Filter

Platformen:  
PC X360 PS3 PS4 PS Vita Wii Wii U NDS 3DS
The Crew

The Crew


Michael.Cox | PC | Racing

De voorbije dagen gaan allicht de annalen van de meteorologie in als natste augustuseinde ooit. Gelukkig organiseerde Ubisoft een tweede bètatest voor The Crew; een midweekgebeurtenis die wij met open armen ontvingen. Wij raceten doorheen de Verenigde Staten alsof ons leven ervan af hing en presenteren jullie een preview die verdacht veel naar verbrand rubber ruikt. Geen virtueel geurrealiteitsapparaat in huis? Beeld het je dan maar in!

Company of Heroes 2

Company of Heroes 2


Ardtieboy | PC | Strategy

De strategen onder ons kwamen volledig aan hun trekken op de voorbije Gamescom. Op de planning stond te lezen dat we een aankondiging van SEGA zouden bijwonen, al vermoedden we op voorhand dat we een uitbreiding van Company of Heroes 2 te zien zouden krijgen. Een stand met de nodige camouflagenetten bevestigde onze vermoedens.

Alien: Isolation

Alien: Isolation


Den_John | PlayStation 4 | FPS

Continu op de vlucht zijn voor een groot monster herkent ondergetekende vooral uit Resident Evil 3: Nemesis. In Alien: Isolation spelen we met Amanda Ripley die in ware Solid Snake-stijl de moordlustige Alien moet zien te overleven. Wij mochten aan de slag met een speelbare preview en wisten ternauwernood aan het monster te ontsnappen.

Battlefield: Hardline

Battlefield: Hardline


Jaylee | PC | FPS

Battlefield Hardline is een behoorlijke breuk met de Battlefield-serie. Zo is het niet DICE, maar Visceral Games dat de ontwikkeling op zich heeft genomen. Weliswaar houden ze bij DICE een oogje in het zeil. De oorlogssetting wordt verruild voor de strijd tegen drugs in de Verenigde Staten. De aankondiging van Hardline verliep rumoerig en recent werd de game ook nog eens uitgesteld. Tijd om de game op Gamescom eens duchtig aan de tand te voelen.

Batman: Arkham Knight

Batman: Arkham Knight


Ardtieboy | PC | Action

Nu de Joker werd geëlimineerd is het behoorlijk rustig in Gotham City. De rust op straat keert terug en de criminaliteit daalt gestaag. Jammer genoeg zijn er nog steeds een handvol slechteriken die zich kapot vervelen. Onder leiding van Scarecrow besluiten ze zich te verenigen en het samen op te nemen tegen Batman. Het begon immers wat saai te worden in Gotham City. Tijd voor actie dus.

Dead Island 2

Dead Island 2


Ardtieboy | PC | FPS

Een zombievirus, waarvan wij op de één of andere miraculeuze manier gespaard bleven, verspreidt zich gestaag over Californië. Een bordje met "come for the sun, stay for the slaughter" verwelkomt ons in de (te) fleurige setting. We worden als beesten losgelaten in een wijk die in een ver verleden aan de middenstand toebehoorde. Het plunderen kan beginnen!

Civilization: Beyond Earth

Civilization: Beyond Earth


Jaylee | PC | Strategy

Met Civilization Beyond Earth zoekt ontwikkelaar Firaxis, letterlijk, nieuwe oorden op. De Aarde heeft zijn beste tijd gehad en werd niet meer geschikt bevonden voor de mensheid. Verschillende facties bouwen een ruimteschip, verlaten moeder Aarde en zoeken hun geluk op een compleet nieuwe planeet. Daar aangekomen doen ze hun uiterste best om een nieuwe beschaving op te bouwen. Daar zijn de oorspronkelijke bewoners van de planeet echter niet helemaal tevreden mee...

Driveclub

Driveclub


Jaylee | PlayStation 4 | Racing

Van alle aangekondigde PlayStation 4-games lijkt de release van DRIVECLUB de moeilijkste te zijn. In februari 2013 was het één van de eerste games die bij de PlayStation 4-onthulling werd getoond, en het zou bij release van de PS 4 de game zijn die je gratis kreeg bij je PlayStation Plus-abonnement. DRIVECLUB werd een zorgenkind en miste de launch van Sony's nieuwste spellendoos. De release van DRIVECLUB werd verschoven naar maart maar ook dat bleek geen haalbare kaart. Als alles volgens plan verloopt, dan zou de game in oktober van dit jaar in de rekken moeten liggen...

MXGP - The Official Motocross Videogame

MXGP - The Official Motocross Videogame


Ardtieboy | PlayStation 4 | Racing

Met MotoGP 14 was de kop eraf voor Milestone; hun eerste PlayStation 4-game was een feit. In maart dit jaar lanceerde de ontwikkelaar MXGP, de officiële motorcross-racegame, voor de PlayStation 3 en PlayStation Vita. Om de PlayStation 4-bezitters niet in de kou te laten staan, besliste de Italiaanse studio alsnog een versie voor hen in elkaar te knutselen. De ervaring die de ontwikkeling van MotoGP 14 voor de PlayStation 4 in huis had, kwam daar goed bij van pas.

Evolve

Evolve


StanTem | PC | FPS

Gamescom is voor gamende Europeanen de hemel op aarde. Je vindt er tientallen standen van de grootste gamingbedrijven en bijgevolg valt er heel wat te spelen en te beleven. Daarvoor moet je als normale sterveling wel wat over hebben, want wachtrijen van enkele uren zijn geen uitzondering. Ook bij Evolve was het urenlang aanschuiven op de consumentenvloer. Als pers hebben we het voorrecht om zonder het (te) lange wachten de games aan de tand te voelen. Het relaas van een nieuwe hands-on ervaring lees je hier, al ging dat niet zonder slag of stoot.

Lords of the Fallen

Lords of the Fallen


Ardtieboy | PC | RPG

Niemand minder dan Tomasz Gop, die we ook kennen als producer van The Witcher 2, nam het voortouw in de Lords of the Fallen-presentatie. Net toen de man van start wilde gaan, liet de muziekinstallatie het afweten. Een collega in kleurrijk bloemetjeshemd kwam tevergeefs enkele pogingen doen om het zaakje in orde te brengen. Niet meteen de opening waarop Gop gehoopt had, toch bleef de man er uitzien als een driejarige die zonet zijn kerstcadeautjes had geopend. Zelden zagen we iemand die trotser was op zijn creatie dan Tomasz Gop.

Borderlands: The Pre-Sequel

Borderlands: The Pre-Sequel


Ardtieboy | PC | FPS

Onze hartslag bereikte zonder twijfel een hoogtepunt toen we voor de Borderlands: The Pre-Sequel-deur stonden. De journalisten die ons voorafgingen, kwamen één voor één als lachende breedsmoelkikkers naar buiten. Daarbinnen was het klaarblijkelijk wel plezant. Na een korte presentatie gingen we aan de slag met de derde game in de Borderlands-franchise. En of het leuk was...

Stronghold Crusader 2

Stronghold Crusader 2


Ardtieboy | PC | Strategy

Twaalf jaar geleden verscheen Stronghold Crusader op de markt; een vervolg op het gelijknamige Stronghold. In Stronghold Crusader 2 vormen de kruistochten in het Midden-Oosten opnieuw een interessante insteek. Na enkele interne problemen, lijkt de ontwikkelstudio, Firefly Studios, terug op het juiste pad te zitten. Met een rugzak vol jeugdherinneringen trokken we er als een volleerd kruisvaarder op uit in Stronghold Crusader 2.

Dying Light

Dying Light


Ardtieboy | PlayStation 4 | FPS

Ontwikkelaar Techland heeft wel spek en bonen gegeten van survival horror-games. Met Dead Island achter de kiezen probeert de ontwikkelstudio een nieuwe aanpak. Nog steeds een open wereld die we in first person beleven, maar dan net dat tikkeltje minder grappig en zonnig. De grijns die we meermaals bovenhaalden in Dead Island bij het neerknallen van een zombie, is gedurende deze speelsessie ver weg. Heel ver weg...

Far Cry 4

Far Cry 4


StanTem | PlayStation 4 | FPS

Sommige games die we te zien kregen op Gamescom werden pas recentelijk aangekondigd. Zo was Far Cry 4 enkele maanden geleden voor het eerst te zien op de E3-beurs in Los Angeles. Een van de sterktes van de Franse ontwikkelstudio is het tonen van schitterende CGI-trailers en bij de nieuwste telg uit de Far Cry-saga was dat niet anders. In de meer dan vijf minuten aan bewegende beelden maakten we kennis met de nieuwe antagonist, al was dat speciaal geval met zijn paars-roze broek in Keulen nergens te bespeuren.

NBA 2K15

NBA 2K15


Jaylee | PlayStation 4 | Sport

De beste sportserie van de laatste jaren is niet FIFA. Het is ook niet PES. En het is al helemaal niet Madden. Nee, die eer gaat naar de NBA 2K-serie. En dat is niet alleen de mening van de schrijver van dit stuk. Jaar in  jaar uit wordt NBA 2K door fans en gamecritici op handen gedragen. Het lukt de ontwikkelaar elke keer weer om de lat hoger te leggen en de gamer vele uren aan zich te binden. Met NBA 2K15 is dat andermaal het doel.

Call of Duty: Advanced Warfare

Call of Duty: Advanced Warfare


Jaylee | Xbox One | FPS

Het hoogtepunt in de Call of Duty-serie lag tussen de release van Call of Duty 4: Modern Warfare en Call of Duty: Black Ops. De verkoopcijfers zijn nog altijd uitstekend, maar het enthousiasme rond de reeks is niet meer wat het een aantal jaar geleden was. Daarom werd een tijdje geleden besloten dat naast Infinity Ward en Treyarch er een derde Activision-studio zou zijn die zich met de serie bezig zou houden. Call of Duty: Advanced Warfare is de eerste Call of Duty-game van Sledgehammer Games en de eerste Call of Duty-game sinds jaren waar in totaal drie jaar aan is gewerkt. De vraag is of, en vooral hoe hard, je dat zal merken...

LittleBigPlanet 3

LittleBigPlanet 3


Ardtieboy | PlayStation 4 | Strategy

Gamescom 2014 is voorbijgevlogen zoals onze schoolvakanties dat indertijd deden. Natuurlijk was één van Sony's meest recente mascottes, Sackboy, van de partij. Het lappenpopje werd vergezeld van drie nieuwe, speelbare vrienden die al even schattig en cool zijn als hijzelf. Gedurende de korte demo die we te zien kregen stelde de ontwikkelaar de meest vernieuwde zaken uit de franchise aan ons voor.

Tom Clancy's The Division

Tom Clancy's The Division


Jaylee | PlayStation 4 | Action

De verwachtingen voor Tom Clancy's The Division zijn hooggespannen. Ubisoft heeft er immers een gewoonte van gemaakt om grote nieuwe titels met veel bombarie aan te kondigen, vooral op de E3, en in de periode die daarop volgt bij mondjesmaat informatie vrij te geven om gamers enthousiast te houden. Iets wat zeker gelukt is met Watch_Dogs en dus ook moet lukken met The Division.

WWE 2K15

WWE 2K15


Michael.Cox | PlayStation 4 | Sport

Nadat 2K Sports de WWE-rechten in handen kreeg - THQ ging failliet - hoopten worstelfans wereldwijd dat het hoge NBA 2K-niveau snel zou worden bereikt. De bewuste keuze om WWE 2K14 enkel op de vorige generatie consoles uit te brengen, werd op boegeroep onthaald, maar net daarom liggen de verwachtingen dit jaar extra hoog. WWE 2K15 verschijnt immers wél op beide krachtpatsers en tijdens Gamescom kregen wij een eerste blik op de visuele pracht en praal die daarmee gepaard gaat.

After years of training.......it all came down to this epic moment

screenshot of the day

2.3

0

Kocht (of pre-orderde) jij al games in het buitenland?Ja Nee
Copyright © 2014 Telenet N.V. - Wedstrijdreglement - Algemene voorwaarden - Mobiele website