Need for Speed ProStreet

Need For Speed ProStreet


Geschreven door Silent Thunder

Special | 04-01-2008 -

Dit moet wel meest nabije perstrip ooit geweest zijn. De enige trip die ik moest ondernemen, was immers naar de voordeur van het 9lives-hoofdkwartier. Daar stond de ProStreet-truck al te wachten, met in de laadbak een race-opstelling inclusief stuurtje en kuipzetel. Time to burn some rubber…

 Hoewel Need For Speed ProStreet al een tijdje in de winkels ligt, was er nog maar weinig speciaals gedaan rond de game. Dat is niet van EA’s gewoonte, dus kwamen ze langs om het goed te maken met een uurtje onversneden raceplezier. En in stijl: ze hadden zich voor de gelegenheid in race-overalls gehesen en hun truck vertoonde mooie graphics van ProStreet. Decals heet dat, heeft de Need For Speed-serie mij geleerd.

Racing Days

De EA-dudes legden me uit dat de nadruk op tuning gebleven of zelfs versterkt is, terwijl de nachtelijke omgevingen uit Carbon hebben moeten wijken voor iets zonnigere taferelen in stad, woestijn en canyon. Dat geeft ProStreet meteen een vrolijker, meer relaxed sfeertje mee dan zijn voorganger.

In deze elfde editie draait alles om Racing Days, evenementen waar snelheidsduivels aller lande samenkomen om de Kyotonorm zo hard mogelijk aan hun laars te lappen. Dat doen ze in verschillende racetypes, waarvan me vooral is bijgebleven dat de Wheelie Challenge een leuke nieuwkomer is en dat Drift Races verbazingwekkend moeilijk zijn geworden. Voor meer informatie over de racetypes verwijs ik je graag door naar Riptors uitgebreide review.

Geblutste bolides

In het wagenpark vind je natuurlijk de nodige Johnny-karren terug, maar liefhebbers van meer exotisch materiaal mogen ook hun hartje ophalen aan Lamborghini’s, Lotussen en some good old American muscle. Nieuw in ProStreet is het schademodel van de wagens. Het was volgens EA niet gemakkelijk om alle constructeurs zover te krijgen dat hun kindjes krassen, deuken en barsten mochten vertonen, maar uiteindelijk is het hen toch gelukt. Neem je onderweg een paaltje mee, dan zal je dat dus effectief merken. Niet alleen aan je auto, maar ook aan de reparatierekening achteraf…

Met een racestuur in de hand…

De ervaring met een racestuur is altijd iets speciaals. Doorgaans heb ik, zeker bij arcaderacers, het gevoel dat mijn auto constant aan het zwalpen is en dat ik weinig controle heb. Bij ProStreet lag dat anders. Het gebruikte Logitech-stuurtje voor Xbox 360 leverde prima werk samen met deze game. Misschien heeft het er iets mee te maken dat EA deze keer niet voor honderd procent arcade is gegaan, maar ook een realistischer kantje aan het rijgedrag wilde koppelen.

Conclusie


Al bij al is ProStreet weer een typische Need For Speed geworden. De gameplay is wel ietwat veranderd, maar staat nog steeds garant voor een ontspannende race-ervaring, zeker samen met wat vrienden. Voeg daar nog een racestuurtje aan toe, en het feest is compleet. Ons definitieve oordeel lees je in Riptors review!

 
1 97% rep

Venn zegt op 30/06/2008 10:57   [?]

Show comment Rating -3 16+ 16+
1.1 100% rep

CoBalT zegt op 02/07/2008 16:53   [?]

  Rating 1 16+ 16+
test gelukt denkik!

Je hebt een 9lives account nodig om een reactie te kunnen plaatsen. Gelieve in te loggen of je te registreren!

Online multiplayer only games... (Destiny, Titanfall,...)Zijn helemaal mijn ding Kan ik gedeeltelijk smaken Zijn niets voor mij
Copyright © 2014 Telenet N.V. - Wedstrijdreglement - Algemene voorwaarden - Mobiele website