Wargaming.net

Personen
Video's

[Bèta] World of Warplanes


Geschreven door Fodbaddun

Special | 13-07-2012 -

De zon schijnt verblindend boven de blauwe oceaan. Langzaam maar zeker nadert mijn vliegtuig het wolkendek. De ronkende motoren klinken als muziek in de oren en de oranjekleurige zonsondergang zorgt voor een feeëriek beeld. Ik bereid mij voor op een intens luchtgevecht. De vijand komt steeds dichterbij tot het moment is aangebroken om in actie te schieten: ik zet mijn motor af en duik naar beneden. Een vliegtuig komt in m'n vizier, een tweede wordt al onder vuur genomen. Ik duik mij naar een perfecte positie, draai mij achter de staart van het stalen ros voor mij en haal de trekker over. Enkele seconden later valt een grote vuurbol naar beneden, recht de oceaan in. Welkom bij World of Warplanes.Sommigen onder jullie zullen wel al bekend zijn met World of Tanks. Dit spel plaatst je in de huid van een echte tankcommandant. Samen met je medespelers moet je de tegenstand op vakkundige wijze elimineren. World of Warplanes is op hetzelfde principe gebaseerd. Je stapt je vliegtuig in en voor je het weet hang je in de lucht, tactieken te bespreken en vijandige piloten het leven zuur te maken. Nadat je een account hebt aangemaakt, kom je in de hangar terecht. Daar zie je een overzicht van de vliegtuigen die je in bezit hebt. In het begin krijg je enkele basisvliegtuigen ter beschikking. Daarmee zal je ook de tutorial volgen. Hoewel World of Warplanes geen simulatie pur sang is, zal je toch heel wat moeten oefenen voor je de besturing onder de knie hebt. Het mag wel gezegd worden, deze is erg intuïtief, maar het is wat wennen.

 

 

Realisme troef!

 

De eerste paar gevechten zal je dan dikwijls in het zand bijten en erg veel vloeken. Na de nodige ervaring, is de voldoening wel des te groter wanneer je je tegenstander een vleugel kleiner kunt maken. De schademodellen van de vliegtuigen zijn prachtig. Realistische kogelgaten ontstaan na een voltreffer en als de schade té groot wordt dan kan je vliegtuig gewoon aan stukken gereten worden. Naarmate je meer gaatjes in je vliegtuig krijgt, wordt hij moeilijker en moeilijker te besturen. Je hoeft een vliegtuig niet per se meteen helemaal aan gort te schieten. Een welgemikt schot die de motor in brand doet vliegen, kan al voldoende zijn om het te doen ontploffen.

 

 

Ook het detail van de vliegtuigen zijn een ware lust voor het oog. Bij wargaming.net mogen ze zich op de borst kloppen voor de graphics want ze zorgen toch voor een hele grote immersie in de game. De omgevingen zijn niet alleen mooi, ze zijn ook voer voor bloedstollende gevechten waar kliffen en bergen voor veel stuntwerk zorgen. Zo kan je dankzij diepe dalen achtervolgers afschudden of op het verkeerde pad sturen. In World of Warplanes heb je verschillende soorten vliegtuigen. Je hebt de snelle jagers om zwaardere bommenwerpers uit de lucht te halen en je hebt ook de combinatie van beiden. Voor ieder wat wils en door de vele gevechten vergaar je credits waarmee je vervolgens nieuwe vliegtuigen kan gaan kopen.

 

Sluwe bommenwerpers

 

Op het moment van schrijven zit deze game nog in bètafase en zijn er nog maar drie takken beschikbaar: USA, USSR en Duitse vliegtuigen. Later komen hier nog andere grootmachten bij zoals Frankrijk en Groot-Brittanië. Net zoals in World of Tanks kan je upgrades kopen, maar dat zit voorlopig nog in een bètafase. Op basis van o.a. je ervaring en soort vliegtuig wordt een tegenstander geselecteerd. Op die manier zal je als beginneling nooit tegenover een ervaren gevechtspiloot staan.  Zo blijft de balans altijd mooi in evenwicht.

 

 

Een match kan je op verschillende manier winnen. De eerste is de meest logische, gewoonweg alle vijanden uit de lucht knallen. De tweede manier is overmacht krijgen door gronddoelen op te blazen. Dat is een soms onderschatte manier en kan de match volledig doen kantelen. Zo kan je als ietwat zwaardere bommenwerper nog een match winnen door stiekem de volledige basis van de vijand plat te leggen. Door slim gebruik te maken van het wolkendek kan je ongezien aan de overkant van de map raken. Je wordt namelijk onzichtbaar wanneer je door de wolken vliegt en je kan enkel worden gedetecteerd als je zelf begint te vuren of er een vliegtuig dicht genoeg vliegt. Op die manier kan je heel veel verrassingsaanvallen uitvoeren of gewoon ongezien bepaalde plaatsen bereiken om te bombarderen.

 

Conclusie


Het mag gezegd worden, World of Warplanes lijkt een hit te worden. Het biedt voor elk wat wils. Voor de liefhebber van vliegtuigen is het interessant om de verschillende modellen eens onder handen te nemen. Voor wie gewoon wat snelle actie wil, is de besturing niet hardcore gemaakt. Fans van simulators zoals Flight Simulator X zijn hier aan het verkeerde adres. De graphics steken alles in een mooi jasje en samen met de omgevingen die je terugvindt in het spel zal je zeker tonnen plezier beleven aan bloedstollende gevechten door berg en dal. Een gratis topper! 

 
1 100% rep

nexonion zegt op 13/07/2012 10:22   [?]

  Rating 0 16+ 16+

Thank you, your application has been submitted.

Your application will be processed shortly. If successful, you will receive an email with an invitation to become a test pilot for World of Warplanes.

In the meantime you can do the following:

Visit Forum
Read latest news
View in-game visuals
Stay tuned!

World of Warplanes Team

ik kijk er al naar uit
1.1 100% rep

Essevee21 zegt op 13/07/2012 11:21   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Ik heb me een week geleden ook al ingeschreven.
2 100% rep

Neoken zegt op 13/07/2012 13:40   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Die vliegende pannenkoek is echter zo friggin lelijk. Als ge dat ziet breekt het de immersie toch compleet.
2.1 100% rep

Fodbaddun zegt op 13/07/2012 13:46   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Het is wel tof dat ze prototypes en ontwerpen ook een leven gegeven hebben in het spel. Natuurlijk altijd wel wat bizar als je zoiets achter je aan hebt, maar zoveel breekt het niet eigenlijk.
2.2 100% rep

VV@rl()rd zegt op 13/07/2012 18:17   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Kan je ook zeggen van bepaalde tanks eigenlijk
3 100% rep

xandem17 zegt op 13/07/2012 15:53   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Goh ik ben is benieuwd.
4 100% rep

JoeriNator zegt op 13/07/2012 16:11   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Al zeker 2-3 weken ingeschreven en nog altijd geen nieuws van..

Je hebt een 9lives account nodig om een reactie te kunnen plaatsen. Gelieve in te loggen of je te registreren!

"Kun je eens kijken of hij geladen is?"

screenshot of the day

8.5

0

Speel jij boardgames/ bordspellen?Ja Nee Soms Bordspellen? Ik word daar zo moe van.
Copyright © 2014 Telenet N.V. - Wedstrijdreglement - Algemene voorwaarden - Mobiele website