9lives

Review: Colors! 3D (Nintendo 3DS)


Geschreven door Y@nnick.

Special | 30-04-2012 -

Wie tekende er nu niet in z’n jeugd? In de kleuterklas was het nog leuk om te kribbelen, maar ook in de middelbare school als de lessen saai waren, was er niets fijner dan eens een hele gedetailleerde tekening te maken. Mensen die er een voorliefde voor hebben, krijgen de kans om hun talent via steeds meer bronnen te uiten. De nieuwste downloadbare titel op de Nintendo 3DS, Colors! 3D, is daar het bewijs van.Colors! 3D is moeilijk een game te noemen. Er zit geen verhaal in, je moet geen bepaald doel bereiken en je vecht niet met boze monsters. Zoals je al kan verwachten bij de titel, draait dit spel rond het maken van kleurrijke tekeningen. Het concept is in geen geval nieuw. Zowel op de Nintendo DS als op de Wii hebben we al dergelijke titels mogen ontvangen. Hoewel gamers zich hier soms liever van distantiëren, is het voor mensen met een voorliefde voor tekenen best aangenaam om uit te proberen.    

 

 

In de essentie doet Colors! 3D niet veel anders dan voorgaande tekengames. Alle dingen die je in Paint op elke ordinaire computer zult tegenkomen, zijn hier ook aanwezig. De keuzes die in de game zijn gemaakt zijn de juiste geweest. In plaats van nutteloze toevoegingen te maken, zit alles in Colors! 3D er voor een reden. Het valt op dat de titel alle capaciteiten van de Nintendo 3DS optimaal benut. Naast het vanzelfsprekend goede gebruik van de stylus, kun je ook in verschillende lagen tekenen. Hierdoor geef jij je tekening een uniek, driedimensionaal effect dat je onmogelijk kan bereiken op een blad papier. Het zorgt tevens voor veel meer detail in een tekening.

 

Wellicht nog de beste optie aan Colors! 3D is de mogelijkheid om je tekeningen online te delen. Deze optie is behoorlijk uitgebreid. Je kan tekeningen van andere mensen beoordelen en er worden ook elke week tien extreem geslaagde tekeningen in de verf gezet in de galerij. Pas als je daar gaat kijken, besef je wat voor een fantastische dingen je kunt maken met deze simpele applicatie. De representaties van bijvoorbeeld Mario, Naruto, Pokémon of andere zelfgemaakte dingen zijn ontzettend gedetailleerd en zouden zo van het internet kunnen komen. Je kan ook zien hoe de kunstenaar zijn tekening tot leven heeft gebracht. Dankzij een speciale optie zie je hoe iemand aan zijn tekening is begonnen en hoe hij het heeft aangepakt. 

 

 

Naast al dit kan je ook inspiratie opdoen in de 3D-samplescollectie van de ontwikkelaars zelf en kunnen ook de jongere gamers zich vermaken met het inkleuren van zwart-wit schetsen. Er is ook een lokale multiplayermodus waarbij jij je partner kunt zien tekenen en mag helpen. Niets bijzonders, maar toch moet er gezegd worden dat dit voor een downloadtitel zeker genoeg content bevat. Als je nadenkt dat een aantal van deze games voor de volledige prijs in de winkelrekken worden gezet, dan besef je dat Colors! 3D zeker waar voor je geld geeft.

Conclusie


Colors! 3D mag dan niet echt de meest ambitieuze game zijn, als je op zoek bent naar een tekengame, dan is dit absoluut de beste deal die je maar kan krijgen. Het systeem is er werkelijk op gemaakt, de kostprijs is niet al te hoog en je vindt er meerdere pareltjes van kunstwerken op terug. Verder heeft het alles wat je nodig hebt om ook zelf aan een kunstwerk te beginnen. Mensen die zich niet interesseren in tekenen, zullen hier uiteraard niet veel mee kunnen. Gamers die echter ook een artistiek kantje hebben, kunnen zeker voldoening vinden in Colors! 3D voor de Nintendo 3DS. 

 
1 100% rep

Jeroen_HD zegt op 01/05/2012 12:02   [?]

  Rating 2 16+ 16+
Ik heb hem gekocht en het is wel een leuk "spel"

Je hebt een 9lives account nodig om een reactie te kunnen plaatsen. Gelieve in te loggen of je te registreren!

Nieuw camerastandpunt in FIFA 15

screenshot of the day

8.4

0

Wat zal het worden dit jaar?FIFA 15 PES 2015 Allebei Voetbal? Ik word daar zo moe van.
Copyright © 2014 Telenet N.V. - Wedstrijdreglement - Algemene voorwaarden - Mobiele website