Filter

Platformen:  
PC X360 PS3 PS4 PS Vita Wii Wii U NDS 3DS
Football Manager Classic 2014

Football Manager Classic 2014


StanTem | PSV | Sport

Voetbal is in veel landen de populairste sport en bijgevolg worden er heel wat games aan deze balsport gewijd. In games uit de FIFA- en PES-franchise zorgen de spelers zelf voor alle actie die op het veld gebeurt. Aan de andere kant hebben we de Football Manager-reeks. Daar lopen we niet al dribbelend als halve zotten naar het doel, maar trekken we een maatpak aan om dienst te doen als manager om het reilen en zeilen van ons team in goede banen te leiden en, hopelijk niet te lijden.

81

Trials Fusion

Trials Fusion


EliasAdam | PlayStation 4 | Racing

Er zijn sporten genoeg in de wereld die alleen voor echte waaghalzen zijn weggelegd. Zo heb je acrobaten en actiehelden die skydiven, bungeejumpen en koorddansen of waaghalzen die de meest waanzinnige stunts uithalen op crossmotoren. Het freestyle motorcross, ook wel FMX genoemd, heeft dan ook al veel slachtoffers gemaakt. Dat weerhield ontwikkelaar RedLynx er echter niet van diezelfde gekke stunts te mengen met trials, een vorm van motorcross waarbij piloten over obstakels heen moeten rijden. Sinds 2000 werkt het team al aan de franchise en na meerdere geslaagde edities komt het nu eindelijk met Trials Fusion op de proppen, dit zowel op current- als op next-gen én pc.

85

The Sly Trilogy

The Sly Trilogy


ardtieboy | PSV | RPG

Tien jaar geleden waren de jongens en meisjes van Sucker Punch zo genereus om ons Sly Cooper te schenken. De übercoole wasbeer wist de verkoopcijfers van de PlayStation 2 serieus de hoogte in te jagen en kon menig gamerhart veroveren. Ondertussen kreeg het beestje een eigen game op de PlayStation 3 en PlayStation Vita, maar dat weerhield de makers niet om ons nogmaals te verwennen met een heruitgave van de eerste drie games voor onze geliefde handheld. Een flinke dosis jeugdsentiment in de palm van onze hand.

73

MXGP - The Official Motocross Videogame

MXGP - The Official Motocross Videogame


LazloCootmans | PlayStation 3 | Racing

Zeggen dat motorcross niet eenvoudig is, is een understatement. Op een hobbelig, heuvelachtig, met haarspeldbochten overrompeld parcours nek aan nek racen tegen andere motards, terwijl je je uiterste best doet je evenwicht te bewaren, is hels moeilijk. Als er dan ook maar iets mag zijn waar ontwikkelaar Milestone met MXGP in slaagt, dan is het de uitdaging van de sport te capteren in een racespel waar je niet zomaar even aan begint.

63

Elder Scrolls Online

Elder Scrolls Online


Michael.Cox | PC | MMORPG

Alsof de immens grote stap van solorollenspellen richting een gigantische MMORPG nog niet uitdagend genoeg was, slaagde Bethesda er ook nog eens in om met enkele straffe voorbestelbonussen op de proppen te komen. Niet iedereen was gelukkig met de gehanteerde tactiek en ook tijdens de bètatests werd door spelers heel wat gemekkerd. Eenmaal de vroegtijdige toegang actief was, gingen wij op ontdekkingstocht doorheen Tamriel en uiteindelijk is dat toch een gezellig avontuur geworden...

89

Deception IV: Blood Ties

Deception IV: Blood Ties


StanTem | PSV | RPG

We keren in gamejaren een eeuw terug in de tijd, want toen zag Tecmo’s Deception: Invitation to Darkness het duistere levenslicht. In 1996 was dat om precies te zijn. Ondertussen zijn we zo’n achttien jaar later en kunnen we eindelijk opnieuw aan de slag met een game uit de Deception-serie. Het is al van 2006 geleden dat we met het laatste deel uit de franchise aan de slag konden, hoog tijd dus om de opgelopen schade wat in te halen en de confrontaties opnieuw aan te gaan.

70

Age of Wonders III

Age of Wonders III


Jaylee | PC | Strategy

De kans dat je nog nooit van Age of Wonders hebt gehoord is aanzienlijk. Het recentste deel stamt uit 2002 en in  tussentijd is Triumph Studios druk in de weer geweest met twee Overlord-games. Nu die serie zo goed als afgesloten is, besloot de Nederlandse ontwikkelaar weer terug te keren naar zijn oude liefde, met Age of Wonders III als uitstekend resultaat.

89

Diablo III: Reaper of Souls

Diablo III: Reaper of Souls


Michael.Cox | PC | RPG

Zelden had een franchise een grotere nood aan een deftige uitbreiding dan Diablo III. Wereldwijd ontving het basisspel lovende kritieken, ook bij ons was dat zo, maar na verloop van tijd beseften critici dat de derde iteratie nooit het succes van Diablo II en diens uitbreiding zou evenaren. Blizzard was niet blind voor de gebreken, gooide het roer om en lanceerde Reaper of Souls, een expansie die de toekomst van het spel zou maken of kraken. Benieuwd wat het uiteindelijke verdict zou zijn...

84

The Witch and the Hundred Knight

The Witch and the Hundred Knight


Den_John | PlayStation 3 | RPG

Het zal je maar overkomen: je kruipt in de huid van een krachtige toverkol maar je kunt niet verder reizen dan de grenzen van je eigen moeras. Je zou als heks dan ook voor minder je bezemsteel opvreten met hout en bezemhaar. Heks Metallia denkt hier echter anders over. Ze neemt contact op met de legendarische Hundred Knight die haar moet helpen haar moeras uit te breiden over heel het Medea-land. Een heks om te respecteren, of eentje om te vrezen?

50

Tales of Symphonia Chronicles

Tales of Symphonia Chronicles


Den_John | PlayStation 3 | RPG

Het lange wachten is voorbij voor de fans. Tales of Symphonia is voor het eerst speelbaar op een PlayStation-console buiten Japan. Tien jaar geleden werd dit Gamecubespel een grote hit en was het voor sommigen zelfs de eerste kennismaking met de Tales-franchise. Tales of Symphonia kreeg wel een PlayStation 2-remake met tal van extra's maar deze versie werd exclusief voor de Japanse markt gehouden. Niet getreurd want samen met de Wii-klassieker Dawn of the New World, krijgen we in deze Chronicles-bundel twee kleppers voor de prijs van één.

80

Yaiba: Ninja Gaiden Z

Yaiba: Ninja Gaiden Z


Michael.Cox | PlayStation 3 | Action

De Ninja Gaiden-franchise vierde vorig jaar z'n vijfentwintigste verjaardag. Team Ninja en Tecmo Koei fungeren na een kwarteeuw nog steeds als respectievelijk ontwikkelaar en uitgever en net omdat ze elkaar door en door kennen, kregen we in het verleden al enkele memorabele titels voorgeschoteld. De inspiratiebron lijkt onuitputtelijk te zijn, maar of ook het zestiende spel in de reeks innovatief uit de hoek komt... Je leest het hieronder.

55

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes


Den_John | PlayStation 4 | Action

Een Metal Gear Solid-spel herken je onder andere aan zijn ellenlange codec-conversaties en veel tussenfilmpjes. Op zich geen minpunt want dit zorgde ervoor dat de reeks zichzelf kon distantiëren van de concurrentie. Wanneer een veredelde demo minder speeltijd levert dan de tijd die je kwijt bent om in- en outro te bekijken, dan is er toch wel iets grondig mis...

80

inFamous: Second Son

inFamous: Second Son


StanTem | PlayStation 4 | Action/Adventure

Veel PlayStation 4-eigenaars keken al enige tijd uit naar een echte PlayStation 4-topper, want Killzone: Shadow Fall en Knack stelden heel wat gamers teleur. Maar... er ligt nu eindelijk een PlayStation 4-topper in de rekken. Althans, dat is wat veel gamers vermoedden bij het zien van trailers, screenshots en gameplay van inFamous: Second Son nog voor de release van afgelopen vrijdag plaatsvond. Of we deze derde telg uit de franchise tot de top mogen bekronen, lees je in deze review.

85

Senran Kagura Burst

Senran Kagura Burst


EliasAdam | 3DS | Action

Anime, manga en zelfs hentai; we hebben veel aan de Japanners te danken, maar dat neemt niet weg dat we vooroordelen zullen blijven behouden. Zo staan ze bekend om hun voorliefde voor vrouwen met grote borsten in niets onthullende tenuetjes, wat ze niet onder stoelen of banken steken. Een nieuw voorbeeld daarvan is Senran Kagura Burst, een 3DS-titel die vorig jaar reeds in Japan te verkrijgen was, maar nu is overgevlogen. Met heel wat trailers vol grote borsten werd het Westerse publiek warmgemaakt. Maar is dat vrouwelijk (getekend) schoon wel genoeg om onze gamershartjes op hol te slaan?

40

Final Fantasy X & X-2 HD Remaster

Final Fantasy X & X-2 HD Remaster


Jaylee | PlayStation 3 | RPG

Final Fantasy X is één van de eerste grote games die op de PlayStation 2 verscheen. In de lente van 2002 konden we voor het eerste kennismaken met de avonturen van Tidus, Yuna, Wakka en de anderen. Het was tevens de eerste grote RPG van Square Enix waarin het verhaal door middel van voice-acting werd verteld en het maakte indruk. Zoveel dat Final Fantasy X de eerste Final Fantasy-game was die een direct vervolg kreeg in de vorm van Final Fantasy X-2 dat begin 2004 verscheen. Nu, tien jaar na de release van X-2, kunnen we deze avonturen andermaal beleven in de vorm van een HD-remake.

83

Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Atto

Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Atto


Dj Super | 3DS | Strategy

We hebben bijna twee jaar op beide heren moeten wachten. De vertaling van de ellenlange conversaties in Professor Layton vs Phoenix Wright: Ace Attorney was immers de grootste boosdoener. Verwacht dan ook een avontuur dat behoorlijk is gevuld met intriges en verrassingen. De twee meesters van de logica staan voor wat mogelijk hun moeilijkste uitdaging is: de geheimen doorgronden van het mysterieuze Labyrinthia.

75

Dark Souls II

Dark Souls II


Y@nnick. | PlayStation 3 | RPG

Sterven is een onderdeel dat bij gamen hoort. De laatste tijd krijgen we echter steeds meer te maken met games die je zo bij het handje vasthouden dat je bijna nooit het loodje legt. In contrast daarmee introduceerde FromSoftware een paar jaar geleden de Souls-franchise, die al snel bekend werd om zijn genadeloze moeilijkheidsgraad. Bang maar opgewonden begonnen we aan Dark Souls II, de nieuwste iteratie in deze angstaanjagende franchise.

91

Yoshi's New Island

Yoshi's New Island


Y@nnick. | 3DS | Action

Na de tientallen games met Mario in de hoofdrol zijn we opgelucht dat we eindelijk weer met een ander icoon van de grote N kunnen platformen. Kirby kreeg zijn comeback een paar jaar geleden op de Wii en keert later dit jaar ook terug naar de 3DS. Maar voor het zover is, mag Yoshi laten zien of zijn zweefsprong nog steeds even effectief blijft anno 2014.

81

Plants vs. Zombies: Garden Warfare

Plants vs. Zombies: Garden Warfare


Den_John | Xbox 360 | Action

In een tijdspanne van drie weken komt uitgever Electronic Arts met twee multiplayer-only Xbox exclusieve games. Een gewaagde ‘gok' want kijken we naar de concurrentie, dan missen beide games microtransacties, een kleine tot middelgrote single player of een free-to-play-betalingsvorm. Daar waar Titanfall het doet met gigantische Titans, een sci-fi setting en een uitgebreid wapenarsenaal, pakt deze Garden Warfare het iets anders aan.

80

Titanfall

Titanfall


SaTo | PC | FPS

Titanfall werd niet eens een jaar geleden met veel bravoure aangekondigd tijdens de E3-beurs in Los Angeles. De verwachtingen betreffende het zelfaangemeten messias-aura waar ontwikkelaar Respawn Entertainment prat op ging, werden slechts matig ingelost. Titanfall blijkt niet de robuuste vernieuwer in shooterland die het zo graag ambieerde te zijn. Impliceert dat dan een weinig aantrekkelijke titel? Verre van, de grensmuren tussen verschillende subgenres werden gesloopt en dit resulteerde in een uitermate snelle, gevarieerde en krachtige game. De details krijg je er hieronder gratis bij.

85

Expansion pack: Red light district

screenshot of the day

6.7

0

Morgenavond start het weekend en dan gaan we...pintjes drinken feesten als de beesten shoppen werken gamen dansen, dansen sporten naar de cinema slapen iets anders
Copyright © 2013 Telenet N.V. - Wedstrijdreglement - Algemene voorwaarden - Mobiele website