Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 20 van 24
  1. #1
    Member dendaak's schermafbeelding
    Lid sinds
    1/07/04
    Berichten
    6.377
    iTrader
    2 (100%)

    PHP: Scriptings-fout

    Hello, ik ben hier wat aan het experimenteren met PHP taal:

    Zien jullie de fout ?

    PHP-code:
    <?php   
    $zaakvoerder 
    ="Kennes Jan" ;   
    print 
    $designweb;
    ?>
    PHP-code:
    <?php   
    $designweb 
    ="Een goede site";   
    print 
    $designweb;   
    ?>
    Mvg Ward Kennes.

  2. #2
    Member dendaak's schermafbeelding
    Lid sinds
    1/07/04
    Berichten
    6.377
    iTrader
    2 (100%)
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door wardkennes
    Hello, ik ben hier wat aan het experimenteren met PHP taal:

    Zien jullie de fout ?

    PHP-code:
    <?php   
    $zaakvoerder 
    ="Kennes Jan" ;   
    print 
    $designweb;
    ?>
    PHP-code:
    <?php   
    $designweb 
    ="Een goede site";   
    print 
    $designweb;   
    ?>
    Mvg Ward Kennes.

    PHP-code:
    <?php   
    $zaakvoerder 
    ="Jan Kennes";   
    print 
    $zaakvoerder;   
    ?>
    PHP-code:
    <?php   
    $designweb 
    ="Een goede site";   
    print 
    $designweb;   
    ?>
    PHP-code:
    <?php   
    $test 
    ="Een goede site 2";   
    print 
    $test;   
    ?>
    Zaak
    = Opgelost al zie ik zelf de fout niet, mag bij php niets in hoofdletters staan?

    = Fout => GEVONDEN foute variable.

    -Close-



    Volgende probleem hoe doe ik juist een Enter in php ?

    PHP-code:
    <?php   
    $zaakvoerder 
    ="Jan Kennes /n";   
    print 
    $zaakvoerder
    ?>
    zo ?
    Laatst gewijzigd door dendaak; 27 juni 2006 om 21:13

  3. #3
    Member
    Lid sinds
    8/11/03
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    1.726
    iTrader
    0
    \n

    http://www.w3schools.com is misschien wel een interessante site voor jouw

  4. #4
    Member dendaak's schermafbeelding
    Lid sinds
    1/07/04
    Berichten
    6.377
    iTrader
    2 (100%)
    aha backslash tnx.

    ja w3school ben ik mee bezig.

  5. #5
    Member dendaak's schermafbeelding
    Lid sinds
    1/07/04
    Berichten
    6.377
    iTrader
    2 (100%)
    Wat vreemd wat is er nu mis want het werkt nog niet:
    PHP-code:
    <?php   
    $zaakvoerder 
    ="Jan Kennes\n";   
    print 
    $zaakvoerder
    ?> 

    <?php   
    $designweb 
    ="Een goede site\n";   
    print 
    $designweb;   
    ?> 

    <?php   
    $test 
    ="Een goede site 2\n";   
    print 
    $test;   
    ?>

  6. #6
    Crew Member Zero Grav's schermafbeelding
    Lid sinds
    6/06/04
    Locatie
    Bilzen
    Berichten
    8.815
    iTrader
    18 (100%)

  7. #7
    Member dendaak's schermafbeelding
    Lid sinds
    1/07/04
    Berichten
    6.377
    iTrader
    2 (100%)
    Dankuwel, (als er nog mensen zoiet hebben)

  8. #8
    Member dendaak's schermafbeelding
    Lid sinds
    1/07/04
    Berichten
    6.377
    iTrader
    2 (100%)
    wel nu gaade mij is goe mogen uitlachen, maar ik schrijf dit neer:
    PHP-code:
    <?php
        $name 
    "Ward";
        print 
    "yourname is $name\n";
        
    $name2 $name;
        
    $age 15;
        print 
    "Your name is $name2 and your age is $age\n";
        print 
    'Goodbye, $name!\n';
    ?>
    En de "enter" lukt maar nooit dat is toch degelijk een "backslash" dus please helpt mij is rap :d.

  9. #9
    Member orez's schermafbeelding
    Lid sinds
    17/07/02
    Locatie
    Meulebeke
    Berichten
    4.405
    iTrader
    7 (89%)
    PHP-code:
    <?php
        $name 
    "Ward";
        echo 
    "yourname is ".$name."\n";
        
    $name2 $name;
        
    $age 15;
        echo 
    "Your name is ".$name2." and your age is ".$age."\n";
        echo 
    "Goodbye, ".$name."!\n";
    ?>
    \n werkt niet bij print functie.

    www.php.net

    en excludeer uw variabelen uit uw string, kwestie van makkerlijker op variabele fouten te zoeken bij complexere dingen.

    Tis ni da het fout is, maar leer het mss direct zo.

    Gebruik ook altijd echo voor gewoon tekst te printen, echo is sneller dan print. (weliswaar maar miliseconden, maar kom )

  10. #10
    Member dendaak's schermafbeelding
    Lid sinds
    1/07/04
    Berichten
    6.377
    iTrader
    2 (100%)
    Merci gast !

    Presies een structuur zoals bij Visual Basic ?

    (dar ken ik basics van)


    btw: mijn code is nu juist ik heb ze zelfs gekopieerde van de jouwe (eerst zelf gemaakt opnieuw) en het was dus juist
    en dan om zeker te zijn nog eens gekopieerd maar helaas werkt het niet.

    http://breznik.pchulpzone.be/
    Laatst gewijzigd door dendaak; 27 juni 2006 om 22:24

  11. #11
    Member orez's schermafbeelding
    Lid sinds
    17/07/02
    Locatie
    Meulebeke
    Berichten
    4.405
    iTrader
    7 (89%)
    ja zoiets hanteren idd

    waarbij . in dit geval de & of + vervangt van in andere programmeer talen (.NET/Java/VB ...)

  12. #12
    Member dendaak's schermafbeelding
    Lid sinds
    1/07/04
    Berichten
    6.377
    iTrader
    2 (100%)
    Ah voila

    heb thread hier boven nogeens ge-edit

  13. #13
    Member orez's schermafbeelding
    Lid sinds
    17/07/02
    Locatie
    Meulebeke
    Berichten
    4.405
    iTrader
    7 (89%)
    jamaar ja...
    voor HTML zal da ni werken h... een return is een hard return, dus in uw code, das geen html code. Daarvoor moet ge <br /> gebruiken ... Redelijk logisch toch?

    Kijk maar naar uw source code... en zie maar dat die \n perfect werkt, dat ieder lijntje op een aparte regels staat. \n dient voor: e-mail, txt files, pdf files, uw source code zelf, ... maar html heeft zen eigen formattering h. dus gewoon:

    PHP-code:
    echo "yourname is ".$name."<br />\n"
    *note: die \n hoeft er niet te staan, enkel als je je source code leesbaar wilt houden.

  14. #14
    Rvl
    Rvl is offline
    Member
    Lid sinds
    12/11/03
    Locatie
    Scherpenheuvel
    Berichten
    929
    iTrader
    6 (100%)
    ".$name." is eigelijk overbodig en kan gewoon vervangen worden door $name maarja das kwestie van het u gemakkelijk te maken

  15. #15
    Member Ex0dus's schermafbeelding
    Lid sinds
    15/09/02
    Locatie
    Hyperion
    Berichten
    1.263
    iTrader
    1 (100%)
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Rvl
    ".$name." is eigelijk overbodig en kan gewoon vervangen worden door $name maarja das kwestie van het u gemakkelijk te maken
    Dat zegt orez toch, het maakt het overzichtelijker, zeker als je in een color-text-editor werkt ;-)
    En naar normen excludeer je je vars steeds!

    Groeten

  16. #16
    Member dendaak's schermafbeelding
    Lid sinds
    1/07/04
    Berichten
    6.377
    iTrader
    2 (100%)
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door orez
    jamaar ja...
    voor HTML zal da ni werken h... een return is een hard return, dus in uw code, das geen html code. Daarvoor moet ge <br /> gebruiken ... Redelijk logisch toch?

    Kijk maar naar uw source code... en zie maar dat die \n perfect werkt, dat ieder lijntje op een aparte regels staat. \n dient voor: e-mail, txt files, pdf files, uw source code zelf, ... maar html heeft zen eigen formattering h. dus gewoon:

    PHP-code:
    echo "yourname is ".$name."<br />\n"
    *note: die \n hoeft er niet te staan, enkel als je je source code leesbaar wilt houden.
    Banglijk merci, ja ik ben nog een beetje leek daarin hoop het van de vakantie wat te leren en dit was dus mijn eerste keer

  17. #17
    Member
    Lid sinds
    12/10/02
    Locatie
    Gent
    Berichten
    14.817
    iTrader
    2 (100%)
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Rvl
    ".$name." is eigelijk overbodig en kan gewoon vervangen worden door $name maarja das kwestie van het u gemakkelijk te maken
    ".$var." parset over het algemeen sneller en is gewoon duidelijker.

  18. #18
    Member dendaak's schermafbeelding
    Lid sinds
    1/07/04
    Berichten
    6.377
    iTrader
    2 (100%)
    Zou er iemand zo lief willen zijn om mij een php scrip van een hele website te sturen ik denk dat ik hiermee heel veel geholpen zou zijn.

  19. #19
    Member
    Lid sinds
    17/07/02
    Locatie
    /
    Berichten
    109
    iTrader
    0
    Variabelen uit de strings houden maakt je code leesbaarder. Mocht je ze liever in de string houden, kan je beter zo doen:

    PHP-code:
    echo "yourname is {$name}<br />\n"
    Je stopt midden in de string, geeft met de punt aan dat je dit wilt koppelen aan de waarde van een variabele, en doet hetzelfde weer om je string verder te vervolgen.

    Nu bied php daar dus een makkelijk alternatief voor, door midden in de string {$waarde} te zetten. Zo geef je aan dat op die plek de waarde van de variabele $waarde ingevoerd moet worden, zonder de string te onderbreken. De accolades zorgen ervoor dat de token variabele expliciet ge-evalueerd wordt.
    Laatst gewijzigd door hacku; 28 juni 2006 om 12:54

  20. #20
    Member dJeez's schermafbeelding
    Lid sinds
    17/07/02
    Locatie
    Sol System
    Berichten
    10.240
    iTrader
    1 (100%)
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door wardkennes
    Zou er iemand zo lief willen zijn om mij een php scrip van een hele website te sturen ik denk dat ik hiermee heel veel geholpen zou zijn.
    http://www.opensourcecms.com

Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste

Discussie informatie

Users Browsing this Thread

Op dit moment bekijken 1 gebruikers deze discussie. (0 leden en 1 gasten)

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •