Pagina 3 van 3 EersteEerste 123
Weergegeven resultaten: 41 t/m 42 van 42
 1. #41
  Member nite's schermafbeelding
  Lid sinds
  13/12/03
  Locatie
  Zellik
  Berichten
  4.731
  iTrader
  3 (100%)
  Weblogs
  4
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door beryl Bekijk bericht
  Belastingen (onder verschillende vormen) hebben altijd bestaan, alleen ging de opbrengst ervan vroeger naar degenen die het al beter hadden dan de modale burger terwijl deze nu voor een groot deel naar diegenen gaan die het minder hebben.

  Die tijd waarnaar je verwijst waarin iedereen enkel voor zichzelf werkte heeft nooit bestaan.
  Er is wel een verschil tussen 10% belastingen en 55%.
  Paul Krugman: "To fight this recession the Fed needs more than a snapback; it needs soaring household spending to offset moribund business investment. And to do that, as Paul McCulley of Pimco put it, Alan Greenspan needs to create a housing bubble to replace the Nasdaq bubble." http://www.nytimes.com/2002/08/02/op...ouble-dip.html

 2. #42
  Member beryl's schermafbeelding
  Lid sinds
  11/11/03
  Locatie
  Brussel
  Berichten
  206
  iTrader
  0
  Die 10% was wel een omzet belasting en geen winst belasting (10% van de omzet zal voor veel bedrijven meer dan 50% van de winst bedragen). Bovendien is het een vergelijking die niet opgaat. Het is niet alsof men toen voor de overige 90% zelf kon beslissen wat ermee te doen aangezien er een groot deel van de opbrengst gebruikt werd voor de eigen voedselvoorziening. In slechte jaren zal het er op neergekomen zijn dat je zowat het volledige vrij te gebruiken inkomen diende af te staan aan de "overheid".

  Bovendien, als je dan toch wil vergelijken met de tijd waarin mensen die zogenaamde tienden moesten betalen, moet je er ook rekening mee houden dat ze daarnaast ook nog een aantal dagen per jaar moesten werken voor de landheer en dat ze moesten betalen voor het verplicht gebruik van de infrastructuur van de landheer.

Pagina 3 van 3 EersteEerste 123

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •