Need for Speed: The Run

Hands-on preview


Gepreviewd voor X360 door Wapi

04 November 2011 13:20 -

Er zijn weinig racegames zo adrenalineverhogend als Need For Speed. De 9lives-redactie vond het dan ook niet nodig om aan 220 kilometer per uur over de Vlaamse autosnelwegen te scheuren. Een half uurtje Need For Speed: The Run op de EA Showcase in Londen was meer dan voldoende.



Weg zijn de fictieve locaties. In Need For Speed: The Run nemen de spelers deel aan een gigantische illegale straatrace die begint in San Francisco en eindigt in New York. Falen is geen optie want je hoofdpersonage heeft een zware lening af te betalen aan een criminele organisatie die geen zin heeft om verder te onderhandelen. Niet alleen het prijzengeld van 25 miljoen dollar staat op het spel maar ook je eigen leven. Ondanks dit alles hebben we toch goed nieuws: niemand minder dan de bloedmooie Christina Hendrickx uit Mad Men zal je helpen tijdens deze dolle rit.

 

 

Droomwagens

 

We namen plaats achter het stuur van een zwaar opgefokte BMW M3 GTS en konden aan de slag op een relatief eenvoudig stratencircuit. De wagens besturen vrij arcadeachtig, al zal je bij een grove stuurfout wel snel de controle over het stuur verliezen. Dat merkten we vooral tijdens mijn tweede race, die wat lastigere bochten bevatte. Aangezien het spel zich in Amerika afspeelt, zal je er wel rekening mee moeten houden dat veel van de parcours zich op lange rechte stukken afspelen, wat niet bij iedereen in de smaak zal vallen. Ook ik was aanvankelijk sceptisch, maar de races die ik heb kunnen spelen waren best uitdagend. Je turbo op de juiste momenten gebruiken terwijl je aan het slalommen bent doorheen het verkeer is namelijk eenvoudiger gezegd dan gedaan. Tot dusver voelde Need For Speed: The Run op vlak van gameplay echter niet aan als een echte nieuwe titel. Stratencircuits en een turboboost hebben we immers al meermaals gezien.

 

 

Michael Bay allures

 

Dat gevoel verdween meteen tijdens mijn laatste missie. Hier reden we in een dichtbebouwde metropool en toverde het spel zich om tot een filmisch actietafereel dat zo uit een film van Michael Bay had kunnen komen. Een helikopter vloog de ganse tijd boven mij en ik moest steeds de regen van kogels, ontploffingen en neerstortende torens zien te ontwijken. Hier liet Need For Speed: The Run zich van zijn beste kant zien en kregen we bewijs voorgeschoteld dat de indrukwekkende Frostbite 2-engine duidelijk ook als basis voor een racespel kan dienen. Na een tiental keer te sterven werden onze doodsangsten beloond met een grappige knipoog naar Die Hard 4 waarbij we met onze wagen doorheen de lucht vlogen en de helikopter neerhaalden. Af en toe zal je ook te voet verder moeten vluchten tijdens quick time-sequenties. Het team liet me echter weten dat deze intermezzo's eerder bedoeld zijn om het verhaal aan elkaar te knopen en deze slechts een vijf tot tien percent van het spel zullen innemen, zodat de focus blijft liggen op het racen zelf.

 


Hoe langer we Need For Speed: The Run speelden, hoe meer vertrouwen we kregen in ontwikkelaar Black Box, die een geslaagde arcaderacer lijkt af te leveren. Snelle, afgelikte wagens, bloedmooie dames en een aangename dosis geweld, wat wil je nog meer?

Wat vind jij van deze game?

 (26 votes)
Hot
Not

Informatie over Need for Speed: The Run


Releasedatum: 18-11-2011
Ontwikkeld door: EA Black Box
Uitgegeven door: Electronic Arts
Genre: Racing
SinglePlayer
Beschikbaar op: pc x360 ps3 wii 3ds
To Be Announced
 
1 100% rep

maximmichel zegt op 04/11/2011 13:29   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Leuk dat ze af en toe is met iets half-nieuws komen. In tegenstelling tot andere racing-titels.
2 100% rep

Link-Vs.-Ganon zegt op 04/11/2011 13:34   [?]

  Rating 3 16+ 16+
na underground 2 ben ik toch afgehaakt
2.1 100% rep

[Dark-Fury] zegt op 04/11/2011 17:31   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Idem.
Undergound 1 was mijn favoriete nfs, maar daarna zijn ze helaas beginnen sucken.
2.2 100% rep

FEW zegt op 04/11/2011 18:50   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Vanaf Underground begonnen NFS games te sucken wilt ge zeggen zeker? De games die daarvoor uitkwamen waren zoveel beter (op Most Wanted en de nieuwste HP na)
2.3 100% rep

h_jenthe zegt op 05/11/2011 3:02   [?]

  Rating 0 16+ 16+
ik ook vond het tuning aspect velen leuker dan het race zelf
3 100% rep

R3L4X zegt op 04/11/2011 14:05   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Ik hoop dat ze toch eens het gedeelte tunen en de free-roam in de stad (a là Underground 2/MW) er terug gaan inbrengen.
3.1 100% rep

Gilletteke zegt op 04/11/2011 14:22   [?]

  Rating 2 16+ 16+
Daar hoop ik al jaren op. Underground 3 zou geweldig zijn. En die moet voor mij niet zo realistisch zijn als ze nu tegenwoordig overal proberen. Ik wil gewoon vlammen door de bochten, zonder te remmen via de muren mijn bocht nemen.
3.2 100% rep

R3L4X zegt op 04/11/2011 14:38   [?]

  Rating 0 16+ 16+
En de old-skool muziek zoals Rob Zombie, The Doors ft. Snoop Dog ...

Spijtig dat ik mijn GC met UG2/MW niet meer heb .
3.3 100% rep

Phalcon zegt op 04/11/2011 17:21   [?]

  Rating 0 16+ 16+
@3.1 via de muren ftw
3.4 100% rep

Reverz zegt op 04/11/2011 18:28   [?]

  Rating 0 16+ 16+
3.2: de muziek uit de Underground games (vooral de eerste dan) was idd best wel awesome.

Crystal Method, Story of the Year, Andy Hunter, BT. Pure adrenaline...
4 100% rep

DragoonXc zegt op 04/11/2011 14:31   [?]

  Rating 1 16+ 16+
laatste need for speed was most wanted, en deze laat ik ook aan mij voorbijgaan
4.1 100% rep

thelordofpee zegt op 04/11/2011 15:00   [?]

  Rating 1 16+ 16+
4.2 100% rep

satanreleased zegt op 04/11/2011 15:13   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Ik ben zot van Hot Pursuit , vind die het besta na underground 1 en 2 , de rest ertussen trok op nieks .
4.3 100% rep

Barney Stinson zegt op 04/11/2011 16:08   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Ge vergeet Most Wanted. Uhm, de beste... Just saying
4.4 100% rep

Reverz zegt op 04/11/2011 18:30   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Nah. Het is niet omdat er veel mensen zeggen dat Most Wanted de beste is dat het daarom ook zo is. Imo is de serie na Underground 1 al bergaf beginnen gaan met Pro Street en Shift als absolute diepte punten.

Maar Hot Pursuit was wel terug awesome. Jammer van de nogal beperkte multiplayer. Vooral het gebrek aan een soort van ranking of ladder systeem geeft de multiplayer weinig replay value.
4.5 100% rep

Barney Stinson zegt op 04/11/2011 19:44   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Ik zeg niet dat het de beste is omdat mensen dat zeggen. Ik zeg dat omdat ik er veel fun mee ghad heb. Dat en Underground 2.
5 100% rep

Extrizyo zegt op 04/11/2011 15:26   [?]

  Rating 0 16+ 16+
nah deze laat ik links liggen .. de demo stelde me echt teleur
6 100% rep

Barney Stinson zegt op 04/11/2011 16:09   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Ik wou deze ook wel. Maar 3 games op 1 maand vind ik wat veel na Uncharted 3 en MW3.
7 100% rep

[DZM]Gorak zegt op 04/11/2011 16:19   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Heb de demo van deze gespeeld kvond die maar zwak.
Na most wanted is het nie veel soeps meer geweest met de reeks.
8 100% rep

100% zegt op 04/11/2011 16:29   [?]

  Rating 0 16+ 16+
vond de demo nogal lijken op een soort motorstorm met echte merken.
allemaal schoon die explosies en shit, voor éne keer.
9 100% rep

ForzaBarça zegt op 04/11/2011 19:24   [?]

  Rating -1 16+ 16+
Zwakke game, niet aan mij besteed.
10 100% rep

kabouter69 zegt op 04/11/2011 20:00   [?]

  Rating 0 16+ 16+
eindelijk eens een e30 m3 in een game, ziet er nog niet mis uit, misschien eens proberen.

Je hebt een 9lives account nodig om een reactie te kunnen plaatsen. Gelieve in te loggen of je te registreren!

5.5

0


Al 10 stemmen
Positie op de 9Lives ranking #1865 [?]
members willen dit spel. Voeg dit spel toe aan mijn wenslijst » members hebben dit spel. Voeg dit spel toe aan mijn collectie »

Video's over deze game

9Lives - next generation gaming Need for Speed: The Run - launch trailer - 00:01:56 min Meer

Top Artikelen over deze game

Copyright © 2014 Telenet N.V. - Wedstrijdreglement - Algemene voorwaarden - Mobiele website