Filter

Platformen:  
PC X360 PS3 PS4 PS Vita Wii Wii U NDS 3DS
Sherlock Holmes: Crimes & Punishments

Sherlock Holmes: Crimes & Punishments


StanTem | PlayStation 4 | Strategy

Zoals wij bij 9lives gepassioneerd zijn door games, is Sherlock Holmes gepassioneerd door het detectivegebeuren. Zijn scherpe neus, uitmuntend gezichtsvermogen en intelligentie zorgden voor vele doorbraken in het fictieve leven van de privédetective. Hij is dan ook niet voor niets een van de bekendste personages. Niet enkel boeken, televisieprogramma’s of films zijn aan de Brit gewijd, ook games krijgen we op tijd en stond voorgeschoteld. Wij vulden onze pijp met tabak en losten enkele moordzaken op.

79

Endless Legend

Endless Legend


Michael.Cox | PC | Strategy

Amplitude Studios heeft een voorliefde voor strategiegames waarin je makkelijk honderden uren kan investeren zonder dat het woord verveling de kleinste aanstalten maakt om zich te profileren. Endless Space presenteerde zich als oerdegelijk, soms innovatief maar zelden volledig vrij van kleinere bugs. Met Endless Legend duiken we dezelfde wereld in en aan de kwaliteit van het spel twijfelden we eigenlijk nooit. Het was vooral de vraag of de Fransen effectief uit hun fouten hebben geleerd...

87

Stronghold Crusader 2

Stronghold Crusader 2


Michael.Cox | PC | Strategy

Wanneer je als ontwikkelaar beseft dat een van je vorige games door zowel jezelf als door de spelers als topgame wordt beschouwd, is het hoog tijd om een vervolg in elkaar te boksen. Firefly Studios liet ons twaalf jaar wachten op een sequel, maar sinds vorige week ligt Stronghold Crusader II eindelijk in de winkelrekken. Herbergt dit real-time strategie-/kasteelsimulatorspel dezelfde magie als zijn voorganger?

81

Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes

Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes


Jaylee | PlayStation 4 | Action/Adventure

Speelgoedfiguurtjes die op het scherm tot leven komen en zich door allerlei avonturen laten leiden. Het is ondertussen niets nieuws meer, maar een blik op het gezicht van je neefje bewijst dat de magie blijft. Met Disney Infinity 2.0 volgt de tekenfilmgigant zijn debuut in het genre op met deze keer de paardenkrachten van de Marvel Superheldenstal onder de motorkracht. En dat gaat vooruit.  

80

FIFA 15

FIFA 15


Den_John | PlayStation 4 | Sport

Eind september associëren veel mensen met een nieuw FIFA-spel. Ook ondergetekende kan niet verbergen dat uitkijken naar een vervolg aanvoelt alsof je als kind uitkijkt naar 6 december. Of je nu tiener, twintiger of - zoals onze hoofdredacteur - een sportieve oudere gamer bent; FIFA kent geen leeftijdsgrens en haalt keer op keer het kind in je boven. Ook dit jaar wil FIFA 15 de succesformule van voorgaande delen doortrekken, al is de revolutie dit jaar iets minder...

85

Madden NFL 15

Madden NFL 15


LazloCootmans | PlayStation 4 | Sport

American football kent in Europa misschien niet zoveel succes als in de Verenigde Staten, maar ook hier verschijnt jaarlijks een nieuw deel van EA's Madden NFL-reeks. Met Madden 15 is het tijd om te ontdekken wat er zo speciaal is aan de spectaculaire sport en of EA's reeks de geschikte stoomcursus Amerikaans voetbal voor dummies is.

77

Destiny

Destiny


Ardtieboy | PlayStation 4 | Simulator

Mocht er - los van de mensheid - intelligent leven in het universum vertoeven, dan zouden ook zij reeds van Destiny hebben gehoord. Dertien jaar na het Halo-succes probeert Bungie het opnieuw met een sciencefiction first-person shooter van formaat. Met een reusachtig kapitaal en heel wat ervaring in de rugzak trokken de ontwikkelaars richting het heelal om er een geheel nieuwe franchise te creëren. Er werden heel hoge eisen gesteld aan Destiny; deze game moest en zou goed presteren. Wij trokken er een dikke week op uit en lieten de laatste zomerzon aan ons voorbijgaan om de game aan de test te onderwerpen.

80

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolu

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolu


Jaylee | PlayStation 3 | Strategy

Met Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution nemen we een klein zijstapje binnen de Naruto-serie. Het is een game die heel erg aanvoelt als een tussendoortje, een titel die werd uitgebracht om de honger van de Naruto-fans te stillen tot de volgende grote nieuwe Naruto-game uitkomt. Het is namelijk een spel dat qua verhaal volledig los staat van de hoofdserie. Dat is aan de ene kant jammer, maar ook ergens wel fijn.

78

Fairy Fencer F

Fairy Fencer F


Jaylee | PlayStation 3 | RPG

Een typische JRPG begint wanneer je wakker wordt. Vaak is dat in je eigen bed, waarbij je bij voorkeur gewekt wordt door je moeder. Soms word je op een verlaten plek wakker en weet je dankzij je geheugenverlies niet meer hoe je daar terecht bent gekomen. In Fairy Fencer F word je op een plek wakker, die eigenlijk je einde lijkt te zijn.

72

NHL 15

NHL 15


Jaylee | PlayStation 4 | Sport

Electronic Arts en sportgames. Vroeger was het een combinatie waar je niet omheen kon. Als je aan EA dacht, dan dacht je aan één van hun vele uitstekende sportgames. Naast voetbal waren ze ook de koning op het gebied van basketbal, American Football en ijshockey. Vandaag de dag is het voornamelijk de FIFA-serie die indruk maakt. De NBA Live-reeks is matig, Madden verkoopt voornamelijk goed omdat EA als enige de rechten heeft voor een NFL-game en met de NHL-reeks zit EA al jaren in de knoop. Het lukt hen maar niet om een goede balans tussen toffe gameplay en veel features te brengen.

58

Warriors Orochi 3 Ultimate

Warriors Orochi 3 Ultimate


Den_John | PlayStation 4 | Action

Warriors Orochi 3 Ultimate is de tweede port van Warriors Orochi 3. Deze laatste kreeg twee jaar geleden al een port van de PlayStation 3 en Xbox 360 naar de Nintendo Wii U. Mooiere grafische beelden, een nieuwe spelmodus en nog meer speelbare personages moeten deze next-gen remake typeren. Is dit spel echt hét ultieme Warriors Orochi 3-game of gaat de serie eerder naar een jaarlijks Call of Duty of Assassin's Creed release-schema? Wij voelden deze samoerai-titel stevig aan de tand...

70

Hyrule Warriors

Hyrule Warriors


Dj Super | Wii U | Action

Omega Force krijgt van Nintendo de kans om eens iets nieuws te proberen met de The Legend of Zelda-franchise. Een bekende reeks op hun palmares is Dynasty Warriors en deze vormt dan ook de basis voor Hyrule Warriors. Link en zijn vrienden komen oog in oog te staan met enorme legers, maar geen nood: hun mogelijkheden zijn stevig opgeschroefd om ook deze dreiging af te wenden met spectaculaire aanvallen en verschroeiende combo's.

75

Fantasy Life

Fantasy Life


Michael.Cox | 3DS | RPG

Een intrigerende RPG is zoals de eerste pint die het begin van het adolescentenbestaan inluidt: het begin is soms stroef, maar al snel wil je meer. Het evenwicht vinden tussen diepgang en toegankelijkheid is daarom geen makkelijke zoektocht, maar Level-5 slaagt er wonderwel in. Bijna twee jaar na datum mogen ook wij Europeanen daarvan genieten en dat is echt het juiste werkwoord om Fantasy Life te omschrijven...

85

Tales of Xillia 2

Tales of Xillia 2


Jaylee | PlayStation 3 | RPG

In de wereld van de JRPG komt het niet al te vaak voor dat je een sequel voorgeschoteld krijgt. Een paar jaar geleden deed Square Enix het met Final Fantasy X-2 en de studio herhaalde dat trucje onlangs met de Final Fantasy XIII-trilogie. In de Tales of-serie leken de games altijd op elkaar, maar een direct vervolg was er eigenlijk niet. Tot de release van Tales of Xillia 2, die je terugbrengt naar de wereld van Rieze Maxia om daar een gloednieuw avontuur te beleven.

82

Metro Redux

Metro Redux


Slimdavy | Xbox One | FPS

Onder de noemer ‘Redux' wordt niet alleen het in 2010 uitgebrachte Metro 2033, maar ook diens drie jaar later gelanceerde opvolger Last Light een tweede leven gegund op de krachtigere hardware van de Xbox One, PlayStation 4 of je inmiddels flink geüpgradede game-pc. Naast een geslaagde visuele verbetering en de geïntegreerde downloadbare content van het tweede deel, zette de Oekraïense gamestudio 4A Games ook nog even zijn beste beentje bij om enkele ruwe kantjes weg te werken. Het levert de definitieve versie op van twee culthits en dat voor een zeer schappelijke prijs!

85

The Sims 4

The Sims 4


LazloCootmans | PC | RPG

Als er één reeks is die op darwinistische wijze evolueerde, dan is het The Sims wel. Elke nieuwe titel in de serie was uitgebreider, gedetailleerder en beter. Is de vierde telg in de reeks weerom een evolutionaire stap vooruit, of blijft het virtuele mensenras ter plaatse trappelen?

67

The Golf Club

The Golf Club


Ardtieboy | PlayStation 4 | Sport

De PlayStation 4 wordt dit najaar verwend met een hele lijst nieuwe topgames. Ongetwijfeld zullen velen onder ons zich talloze uren achter hun console bevinden. Tussen al het vechten en knallen door kunnen we af en toe iets licht verteerbaar gebruiken. Een potje golf om onze yin en yang terug in evenwicht te brengen, klinkt alvast goed. Ontwikkelaar HB Studios trekt er samen met ons op uit om een balletje te slaan in hun The Golf Club voor de PlayStation 4.

72

Disgaea 4: A Promise Revisited

Disgaea 4: A Promise Revisited


Jaylee | PSV | RPG

De Disgaea-serie is altijd een serie geweest waar het zeer lastig was om in te komen. Je komt altijd in de hel terecht, waarbij je te maken krijgt met de verschoppelingen van de Aarde in de vorm van Prinnies. Je hebt de leiding over deze pinguïn-achtige wezens, die in hun leven op aarde er een potje van hebben gemaakt. In de hel moeten zij daarvoor boeten en is het aan jou om ze aan de dwangarbeid te zetten..  Daar blijft het echter nooit bij. Er is altijd wel iets mis in de onderwereld en het is dan aan jou om dat probleem op te lossen. Daarbij word je getrakteerd op uitgebreide gevechten met complexe regels, een bonte verzameling aan personages en heel wat mogelijkheden om die personages te verbeteren. Het is een serie die je altijd in het diepe gooit, je het risico om in de informatie te verdrinken, maar na een paar baantjes te hebben getrokken zit je er helemaal in en wil je niet meer anders.


84

LEGO Ninjago Nindroids

LEGO Ninjago Nindroids


Y@nnick. | 3DS | Action/Adventure

LEGO-games zijn er al in alle soorten en maten. Het is daarom essentieel dat er genoeg diversiteit is zodat ze niet te veel op elkaar lijken. Tot nu toe zijn ze daar glansrijk in geslaagd, met onder andere LEGO City Undercover die je een open wereld laat verkennen of Legends of Chima waarin je met LEGO-incarnaties van leeuwen en gorilla's op avontuur mag trekken. Ook het nieuwste deel, LEGO Ninjago Nindroids, is qua concept compleet anders.

60

LEGO Ninjago Nindroids

LEGO Ninjago Nindroids


StanTem | PSV | Action/Adventure

De zomermaanden zijn naar jaarlijkse gewoonte een minder drukke periode in de gamesindustrie. Nu en dan verschijnen er enkele games, maar pas over enkele weken wordt het weer gekkenwerk om alle toppers op tijd uit te kunnen spelen. Normaal gezien zetten we ons tijdens de zomer buiten met onze PlayStation Vita in de hand en een cocktail in de buurt, maar het regenachtige weer zorgde ervoor dat we ons binnen moesten schuilhouden met onze handheld. Wij waanden ons echte ninja’s en zakten af naar New Ninjago City.

74

Nieuw camerastandpunt in FIFA 15

screenshot of the day

8.4

0

Online multiplayer only games... (Destiny, Titanfall,...)Zijn helemaal mijn ding Kan ik gedeeltelijk smaken Zijn niets voor mij
Copyright © 2014 Telenet N.V. - Wedstrijdreglement - Algemene voorwaarden - Mobiele website