Filter

Platformen:  
PC X360 PS3 PS4 PS Vita Wii Wii U NDS 3DS
Tales of Xillia 2

Tales of Xillia 2


Jaylee | PlayStation 3 | RPG

In de wereld van de JRPG komt het niet al te vaak voor dat je een sequel voorgeschoteld krijgt. Een paar jaar geleden deed Square Enix het met Final Fantasy X-2 en de studio herhaalde dat trucje onlangs met de Final Fantasy XIII-trilogie. In de Tales of-serie leken de games altijd op elkaar, maar een direct vervolg was er eigenlijk niet. Tot de release van Tales of Xillia 2, die je terugbrengt naar de wereld van Rieze Maxia om daar een gloednieuw avontuur te beleven.

82

Metro Redux

Metro Redux


Slimdavy | Xbox One | FPS

Onder de noemer ‘Redux' wordt niet alleen het in 2010 uitgebrachte Metro 2033, maar ook diens drie jaar later gelanceerde opvolger Last Light een tweede leven gegund op de krachtigere hardware van de Xbox One, PlayStation 4 of je inmiddels flink geüpgradede game-pc. Naast een geslaagde visuele verbetering en de geïntegreerde downloadbare content van het tweede deel, zette de Oekraïense gamestudio 4A Games ook nog even zijn beste beentje bij om enkele ruwe kantjes weg te werken. Het levert de definitieve versie op van twee culthits en dat voor een zeer schappelijke prijs!

85

The Sims 4

The Sims 4


LazloCootmans | PC | RPG

Als er één reeks is die op darwinistische wijze evolueerde, dan is het The Sims wel. Elke nieuwe titel in de serie was uitgebreider, gedetailleerder en beter. Is de vierde telg in de reeks weerom een evolutionaire stap vooruit, of blijft het virtuele mensenras ter plaatse trappelen?

67

The Golf Club

The Golf Club


Ardtieboy | PlayStation 4 | Sport

De PlayStation 4 wordt dit najaar verwend met een hele lijst nieuwe topgames. Ongetwijfeld zullen velen onder ons zich talloze uren achter hun console bevinden. Tussen al het vechten en knallen door kunnen we af en toe iets licht verteerbaar gebruiken. Een potje golf om onze yin en yang terug in evenwicht te brengen, klinkt alvast goed. Ontwikkelaar HB Studios trekt er samen met ons op uit om een balletje te slaan in hun The Golf Club voor de PlayStation 4.

72

Disgaea 4: A Promise Revisited

Disgaea 4: A Promise Revisited


Jaylee | PSV | RPG

De Disgaea-serie is altijd een serie geweest waar het zeer lastig was om in te komen. Je komt altijd in de hel terecht, waarbij je te maken krijgt met de verschoppelingen van de Aarde in de vorm van Prinnies. Je hebt de leiding over deze pinguïn-achtige wezens, die in hun leven op aarde er een potje van hebben gemaakt. In de hel moeten zij daarvoor boeten en is het aan jou om ze aan de dwangarbeid te zetten..  Daar blijft het echter nooit bij. Er is altijd wel iets mis in de onderwereld en het is dan aan jou om dat probleem op te lossen. Daarbij word je getrakteerd op uitgebreide gevechten met complexe regels, een bonte verzameling aan personages en heel wat mogelijkheden om die personages te verbeteren. Het is een serie die je altijd in het diepe gooit, je het risico om in de informatie te verdrinken, maar na een paar baantjes te hebben getrokken zit je er helemaal in en wil je niet meer anders.


84

LEGO Ninjago Nindroids

LEGO Ninjago Nindroids


Y@nnick. | 3DS | Action/Adventure

LEGO-games zijn er al in alle soorten en maten. Het is daarom essentieel dat er genoeg diversiteit is zodat ze niet te veel op elkaar lijken. Tot nu toe zijn ze daar glansrijk in geslaagd, met onder andere LEGO City Undercover die je een open wereld laat verkennen of Legends of Chima waarin je met LEGO-incarnaties van leeuwen en gorilla's op avontuur mag trekken. Ook het nieuwste deel, LEGO Ninjago Nindroids, is qua concept compleet anders.

60

LEGO Ninjago Nindroids

LEGO Ninjago Nindroids


StanTem | PSV | Action/Adventure

De zomermaanden zijn naar jaarlijkse gewoonte een minder drukke periode in de gamesindustrie. Nu en dan verschijnen er enkele games, maar pas over enkele weken wordt het weer gekkenwerk om alle toppers op tijd uit te kunnen spelen. Normaal gezien zetten we ons tijdens de zomer buiten met onze PlayStation Vita in de hand en een cocktail in de buurt, maar het regenachtige weer zorgde ervoor dat we ons binnen moesten schuilhouden met onze handheld. Wij waanden ons echte ninja’s en zakten af naar New Ninjago City.

74

Diablo III - Ultimate Evil Edition

Diablo III - Ultimate Evil Edition


Michael.Cox | PlayStation 4 | RPG

De pc-liefhebbende gamewereld vond eind maart een nieuwe antagonist waarmee ze zich in Diablo III konden amuseren. De titelsnoodaard was immers al geruime tijd onschadelijk gemaakt. Console-eigenaars moesten langer geduld uitoefenen, want Malthael -met zijn legertje ondoden - is pas deze week in hun huiskamer beland. Wiens controller tot nu toe een beetje roestig reageerde, zal ongetwijfeld voldoende redenen hebben om alle knoppen terug functioneel te maken: actievoller ga je ze maar zelden vinden. Of niet?

91

Risen 3: Titan Lords

Risen 3: Titan Lords


Michael.Cox | PC | RPG

De twee vorige Risen-games hadden zowel uitgesproken plus- als minpunten. De goed uitgewerkte features en innovatieve elementen zorgden ervoor dat beide games hun geld meer dan waard waren, hoewel de piratensetting in Risen 2 minder werd gesmaakt. Dat laatste is wellicht een understatement; ontwikkelstudio Piranha Bytes kreeg toch het fiat om een vervolg te creëren, zonder ‘Arrrr Matey'-setting en wij gingen ermee aan de slag.

66

Sacred 3

Sacred 3


Michael.Cox | PC | RPG

De eerste twee Sacred-games verdeelden critici én gamers in twee kampen: voor- en tegenstanders. Ancaria, de feeërieke wereld waarin de spelletjes zich afspelen, wordt regelmatig door allerlei vijandige creaturen overspoeld. Nu is het alweer van dat, want Sacred 3 tracht op de populariteit van de franchise verder te bouwen. Slaagt Keen Games erin een verfrissende wind doorheen het actierollenspel te blazen, of voelt het aan als meer van dat? Wij dompelden ons in de actievolle sfeer onder en zochten het uit.

70

Divinity: Original Sin

Divinity: Original Sin


Michael.Cox | PC | RPG

Nu België het Braziliaanse voetbaltoneel heeft verlaten, kunnen we ons weer volledig op het gamen focussen. Ook daar vinden we sporadisch een Belgische creatie terug en Larians Divinity: Original Sin doet velen terugdenken aan de CRPG's van weleer. Een vergelijking maken met een mythische titel zoals Baldur's Gate 2 is het grootste compliment dat Early Access-testers de ontwikkelstudio konden geven. Patriottisch doch objectief: hieronder een verslag van onze intrigerende avonturen die we in Rivellon hebben beleefd.

90

ONE PIECE Unlimited World Red

ONE PIECE Unlimited World Red


Y@nnick. | PlayStation 3 | RPG

Er zijn al heel wat games in de One Piece-reeks uitgekomen, maar er is er nog niet echt eentje geweest die er bovenuit sprong. De meeste waren lang niet slecht en konden voor een paar uur plezier opleveren. Door de Dynasty Warriors-achtige gameplay duurde het echter niet lang voor de herhaling roet in het eten kwam gooien. Met Unlimited World Red wil de ontwikkelaar eindelijk voor een meer diepgaande gameplay zorgen en dat konden wij alleen maar toejuichen.

76

Sniper Elite 3

Sniper Elite 3


Den_John | PlayStation 4 | Action

Woestijnzand stuift in het rond terwijl een verzengende hitte ons lichaam geselt. We liggen urenlang in de Afrikaanse zon op ons slachtoffer te wachten want dat is wat ons werd opgedragen door onze bevelhebbers. Befehl ist Befehl, maar in deze omstandigheden is dat verre van een lachertje. Als we op deze wijze echter ‘den Duits' mogen decimeren, dan nemen we deze ongemakken er graag bij.

84

ONE PIECE Unlimited World Red

ONE PIECE Unlimited World Red


Jaylee | PSV | RPG

Wie deze zomer nog op vakantie gaat, doet er verstandig aan om naast zijn smartphone of tablet een PS Vita mee te nemen. De handheld van Sony heeft een mooie game-catalogus opgebouwd om je tijdens de reis, de uurtjes op het strand of 's ochtends bij het verwerken van de nacht daarvoor bij te staan. Nu komt daar ook nog eens One Piece Unlimited Red bij en zo is het feest meteen compleet.

80

Transformers: Rise of the Dark Spark

Transformers: Rise of the Dark Spark


Michael.Cox | PlayStation 3 | Action

Al sinds 1984 veroveren de Transformers harten van vele kinderen, maar de franchise mag ook volwassenen tot hun fans rekenen. Dankzij zijn populariteit konden de robots niet langer exclusief als speelgoed naar de huiskamer  worden gehaald. De franchise maakte zijn opwachting in talloze stripverhalen, series en films. De nieuwste videospeltelg, Transformers: Rise of the Dark Spark verscheen onlangs op diverse platformen en wij haalden onze PlayStation 3 van onder het stof om deze review te verzorgen.

46

Enemy Front

Enemy Front


StanTem | PlayStation 3 | Action

Verschillende studio's hebben al bewezen dat niet altijd enorme bedragen moeten gemoeid zijn bij de ontwikkeling van een spel. Ook met een minder grote som slagen sommige ontwikkelaars erin een topproduct af te leveren. City Interactive, een ontwikkelstudio met een beperkt budget, bracht ons vorig jaar het meer dan degelijke Sniper: Ghost Warrior 2, maar we kregen ook al misbaksels voorgeschoteld. De studio bracht ons vorige maand Enemy Front en wij zijn benieuwd hoe ze het daarmee van hebben afgebracht.

49

Air Conflicts: Vietnam - Ultimate Edition

Air Conflicts: Vietnam - Ultimate Edition


Ardtieboy | PlayStation 4 | Simulator

Niet alleen de Eerste Wereldoorlog wordt dit jaar in de schijnwerpers geplaatst, ook de Vietnamoorlog verdient volgens ontwikkelaar bitComposer Games de nodige aandacht. Zo lanceren ze een opgepoetste versie van hun Air Conflicts: Vietnam op de PlayStation 4 die tevens een gloednieuwe, extra verhaallijn omvat. Kan deze game aan de hedendaagse next-gen verwachtingen voldoen, of zijn de kilometershoge luchtgevechten net iets te hoog gegrepen.

54

Sniper Elite 3

Sniper Elite 3


Michael.Cox | PC | Action

Sluipschuttergeweren hebben doorheen de jaren een deel van hun charme verloren. Snipen veranderde in een stoefpartij waarbij zogenaamde ‘quick scope'-kills op gejuich werden onthaald. Precies alsof niemand nog beseft dat zo'n massieve wapens in staat zijn om vanop honderden meters iemands hart te doorboren... De Sniper Elite-reeks plaatste die gedachtegang weer centraal, maar de vorige iteratie was geen onverdeeld succes. Rebellion wist wel waar het fout ging, dus hopelijk krijgen we in Sniper Elite III wat meer vrijheid om de zotste moorden uit te voeren.

84

EA Sports UFC

EA Sports UFC


Michael.Cox | PlayStation 4 | Sport

Veel professionele MMA-vechters hebben we in ons kleine Belgenlandje niet. Het is vooral aan de overkant van de Atlantische Oceaan dat de Mixed Martial Arts écht populair zijn. Dat wil echter niet zeggen dat wij er niet eens graag op los kloppen en aangezien Electronic Arts zopas EA Sports UFC heeft gelanceerd, wilden wij maar al te graag zelf oordelen over de spirituele eerste opvolger van THQ's UFC-spellen.

75

MotoGP 14

MotoGP 14


Ardtieboy | PlayStation 4 | Racing

Motorsport-liefhebbers met een PS4 sprongen wellicht een gat in de lucht toen ze te horen kregen dat deze populaire franchise hun richting uitkwam. MotoGP 14 wordt het logische vervolg op MotoGP 13, maar dan voor het eerst op een next-gen console. Ontwikkelaar Milestone stond deze keer voor een extra uitdaging; alweer een topper van formaat in elkaar knutselen én deze next-gen-waardig maken.

80

"Kun je eens kijken of hij geladen is?"

screenshot of the day

8.5

0

Speel jij boardgames/ bordspellen?



Ja Nee Soms Bordspellen? Ik word daar zo moe van.
Copyright © 2014 Telenet N.V. - Wedstrijdreglement - Algemene voorwaarden - Mobiele website