Diablo III - Ultimate Evil Edition

[Hardware] SteelSeries Diablo III mouse & QCK Diablo III Edition


Geschreven door JohnnyricoMC

Special | 04-06-2012 -

Hallo daar, hoe gaat 'ie? Ben je een pauze aan het nemen van Diablo III? Dan hebben we nog wat leesvoer voor je: SteelSeries heeft naast de Diablo III headset ook een muis en enkele matjes op de markt gebracht voor de fans. Ook deze kregen we toegestuurd om eens onder handen te nemen, samen met een muismatje om het Diablo-gevoel te vervolledigen.Als eerste is er de Diablo III Mouse, net als de headset komt deze in een vrij mooie met artwork gedecoreerde doos. Wanneer je de flap opent kun je in de winkel de muis eens passen, maar als je een vriend hebt met een SteelSeries-muis kun je gewoon bij hem thuis eens controleren hoe hij in je hand ligt, want hij heeft precies dezelfde vorm als de Sensei of Xai.

 

Origineel kun je SteelSeries dus niet noemen als het op de vormgeving van de muis aankomt. Het verschil ten opzichte van de Xai of Sensei zit 'm in de artwork op de antisliplaag, de verlichting en het scrolwieltje. Het wieltje is net als bij de Sensei verlicht, maar het rubberen bandje heeft een tandjesachtige vorm die wat meer binnen het thema past en ook wat meer grip biedt.

 

 

De artwork op de muis bestaat uit grijze motiefjes op de zwarte antisliplaag en een verlicht logo van de game. Er zit duidelijk meer werk uit dan gewoon een bestaand ontwerp nemen en er het officiële logo op plakken, zoals sommige fabrikanten wel eens durven om voor een ouder product een extra duit te vragen.

 

Maar goed, tijd om de muis uit de doos te halen. Hierbij wordt duidelijk dat de kabel, net als bij de Diablo III Headset, gevlecht is met rode details. Aan het uiteinde zit een usb-stekkertje met vergulde buitenkant. Zoals reeds vaker gezegd is ziet dit er wel mooi uit, maar is het bij digitale signalen zoals usb volstrekt nutteloos.

 

De muis heeft in totaal acht knoppen waarvan er zeven programmeerbaar zijn: De linker en rechter muisknoppen, het paar knoppen aan weerszijden en het scrolwieltje. De achtste knop is die waarmee je de CPI-gevoeligheid kunt switchen. Het programmeren van die knoppen moet je doen via de SteelSeries Engine-software.

 

 

Deze tool schakelt, net als wanneer je de headset aansluit, automatisch een Diablo III-skin in als de muis gedetecteerd wordt. Vanuit deze software kun je twee CPI-gevoeligheden instellen tussen 100 en 5700 CPI. Tussen deze twee kun je vervolgens switchen met behulp van de knop achter het scrolwieltje. Niets nieuws onder de zon dus.

 

Wel nieuw ten opzichte van andere SteelSeries-muizen die de revue hier al gepasseerd zijn, is wel dat je het verlichte Diablo III-logo kunt laten pulseren aan een voorgedefinieerde interval of permanent aan of uit kunt laten. Smaken verschillen, maar het pulserend effect oogt vrij chique, net als op de headset.

 

Het muismatje dat we opgestuurd kregen is een met artwork van de Witch Doctor versierde SteelSeries QCK. Deze was niet opgerold verpakt zoals men soms wel eens doet bij een stoffen muismat, maar zit in een plastieken hersluitbare verpakking. Zo heb je meteen zicht op de artwork, maar raakt hij ook niet vervormd terwijl hij in de rekken hangt en ligt hij dus na het uitpakken meteen netjes op de tafel.

 

 

Je vraagt je misschien af waarom je in dit tijdperk van lasermuizen en optische muizen nog een stoffen muismat zou nodig hebben. Dat is een terechte vraag als je een normaal bureau hebt. Als je op een glazen of glanzende tafel speelt is zo'n ding echter van onschatbare waarde om je muis een goed poreus oppervlak te bieden, als je op een oneffen tafel speelt, bijvoorbeeld een oud houten ding, geeft het de muis een relatief effen oppervlak.

 

De ene muismat zorgt er voor dat de muis minder vlot glijdt en dus meer grip heeft, de andere zorgt weer voor het omgekeerde. De Diablo III-variant van de QCK laat een muis iets beter glijden dan op een modern bureau, op een gewone QCK glijdt een muis iets minder vlot. Mogelijk gebruikt de Deense fabrikant een andere soort stof op de bovenlaag om de artwork op te plaatsen.

 

 

De muismat heeft een rubberen onderkant die er voor zorgt dat het 2mm hoge oppervlak van 32cm bij 27cm netjes op zijn plaats blijft. In totaal zijn er zes verschillende ontwerpen om uit te kiezen: eentje met gewoon het logo en eentje voor elke speelbare klasse. De rand van de mat verraadt dat hij uit een groter oppervlak is uitgesneden en jammer genoeg kiest SteelSeries er niet voor die randjes dicht te naaien zoals hun grote concurrent Razer doet met de Goliathus-lijn. Het verschil is natuurlijk dat die extra afwerking die de concurrentie biedt hun prijs met €5 omhoog jaagt, niets is echt gratis in onze wereld.

Conclusie


De SteelSeries Diablo III-muis is leuk voor fans die een goeie muis zonder teveel toeters of bellen willen maar toch hun liefde voor Blizzards game willen laten zien. Helaas is de artwork het enige waarmee het elektronisch knaagdiertje kan uitpakken en heeft de muis vrij weinig features om hem van de concurrentie te onderscheiden. Voor de richtprijs van €69.99 kun je ongetwijfeld muizen met veel meer features vinden en daarom krijgt de muis van ons net geen 9lives Silver-award en moet hij het stellen met een bronzen bekertje.


De QCK Diablo III-edition biedt een ruim oppervlak van 864cm² dat daarom ook shooterfanaten zal kunnen bekoren. SteelSeries biedt een ruime keuze aan ontwerpen en kwalitatief zit het best snor met de muismat van € 14,99. SteelSeries krijgt voor dit matje een 9lives Silver-award.

 

 

SteelSeries Diablo III mouse

9Lives Brons

9Lives Brons

SteelSeries QCK Diablo III
Witch Doctor Limited Edition

9Lives Silver

9lives Silver

(Uitleg rangschikking)

 
1 100% rep

Panaramo zegt op 04/06/2012 10:16   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Gimme dat!
1.1 100% rep

JohnnyricoMC zegt op 04/06/2012 10:35   [?]

  Rating 0 16+ 16+
You no can haz! Andere 9livers wel
1.2 100% rep

Royal Belgium zegt op 04/06/2012 13:51   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Ik zal er goed zorg voor dragen Panaramo
2 100% rep

JoeriNator zegt op 04/06/2012 12:04   [?]

  Rating 0 16+ 16+
omg hopelijk win ik eindelijk iets. Dit is iets dat ik ECHT wil hebben D <3 diablo

Je hebt een 9lives account nodig om een reactie te kunnen plaatsen. Gelieve in te loggen of je te registreren!

Online multiplayer only games... (Destiny, Titanfall,...)Zijn helemaal mijn ding Kan ik gedeeltelijk smaken Zijn niets voor mij
Copyright © 2014 Telenet N.V. - Wedstrijdreglement - Algemene voorwaarden - Mobiele website