Sony Online Entertainment

E3 2012: De Sony-persconferentie samengevat


Geschreven door Y@nnick.

Special | 05-06-2012 -

Van de drie grote bedrijven was het na Microsoft de beurt aan Sony om ons te overtuigen van hun ijzersterke line-up op de PlayStation 3 en PlayStation Vita. We wisten al dat ze niet gingen praten over de PlayStation 4 dus Sony had alle tijd om hun twee huidige consoles zo goed mogelijk te verwennen met de nieuwste titels en de leukste nieuwe features. Er was jammer genoeg al veel nieuws gelekt over de mogelijke presentatiepunten van Sony, maar aangezien ze er allemaal interessant uitzagen, kon het niet mislopen. Toch?Sony wil meteen beginnen met een klapper. Na een korte introductie van Jack Tretton komt David Cage van Quantic Dream het podium op om zijn nieuwste project aan ons voor te stellen. De game in kwestie heet Beyond en zoals we al hadden kunnen verwachten zal deze game een enorme focus leggen op emotie en een scherp verhaal. Cage maakte meteen indruk toen hij aankondigde dat de protagonist in de game gespeeld zal worden door de uitstekende actrice Ellen Page. Daarna worden we verwend met een trailer. De trailer is uiterst mysterieus, maar meteen merk je op dat de graphics om van te smullen zijn. Het spel is erg intrigerend om het zacht uit te drukken en maakt absoluut een positieve indruk. Het enige wat ontbreekt zijn gameplaysegmenten waarin we duidelijk kunnen zien hoe deze nieuwe game nu eigenlijk zal spelen.

 Daarna krijgen we nog een toffe titel voorgeschoteld: Playstation All-Stars: Battle Royale. Voor de mensen die de game nog niet kennen, in deze titel strijden onze favoriete PlayStation-iconen tegen elkaar in een op Smash Bros gelijkende vechtgame. Na de korte presentatie die wat chaotisch oogt, wordt er ook aangekondigd dat Nathan Drake en Big Daddy uit BioShock speelbaar zullen zijn. Helaas was deze ‘verrassing’ hier op 9lives al wel gelekt. Het bewijst dan weer wel dat we naast PlayStation-helden ook interessante personages van third-partygames zullen mogen verwachten. Ten slotte wordt nog aangekondigd dat er ook een Vita-versie van de game uit zal komen.

 

Over de Vita gesproken, hoog tijd dat ze daar eens beginnen. Tretton begint met aankondigen dat de PS1-klassiekers beschikbaar zullen zijn voor de Vita. Daarna krijgen we te horen dat er ook cross-controller DLC beschikbaar zal zijn voor LittleBigPlanet 2. Vervolgens krijgen we een verrassing te horen van Ubisoft. Assassin’s Creed III: Liberation voor de Vita wordt namelijk bekendgemaakt. De trailer en de gameplaydemo zien er beide gelikt uit en menig Assassin’s Creed-fan zou tevreden moeten zijn met wat Ubisoft van de game getoond heeft. Nadien komt Jack Tretton nog even terug om de makers van Far Cry 3 het podium op te sturen. Deze kondigen dan een co-opmodus aan en tonen deze op de stage. Dit wordt kennelijk een gratis en exclusief DLC-pakket voor de PlayStation 3. Verder krijgen we nog van Ubisoft te horen dat Assassin’s Creed 3 ook een exclusief DLC-pakket zal krijgen op Sony’s thuisconsole. De Vita krijgt tevens een versie van Call of Duty die onder de naam Declassified zal verschijnen.

 

 

Helaas begint het vanaf dit punt bergafwaarts te gaan met de presentatie. Na allerlei korte presentaties van boeiende games, krijgen we na wat gezwets over sociale diensten wat te horen van een nieuw spel voor de Move: Wonderbook. In dit spel leg je een boek voor je neer op de grond en gebruik je je Move-controller als toverstok om dingen uit het boek te laten komen via de PlayStation Eye-camera. Verder werd er ook aangekondigd dat J.K. Rowling meewerkte aan dit project. Deze presentatie pakt bijna een half uur in beslag en is behoorlijk oninteressant om het zacht uit te drukken. Het ergste is dat ze deze saaie bedoening veel te lang rekken waardoor de interesse weg begint te ebben en hun interessante titels in het niets beginnen te vallen.

 

Hierna kon Sony het niet laten om even over mobiele diensten te spreken. De PlayStation Suite krijgt een naamsverandering naar PlayStation Mobile. Suite was de dienst die de content van Sony voor mobiele apparaten beschikbaar stelde. Verder werd aangekondigd dat HTC ook voor mobiele content zal zorgen vanaf nu. Wederom aankondigingen die niet zo interessant te noemen zijn.

 

Dan komen de interessante titels weer. God of War: Ascension toont namelijk wat singleplayerbeelden. Een demo onthult dat de game er weer beeldschoon uit zal zien en Kratos maakt gelijk gebruik van een nieuw zwaard. In de verte zien we een voet van een gigantische titaan en na wat normale gevechten eindigt de demo met een cliffhanger als een Kraken Kratos aan zit te vallen. De demo ziet er indrukwekkend uit, al is het duidelijk dat er niet veel vernieuwing zal zitten in Ascension.

 

Eindigen doet Sony met The Last of Us van Naughty Dog. Dit is ongetwijfeld een van de interessantste games die Sony op de stage getoond heeft. We herkennen de fantastische animaties waar Naughty Dog bekend om staat, maar deze keer merken we elementen op als een levensbalk en gelimiteerde kogels, die de game wat meer old-school doen aanvoelen. Ook de A.I. lijkt enorm slim en als totaalpakket maakt The Last of Us een uitstekende indruk. Hierna komt Jack Tretton nog voor een laatste keer het podium op om de persconferentie af te sluiten.

 

Conclusie


Al bij al dus een behoorlijke teleurstelling van Sony. Hoewel ze een paar fantastische games hebben kunnen tonen, was er niet één verrassing te vinden op de conferentie en werd er teveel aandacht besteed aan oninteressante projecten. Daarnaast kreeg de Vita niet genoeg aandacht met slechts twee aangekondigde titels waarvan één ook op de PlayStation 3 beschikbaar is. Dit maakt de E3-persconferentie van Sony een van hun zwakste in jaren. Wat vonden jullie van de persconferentie?

 
1 100% rep

danneels zegt op 05/06/2012 12:42   [?]

  Rating 0 16+ 16+
beter dan microsoft
Als de prijs van de wii U meevalt dan wint nitendo op zijn kousevoetjes
2 100% rep

elazzja zegt op 05/06/2012 12:47   [?]

  Rating 0 16+ 16+
call of duty:declassification

Hopen dat de IW 4.0 Engine daarop tot zijn recht komt lol

BTW: Het is niet omdat het op de conferentie niet getoon wordt dat het er niet is.

Vita:

-soul sacrifice
-sly raccoon
-gravity rush
-battle royale
-call of duty
-assassin's creed
-lbp vita
-Souns shapes

Ps3:

-Ni No Kuni
-Dust 514
-LBP karting
-Sports Champion 2
-(Wat is er met Last Guardian en Agent gebeurt eigenlijk?)


Persconferentie was dus kort maar ze lieten wel een paar mooie beelden zien. De booth zelf is daarentegen een stukken beter met 200 consoles/handhelds om op te spelen met veel meer games dan tijdens de korte persconferentie.

Wel cool voor mensen met een HTC one reeks dat ze playstation games gaan kunnen kopen op hun GSM.
3 100% rep

humpus zegt op 05/06/2012 13:06   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Ik vind het een teleurstellend jaar voor E3 in het algemeen. Microsoft komt met niks nieuws (geen nieuwe IP bedoel ik), Nintendo komt met een console waarvan de controller groter is dan dan hun vorige console, Sony heeft een paar mooie nieuwe games (Last of Us, duh) maar zaagt te veel over alles niet-game gerelateerd.

Is het nu echt ZO moeilijk om een fatsoenlijke presentatie te geven? Sommige stukken zijn echt om van te wenen. Zet uw sterke punten in de verf, geef KORT wat jaarcijfers en vermijd doodsaaie stukken. Simpel toch?
4 100% rep

shortwoodBE zegt op 05/06/2012 13:18   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Sony was ok, niet slecht. Wel een pak beter dan MS. Nintendo kan alleen maar potten gaan breken.
4.1 100% rep

Marginal0 zegt op 05/06/2012 15:41   [?]

  Rating 0 16+ 16+
idd.

Last of us ziet er awesome uit, maar komt wel heel gescript over tbh.
5 100% rep

Preske zegt op 06/06/2012 12:07   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Die "titaan" is de voet van de kolossus van Rodos
6 100% rep

frankievic zegt op 06/06/2012 22:42   [?]

  Rating 0 16+ 16+

Je hebt een 9lives account nodig om een reactie te kunnen plaatsen. Gelieve in te loggen of je te registreren!

Praise the Suns!

screenshot of the day

8

0

Online multiplayer only games... (Destiny, Titanfall,...)Zijn helemaal mijn ding Kan ik gedeeltelijk smaken Zijn niets voor mij
Copyright © 2014 Telenet N.V. - Wedstrijdreglement - Algemene voorwaarden - Mobiele website