.

[Review] 15 Coins (iOS, Android)

[Review] 15 Coins (iOS, Android)


Wimpie

Tegenwoordig willen makers van mobiele spelletjes dat we hun games gaan vergelijken met consolegames. Soms gaat dat ook, want tegenwoordig weten ze prachtige dingen uit draagbare apparaten te persen. Gelukkig vergeten sommige spellenmakers niet dat je ook met eenvoudige dingen veel kan bereiken. 15 Coins is een game die dat bewijst en wij vertellen jullie hieronder waarom.

[Hardware] Getest: Nokia Lumia 1320

[Hardware] Getest: Nokia Lumia 1320


Wimpie

In oktober van vorig jaar stelde Nokia trots haar eerste twee ‘phablets' voor: de Lumia 1320 en Lumia 1520. Deze week gaan we aan de slag met de goedkoopste van de twee: de Lumia 1320. Dit toestel kost je iets meer dan driehonderd euro en kan zich volgens Nokia probleemloos meten met de doorsnee high-end smartphone. Wij testten het voor jullie uit. 

[Review] Monument Valley (iOS)

[Review] Monument Valley (iOS)


Wimpie

We wisten al langer dat sommige spelontwikkelaars games tot kunst willen verheffen. Zelfs musea nemen titels op in hun collectie, iets wat wij alleen maar kunnen aanmoedigen. De ontwikkelaar van Monument Valley pakt het anders aan: in plaats van met opzet een kunstzinnige game te maken, laten ze zich inspireren door kunst om er een game rond te maken. Hoe dat juist in zijn werk gaat, lees je hieronder.

[Review] Trials Frontier (iOS)

[Review] Trials Frontier (iOS)


Wimpie

Fans van de Trials-games die ook eens met crossmotoren op hun mobiel apparaat willen gamen, reppen zich best naar de digitale winkel. Trials Frontier is nu beschikbaar voor iOS (de Android-versie komt later). Het spel is gratis, maar betekent dit dat je er ook kostbare plaats op je mobiele geheugen aan moet verspillen? Wij zochten het voor jullie uit.

[Review] TowerFall Ascension

[Review] TowerFall Ascension


StanTem

Tegenwoordig worden we om de oren geslagen met 'het indie-gedoe'. Er verschijnen steeds meer kleine games die een pak goedkoper zijn dan de gebruikelijke AAA-titels, maar daarom niet minder goed, en die aanpak blijkt te werken. Kijk bijvoorbeeld maar naar Ubisoft. Zij brengen ons als groot gamehuis binnenkort met Child of Light een indie-achtige game die de concurrentie zal aangaan met de 'echte' indie-titels. Daarover later meer, want nu is het tijd om TowerFall Ascension onder handen te nemen.

[Preview] Borderlands: The Pre-Sequel

[Preview] Borderlands: The Pre-Sequel


Wimpie

Zien jullie wat wij zien? Een maan, Pandora én een irritante pratende robot. Dat kan maar één ding betekenen: we keren terug naar het universum van Borderlands. Vandaag stellen 2K Games en Gearbox trots de nieuwste Borderlands-game voor: Borderlands: The Pre-Sequel. De titel maakt duidelijk dat het verhaal zich tussen Borderlands 1 en Borderlands 2 zal situeren. 9lives trok alvast op onderzoek uit naar de maanbasis ver, ver boven Pandora.

[Review] Betrayer

[Review] Betrayer


Michael.Cox

Met het labellen van games is doorgaans weinig giswerk gemoeid. Horrorgames, avonturen- en rollenspellen, first-person shooters; alle genres hebben enkele kenmerkende eigenschappen waarmee spelletjes makkelijk kunnen worden ingedeeld. Dat is echter niet zo bij Betrayer, het eerste spel van Blackpowder Games dat onlangs op Steam verscheen...

[Preview] Heroes of the Storm

[Preview] Heroes of the Storm


Michael.Cox

Enkele jaren geleden had amper iemand van het MOBA-genre gehoord. Riot Games oogstte fenomenale successen met League of Legends, anderen volgden hetzelfde principe in de hoop stinkend rijk te worden en plots zat het spel op de wagen. Een uitmelkerij van jewelste, waardoor het voor nieuwelingen erg moeilijk werd een geschikt spel te vinden. Wanneer ook Blizzard besloot zich op het genre te richten, gebeurde er echter iets magnifieks. Wat? Dat lees je hieronder...

[Review] Smite

[Review] Smite


Michael.Cox

Of je nu fan van het genre bent of MOBA-games verfoeit, de overvloed aan Dota- en League of Legends-achtige spellen kan niet worden genegeerd. Meer en meer gamebedrijven hopen een competitief alternatief af te leveren om vervolgens rijk te worden dankzij microtransacties bestaande uit extra personages, skins of iets dergelijks. Zo'n pogingen draaien meestal op regelrechte fiasco's uit en het was maar de vraag hoe Smite het er vanaf zou brengen...

[Review] Hearthstone: Heroes of Warcraft

[Review] Hearthstone: Heroes of Warcraft


EliasAdam

Zelden hebben we zoveel mensen interesse zien tonen in een virtueel kaartspelletje dat maandenlang slechts toegankelijk was voor een select aantal gamers in een gesloten bèta. Niemand, met uitzondering van de gelukkige testers dan, besefte écht waarom iedereen zo hard uitkeek naar de uiteindelijke release van Hearthstone: Heroes of Warcraft. Blizzard kon het echter niet beter treffen. Bètakeys werden voor grof geld verkocht en de game zelf bleek reeds zo'n succes, dat de hype alleen maar werd aangewakkerd. En plots was de strategy card game daar. Klaar om door iedereen gratis te worden gespeeld op pc.

Perstripverslag - Child of Light: groot gamehuis maakt kleine game

Perstripverslag - Child of Light: groot gamehuis maakt kleine game


Ronald Meeus

Na grote kleppers uit de Assassin's Creed-reeks wilde Ubisoft-producer Patrick Plourde zijn tanden zetten in een kleiner, intiemer, en - jazeker - iets meer 'indie'-achtig project. In tegenstelling tot heel wat andere AAA-gamemakers die de onafhankelijke toer op wilden, hoefde hij echter niet weg bij het bedrijf te  om een eigen studio op te richten: hij mocht zijn passieproject 'Child of Light' gewoon 'thuis' bij Ubisoft Montréal maken. "Ik creëerde de game in een zeepbel, zonder de testosteron die met het ontwerp van een grote productie gepaard gaat." En dat was te merken toen we onlangs een paar uur van de game speelden in Londen.

Expansion pack: Red light district

screenshot of the day

6.9

0

Morgenavond start het weekend en dan gaan we...pintjes drinken feesten als de beesten shoppen werken gamen dansen, dansen sporten naar de cinema slapen iets anders
Copyright © 2013 Telenet N.V. - Wedstrijdreglement - Algemene voorwaarden - Mobiele website