Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 20 van 21
  1. #1
    Approved 9-lifer passero's schermafbeelding
    Lid sinds
    28/11/03
    Locatie
    Surbiton (London)
    Berichten
    6.605
    iTrader
    5 (100%)
    Weblogs
    3

    [FS X] Approach procedure voor ILS

    Kzit nu nog mee 1 probleem ivm ILS.
    Hoe doet ge nen deftige approach zodat ge recht op de runway komt om de localizer te ontvangen?
    Als ik mijn FP instel dan vliegt hij gewoon zonder te weten welke runway, wat normaal is, als ik dan contact leg met de airport om mijn runway te krijgen binnen FS, krijg ik gewoon een nummer toegewezen, niets anders. Als ik die runway dan configureer in mijn fmc dan zie ik op mijne mdf een 2de lijn verschijnen die afwijkt van mijn FP. Die 2de lijn toont het begin van de localiser tot de runway, de ideale lijn dus maar ik weet nie goe hoe ik da in mijne fmc programmeer om naar da punt te gaan, die volgt gewoon mijn fp.
    Ik zet dus mijn AP op heading en pas mijn heading aan zodat ik op da punt kom of ik vlieg manueel tot hij binnen bereik is om dan mijn ap terug aan te zetten..

    enfin ja, ik weet dus nie goe hoe ik mijn voorlaatste stap moe doen

  2. #2
    Approved 9-lifer Zelete's schermafbeelding
    Lid sinds
    23/07/02
    Locatie
    Turnhout
    Berichten
    4.135
    iTrader
    28 (100%)
    Wel, als je nu op uw FP zit (op het einde bijna) en de ATC zegt u de procedures om bijvoorbeeld op baan ILS 23 te landen...

    Die zeggen toch altijd, turn right heading xxx and "intercept the localizer"

    Wat wil zeggen dat de heading waar je naar draait kruist met de lengte van de runway, uiteraard. Hoe kunnen we die intercepten is dus eigenlijk uw vraag? Wel, ze zeggen het zelf, vanaf je op uw schermpje ziet dat je bijna op uw "kruispunt" bent zet je je LOC knop op als je die hebt. VOR LOC kan het ook zijn, hangt allemaal af van uw panel

    FMC is eigenlijk simpel. Vanaf je die procedures krijgt om op baan 23 te landen ga je naar de DEP ARR pagina en druk je op het knopje naast ILS 23. Daar komt dus ACT naast te staan, wat wil zeggen dat die baan active is. Sommige vlieghavens hebben ook STARS welke meestal aan de linkerkant van die DEP ARR pagina staan.

    Vanaf je baan active is zijn _normaal_ al uw frequenties goed ingesteld.

    LOC wil zeggen dat hij dus de localizer zal intercepten, dus uw kist in die "ideale lijn" te zetten

    Dus:

    1. procedures krijgen van ATC
    2. uw baan programmeren in de FMC, met eventueel de STAR
    3. LOC opzetten wanneer je wil intercepten
    4. landen

    Met welk vlieg je btw?
    Laatst gewijzigd door Zelete; 26 januari 2007 om 02:28

  3. #3
    Approved 9-lifer passero's schermafbeelding
    Lid sinds
    28/11/03
    Locatie
    Surbiton (London)
    Berichten
    6.605
    iTrader
    5 (100%)
    Weblogs
    3
    Das het hem net, als ik in FS via de ATC zeg da ik wil landen, krijg ik niet echt een ILS runway, die denkt dat ik visual ga landen en krijg instructies voor een visual approach...

    Ik geef dan handmatig een ILS runway in, in mijn FMC en op de FMC die ik gebruik (van de legacy) kan ik kiezen tussen STARS en soms ook gewone VOR's voor de approach.
    Het lukt mij dus wel, maar niet afgestemd op wat ik van de ATC krijg.

  4. #4
    Member ST_SNAKE's schermafbeelding
    Lid sinds
    6/05/04
    Berichten
    411
    iTrader
    0
    Passero ik zie dat ge IVAO in uw link hebt staan... Misschien is het gemakkelijker gewoon daar alles te leren, de FS default ATC gaat nooit sids of stars gebruiken en IVAO is op dit punt toch wel veel realistischer!

  5. #5
    Crew Member epsilon's schermafbeelding
    Lid sinds
    9/08/02
    Locatie
    up in the sky
    Berichten
    3.257
    iTrader
    0
    Ja, ik negeer de FS-ATC gewoon als ik SID/STAR vlieg

  6. #6
    Approved 9-lifer passero's schermafbeelding
    Lid sinds
    28/11/03
    Locatie
    Surbiton (London)
    Berichten
    6.605
    iTrader
    5 (100%)
    Weblogs
    3
    mja kheb nooit echt goe overweg gekunnen met heel die procedure op IVAO
    ik vloog meestal met een cessnatje visual.
    Nu vlieg ik eindelijk keer "normaal" met de FMC en probeer ook realistisch te zijn qua procedures...

  7. #7
    Approved 9-lifer Zelete's schermafbeelding
    Lid sinds
    23/07/02
    Locatie
    Turnhout
    Berichten
    4.135
    iTrader
    28 (100%)
    Je kan met de default ATC nog altijd een andere baan requesten om op te landen, dus als je een visual krijgt probeer dan een ILS te krijgen he

    "Select another approach" ofzo

  8. #8
    Approved 9-lifer sanderio's schermafbeelding
    Lid sinds
    3/10/03
    Locatie
    Bassevelde
    Berichten
    766
    iTrader
    0
    'k vind persoonlijk de IVAO ATC's (meestal) toch wel een pak realistischer nn

  9. #9
    Member ST_SNAKE's schermafbeelding
    Lid sinds
    6/05/04
    Berichten
    411
    iTrader
    0
    yep vin t ook sanderio! Alleen al het feit da ge er tegen spreekt doe al veel voor de inleving in het spel!

  10. #10
    Approved 9-lifer Eagle-Eye's schermafbeelding
    Lid sinds
    11/09/05
    Locatie
    Koksijde
    Berichten
    2.608
    iTrader
    1 (100%)
    Plus dat er interactie is. Weet je iets niet, kun je het vragen. Ziet de ATC dat je iets verkeerds doet, zal hij deftig (en op een menselijke manier) instructies kunnen geven.

  11. #11
    Approved 9-lifer passero's schermafbeelding
    Lid sinds
    28/11/03
    Locatie
    Surbiton (London)
    Berichten
    6.605
    iTrader
    5 (100%)
    Weblogs
    3
    kan je al deftig ivao'en met FSX?
    Kzal zondag dan keer proberen

  12. #12
    Approved 9-lifer Eagle-Eye's schermafbeelding
    Lid sinds
    11/09/05
    Locatie
    Koksijde
    Berichten
    2.608
    iTrader
    1 (100%)
    Tgoh jah, het is al te zien hoe zwaar je PC is blijkbaar. Ik heb eens een grote kuis gehouden in de PC hier en heel wat ruimte vrijgemaakt (vooral FS9-addons) waardoor FS X + IVAO nu wel goed gaan samen gaan (toch al terug zo'n 3 vluchten gedaan zonder problemen).

  13. #13
    Approved 9-lifer passero's schermafbeelding
    Lid sinds
    28/11/03
    Locatie
    Surbiton (London)
    Berichten
    6.605
    iTrader
    5 (100%)
    Weblogs
    3
    kheb nen nieuwe laptop gekocht met als bedoeling om toch tijdje mee te gaan en fsx kan hier toch zonder tweaks op high/ultra high aan 20fps draaien dus als het wa zwaarder wordt door add-ons of ivao zet ik wat eye candy uit, no problemo daar

  14. #14
    Approved 9-lifer Stuffke's schermafbeelding
    Lid sinds
    13/01/04
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    327
    iTrader
    0
    Het is goed te doen op ivao te vliegen met fsx. Wat wel wat tegenvalt is als je een ander vliegtuig op EBBR ziet die dan met FS9 vliegt dat die manne altijd in de gate staan. Maja voor de rest loopt het soepel.

  15. #15
    Approved 9-lifer passero's schermafbeelding
    Lid sinds
    28/11/03
    Locatie
    Surbiton (London)
    Berichten
    6.605
    iTrader
    5 (100%)
    Weblogs
    3
    allé vooruit, dan gaan we ons nog eens in de wereld van IVAO begeven straks. Kzie mijn vriendin al kijken

    edit: crap, mijn account is verwijderd, te lang niet actief geweest :'(
    edit2: ok, mailtje gestuurd naar de MD zodat die da kan activeren... wachten dus
    Laatst gewijzigd door passero; 27 januari 2007 om 11:39

  16. #16
    Approved 9-lifer sanderio's schermafbeelding
    Lid sinds
    3/10/03
    Locatie
    Bassevelde
    Berichten
    766
    iTrader
    0
    als ge wilt, wil ik wel deze middag/avond ff ATC's zijn nn voor uw procedures een beetje her op te frissen locals rond EBOS/EBCI, ge moet maar mailke of pm sturen

  17. #17
    Approved 9-lifer passero's schermafbeelding
    Lid sinds
    28/11/03
    Locatie
    Surbiton (London)
    Berichten
    6.605
    iTrader
    5 (100%)
    Weblogs
    3
    aja cava zou cool zijn
    op zelete zijn server dan?
    lukt da tussen fs9 en fsx of speelt gij ook al fsx? :d

  18. #18
    Approved 9-lifer sanderio's schermafbeelding
    Lid sinds
    3/10/03
    Locatie
    Bassevelde
    Berichten
    766
    iTrader
    0
    liever op IVAO, op zelete's server is er geen deftig atc prog beschikbaar (en ik denk ook niet dat je daar op kan met FSX)

  19. #19
    Approved 9-lifer passero's schermafbeelding
    Lid sinds
    28/11/03
    Locatie
    Surbiton (London)
    Berichten
    6.605
    iTrader
    5 (100%)
    Weblogs
    3
    wel, ik wacht nog op mijn reactivatie van mijn ivao account dus zolang da nie gebeurt is, kan ik nie op ivao hé

  20. #20
    Approved 9-lifer sanderio's schermafbeelding
    Lid sinds
    3/10/03
    Locatie
    Bassevelde
    Berichten
    766
    iTrader
    0
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door passero Bekijk bericht
    wel, ik wacht nog op mijn reactivatie van mijn ivao account dus zolang da nie gebeurt is, kan ik nie op ivao hé
    np, ik moet ondertussen toch nog wa werken voor school (een hele week ziek geweest dus die leerkrachten willen dat ik maandag alle toetsen inhaal )

Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste

LinkBacks (?)

  1. 13 juli 2009, 23:15

Discussie informatie

Users Browsing this Thread

Op dit moment bekijken 1 gebruikers deze discussie. (0 leden en 1 gasten)

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •