9lives

Onvergetelijke momenten van Thermos


Geschreven door Thermos

Special | 20-05-2012 -

Gamen is een passie en bij een passie horen onvergetelijke momenten. Daarom gingen enkele redacteurs terug in de tijd om na te gaan welke spellen een indruk op hen hebben nagelaten. Elke zondag zal je de top 3 van een redactielid te lezen krijgen, met redenen waarom er voor die pareltjes gekozen werd. Redacteur Thermos vertelt ons deze keer waarom de games Golden Sun, Pokémon Sapphire en de Guild Wars-reeks zo'n impact op hem hebben gehad.3. Golden Sun

 

Zoals je verder in deze top drie nog wel zal merken, heb ik vroeger gigantisch veel tijd doorgebracht met mijn vingers op de Game Boy Advance-knoppen. Hoewel dat trouwe machientje nu kapot is, hou ik mooie herinneringen over aan een paar games die ik erop speelde. Een ervan is Golden Sun, een rollenspel van Camelot Software Planning. Het speelt zich af in het magische land Weyard, waar een paar rotte appels zijn gaan lopen met drie van de vier Elemental Stars. Het is aan jou om die terug te halen met behulp van je vrienden, magie en ouderwets staal.

 

 

Het spel werd in zijn tijd niet enkel goed onthaald door recensenten, maar ook door mij. Na een half uur spelen was ik al volledig verliefd op de leuke muziekjes en nog betere gameplay. Ik loste dan ook met ongeziene concentratie de vele puzzels op. Jammer genoeg was het genre volledig nieuw voor me en toen ik bij de eindbaas kwam, had ik zelden tot nooit nieuwe voorwerpen gekocht. Die rotzak van een draak zal me tot mijn dood blijven achtervolgen. Ik heb zo vaak tegen hem moeten vechten dat ik er een beetje misselijk van werd. Toen ik hem verslagen had kreeg ik zo’n gigantische boost energie dat ik de kamer rondsprong als een stuiterbal die door een kanon werd afgevuurd.

 

Daarom komt Golden Sun op de derde plaats in mijn top drie binnengeslopen, de eerste keer dat ik van een game zo’n rush energie en gevoel van verwezenlijking kreeg.

 

2. Pokémon Sapphire

 

Nog een Game Boy Advance-spel dus, maar deze keer een overbekende. Sapphire is samen met Ruby de derde generatie van Pokémon-spelletjes. Waarom Sapphire zo’n gigantisch verslavend effect op mij had? Dat zal ik altijd maar kunnen uitleggen op een manier die op zijn best vaag genoemd kan worden. De kans is groot dat het simpelweg was omdat ik al die vreemde beesten op het maximumlevel wou hebben. Ik geloof eerder dat het net iets meer was. Zoals veel andere spelers kunnen beamen bouw je een band op met je zes favoriete digitale diertjes. Als je dan de eerste keer de Elite Four klopt, voel je jezelf een grote baas.

 

 

De reden dat dit spel in mijn top drie zit, is simpel te verklaren: het was de eerste keer dat een spel mij zo volledig in zijn wereld opslorpte en vasthield. Daarnaast had een vriend van mij de Ruby-versie. We ruilden constant Pokémon, zochten elkaars geheime basis en vochten tegen elkaar tot ruzie toe. Het was een primeur in mijn gamecarrière om met en tegen iemand te spelen. Dagen, weken, nee, maanden zat ik op het internet informatie te zoeken over speciale events die er in het spel plaatsvonden. Dan ging ik weer op jacht naar superzeldzame Pokémon, soms een hele dag voor één specifiek beest te vangen. De streek waar Ruby en Sapphire zich afspeelden was Hoenn, een land met belachelijke hoeveelheden aan geschiedenis, verhalen, events en nog zoveel meer. Na een tijdje kende ik gewoon alles wat er van het spel te weten viel. En ik was er trots op.

 

1. Guild Wars

 

Deze keer geen spel voor de Game Boy. Voor mijn nummer één kies ik Guild Wars, een spel met veel voorstaanders en veel tegenstaanders. Ik was, duidelijk, een liefhebber. Ik ben beginnen spelen toen het tweede spel (Factions) net uit was en had ook meteen een goede guild.

 

 

Daarnet had ik het over mezelf verliezen in Sapphire. Guild Wars was zo heel, heel erg veel erger. Dit spel komt op de eerste plek omdat het het eerste spel was dat mij in de vreemde terreinen van verslaving bracht. Hele dagen en nachten zat ik naar mijn laptopscherm te staren waar de mooie omgevingen op en neer flitsten. Al snel zat ik in een competitieve guild die me nog harder meezoog in het hele verslavinggedoe. Ik sloeg familiefeesten, avondjes uitgaan, dates, kortom alles over om met guildbattles te kunnen meedoen (én winnen). Na meer dan 3000 actieve in-game uren had ik er genoeg van en sloot ik mijn spel af om nooit meer terug te keren.

 

Het klinkt nu allemaal negatief als je me er zo over hoort praten, maar deze column gaat over de goede momenten en die zijn er ook. Mijn guildmakkers werden na een tijdje ook echt vrienden. Tijdens het spelen praatten we via Ventrilo. Na een tijdje ontstond er een band en was er die duidelijke vriendschap terwijl we om half vijf ’s nachts door de Underworld aan het knokken waren. We lieten elkaar niet in de steek omdat we moe waren, we bleven doorgaan tot iedereen alles had wat men naar op zoek was. Met twee ervan was het nog het heftigst. Samen speelden we alles uit wat we konden uitspelen. Elke vrijdagavond spraken we af in een grote stad in Tyria en begonnen we de ene na de andere opdracht te vervullen terwijl we over alles en niets praatten via Skype. We speelden dan tot het eerste licht weer door de ramen kwam.

 

 

Nummer één op mijn lijst gaat dus naar het spel dat mij heeft leren kennis maken met de vriendschapsbanden die games kunnen smelten. Nadien heb ik dat gevoel gehad met een hele hoop andere spelletjes, maar Guild Wars nam op die manier mijn spreekwoordelijke maagdelijkheid.

Conclusie


Thermos kiest als topmomenten steevast voor eerste ervaringen die hij uit zijn games heeft gehaald. De verslaving, vriendschap en verwezenlijking die elke gamer kent als hij het juiste spel speelt. Het zijn de drie spelletjes die de basis waren voor zijn verdere gamecarrière.

 
1 100% rep

LouGarou zegt op 20/05/2012 0:25   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Alle 3 de games ook platsgespeeld ^^
2 100% rep

cpt nice zegt op 20/05/2012 0:31   [?]

  Rating 2 16+ 16+
Ik heb geen enkele van de drie gespeeld Maar ik blijf er van overtuigd dat Sapphire nooit zo goed kan zijn geweest als rood, geel of goud
2.1 100% rep

daredevilke zegt op 20/05/2012 0:45   [?]

  Rating 1 16+ 16+
aah pokemon rood, zalig spel, 2keer uitgespeeld en 2keer een paar pokemons naar level 100 zalig gevoel
2.2 100% rep

EternalSilence zegt op 20/05/2012 10:23   [?]

  Rating 1 16+ 16+
Lvl 100 met die multiplier cheat =p

Je moest dan de item die pokémons een lvl deed stijgen op de 5de (of 6de) plaats zetten. Daarna moest je met een waterpokémon constant aan de boord van een bepaald eiland zwemmen.

Dan had je de kans een rare pokémon te vangen, die heel je scherm in stukjes kapte.
Door die te vangen werd dat ene voorwerp: 99 voorwerpen.

Zo kon je dus ook 99 master balls hebben.
2.3 100% rep

Brenttouza zegt op 20/05/2012 11:58   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Je moest hem niet per se vangen. Gewoon vermoorden was ook genoeg. En je moest eerst met die dude in de 2de stad praten zodat hij je voor kon doen hij hij die weedle elke keer ving. Dan naar Cinnabar island vliegen, tegen de kant zwemmen, Missingno verslaan, unlimited items!

Goeie tijden.
2.4 100% rep

cpt nice zegt op 20/05/2012 16:21   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Zucht, waar is de tijd. Even men gameboy color terug bovenhalen
2.5 100% rep

the bros zegt op 20/05/2012 23:37   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Haha ik heb ook geen enkel spel uit die lijst
Ik kocht meestal de pokemon-versies waar je alletwee de legendarische pokemons kon vangen. (emerald dus )

Je hebt een 9lives account nodig om een reactie te kunnen plaatsen. Gelieve in te loggen of je te registreren!

Nieuw camerastandpunt in FIFA 15

screenshot of the day

8.4

0

Online multiplayer only games... (Destiny, Titanfall,...)Zijn helemaal mijn ding Kan ik gedeeltelijk smaken Zijn niets voor mij
Copyright © 2014 Telenet N.V. - Wedstrijdreglement - Algemene voorwaarden - Mobiele website