Filter

Platformen:  
PC X360 PS3 PS4 PS Vita Wii Wii U NDS 3DS
Diablo III - Ultimate Evil Edition

Diablo III - Ultimate Evil Edition


Michael.Cox | PlayStation 4 | RPG

De pc-liefhebbende gamewereld vond eind maart een nieuwe antagonist waarmee ze zich in Diablo III konden amuseren. De titelsnoodaard was immers al geruime tijd onschadelijk gemaakt. Console-eigenaars moesten langer geduld uitoefenen, want Malthael -met zijn legertje ondoden - is pas deze week in hun huiskamer beland. Wiens controller tot nu toe een beetje roestig reageerde, zal ongetwijfeld voldoende redenen hebben om alle knoppen terug functioneel te maken: actievoller ga je ze maar zelden vinden. Of niet?

91

Risen 3: Titan Lords

Risen 3: Titan Lords


Michael.Cox | PC | RPG

De twee vorige Risen-games hadden zowel uitgesproken plus- als minpunten. De goed uitgewerkte features en innovatieve elementen zorgden ervoor dat beide games hun geld meer dan waard waren, hoewel de piratensetting in Risen 2 minder werd gesmaakt. Dat laatste is wellicht een understatement; ontwikkelstudio Piranha Bytes kreeg toch het fiat om een vervolg te creëren, zonder ‘Arrrr Matey'-setting en wij gingen ermee aan de slag.

66

Sacred 3

Sacred 3


Michael.Cox | PC | RPG

De eerste twee Sacred-games verdeelden critici én gamers in twee kampen: voor- en tegenstanders. Ancaria, de feeërieke wereld waarin de spelletjes zich afspelen, wordt regelmatig door allerlei vijandige creaturen overspoeld. Nu is het alweer van dat, want Sacred 3 tracht op de populariteit van de franchise verder te bouwen. Slaagt Keen Games erin een verfrissende wind doorheen het actierollenspel te blazen, of voelt het aan als meer van dat? Wij dompelden ons in de actievolle sfeer onder en zochten het uit.

70

Divinity: Original Sin

Divinity: Original Sin


Michael.Cox | PC | RPG

Nu België het Braziliaanse voetbaltoneel heeft verlaten, kunnen we ons weer volledig op het gamen focussen. Ook daar vinden we sporadisch een Belgische creatie terug en Larians Divinity: Original Sin doet velen terugdenken aan de CRPG's van weleer. Een vergelijking maken met een mythische titel zoals Baldur's Gate 2 is het grootste compliment dat Early Access-testers de ontwikkelstudio konden geven. Patriottisch doch objectief: hieronder een verslag van onze intrigerende avonturen die we in Rivellon hebben beleefd.

90

ONE PIECE Unlimited World Red

ONE PIECE Unlimited World Red


Y@nnick. | PlayStation 3 | RPG

Er zijn al heel wat games in de One Piece-reeks uitgekomen, maar er is er nog niet echt eentje geweest die er bovenuit sprong. De meeste waren lang niet slecht en konden voor een paar uur plezier opleveren. Door de Dynasty Warriors-achtige gameplay duurde het echter niet lang voor de herhaling roet in het eten kwam gooien. Met Unlimited World Red wil de ontwikkelaar eindelijk voor een meer diepgaande gameplay zorgen en dat konden wij alleen maar toejuichen.

76

Sniper Elite 3

Sniper Elite 3


Den_John | PlayStation 4 | Action

Woestijnzand stuift in het rond terwijl een verzengende hitte ons lichaam geselt. We liggen urenlang in de Afrikaanse zon op ons slachtoffer te wachten want dat is wat ons werd opgedragen door onze bevelhebbers. Befehl ist Befehl, maar in deze omstandigheden is dat verre van een lachertje. Als we op deze wijze echter ‘den Duits' mogen decimeren, dan nemen we deze ongemakken er graag bij.

84

ONE PIECE Unlimited World Red

ONE PIECE Unlimited World Red


Jaylee | PSV | RPG

Wie deze zomer nog op vakantie gaat, doet er verstandig aan om naast zijn smartphone of tablet een PS Vita mee te nemen. De handheld van Sony heeft een mooie game-catalogus opgebouwd om je tijdens de reis, de uurtjes op het strand of 's ochtends bij het verwerken van de nacht daarvoor bij te staan. Nu komt daar ook nog eens One Piece Unlimited Red bij en zo is het feest meteen compleet.

80

Transformers: Rise of the Dark Spark

Transformers: Rise of the Dark Spark


Michael.Cox | PlayStation 3 | Action

Al sinds 1984 veroveren de Transformers harten van vele kinderen, maar de franchise mag ook volwassenen tot hun fans rekenen. Dankzij zijn populariteit konden de robots niet langer exclusief als speelgoed naar de huiskamer  worden gehaald. De franchise maakte zijn opwachting in talloze stripverhalen, series en films. De nieuwste videospeltelg, Transformers: Rise of the Dark Spark verscheen onlangs op diverse platformen en wij haalden onze PlayStation 3 van onder het stof om deze review te verzorgen.

46

Enemy Front

Enemy Front


StanTem | PlayStation 3 | Action

Verschillende studio's hebben al bewezen dat niet altijd enorme bedragen moeten gemoeid zijn bij de ontwikkeling van een spel. Ook met een minder grote som slagen sommige ontwikkelaars erin een topproduct af te leveren. City Interactive, een ontwikkelstudio met een beperkt budget, bracht ons vorig jaar het meer dan degelijke Sniper: Ghost Warrior 2, maar we kregen ook al misbaksels voorgeschoteld. De studio bracht ons vorige maand Enemy Front en wij zijn benieuwd hoe ze het daarmee van hebben afgebracht.

49

Air Conflicts: Vietnam - Ultimate Edition

Air Conflicts: Vietnam - Ultimate Edition


Ardtieboy | PlayStation 4 | Simulator

Niet alleen de Eerste Wereldoorlog wordt dit jaar in de schijnwerpers geplaatst, ook de Vietnamoorlog verdient volgens ontwikkelaar bitComposer Games de nodige aandacht. Zo lanceren ze een opgepoetste versie van hun Air Conflicts: Vietnam op de PlayStation 4 die tevens een gloednieuwe, extra verhaallijn omvat. Kan deze game aan de hedendaagse next-gen verwachtingen voldoen, of zijn de kilometershoge luchtgevechten net iets te hoog gegrepen.

54

Sniper Elite 3

Sniper Elite 3


Michael.Cox | PC | Action

Sluipschuttergeweren hebben doorheen de jaren een deel van hun charme verloren. Snipen veranderde in een stoefpartij waarbij zogenaamde ‘quick scope'-kills op gejuich werden onthaald. Precies alsof niemand nog beseft dat zo'n massieve wapens in staat zijn om vanop honderden meters iemands hart te doorboren... De Sniper Elite-reeks plaatste die gedachtegang weer centraal, maar de vorige iteratie was geen onverdeeld succes. Rebellion wist wel waar het fout ging, dus hopelijk krijgen we in Sniper Elite III wat meer vrijheid om de zotste moorden uit te voeren.

84

EA Sports UFC

EA Sports UFC


Michael.Cox | PlayStation 4 | Sport

Veel professionele MMA-vechters hebben we in ons kleine Belgenlandje niet. Het is vooral aan de overkant van de Atlantische Oceaan dat de Mixed Martial Arts écht populair zijn. Dat wil echter niet zeggen dat wij er niet eens graag op los kloppen en aangezien Electronic Arts zopas EA Sports UFC heeft gelanceerd, wilden wij maar al te graag zelf oordelen over de spirituele eerste opvolger van THQ's UFC-spellen.

75

MotoGP 14

MotoGP 14


Ardtieboy | PlayStation 4 | Racing

Motorsport-liefhebbers met een PS4 sprongen wellicht een gat in de lucht toen ze te horen kregen dat deze populaire franchise hun richting uitkwam. MotoGP 14 wordt het logische vervolg op MotoGP 13, maar dan voor het eerst op een next-gen console. Ontwikkelaar Milestone stond deze keer voor een extra uitdaging; alweer een topper van formaat in elkaar knutselen én deze next-gen-waardig maken.

80

WildStar

WildStar


Michael.Cox | PC | MMORPG

Onze eerste review van WildStar bevatte geen conclusie noch score, maar na enkele levels was het al duidelijk dat de verwachtingen werden ingelost. Niet elk gameplayelement van Carbine Studios' MMORPG is innovatief, het spel gooit wel de interessantste features van verscheidene games bij elkaar. De vraag is nu maar of die combinatie ook na honderden uren nog even lekker smaakt...

88

Dynasty Warriors: Gundam Reborn

Dynasty Warriors: Gundam Reborn


Jaylee | PlayStation 3 | Action

De Dynasty Warriors-reeks startte in 1997 op de eerste PlayStation. Sinds het begin van dit millennium werd de serie vooral in Japan erg populair. In Dynasty Warriors mag je in de Chinese oudheid met tientallen speelbare personages inhakken op honderden vijanden. Sinds 2007 kent de reeks een spin off met de Gundam-games. Reborn is daarin het vierde deel, dat, zoals de titel doet vermoeden, terug gaat naar de basis.

51

Ultra Street Fighter IV

Ultra Street Fighter IV


LouGarou | Xbox 360 | Strategy

Terwijl Bandai Namco druk bezig is aan een nieuwe Tekken-game en Tekken x Street Fighter, is Capcom er ondertussen opnieuw met een nieuwe Street Fighter. Nieuw is echter een groot woord, want ook nu heeft Capcom eerder oog gehad om - zoals in het verleden - gewoon hun meest recente Street Fighter-game van een flinke update te voorzien. Na Street Fighter IV, Super Street Fighter IV en Super Street Fighter IV: Arcade Edition is het nu dus de beurt aan Ultra Street Fighter IV. Een mondvol om de titel uit te spreken, maar heeft het spel ook genoeg in huis om zowel fans als nieuwkomers over de streep te trekken?

80

Hyperdimension Neptunia: Producing Perfection

Hyperdimension Neptunia: Producing Perfection


Jaylee | PSV | RPG

Japanse meidenbanden zijn ongekend populair in hun thuisland. De veelal mooie meiden die zoete liedjes zingen over liefde en het mooie leven hebben duizenden aanhangers, verschijnen vaak op televisie en zingen op uitverkochte concerten. Jonge mannen betalen graag tientallen euro's om foto's van de verschillende Idols in hun plakboek te verzamelen en meiden laten zich inspireren door hun kledingstijl. Hun invloed is enorm.

30

Murdered: Soul Suspect

Murdered: Soul Suspect


Raf Picavet | PlayStation 4 | Strategy

De opzet van Murdered: Soul Suspect intrigeert. Je onderzoekt je eigen moord vanuit een luguber, spookachtig tussenstation tussen leven en je definitieve eindbestemming. Ook de old-school adventure-elementen stemden ons en vele anderen hoopvol.  Aan het eind van de rit doet de game wat het beloofde, maar laat de uitwerking hier en daar een steek vallen.

70

Mugen Souls Z

Mugen Souls Z


Jaylee | PlayStation 3 | RPG

Je hebt JRPG's en je hebt een game als Mugen Souls Z. Een game die Japans met een hoofdletter J is en eigenlijk alleen maar geschikt is voor de echte Japtard. Zelfs de grootste liefhebber van anime, schattige meisjes in weinig verhullende kledij en grindfests krijgt een pittige kluif voorgeschoteld in deze game.

65

Tropico 5

Tropico 5


Michael.Cox | PC | Strategy

Vroeger, toen de dieren nog spraken, bestonden er jammer genoeg nog veel meer dictaturen dan vandaag. Iedereen heeft al weleens over Franco gehoord, maar niemand die echt weet hoe machtig zo'n personen zich moeten hebben gevoeld. Tropico 5 laat ons in de huid van een alleenheerser kruipen, want dichter bij de realiteit gaan wij, nederige aardbewoners, waarschijnlijk niet geraken. Dat maakt het natuurlijk niet minder fijn om Jan en alleman te commanderen, toch?

80

After years of training.......it all came down to this epic moment

screenshot of the day

2.5

0

Wie maakte de coolste console ooit?Nintendo Microsoft Sony PlayStation SEGA Atari Commodore Magnavox Mattel Philips Iemand anders
Copyright © 2014 Telenet N.V. - Wedstrijdreglement - Algemene voorwaarden - Mobiele website