Schrijfster Mirror's Edge werkt mee aan Tomb Raider

Schrijfster Mirror's Edge werkt mee aan Tomb Raider


12 July 2012 15:56 | Nieuws | Wimpie | 0 reacties

Crystal Dynamics heeft vandaag via een persbericht bekend gemaakt dat game-schrijfster Rhianna Pratchett de hoofdschrijver is van Tomb Raider, de nieuwe game die ons op 5 maart van volgend jaar de oorsprong van Lara Croft toont. Pratchett schrijft al meer dan 14 jaar over en voor videogames. Zo werkte ze onder andere mee aan het verhaal van Mirror's Edge, de Overlord-games en de Engelstalige versie van Risen.

"Rhianna heeft vanaf het prille begin meegewerkt aan het achtergrondverhaal van de game," zegt studiohoofd Darrell Gallagher. "Ze heeft een unieke kijk op zaken en ons geholpen om de oorsprong van het karakter Lara Croft verder uit te diepen. Rhianna heeft diepte en geloofwaardigheid aan Lara gegeven waardoor ze een modern heldin is waar hedendaagse gamers daadwerkelijk een band mee zullen krijgen."

Zelf laat Rhianna weten dat ze is opgegroeid met het spelen van Tomb Raider: "ik ontdekte ‘s werelds grootste geheimen en vond eeuwenlang verborgen schatten. Ik heb geleefd als Lara Croft en ben gestorven als Lara Croft, maar niets komt in de buurt van de ultieme uitdaging die het was om haar verhaal te herschrijven," aldus Rhianna Pratchett.

Informatie over Tomb Raider


Releasedatum: 05-03-2013
Ontwikkeld door: Crystal Dynamics
Uitgegeven door: Square Enix
Genre: Action/Adventure
SinglePlayer
Beschikbaar op: pc x360 ps3
Age 18+
 

Je hebt een 9lives account nodig om een reactie te kunnen plaatsen. Gelieve in te loggen of je te registreren!

Praise the Suns!

screenshot of the day

8

0

Online multiplayer only games... (Destiny, Titanfall,...)Zijn helemaal mijn ding Kan ik gedeeltelijk smaken Zijn niets voor mij
Copyright © 2014 Telenet N.V. - Wedstrijdreglement - Algemene voorwaarden - Mobiele website