Ubisoft

E3 2012: De Ubisoft-persconferentie samengevat


Geschreven door Praga

Special | 05-06-2012 -

Juist na de persconferentie van EA is het naar jaarlijkse gewoonte de beurt aan de Frans/ Canadese uitgever en spelletjesontwikkelaar Ubisoft om zijn E3-persconferentie af te trappen. Na wat we zagen van EA qua line-up is het te hopen dat ook Ubisoft weet te scoren met zijn titels.



De ontwikkelaars hebben blijkbaar terug geld en houden van dansen en muziek. Niemand minder dan Flo Rida himself brengt immers een nummer ten berde om het succes van Ubisoft's Just Dance-franchise nog eens in de verf te plaatsen. Samen met een mooi aantal schaars geklede jongedames maakt hij tevens promo voor Just Dance 4. Haal je dansschoenen dus maar uit de kast en breng je beste dansmoves naar boven.

Niemand minder dan de bekende Tobuscus, Toby Turner voor de vrienden, volgt het hele gebeuren achter de schermen. Deze man is een kei in het, hoe zal ik zeggen, nazingen van gametrailers in zijn lyricals. Check ze maar eens even op 9lives.be en je zal versteld staan.

Volgens Yves Guillemot, de grote baas van Ubisoft, brengt zijn bedrijf games uit die geïnspireerd zijn op het leven. Het leven is de diesel voor de motor van Ubisoft voegt hij er in een ruk aan toe. Als dat niet mooi gezegd is, dan weten wij het ook niet.

Tijd voor een eerste grote titel: Far Cry 3. Dan Hay betreedt het podium en vertelt dat je in deze game geen slachtoffer bent, maar dat het eiland je heeft veranderd. Meteen krijgen we een pikante scène te zien waarin een halfnaakte vrouw je als leider van een stam aanwijst. Je beslist om achter bad guy van dienst Vaas aan te gaan. Jouw personage kan abnormaal ver en hoog springen en reageert erg snel. Kijk hier, de jungle leeft, want we merken tijgers op in de game. Gevaarlijke wilde dieren die ook jacht op jou maken. Iets wat we na Far Cry 2 altijd al wilden.

De jacht op Vaas eindigt abrubt wanneer deze een mes in je borst plant... Game Over? Nee hoor want daarna krijgen we een psychedelische reis te zien waarin allerlei rare dingen gebeuren. You are me...



 

Mogen we u nog eens voorstellen: Splinter Cell: Blacklist, de game die wat ons betreft er ook op de Microsoft persconferentie het beste uitzag. Max Beland, de creative director is erg opgetogen en is vooral blij met de co-op, spies vs. mercs en andere extra's. Wat volgt is een indrukwekkende trailer die al enkele van de gadgets van Sam toont.

De game bevat spraakherkenning voor Kinect voor Xbox 360, een arsenaal aan nieuwe gadgets en heruitgevonden klassieke wapens. Verder is er ook een nieuwe ‘Killing-in-Motion' vechtstijl die spelers toelaat toe te slaan met dodelijke precisie door meerdere vijanden te selecteren en uit te schakelen in één vloeiende beweging.

In de game heeft een groep staten genoeg van de Amerikaanse militaire aanwezigheid in hun land. In een poging om de Amerikaanse troepen te dwingen zich terug te trekken werken ze ‘The Blacklist' uit: een serie van toenemende terroristische aanvallen tegen Amerikaanse belangen. Met een presidentieel mandaat in de hand en de macht om boven de wet te staan, kruipen spelers in de huid van de dodelijke agent Sam Fisher. Uitgerust met Sam's beruchte tactische pak en goggles infiltreren spelers terroristische cellen en gebruiken ze genadeloze ondervragingstechnieken om cruciale informatie te verkrijgen en zo de volgende Blacklist aanval te voorkomen.


Daarna maken we kennis met een volgende game: Marvel's Avengers: Battle for Earth. We starten de presentatie met een trailer waarin Wolverine, Spider-Man, Storm, Magneto, Captain America en andere Marvel helden het tegen het kwaad opnemen, want dat beste vrienden, is natuurlijk wat superhelden doen of wat had je gedacht. Belangrijk is dat het spel ook op Wii U zal verschijnen.

Ook onze ledenmatenloze vriend Rayman krijgt zijn game op Nintendo's nog te tonen spelconsole de Wii U en deze krijgt de titel Rayman Legends. Michael Micholic de game manager toonde trots de eerste gameplay. De ontwikkelaars hebben de Wii U gamepads en de Wii U pro controllers in handen. Met het aanraakscherm van de unieke gamepad kan je vanalles doen, zoals bijvoorbeeld electoons verzamelen door je vingers te gebruiken. Je bestuurt daarbij Murphy met het aanraakscherm terwijl iemand anders met de Wii U pro controller aan de slag kan met Rayman zelf. Bij release zou je zelfs met maar liefst vijf spelers samen aan de slag kunnen. Het spel ondersteunt ook de Wii-mote. Grafisch ziet het er alvast dik ok uit. De races zorgen voor een extra moeilijkheidsgraad: de mens met de Wii U-controller moet op tijd drukgevoelige platformen aanraken zodat de anderen veilig verder kunnen. Na Rayman Origins dus een nieuwe game waarin we met meerdere mensen samen met onze held Rayman aan de slag kunnen.

Een andere game voor de Wii U is heel verrassend een zombiespel. Zombies zijn hot en zijn weer helemaal hip en trendy in videogames. Getuige daarvan deze Zombi U, een first person horror survival shooter. We krijgen een prachtige trailer met het Britse volkslied te horen en zien hoe zombies Londen helemaal innemen. Een kippenvelmoment toch...

Jullie willen Assassin's Creed III? Jullie krijgen Assassin's Creed III!

We kijken naar de geschiedenis van Amerika en in het bijzonder de Amerikaanse Revolutie. Ubisoft serveert ons een trailer waarin een arend over het slagveld vliegt en onze held gezeten op zijn strijdros op de vijand afstormt. Ook de moderne tempeliers ontsnappen niet aan Connor zijn moordlust. De producer van het spel, François Pelland komt op het podium en praat over Connor die onder andere George Washington zal ontmoeten. Daarna krijgen we eindelijk een langverwachte live gameplaydemo. We zien Connor als een echte slingeraap door de bomen, euhm, slingeren en ook op op wilde herten jagen. Jawel, er zijn dieren aanwezig, ook wolven wat het realisme alleen maar verhoogt. Connor dood elk beest dat hij tegenkomt. Op een bepaald moment komt hij bij een ondergesneeuwde nederzetting aan waar hij het vlees van het hert aan een man geeft in ruil voor nieuwe uitrustingstukken. 

We kijken verder naar Connor die samen met de blauwbloezen verder oprukt en door de diepe sneeuw kruipt. De manier waarop en de diepte van de sneeuw heeft duidelijk een impact op de gameplay en zeker je bewegingsvermogen. Tijd om Connor weer aan het werk te zetten en de rangen van de vijand uit te dunnen: kill vanuit boom: Connor laat een strop rond de nek van nietsvermoedende soldaat zakken en springt dan naar beneden. We zien dan iemand die vlucht en die moet je doden als je ongezien wil blijven (zoals spionnen in vorige games). Ook de omgeving is vernietigbaar: Connor schiet op een kruitvat, niet de winkel natuurlijk, en het gebouw ontploft.

Assassin's Creed III speelt zich over een tijdspanne van dertig jaar af en er zijn verschillende seizoenen.

Volgende game: ShootMania. Tobuscus komt mee op het podium om over e-sports te praten omdat het zo populair is. De de studio achter TrackMania brengt ons ShootMania. Speciaal gemaakt voor e-sports. Twee teams nemen het tegen elkaar op in een potje ShootMania. De vrouwen worden genadeloos ingemaakt maar de achterliggennde boodschap is duidelijk: shootmania is perfect voor e-sports.

Ubisoft blikt terug op innovatieve games: onder andere Trials Evolution, The Settlers Online, Tom Clancy's Ghost Recon Online,...

Yves Guillemot komt over de toekomst praten en toont ons een nieuw project dat al meer dan twee jaar in ontwikkeling is. De trailer die we te zien krijgen gaat over een virus dat in 2003 voor een blackout zorgde. Nu is er een supercomputer die het systeem beheert en deze wordt beheerd door privé bedrijven die alles met je informatie kunnen doen. Alles zit op dat netwerk en alles kan gehackt worden en dat is dus gevaarlijk... Maak kennis met CTOS, een videogame waarin je in een stad speelt maar opgelet want deze stad is meteen ook jouw grootste vijand...

Je ziet als personage alles in de wereld. Deze wereld is een open spelwereld met schitterende graphics en dit in een levende stad. Jij bent blijkbaar een Jan Modaal die zonder het te weten tot een held zal uitgroeien. Stad van dienst is Chicago en net als in bijvoorbeeld Deus Ex: Human Revolution kan je overal computers en systemen gaan hacken om toegang te krijgen tot data en locaties.

Let vooral op de knappe gezichtsanimaties. De manier hoe je door de spelwereld voortbeweegt doet denken aan Assassin's Creed, net als de wijze waarop je in deze game mensen gaat identificeren. Het spel ziet er echt prachtig uit,  zo wordt je jas nat in de regen, kan je verkeerslichten hacken, hoor je in slow motion de slagpin van je wapen over gaan, ... Verrassend voor de toeschouwers is dat het spel ook co-op zal ondersteunen zodat je met zijn tweeën de hacker toer kan opgaan en in de spelwereld kan rondlopen. Samengevat: titel van het spel Watch Dogs - connection is power!

Conclusie


Zo, volgende in het rijtje is Sony PlayStation. Wat vonden jullie van de Ubisoft persconferentie en zeker van de games die ze lieten zien? Laat het weten in de comments.

 
1 100% rep

shortwoodBE zegt op 05/06/2012 10:13   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Zeker enkele titels die de moeite waard zijn.
2 100% rep

Extrizyo zegt op 05/06/2012 10:35   [?]

  Rating 0 16+ 16+
watch dogs, zalige verassing
3 100% rep

klskfan zegt op 05/06/2012 11:52   [?]

  Rating 0 16+ 16+
splinter cell blacklist ziet er goe uit
4 100% rep

W!mpix zegt op 05/06/2012 13:16   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Waarschijnlijk beste conferentie van de E3. Onder voorbehoud van Nintendo natuurlijk.
4.1 100% rep

Trash zegt op 05/06/2012 14:04   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Vind ik ook! Zeer sterke show, en watch dogs lijkt mij een potentiele GTA V killer. Het staat nu alleszins op mijn verlanglijstje!
5 100% rep

toxic zegt op 05/06/2012 15:02   [?]

  Rating 0 16+ 16+
degelijke conferentie.
Ac3 ziet er een parel uit, vooral het strijden met boten ziet er mooi uit.
watch dogs is zeker eentje om rekening mee te houden!
6 100% rep

hellrose55 zegt op 05/06/2012 20:55   [?]

  Rating 0 16+ 16+
watch dogs is er idd eentje voor int oog te houde, far cry 3 ziet er ook veelbelovend uit me dunkt. Zolang ze me al die events niet teveel gaan inboeten op de vrijheid.
7 100% rep

thibi-game zegt op 06/06/2012 16:45   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Ac 3 en Far Cry 3 zien er veel belovend uit. Way to go Ubisoft !
8 100% rep

robbedevos zegt op 09/06/2012 10:56   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Ubisof is voor mij aan het doorbreken in de gamewereld met goeie games. Zoals watch dogs en Splinter Cell: Blacklist. Mijn favoriet blijft toch watch dogs.

Je hebt een 9lives account nodig om een reactie te kunnen plaatsen. Gelieve in te loggen of je te registreren!

"Kun je eens kijken of hij geladen is?"

screenshot of the day

8.5

0

Speel jij boardgames/ bordspellen?



Ja Nee Soms Bordspellen? Ik word daar zo moe van.
Copyright © 2014 Telenet N.V. - Wedstrijdreglement - Algemene voorwaarden - Mobiele website