Filter

Platformen:  
PC X360 PS3 PS4 PS Vita Wii Wii U NDS 3DS
Divinity: Original Sin

Divinity: Original Sin


Michael.Cox | PC | RPG

Nu België het Braziliaanse voetbaltoneel heeft verlaten, kunnen we ons weer volledig op het gamen focussen. Ook daar vinden we sporadisch een Belgische creatie terug en Larians Divinity: Original Sin doet velen terugdenken aan de CRPG's van weleer. Een vergelijking maken met een mythische titel zoals Baldur's Gate 2 is het grootste compliment dat Early Access-testers de ontwikkelstudio konden geven. Patriottisch doch objectief: hieronder een verslag van onze intrigerende avonturen die we in Rivellon hebben beleefd.

90

ONE PIECE Unlimited World Red

ONE PIECE Unlimited World Red


Y@nnick. | PlayStation 3 | RPG

Er zijn al heel wat games in de One Piece-reeks uitgekomen, maar er is er nog niet echt eentje geweest die er bovenuit sprong. De meeste waren lang niet slecht en konden voor een paar uur plezier opleveren. Door de Dynasty Warriors-achtige gameplay duurde het echter niet lang voor de herhaling roet in het eten kwam gooien. Met Unlimited World Red wil de ontwikkelaar eindelijk voor een meer diepgaande gameplay zorgen en dat konden wij alleen maar toejuichen.

76

Sniper Elite 3

Sniper Elite 3


Den_John | PlayStation 4 | Action

Woestijnzand stuift in het rond terwijl een verzengende hitte ons lichaam geselt. We liggen urenlang in de Afrikaanse zon op ons slachtoffer te wachten want dat is wat ons werd opgedragen door onze bevelhebbers. Befehl ist Befehl, maar in deze omstandigheden is dat verre van een lachertje. Als we op deze wijze echter ‘den Duits' mogen decimeren, dan nemen we deze ongemakken er graag bij.

84

ONE PIECE Unlimited World Red

ONE PIECE Unlimited World Red


Jaylee | PSV | RPG

Wie deze zomer nog op vakantie gaat, doet er verstandig aan om naast zijn smartphone of tablet een PS Vita mee te nemen. De handheld van Sony heeft een mooie game-catalogus opgebouwd om je tijdens de reis, de uurtjes op het strand of 's ochtends bij het verwerken van de nacht daarvoor bij te staan. Nu komt daar ook nog eens One Piece Unlimited Red bij en zo is het feest meteen compleet.

80

Transformers: Rise of the Dark Spark

Transformers: Rise of the Dark Spark


Michael.Cox | PlayStation 3 | Action

Al sinds 1984 veroveren de Transformers harten van vele kinderen, maar de franchise mag ook volwassenen tot hun fans rekenen. Dankzij zijn populariteit konden de robots niet langer exclusief als speelgoed naar de huiskamer  worden gehaald. De franchise maakte zijn opwachting in talloze stripverhalen, series en films. De nieuwste videospeltelg, Transformers: Rise of the Dark Spark verscheen onlangs op diverse platformen en wij haalden onze PlayStation 3 van onder het stof om deze review te verzorgen.

46

Enemy Front

Enemy Front


StanTem | PlayStation 3 | Action

Verschillende studio's hebben al bewezen dat niet altijd enorme bedragen moeten gemoeid zijn bij de ontwikkeling van een spel. Ook met een minder grote som slagen sommige ontwikkelaars erin een topproduct af te leveren. City Interactive, een ontwikkelstudio met een beperkt budget, bracht ons vorig jaar het meer dan degelijke Sniper: Ghost Warrior 2, maar we kregen ook al misbaksels voorgeschoteld. De studio bracht ons vorige maand Enemy Front en wij zijn benieuwd hoe ze het daarmee van hebben afgebracht.

49

Air Conflicts: Vietnam - Ultimate Edition

Air Conflicts: Vietnam - Ultimate Edition


Ardtieboy | PlayStation 4 | Simulator

Niet alleen de Eerste Wereldoorlog wordt dit jaar in de schijnwerpers geplaatst, ook de Vietnamoorlog verdient volgens ontwikkelaar bitComposer Games de nodige aandacht. Zo lanceren ze een opgepoetste versie van hun Air Conflicts: Vietnam op de PlayStation 4 die tevens een gloednieuwe, extra verhaallijn omvat. Kan deze game aan de hedendaagse next-gen verwachtingen voldoen, of zijn de kilometershoge luchtgevechten net iets te hoog gegrepen.

54

Sniper Elite 3

Sniper Elite 3


Michael.Cox | PC | Action

Sluipschuttergeweren hebben doorheen de jaren een deel van hun charme verloren. Snipen veranderde in een stoefpartij waarbij zogenaamde ‘quick scope'-kills op gejuich werden onthaald. Precies alsof niemand nog beseft dat zo'n massieve wapens in staat zijn om vanop honderden meters iemands hart te doorboren... De Sniper Elite-reeks plaatste die gedachtegang weer centraal, maar de vorige iteratie was geen onverdeeld succes. Rebellion wist wel waar het fout ging, dus hopelijk krijgen we in Sniper Elite III wat meer vrijheid om de zotste moorden uit te voeren.

84

EA Sports UFC

EA Sports UFC


Michael.Cox | PlayStation 4 | Sport

Veel professionele MMA-vechters hebben we in ons kleine Belgenlandje niet. Het is vooral aan de overkant van de Atlantische Oceaan dat de Mixed Martial Arts écht populair zijn. Dat wil echter niet zeggen dat wij er niet eens graag op los kloppen en aangezien Electronic Arts zopas EA Sports UFC heeft gelanceerd, wilden wij maar al te graag zelf oordelen over de spirituele eerste opvolger van THQ's UFC-spellen.

75

MotoGP 14

MotoGP 14


Ardtieboy | PlayStation 4 | Racing

Motorsport-liefhebbers met een PS4 sprongen wellicht een gat in de lucht toen ze te horen kregen dat deze populaire franchise hun richting uitkwam. MotoGP 14 wordt het logische vervolg op MotoGP 13, maar dan voor het eerst op een next-gen console. Ontwikkelaar Milestone stond deze keer voor een extra uitdaging; alweer een topper van formaat in elkaar knutselen én deze next-gen-waardig maken.

80

WildStar

WildStar


Michael.Cox | PC | MMORPG

Onze eerste review van WildStar bevatte geen conclusie noch score, maar na enkele levels was het al duidelijk dat de verwachtingen werden ingelost. Niet elk gameplayelement van Carbine Studios' MMORPG is innovatief, het spel gooit wel de interessantste features van verscheidene games bij elkaar. De vraag is nu maar of die combinatie ook na honderden uren nog even lekker smaakt...

88

Dynasty Warriors: Gundam Reborn

Dynasty Warriors: Gundam Reborn


Jaylee | PlayStation 3 | Action

De Dynasty Warriors-reeks startte in 1997 op de eerste PlayStation. Sinds het begin van dit millennium werd de serie vooral in Japan erg populair. In Dynasty Warriors mag je in de Chinese oudheid met tientallen speelbare personages inhakken op honderden vijanden. Sinds 2007 kent de reeks een spin off met de Gundam-games. Reborn is daarin het vierde deel, dat, zoals de titel doet vermoeden, terug gaat naar de basis.

51

Ultra Street Fighter IV

Ultra Street Fighter IV


LouGarou | Xbox 360 | Strategy

Terwijl Bandai Namco druk bezig is aan een nieuwe Tekken-game en Tekken x Street Fighter, is Capcom er ondertussen opnieuw met een nieuwe Street Fighter. Nieuw is echter een groot woord, want ook nu heeft Capcom eerder oog gehad om - zoals in het verleden - gewoon hun meest recente Street Fighter-game van een flinke update te voorzien. Na Street Fighter IV, Super Street Fighter IV en Super Street Fighter IV: Arcade Edition is het nu dus de beurt aan Ultra Street Fighter IV. Een mondvol om de titel uit te spreken, maar heeft het spel ook genoeg in huis om zowel fans als nieuwkomers over de streep te trekken?

80

Hyperdimension Neptunia: Producing Perfection

Hyperdimension Neptunia: Producing Perfection


Jaylee | PSV | RPG

Japanse meidenbanden zijn ongekend populair in hun thuisland. De veelal mooie meiden die zoete liedjes zingen over liefde en het mooie leven hebben duizenden aanhangers, verschijnen vaak op televisie en zingen op uitverkochte concerten. Jonge mannen betalen graag tientallen euro's om foto's van de verschillende Idols in hun plakboek te verzamelen en meiden laten zich inspireren door hun kledingstijl. Hun invloed is enorm.

30

Murdered: Soul Suspect

Murdered: Soul Suspect


Raf Picavet | PlayStation 4 | Strategy

De opzet van Murdered: Soul Suspect intrigeert. Je onderzoekt je eigen moord vanuit een luguber, spookachtig tussenstation tussen leven en je definitieve eindbestemming. Ook de old-school adventure-elementen stemden ons en vele anderen hoopvol.  Aan het eind van de rit doet de game wat het beloofde, maar laat de uitwerking hier en daar een steek vallen.

70

Mugen Souls Z

Mugen Souls Z


Jaylee | PlayStation 3 | RPG

Je hebt JRPG's en je hebt een game als Mugen Souls Z. Een game die Japans met een hoofdletter J is en eigenlijk alleen maar geschikt is voor de echte Japtard. Zelfs de grootste liefhebber van anime, schattige meisjes in weinig verhullende kledij en grindfests krijgt een pittige kluif voorgeschoteld in deze game.

65

Tropico 5

Tropico 5


Michael.Cox | PC | Strategy

Vroeger, toen de dieren nog spraken, bestonden er jammer genoeg nog veel meer dictaturen dan vandaag. Iedereen heeft al weleens over Franco gehoord, maar niemand die echt weet hoe machtig zo'n personen zich moeten hebben gevoeld. Tropico 5 laat ons in de huid van een alleenheerser kruipen, want dichter bij de realiteit gaan wij, nederige aardbewoners, waarschijnlijk niet geraken. Dat maakt het natuurlijk niet minder fijn om Jan en alleman te commanderen, toch?

80

Watch Dogs

Watch Dogs


Den_John | PlayStation 4 | Action

De NSA, CIA en FBI kijken wellicht over onze schouders mee wanneer we onze nieuwe familiefoto's op Facebook plaatsen. Ook het Britse MI6 heeft de gewoonte automatisch mee te luisteren wanneer we met onze vaste lijn telefoneren. En dan zwijgen we nog over de talrijke hacks waar bedrijven als bijvoorbeeld eBay, Sony en MasterCard mee te maken krijgen. Kortom, het wereldwijde web is een interessante databank geworden voor wie geïnteresseerd is in de fysieke mens achter de virtuele naam. In Watch_Dogs is het nog een tikkeltje extremer want al wie een beetje met een computer kan werken, kan de hele wereld naar zijn hand zetten...

86

Wildlife Park 3

Wildlife Park 3


Michael.Cox | PC | Strategy

De laatste Zoo Tycoon 2-uitbreiding, Extinct Animals, betekende niet alleen de laatste uitbreiding voor de game maar ook meteen het einde van de franchise. Microsoft blies deze weliswaar vorig jaar nieuw leven in, als je een Xbox One in huis haalde tenminste. Hebben we met Wildlife Park 3 een nieuwe, deftige dierentuinsimulator gevonden, of verbleekt het spel in vergelijking met de legendarische Blue Fang Games-projecten?

52

Wolfenstein: The New Order

Wolfenstein: The New Order


Den_John | PlayStation 4 | FPS

Vroeger was alles beter. Je kon toen als kind nog zorgeloos buiten spelen terwijl de koeien op het grasveld naast je in het zonnetje lagen te kuieren. Ouders namen een boek ter hand tot het begon te schemeren. Vroeger vertoefden we in een vreedzame wereld tot de nazi-Duitsers aan de macht kwamen. Al deze pracht en praal moest plaats maken voor staal, beton en rode partijvlaggen. Een nazi-wereldheerschappij is in Wolfenstein: The New Order een feit.

90

Batman found

screenshot of the day

7.2

0

Ben jij bang voor een virus-uitbraak?Ja Nee Hmm, weet niet goed wat ik ervan moet denken
Copyright © 2014 Telenet N.V. - Wedstrijdreglement - Algemene voorwaarden - Mobiele website