Filter

Platformen:  
PC X360 PS3 PS4 PS Vita Wii Wii U NDS 3DS
The Crew

The Crew


Ronald Meeus | PlayStation 4 | Racing

Met een gepimpte bolide rondjakkeren in een open wereld, races aanvattend waar ze zich voordoen of waar het je zint? Op het eerste gezicht levert Ubisofts The Crew niets wat we nog niet hadden gezien in openwereldracers als Burnout Paradise en Need For Speed: Most Wanted. Maar de Franse studio Ivory Tower heeft grotere ambities met zijn titel: The Crew moet een MMORPG met auto's worden, inderdaad naar het model van een World of Warcraft, en compleet met een klassensysteem en diepe customisatie. Of dat goed komt? Dat zul je dit najaar pas weten. Maar wij konden alvast een paar uur van de game spelen in Parijs.

Mario Kart 8

Mario Kart 8


Dj Super | Wii U | Racing

Mario en zijn kompanen laten de motoren weer warmlopen. Ze zijn volop hun optreden in Mario Kart 8 aan het voorbereiden en willen de start zeker niet missen. De dolle bende heeft hier en daar gesleuteld aan hun bolides en wij waren dan ook tevreden dat Nintendo ons uitnodigde om eens kennis te maken met het uitgebreide deelnemersveld, enkele nieuwe circuits en de nieuwigheden die deze Wii U-titel onder de kap heeft.

Raven's Cry

Raven's Cry


Michael.Cox | PC | Action/Adventure

Of we op een zonnige vrijdag om 4u 's morgens wilden opstaan om de vroegste vlucht richting Stuttgart te nemen? Eigenlijk is ons schoonheidsdutje vrij cruciaal, maar voor Raven's Cry maakten we graag een uitzondering. Dit donkere piratenspel overwon enkele ontwikkelobstakels en later dit jaar zal het eindelijk gereleaset worden. Wij trokken naar Duitsland voor een stand van zaken.

Batman: Arkham Knight

Batman: Arkham Knight


Raf Picavet | PlayStation 4 | Action

De Joker is dood. Lang leve Batman! Of toch even. Een jaar na de dramatische finale van Arkham City maakt een legioen beruchte exotische psychopaten zich op om als een collectieve platwals over Gotham en zijn beschermer te rollen. Net zoals deze indrukwekkende trilogie op een gepast spectaculair sluitstuk lijkt af te stevenen.

Watch_Dogs

Watch_Dogs


Ronald Meeus | PlayStation 4 | Action

Goed nieuws: Watch_Dogs, Ubisofts langverwachte openwereld-techno-spionagethriller, komt eraan, en we moeten er zelfs niet te lang meer op wachten. Ondergetekende groet u vanop een 'vip-event' bij Ubisoft Montréal, waar hij zonet anderhalf uur uit de verhaallijn van de game mocht spelen en ook de releasedatum met jullie mag delen: op 27 mei ligt de game in de winkelrekken. Klaar om - volgens de makers dan - 'de grenzen van gameplay te verleggen'. Wat mogen we ons daarbij voorstellen?

Divinity: Original Sin

Divinity: Original Sin


Michael.Cox | PC | RPG

Sinds 17 januari pronkt Divinity: Original Sin in Steams digitale winkel. Zij die reeds overtuigd waren, konden Larian Studios een hart onder de riem steken door de Early Access-versie ervan in huis te halen. Na de spectaculaire Kickstarter-inzameling was het alvast duidelijk dat de Belgische ontwikkelaars potentieel goud in handen hebben. Wij zochten uit of ze goed op weg zijn daar een schitterend juweel van te smeden...

Murdered: Soul Suspect

Murdered: Soul Suspect


Raf Picavet | PlayStation 4 | Strategy

Het zal je maar overkomen. Je start Murdered: Soul Suspect op en nog voor je het goed en wel beseft kegelt iemand je uit een raam van op de derde verdieping. De landing verloopt niet zacht en om het nog erger te maken knalt iemand je zeven kogels door je gebroken lichaam. Game over zou je dan denken, of niet... 9lives trok naar Londen om meer te weten te komen over deze mysterieuze game.

Diablo III: Reaper of Souls

Diablo III: Reaper of Souls


LazloCootmans | PC | RPG

Hoe het er ook aan toe gaat in de videogameindustrie, Blizzard doet het anders. "Dlc" staat niet in het woordenboek van de Amerikaanse ontwikkelaar, terwijl de term "expansion" in datzelfde boek wel een volledige pagina lijkt te vullen. Wanneer de Amerikanen ons uitnodigen voor een presentatie en speeltest van de Diablo III-uitbreiding Reaper of Souls in de Franse Blizzard-kantoren, zitten we dan ook sneller op de hogesnelheidstrein naar Parijs dan de doorsnee Fransoos "baguette" kan zeggen.

Yoshi's New Island

Yoshi's New Island


Y@nnick. | 3DS | Action

Nadat Luigi vorig jaar wat meer aandacht heeft gekregen via games als Luigi's Mansion 2 en Dream Team Bros., is het de beurt aan Yoshi om eens in de spotlights te staan. De schattige draak weet immers zelden een plek als protagonist in een game te veroveren, hoewel hij daar zeker de uitstraling voor heeft. Een leuk hoofdpersonage maakt echter nog geen leuke game, dus aan hem de taak om ons te overtuigen van zijn kunnen in Yoshi's New Island op de 3DS.

World of Warcraft: Warlords of Draenor

World of Warcraft: Warlords of Draenor


Praga | PC | MMORPG

Het is nog even wachten voor we met een bèta van de nieuwste uitbreiding voor World of Warcraft, getiteld Warlords of Draenor, aan de slag mogen. Een releasedatum verklappen is zelfs nog helemaal uit den boze, al durven wij een gokje te doen op de maand september. Blizzard nodigde 9lives uit in zijn kantoren te Versailles om aan de slag te gaan met deze vijfde uitbreiding.

LEGO The Hobbit

LEGO The Hobbit


Jaylee | PlayStation 3 | Action/Adventure

Waar zo'n beetje elke grote film vandaag de dag gepaard gaat met een gelijknamige game, heeft The Hobbit nog geen spel. De gedachte daarachter is onbekend, maar verstandig is het wellicht wel. Warner Bros. koos ervoor om te wachten tot de tweede film in de bioscoop verscheen en de film via de LEGO-formule uit te brengen in de vorm van LEGO: The Hobbit. Onze speelsessie heeft uitgewezen dat dat zeker geen slecht idee was.

Wolfenstein: The New Order

Wolfenstein: The New Order


Raf Picavet | PC | FPS

Over voetbal zeggen ze wel eens dat het oorlog is. Daarnaast hoor je ook wel eens: "de bal is rond, een match duurt 90 minuten en op het einde winnen de Duitsers". Zijn wij de enigen die de gevaarlijke link tussen deze twee uitspraken zien? En onze geschiedenis mag dan het tegendeel bewijzen, in die van deze Wolfenstein: The New Order is dat nog niet zo'n uitgemaakte zaak. 

Dragon Age: Inquisition

Dragon Age: Inquisition


Slimdavy | PC | RPG

Dragon Age II kende heel wat tegenstanders. BioWare kreeg de wind van voren omwille van enkele gedurfde wijzigingen die niet in goede aarde vielen bij de fanatieke aanhang van 't geweldige origineel. Het maakt niet uit wie welke kritiek uitte, Dragon Age: Inquisition heeft als doel om het debacle rondom het verguisde tweede deel voorgoed uit ons geheugen te verbannen.

inFamous: Second Son

inFamous: Second Son


Den_John | PlayStation 4 | Action/Adventure

Sucker Punch Productions verraste in 2003 vriend en vijand met het PS2-spel Sly Cooper: The Thievius Raccoonus. Met de release van de PS3 introduceerde het een nieuwe spelfranchise, inFamous. Deze bracht een open spelwereld waarin een doodgewone burger ontdekt dat hij superkrachten heeft die hij naar eigen goeddunken kan inzetten voor of tegen zijn medeburgers. inFamous en zijn opvolgers scheerden hoge toppen. Vijf jaar na datum nemen we afscheid van Cole en is het de beurt aan Delsin om het beste, of het slechtste in hem op de wereld los te laten.

South Park: The Stick of Truth

South Park: The Stick of Truth


Wimpie | PC | RPG

Als er één Amerikaans dorpje bestaat waar we gerust op pensioen willen gaan, dan is het South Park wel. Het bergdorpje heeft alles wat een mens zich maar wensen kan: simpele Amerikanen, transseksuele leerkrachten, pratende drollen en sporadische bezoekjes van buitenaardse wezens. Het belangrijkste is natuurlijk dat er ook vier jonge kinderen wonen waar we bevriend mee willen zijn, al was het maar om enkele scheldwoorden bij te leren. In The Stick of Truth sturen we een vriendschapsverzoek en we krijgen ook antwoord.

Dark Souls II

Dark Souls II


SaTo | PlayStation 3 | RPG

Gamers met een lichte neiging naar  mentaal sadomasochisme en  digitale zelfkastijding vonden altijd hun gading in Demon's Souls en Dark Souls. Alsof ontwikkelaar From Software er genoegen in schept frustratie en terreur te zaaien, daar lijkt het bijna op. Dark Souls II brengt meer van hetzelfde, en laat je als gamer verbouwereerd ploeterend achter in de mistroostige, extreem gruwelijke en quasi onoverkomelijke hersenspinsels van de geesteszieke Japanse ontwikkelaars. Wij mochten naar Parijs om Dark Souls II op voorhand uit te proberen.

Evolve

Evolve


Raf Picavet | PlayStation 4 | FPS

Een tour of duty in het door oorlog verscheurde Irak? Twee weken op een Blankenbergse camping met je schoonouders? Nee jongens. De echte hel doorga je tijdens jachtpartijen in oorden zoals de jungleplaneet Shear.  En het maakt daarbij niet uit of je jager of prooi bent. Die rollen kunnen immers gruwelijk snel omgekeerd worden. 

The Witness

The Witness


ardtieboy | PlayStation 4 | Action

Vijf jaar na het verschijnen van Braid besluit Jonathan Blow om de gamewereld weer eens op stelten te zetten. Ditmaal geen vernuftige platformer, maar een heuse open wereld-game die onze grijze massa zwaar op de proef zal stellen. The Witness belooft ons een ongekende vrijheid met een stortvloed aan puzzels. Het spel zal ieders hersenpan overhitten en de speler zal daarbij moeten vertrouwen op zijn observatievermogen en creativiteit. Maakte Blow alweer een revolutionair spel of wint de complexiteit het deze keer van het speelplezier?

Elder Scrolls Online

Elder Scrolls Online


Michael.Cox | PC | MMORPG

We zeiden het al vaker: 2014 wordt op de gameskalender het jaar van de MMORPG's. Bethesda onderneemt dit jaar samen met Zenimax de grote stap richting het online gebeuren. De vraag die wij ons al even stelden was of de Elder Scrolls-franchise deze sprong in het onbekende zou overleven. Wij mochten enkele dagen in Tamriel vertoeven; zijn we veel wijzer geworden? Uiteraard.

The Evil Within

The Evil Within


Slimdavy | PlayStation 3 | Action

Het aantal keren dat een horrorgame van deze generatie ons een onuitwisbaar remspoor in onze spierwitte Calvin Klein-boxershort bezorgde, is op de hand van de Left 4 Dead 2-cover te tellen. Shinji Mikami betreurt dat en belooft met The Evil Within weer net zoveel angstzweet los te weken als tijdens het spelen van zijn eerdere werk waaraan hij zijn populariteit dankt.

Keep your head in the game soldier!

screenshot of the day

2.6

0

Op welk platform horen mmo's thuis volgens jullie?PC Consoles Beide platformen Hangt van de mmo af Geen mening
Copyright © 2013 Telenet N.V. - Wedstrijdreglement - Algemene voorwaarden - Mobiele website