LittleBigPlanet Vita

LittleBigPlanet in zakformaat


Gepreviewd voor PSV door lapino

28 June 2012 11:24 -

De verkopen van de Playstation Vita vallen tegen. Althans, dat is wat we moeten geloven als we bepaalde nieuwsberichten willen geloven. Nochtans zijn er weinig mensen die niet onder de indruk zijn van de technische mogelijkheden van de nieuwe Sony handheld. Bovendien zijn blijkbaar heel weinig kopers -mensen die het toestel dus echt zélf hebben gebruikt en er niet enkel over hebben gelezen - ontevreden over hun aankoop. Integendeel zelfs! Maar het blijft een feit dat een console in de eerste plaats goede games nodig heeft om een succes te worden. Niet dat de beschikbare games tegenvallen, maar de Vita kan best een echte zogenaamde 'system seller' gebruiken. Misschien wordt dat wel LittleBigPlanet?De LittleBigPlanet-franchise is in elk geval een megasucces op de PS3, zeg maar de grote broer van de Vita. Vooral de grote community achter LBP maakt dat dit een spel is dat je quasi onbeperkt kan blijven spelen, doordat creatievelingen continu vaak heel knappe nieuwe levels gratis op het net gooien. Sinds LBP2 zijn de eigen creaties trouwens niet meer beperkt tot pure platforming en zijn ook andere speltypes vrij gemakkelijk te ontwikkelen. De Vitaversie wil daarop voortbouwen met onder andere touch controls die nog meer mogelijkheden bieden qua gameplay.De betaversie voelt in elk geval vertrouwd aan. Je start zoals vanouds in je Pod die je naar believen kan versieren. Idem voor je personage dat je, in deze beta weliswaar beperkt, naar eigen smaak kan aankleden en kleurtjes aanmeten. Niks nieuws dus, behalve dan dat alles ook via aanraking is te bedienen. De drie mogelijkheden vanuit de Pod zijn Story, Community en My Levels. Het is dus meteen duidelijk dat de editor om zelf nieuwe levels te maken terug van de partij is. Cool!Story mode

In de Story mode zijn een aantal levels beschikbaar gesteld door de ontwikkelaar, die vooral de verschillende mogelijkheden van de Vitaversie moeten toelichten. In "The Mainframe Heist" krijg je een klassiek LBP-level voorgeschoteld waarin je je beste plaformskills zal nodig hebben om alle extra's te verzamelen. Dit level ziet er grafisch in elk geval dik ok uit. Je wandelt als het ware in een soort scifi-kluis en moet een aantal hendels overhalen om zo de kluis te kraken. Ondanks dat dit een beta betreft voelt ook de framerate vrij stabiel aan, al moet gezegd dat het niet lijkt alsof dit spel in de native resolutie van de Vita is geschreven en er dus wat upscaling gebeurt, waardoor alles er een klein beetje wazig uitziet. De details blijven echter aanwezig waardoor LBP er in elk geval zeer knap uitziet. Nieuw ook zijn de obstakels die je enkel maar kan omzeilen door gebruik te maken van zowel het voorste als achterste aanraakscherm. Het is even wennen, maar het went snel en opent meteen een aantal heel leuke alternatieven qua gameplay.In "Flounder's Jump & Jive" krijg je een race-level waarbij je, opnieuw zoals in de PS3-games, zo snel mogelijk het einde moet zien te bereiken. Best uitdagend en steeds leuk om opnieuw te proberen en zo enkele seconden van je tijd af te doen. In "Toy Tanks" krijg je een voorsmaakje van afwijkende gameplay en bestuur je kleine tanks in een shootout met bovenaanzicht. Heel eenvoudig maar het toont meteen aan dat LBP meer is dan enkel een platformgame. Een level dat eigenlijk specifiek geschreven is om in multiplayer te spelen ook.

Lets Taple

De grootste verrassing zit in het level "Tapling", eigenlijk bijna een spelletje op zich dat nog het best te vergelijken is met de vele 0,99 eurocent kostende games die iedereen wel kent van zijn Android of iOS toestel. In Tapling moet je jouw wezentje, een bal met niks meer dan twee gloeiende witte oogjes, doorheen het level loodsen aan de hand van pure touch controls. Op bepaalde plaatsen liggen een soort fluorescerende poelen, die afhankelijk van de kleur ofwel je wezentje vasthouden, ofwel wegkatapulteren. Gaandeweg moet je proberen om je soortgenootjes die opgesloten zitten te bevrijden. Dit level is wat mij betreft een revelatie in die zin dat je eigenlijk ziet dat de zogenaamde goedkope smartphone games prima na te maken zijn met LBP, en dan ook nog eens gratis beschikbaar zullen worden gesteld!De Community kiest

Via de Community keuze kan je gratis nieuwe levels downloaden. Toen de beta pas beschikbaar kwam, was het aanbod dan ook heel beperkt maar op moment van schrijven van deze review zijn al enkele tientallen levels beschikbaar, waarvan enkele ook specifiek geschreven voor aanraking. Dit bevestigt al meteen dat de creative leveldesigners zeker enkele pareltjes tevoorschijn zullen toveren. Dit belooft dus veel goeds voor de levensduur van LBP op de Vita. Uitgespeeld geraak je in elk geval niet dankzij de continue stroom van nieuwe spelmodi en levels. De ene al wat beter dan de andere, maar gelukkig is er in deze versie ook meer dan voldoende mogelijkheid om te filteren op score, type enzovoort.

 


LittleBigPlanet voor de Vita speelt in elk geval heel vlotjes, ziet er grafisch minstens zo goed uit als zijn grote broertjes en de touch controls, alhoewel soms even wennen, voegen wel degelijk heel wat toe aan de gameplay. Dit is eigenlijk een spel dat elke Vita-eigenaar in bezit moet hebben, en kan misschien wel zorgen voor de boost in verkopen die de Vita nodig heeft. In het oog houden dus!

Wat vind jij van deze game?

 (28 votes)
Hot
Not

Informatie over LittleBigPlanet Vita


Releasedatum: 05-11-2008
Ontwikkeld door: Media Molecule
Uitgegeven door: SCEE
Genre: Strategy
Multiplayer
Beschikbaar op: psp ps3 psv
Age 7+
 
1 100% rep

elazzja zegt op 28/06/2012 13:14   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Ik heb per ongeluk NOT gestemd maar ik heb niets aangeduid. Hoe dan ook zal ik de game halen. Heb tot nu toe elke lbp gekocht en het is echt leuk. Een keer iets anders dan al die shooters en andere actie games.
2 100% rep

Brent-4 zegt op 28/06/2012 15:11   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Hiervoor zou ik me een vita aanschaffen, lijkt me echt een ideale game voor dit toestel
2.1 100% rep

twoboystwo69 zegt op 28/06/2012 20:08   [?]

  Rating 0 16+ 16+
3 100% rep

?therapy? zegt op 28/06/2012 18:58   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Lijkt me inderdaad een perfect spel voor op een handheld. Op de trein even wat leveltjes doen.

Eens kijken of het al in de PSN staat

Je hebt een 9lives account nodig om een reactie te kunnen plaatsen. Gelieve in te loggen of je te registreren!

8.2

0


Al 121 stemmen
Positie op de 9Lives ranking #896 [?]
members willen dit spel. Voeg dit spel toe aan mijn wenslijst » members hebben dit spel. Voeg dit spel toe aan mijn collectie »

Video's over deze game

9Lives - next generation gaming e3 2012 Trailer - 00:01:35 min Meer
Copyright © 2014 Telenet N.V. - Wedstrijdreglement - Algemene voorwaarden - Mobiele website