ZombiU

Special
Download
Trailer

Londen is onveilig in ZombiU


Gepreviewd voor WIIU door Dj Super

04 July 2012 8:59 -

De eerste videogame die onder het toezicht van Ubisoft in 1986 de markt bereikte was Zombi. Dit jaar krijgen we ZombiU voorgeschoteld waarin de basis van het spel rond hetzelfde principe draait. Overleven in een overspoelde zombiewereld waarbij één enkele beet fataal zal zijn. Zombi was toen gebaseerd op de originele film Dawn of the Dead uit 1978 van George A. Romero waarbij we in een winkelcentrum trachtten te overleven. Nu zal de stad Londen het speelterrein vormen voor een ondodeninvasie in ZombiU, exclusief op de Nintendo Wii U.We schrijven het jaar 2012. Londen wordt getroffen door een gevaarlijke plaag en de stad wordt ondergedompeld in een dikke laag dood en verderf. De straten worden overrompeld met geïnfecteerde zombies die op zoek zijn naar de laatste levende restanten van de mensheid in ZombiU. Onder die laatste groep bevinden we ons als speler en trachten we in deze apocalyptische omgeving zo lang mogelijk in leven te blijven en proberen we te genieten van onze laatste adem. Geen gemakkelijke taak, want elk contact met deze gedrochten kan fataal aflopen en ze zijn met enkele duizenden naar ons op zoek.

 

 

Een overlevingskit bij de hand

Met de Nintendo Wii U beschikken we over twee verschillende schermen en daar maakt Ubisoft volop gebruik van in ZombiU. Op ons televisiescherm zien we alle actie en op het scherm van de Wii U GamePad krijgen we allerhande informatie, maar dit scherm zal voornamelijk dienen als onze Bug-Out Bag, onze rugzak. In deze zak bevinden zich de beperkte middelen om de infectie te lijf te gaan. Gereedschap, wapens, munitie en een zeldzaam EHBOkitje passen er net in en het is daardoor soms een beetje puzzelen om de gevonden voorwerpen met ons mee te sleuren.

Het scherm van de Wii U GamePad kan naast het bekijken van de Bug-Out Bag ook dienen als een middel om de omgeving te scannen om het vinden van de bruikbare voorwerpen te vergemakkelijken. Je start de scanmodus op en dan kunnen we rondom kijken. Iets dat veel lichter gekleurd is, kan worden gescand. Is het bruikbaar wordt het met een groene stip aangeduid op de kaart. Is dat niet het geval, staat er een rode stip op de kaart.

 

 

Pas op! Achter je!

Een belangrijk element dat we constant in de gaten moeten houden, is dat het spel niet stilstaat terwijl je de omgeving scant of de Bug-Out Bag raadpleegt. Terwijl we dat doen, kunnen we een klein oogje in het zeil houden door af en toe een blik te werpen op het televisiescherm. Enkel zo kunnen we misschien tijdig reageren als er onverwachts een zombie ons tracht te verschalken. Daardoor hebben we op geen enkel moment rust in ZombiU en wordt de spanning naar een zo hoog mogelijk niveau gedreven, want het leek tijdens onze proefsessie alsof de zombies speciaal wachten op deze momenten om uit hun verstopplaats te verschijnen en ons aan te vallen. Dat element zal ongetwijfeld voor enkele schrikmomenten zorgen als we even gefocust zijn op enkele nieuwe gevonden voorwerpen in de Bug-Out Bag.

Daarnaast speelt het spel bijzonder soepel met de aanwezige besturingsmiddelen van de Wii U GamePad.  Wisselen tussen wapens gaat met een snelle tik op het scherm en dankzij de twee Circle Pads kunnen we ons vlotjes in de wereld verplaatsen. Een klein nadeeltje is misschien de verplichting om te richten alvorens we kunnen schieten. In een paniekaanval mogen we dit niet over het hoofd zien of ons vlees zal snel op het bord van de ondoden belanden. De controller heeft nog een bijkomend voordeel in huis. Het kan als vizier dienen, als het wapen dit toelaat, om vanop een grotere afstand accurater zombies uit te schakelen. Zeer belangrijk als de munitievoorraad bijna ten einde is en we worden omsingeld door een klein legertje bloeddorstige geïnfecteerden. Alleen valt de beeldkwaliteit van het kleinere scherm hier door de mand, want hoewel het duidelijk te zien is, valt de scherpte van het beeld een beetje tegen.

 

 

Zelfmoord

In het waarschijnlijke geval dat de infectie ons toch weet te bereiken, is het voor dat personage onherroepelijk gedaan in ZombiU. Wij worden echter verplaatst naar een andere overlever en gaan daarna met deze persoon verder. De eerste taak die we hierbij best hanteren is het zo snel mogelijk vinden van onszelf of beter gezegd de zombieversie van het vorige personage. De reden hiervoor is dat de inhoud van de Bug-Out Bag niet braafjes automatisch mee verhuist naar de nieuwe speler. Die zijn rugzak zal nagenoeg helemaal leeg zijn. Enkel de basisuitrusting hebben we nog en daarom is het zo belangrijk om hier eerst naar op zoek te gaan. Het is echter oppassen geblazen, want in de tussentijd kunnen andere zombies in de buurt opdagen.

 

 

Pak me dan, als je kan!

We hoeven de invasie niet in ons eentje te lijf te gaan in Londen. Het is mogelijk om dit met meerdere personen te overleven, maar wij hebben alvast een andere modus aan de tand gevoeld. Zo is het mogelijk dat iemand de controle van de zombies op zich neemt met de Wii U GamePad, terwijl een andere speler tracht te overleven. De voorgeschotelde opdracht was om als eerste een aantal vlaggen te veroveren. De speler die de zombies van zich moet afslaan, beschikt net als in de standaardversie van ZombiU over een beperkt aantal wapens en munitie, maar ook de speler die de zombies aanstuurt heeft een aantal beperkingen.

Deze beschikt over verschillende types van zombies die elk ingezet kunnen worden voor een aantal punten. De beschikbare punten lopen op in verloop van tijd en het totaal aantal inzetbare zombies is beperkt. We mogen ze trouwens ook niet vlakbij de tegenspeler plaatsen en hebben maar één zombie in het arsenaal die voor ons vlaggen kan veroveren. Allemaal beperkingen die de menselijke speler een kans moeten geven om niet te worden overrompeld door zombies en een beetje tijd  om vlaggen te veroveren, maar toch voldoende middelen voor de Zombie Master om een ergerlijke klootzak uit te hangen. Een ideale modus om samen met een vriend naast je te spelen, elkaar uit te lachen en te vervloeken.

 

 


Sinds de presentatie van ZombiU waren we zeer benieuwd of deze titel het potentieel in huis had om al van bij de lancering van de Nintendo Wii U een topper te zijn. Het gameplayprincipe om met beperkte middelen te overleven tijdens een zombie-invasie spreekt aan en de geproefde multiplayer modus is heerlijk vertier. Ook wat we op beide schermen te zien kregen vult het realisme en overlevingsgevoel aan. Alleen als we de zoomfunctie gebruiken, missen we een beetje scherpte. Iets wat mogelijk tegen de lancering nog kan worden opgelost. Dit maakt van ZombiU een game om in de gaten te houden en misschien eentje om onmiddellijk bij de lancering in huis te halen.

Wat vind jij van deze game?

 (20 votes)
Hot
Not

Informatie over ZombiU


Releasedatum: 30-11-2012
Ontwikkeld door: Ubisoft
Uitgegeven door: Ubisoft
Genre: Action
SinglePlayer
Beschikbaar op: wiiu
Age 18+
 
1 100% rep

Bully007 zegt op 04/07/2012 9:14   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Dat wordt gegarandeerd een pre-order
2 100% rep

iXzion zegt op 04/07/2012 10:15   [?]

  Rating 1 16+ 16+
Oké, dit ziet er eigelijk wel vet uit
3 100% rep

Y@nnick. zegt op 04/07/2012 22:25   [?]

  Rating 1 16+ 16+
Nice, dus geen dertien in een dozijn Zombie-game!
4 100% rep

FatalX zegt op 05/07/2012 0:05   [?]

  Rating 1 16+ 16+
Holy fuck, dit spel ziet er goed uit.
5 100% rep

mister__ID zegt op 06/07/2012 0:21   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Ik zie mezelf de Wii U nog kopen door deze titel, wat ik waarschijnlijk ook zal doen. Ik begin maar al met sparen...

Edit: "Een klein nadeeltje is misschien de verplichting om te richten alvorens we kunnen schieten."
Ik zag nochtans in het filmpje het personage met een shotgun vanuit de heup schieten.

Je hebt een 9lives account nodig om een reactie te kunnen plaatsen. Gelieve in te loggen of je te registreren!

8.8

0


Al 2 stemmen
Positie op de 9Lives ranking #585 [?]
members willen dit spel. Voeg dit spel toe aan mijn wenslijst » members hebben dit spel. Voeg dit spel toe aan mijn collectie »
Copyright © 2014 Telenet N.V. - Wedstrijdreglement - Algemene voorwaarden - Mobiele website