Two Tribes

Personen
Video's

WiiWare: Rubiks Puzzle Galaxy: RUSH


Geschreven door Dj Super

Special | 07-01-2010 -

Two Tribes blaast de digitale Rubik's kubus opnieuw wat leven in met Rubik's Puzzle Quest Galaxy: RUSH dat beschikbaar is via het WiiWare kanaal van Nintendo voor 600 Wii punten. Niet alleen de befaamde kubus stond mij op te wachten, maar ook enkele andere puzzelavonturen moesten worden opgelost.Je hebt hem vast wel ergens in huis liggen. Die vervloekte Rubik's kubus die je al meermaals hebt vastgehad en nog steeds niet in zijn gewenste positie hebt gekregen. Zelf ben ik veel te koppig om de manier hoe je zo een puzzel oplost op te zoeken en daardoor heb ik nog steeds een blokje vast waarvan alle zes kleuren nog steeds door elkaar staan. Als ze dan een digitale versie van de Rubik's kubus op mijn Wii droppen, heb ik niet veel keus om opnieuw de koe bij de horens te vatten. Ik moet nu wel oppassen dat ik me een beetje beheers, want de vorige keer heeft de kubus toch enkele meters in de lucht mogen afleggen. Deze keer heb ik wel een Wii Remote vast, maar dat televisietoestel aan de andere kant van de kamer zal er niet zo blij mee zijn als ik daarmee ga beginnen gooien. Gelukkig bevat Rubik's Puzzle Galaxy: RUSH een negen stappenprogramma om mij te helpen de zes kleuren van de kubus netjes te ordenen.

 

 

Stap voor stap

Juich toch maar niet te vroeg, want je krijgt dan wel stap voor stap te zien hoe je kubus er moet uitzien. Toch vind ik het niet zo simpel om van formatie tot formatie verder te puzzelen. Het is in ieder geval wel wat gemakkelijker om helemaal vanaf nul te beginnen, maar er is toch nog wat geduld nodig om tot uiteindelijke oplossing te komen. De eerste keer deed ik er toch vrij lang over, maar zoals ze mij op school zo vaak hebben wijsgemaakt, is voldoende herhaling geen overbodige luxe. Ik ben nog steeds niet zo snel als enkele fanatiekelingen die bovenaan de online leaderbords staan. Als ik toch een plek op deze ladders zou willen veroveren, moet ik proberen om de standaard Rubik's kubus zo snel mogelijk op te lossen. Er is gelukkig een iets kleinere versie om mee te beginnen. Als dat te makkelijk zou klinken, is er ook een grotere versie die wat meer uitdaging biedt aan de doorwinterde puzzelaar.

Er is echter nog een manier om online wat roem te verdienen. Deze modus is trouwens mijn favoriet in Rubik's Puzzle Galaxy: RUSH en begint met een opgeloste kubus. Vanaf deze puzzel moet je een gevraagd patroon maken. Het begint allemaal heel simpel met kleurenformaties die je met enkele draaien aan het blokje al kunt maken. De bedoeling is nu om dit zo lang mogelijk vol te houden. Voor elk patroon dat ik juist namaak, word ik beloond met een aantal extra seconden. In het begin zijn ze nogal gemakkelijk te verzamelen, maar de uitdaging volgt later als er steeds meer en meer bewegingen nodig zijn om aan de oplossing te geraken.

 

 

Blokjes in het gelid

Nu heeft de ontwikkelaar Two Tribes niet alleen ervoor gezorgd dat er verschillende groottes van Rubik's kubussen beschikbaar zijn, maar ook dat er zo een zeventig puzzels op je liggen te wachten. Bij deze puzzels dansen en springen verschillende gekleurde blokjes over het scherm. De bedoeling is nu om deze blokken vanaf hun startpositie juist te begeleiden tot aan hun bestemming. Daarvoor krijg ik een aantal plaatwijzers te beschikking, waarmee ik de blokjes een andere richting kan geven of ze vertragen of versnellen. Ik moet er namelijk ook rekening mee houden dat ze onderweg elkaar niet raken en dat als ze tegen een muur aanbotsen ze eerst naar rechts proberen te gaan. Die laatste eigenschap is er eentje waar ik toch regelmatig rekening mee moest houden.

Wat me vooral opviel tijdens deze puzzels, was de nogal aparte visuele stijl dat Rubik's Puzzle Galaxy: RUSH hanteert. Het is misschien niet zo hoogstaand, maar het ziet er wel zeer degelijk uit en de begeleidende elektronische deuntjes geven wat extra tempo aan het spel terwijl ik zit te wachten of mijn poging de juiste oplossing oplevert.

 

 

 

Plus
Meer dan zeventig  puzzels
Een zeer uitdagende Rubik's kubus (5x5)
Leaderbords

Min
Digitale kubus niet zo tof als de echte

Score 75

- Gameplay 8/10
- Geluid 8/10
- Graphics 7/10
- Fun 7/10

Conclusie:

Rubik's Puzzle Galaxy: RUSH is niet bedoeld voor elke gamer. Het richt zich vooral op degene die heel graag puzzelen en willen bewijzen dat ze die verdraaide kubus enorm snel kunnen oplossen. Het zijn eigenlijk vooral de zeventig puzzels die het overwegen waard zijn, want persoonlijk vind ik toch dat je een grotere voldoening krijgt als je de kubus met je eigen twee handen oplost.

Conclusie


-

 
1 100% rep

Conviction zegt op 07/01/2010 18:00   [?]

  Rating 0 16+ 16+
het lukt me niet eens met een gewone... want zou ik dan moeten beginnen met een 5x5...
Ne maat van mij heeft er zo ene van 6x6. hoe dat hij het doet blijft me nog altijd een raadsel..

2 100% rep

defty zegt op 07/01/2010 18:47   [?]

  Rating 0 16+ 16+
heb ene gekregen voor kerstmis ik krijg het al tot de 2de rij juist nog effe dan is helemaal opgelost
3 100% rep

Apocalypt0 zegt op 07/01/2010 19:02   [?]

  Rating 0 16+ 16+
kheb er 2 maanden over gedaan om die normale op te lossen wel nie elken dag aan beziggeweest ntrlk (:
4 100% rep

noinspiration zegt op 07/01/2010 20:02   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Ik dacht dat er een eenvoudige techniek was daarvoor.
Heb ene van bij mij op school da es 5 keer na mekaar zien doen, en das toch gene snuggere kerel.
4.1 100% rep

Conviction zegt op 07/01/2010 20:15   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Er zijn inderdaad truks voor ja. Ge kunt die als ge kunt gemakkelijk op 2 mins oplossen.
5 100% rep

jodabin zegt op 07/01/2010 20:48   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Het enige record dat ik kan halen met zo'n cubus is de afstand van "hoever kan ik zo'n ding smijten in frustratie"

Je hebt een 9lives account nodig om een reactie te kunnen plaatsen. Gelieve in te loggen of je te registreren!

Praise the Suns!

screenshot of the day

8

0

Online multiplayer only games... (Destiny, Titanfall,...)Zijn helemaal mijn ding Kan ik gedeeltelijk smaken Zijn niets voor mij
Copyright © 2014 Telenet N.V. - Wedstrijdreglement - Algemene voorwaarden - Mobiele website