Pagina 2 van 30 EersteEerste 12345612 ... LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 21 t/m 40 van 583
 1. #21
  Member
  Lid sinds
  11/05/05
  Locatie
  Sint-Niklaas
  Berichten
  5.163
  iTrader
  78 (98%)
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door sneax Bekijk bericht
  En nog heb ik het ni geleerd en ga ik nog graag mijn oren verkrachten op café, maar als het te luid is (vaak met live muziek) dan ga ik wel buiten.

  Oh en gehoorschade hoor je vaak niet omdat uw hersnenen zich daar ook aan aanpassen. Maar ik hoor toch duidelijk niet meer de definitie die ik gewoon ben als ik bv een plastiekzak verkreukel. Na nieuwjaar dit jaar (20h gewerkt in luide muziek) was het echt keihard. Een plastieken zak klonk als zo een bruine papieren zak als ge die 'verfrommelde'. Als ik sprak dan overcompenseerden mijn oren op de S (de middentonen dus) en had ik bij elke S die ik uitsprak een vreemde suiztoon (gelijk ne paster zijn S een beetje maar alleen ik hoorde da).

  Ik hoop dat binnen 20 jaar, tegen mijn vijftig als de gehoorschade normale sociale interactie zal beginnen beinvloeden, dat er een oplossing is.
  Heb je de voorbije jaren een gehoortest laten afnemen? Zo nee, mag ik vragen waarom?

  En reken maar niet op een echte oplossing voor je gehoorschade. Hoorapparaten worden steeds beter, maar daarmee zal je nooit zoals voordien horen. Het is niet als een bril opzetten en je ziet weer normaal. Eenmaal je een verlies hebt van 60-70dB, zal je nooit meer normaal horen. Een hoorapparaat mag namelijk niet te veel boven de schadegrens komen (= 80dB). En je mag zelfs al meer dan 80dB verlies hebben, die schadegrens blijft gewoon 80dB.

  In uw geval zijn uw haarcellen beschadigd en er zal nooit een manier komen om dat te herstellen. Je haarcellen zijn één van de weinige zaken in je lichaam die nooit herstellen. Het enige dat misschien nog hoop kan bieden zijn stamcellen, maar zelfs daar zou ik niet op rekenen, vooral niet binnen de 20-30 jaar.

  Mensen als jij zijn de reden dat ik nooit zonder werk zal zitten

 2. #22
  Member Ricky's schermafbeelding
  Lid sinds
  6/03/11
  Locatie
  Voeren
  Berichten
  1.032
  iTrader
  27 (100%)
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door lantaarnpaal Bekijk bericht
  Probeer altijd een geluid te horen. Zet de radio op als je in uw huis bent bv.
  Of als je gaat slapen, zet dan uw raam open, zodat je toch iets hoort.

  Vreselijk kut trouwens, ik heb het ook 2 weken lang gehad, maar na een tijd raak je daar gewoon aan, en vermindert het eigenlijk (bij mij toch)
  Bij mij is het de 27e maart gebeurd... De maandag was ik naar de huisarts gegaan. En ja.. thuis is het praktisch nooit stil. Het geruis van mijn laptop hoor ik toch altijd. Dat gezoem overheerst toch mijn pieptoon, gelukkig maar.

  Je hebt tinnitus dan nog?

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Brick Top Bekijk bericht
  Hoe hebben jullie dat opgelopen? Luide muziek?
  Was mijn gehoorbescherming vergeten toen ik naar de bouwwerf ging met een collega. Ik vroeg zo aan hem: "Zeg, heb jij geen last van je oren? Hoor jij geen piep?"
  Zegt hij nee.. kan het dat zijn oren gewoon zodanig beschadigd zijn dat hij er helemaal niet van mertk?

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door tommie314 Bekijk bericht
  Zonder zeveren: de oplossing is om er niet aan te denken, dan hoor je het ook niet meer
  Ja, dat heb ik ook al door.. is gewoon pokkemoeilijk als ik in mijn bed lig..

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door sneax Bekijk bericht
  Ik heb ook een ruis/piep in mijn oren (luide muziek), op zich hebt ge er alleen echt last van als ge er u in ergert, als ge er niet op let hoort ge het ook niet. Het zit gewoon in uw hoofd. Mensen die naast een autostrade wonen die horen die autostrade ook niet meer als ze er niet op letten.


  Ik zie niet in waarom ge dit zou vermelden bij brandweer enzo, het is onmogelijk voor hen om dat te meten.
  True, dat voorbeeldje met de autostraat/stad gebruiken ze vaak op internet. Of iemand die langs een treinsspoor woont.  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door demon326 Bekijk bericht
  Ik heb het al twee jaar... mijn tips:
  Negeren, negeren en nog eens negeren! Spaar je oren de eerste week, begin met laag volume, bouw terug op....

  Zorg dat de tv altijd hoger staat dan je piep, zelfde met radio.. in bed negeren, of zoals gezegd venster open doen, voor maar iets achtergrond lawaai te hebben.

  De kans dat het weggaat is klein, zal echter wel verminderen doordat je het gewoon wordt .

  Ik weet wel één ding, als er ooit een remedie voor is, haal ik dit ongeacht de prijs, hoe sneller ik het kwijt ben, des te beter
  De piep is er wel.. het is momenteel een zachtere piep dan int begin. Eerst was het gewoon zo'n harde piep als je thuisskomt na een fuif (en ik ga nooit uit). In principe hoef ik de tv niet zo hard te zetten. Niet harder dan normaal. Ik hoor hem alleen bij complete stilte. Ikk moest deze morgen naar het kleine kamertje, en daar hoorde ik hem ook. Beknopte ruimte? helemaal alleen...

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door flyingdutchman Bekijk bericht
  de eerste maanden ga je kapot van de stress en ben je wat depressief (waarom droeg ik geen oordoppen, nooit meer stilte, etc etc), maar na een tijd wen je er aan en hoor je het overdag niet meer. Enkel 's avonds idd de eerste minuten voor je gaat slapen.
  Ik heb nu ook altijd deftige oordoppen bij (blox), zodat ik altijd voorbereid ben. Als ik geen oordoppen bij heb ga ik terug naar huis van de fuif.
  Kapot van de stress?? Dus die suïcidale momenten zijn zeker normaal ofwa? Ja.. nooit meer stilte... I haven't always experienced true silence, but when i have, i enjoyed it.

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Cyberkef Bekijk bericht
  Ik heb het ook al een stevige 7 jaar, jarenlange mishandeling door te luide muziek in men headset. Negeren en iets van geluid op de achtergrond is inderdaad de beste manier om er niet op te letten.

  En idem als demon326, ik kan me al geen leven meer voorstellen zonder getuut... Zonder moet goddelijk stil zijn
  true true.. ik mis de stilte nu al..

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door T0M Bekijk bericht

  Je instelling t.o.v. oorsuizen veranderen. M.a.w. je zou op den duur geen negatieve gedachten meer mogen hebben als je de Tinnitus waarneemt.

  Ik moet zeggen, dat is makkelijker gezegd dan gedaan maar het is effectief het enige middel dat helpt want de medische wereld staat nog nergens. Hoogstwaarschijnlijk zijn er wat trilhaartjes geraakt, dat is onomkeerbaar.

  Als je het enkel waarneemt bij complete stilte, zit je safe. Uw slaapproblemen zullen dan de grootste last zijn maar daar kan dus aan gewerkt worden door niet actief te gaan luisteren naar de Tinnitus.

  , ik heb nu spijtig genoeg geen stilte meer bij dagdagelijkse dingen maar het is terug leefbaar geworden door de T los te laten.
  Like i said.. suïcidale momenten zijn dan normaal?
  Instelling evranderen? Dat is inderdaad makkelijker gezegd dan gedaan... Ik hoop niet dat mijn gedrag hierdoor gaat veranderen. Ik zat echt met een grijns op het werk..
  Is dat de fucking prijs die ik betaal om wat te kunnen verdienen?!

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Yo-Han Bekijk bericht
  De eerste operaties naar aanleiding van dat rat onderzoek gebeuren oa in het UZA Belgie! Er zijn 10 testpatienten geopereerd en een 7/8 tal lijken geholpen te worden. 2 hadden geen baat, bij 1 andere verminderde het en anderen waren het 'kwazie' kwijt. Bron was tinnitusforum.org dacht ik, waar een Amerikaan die zich liet behandelen in UZA dit vertelde.

  "Vagus nerve stimulation" heet de behandeling. Er word een elektrode in de nekzone ingeplant die een bepaalde zenuw(de vagus nerve) gaat beinvloeden. Deze techniek word al langer gebruikt bij epilepsie patienten

  Tinnitus treatment: Rebooting the brain helps stop the ring of tinnitus in rats

  ps zelf ook sinds november 2011 tinnitus. Begonnen op een dinsdag, en ik was dat weekend niet uitgeweest! Heb zelf de laatste 2 jaar wel TMJ problemen (kaakgewricht overbelasting) en heb zo de indruk dat het bij mij TMJ gerelateerd is. Smorgens is het meestel het stilst (soms bijna weg, maar gewoon meestal stilst in tegenstelling tot T van beschadiging!).
  Als ik begin te bewegen en moe'er word of meer druk in m'n kaak en nek en schouders ed voel word het erger (zo ook met stress, maar dat is bij elke soort T zo) Mijn tinnitus is dan ook waarschijnlijk somatische tinnitus. Enfin het was ook een klap bij mij aangezien het soms echt luid word tegen de avond, maar de laatste weken heb ik het zo leren aanvaarden en let ik er minder op en het is ook wel variabel (maar toch kwazie altijd aanwezig sinds 5 maand) Aanvaarding lijkt idd zo een stap die veel doet!

  Het is vooral links bij me en gaat soms zo eens licht naar rechts ook.
  Heb gehoortest laten doen na 1 maand klachten met gevolg: lichte dip op 4 khz links en rechts. Ergste dip rechts waar ik bijna geen piep heb meestal ... Go figure? Die beschadiging was er dus al voor m'n blijvende klachten denk ik en ik hoor wel nog vrij goed omdat het geen -20-30 Db dip is ofzo.
  @ TS Wil je zeker zijn, vraag eerst gehoortest bij NKO arts! Duurt maar 15-20 tal minuten en resultaat heb je direct erna.

  MRI scan gehad om erger zaken uit te sluiten. Resultaat: perfect clean. Als je daar onder moet voor T zeker oordoppen indoen!!! Kloteherrie minuten aan een stuk, zeker die alarmachtige seqenties ... en een bassequentie om U tegen te zeggen, voel je tot in je beenderen.

  De laatste tijd let ik toch ook wel op. Geen luide fuiven meer, en mijn sennheiser hd 650 hoofdtelefoon staat eerder op 30-40 % volume ipv van vroeger constant 70-80-100%
  Waarschijnlijk al het bij jou wel door je kaak komen. Kan het zijn dat je tinnitus ook stopt als je kaak weer helemaal in orde is?
  Ja.. de dokter verwijst me door als ik de volgende keer langs ga en het nog niet over is.. Waar ik ook van overtuigd ben... but praise the lord i'm wrong.

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Stabby Bekijk bericht
  Heb je de voorbije jaren een gehoortest laten afnemen? Zo nee, mag ik vragen waarom?

  En reken maar niet op een echte oplossing voor je gehoorschade. Hoorapparaten worden steeds beter, maar daarmee zal je nooit zoals voordien horen. Het is niet als een bril opzetten en je ziet weer normaal. Eenmaal je een verlies hebt van 60-70dB, zal je nooit meer normaal horen. Een hoorapparaat mag namelijk niet te veel boven de schadegrens komen (= 80dB). En je mag zelfs al meer dan 80dB verlies hebben, die schadegrens blijft gewoon 80dB.

  In uw geval zijn uw haarcellen beschadigd en er zal nooit een manier komen om dat te herstellen. Je haarcellen zijn één van de weinige zaken in je lichaam die nooit herstellen. Het enige dat misschien nog hoop kan bieden zijn stamcellen, maar zelfs daar zou ik niet op rekenen, vooral niet binnen de 20-30 jaar.

  Mensen als jij zijn de reden dat ik nooit zonder werk zal zitten
  Hoorapparaten zijn idd iets voor oudere mensen. Ik zie mezelf ook al niet rondlopen met een hoorapparaat.... de gedachte al.. ma soit.. die laatste zin.. moet het effe zeggen...

  BUUUUURRRNNN


  Anyhow.. ik heb vandaag ook gesproken met een oudere vrouw opt werk. Zij heeft het ook, ik moest niks zeggen tegen de dokter van mijn tinnitus als ik mijn werk wil behouden. Ik ga daar toch binenkort weg, aangezien ik wil gaan studeren (verpleegkunde).

  Offtopic... Ik ga 17/04 naar de PHL om me te informeren en wss ook al in te schrijven voor de opleiding van vpk. Moet ik vermelden dat ik tinnitus heb? Hoe zal dat gaan bij het studeren? De concentratie?
  Hoe zien toekomstige werkgevers hier tegen op?
  Wordt tinnitus beschouwd als een handicap?

  Ik moet het wss ook niet melden bij de brandweer, bij de medische keuring?
  Ik hoop gewoon dat ik door de gehoortest kom.. Stomme biepjes.. ik hoor zelf al een biep, is dat niet genoeg?!

  Wat bedoel ze eigenlijk met een dip? Als ik mijn piep moet vergelijken met een frequentie.. Dan zou die zitten tussen de 15khz en de 18 khz...
  Of zie ik het verkeerd...
  ''War is hell, and hell is for heroes''

  ''The circumstances of one's birth are irrelevant. It is what you do with the gift of life that determines who you are.''

 3. #23
  Member Skyscraper's schermafbeelding
  Lid sinds
  5/11/03
  Locatie
  Gent
  Berichten
  7.160
  iTrader
  17 (100%)
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Yo-Han Bekijk bericht
  De eerste operaties naar aanleiding van dat rat onderzoek gebeuren oa in het UZA Belgie! Er zijn 10 testpatienten geopereerd en een 7/8 tal lijken geholpen te worden. 2 hadden geen baat, bij 1 andere verminderde het en anderen waren het 'kwazie' kwijt. Bron was tinnitusforum.org dacht ik, waar een Amerikaan die zich liet behandelen in UZA dit vertelde.

  "Vagus nerve stimulation" heet de behandeling. Er word een elektrode in de nekzone ingeplant die een bepaalde zenuw(de vagus nerve) gaat beinvloeden. Deze techniek word al langer gebruikt bij epilepsie patienten

  Tinnitus treatment: Rebooting the brain helps stop the ring of tinnitus in rats

  ps zelf ook sinds november 2011 tinnitus. Begonnen op een dinsdag, en ik was dat weekend niet uitgeweest! Heb zelf de laatste 2 jaar wel TMJ problemen (kaakgewricht overbelasting) en heb zo de indruk dat het bij mij TMJ gerelateerd is. Smorgens is het meestel het stilst (soms bijna weg, maar gewoon meestal stilst in tegenstelling tot T van beschadiging!).
  Als ik begin te bewegen en moe'er word of meer druk in m'n kaak en nek en schouders ed voel word het erger (zo ook met stress, maar dat is bij elke soort T zo) Mijn tinnitus is dan ook waarschijnlijk somatische tinnitus. Enfin het was ook een klap bij mij aangezien het soms echt luid word tegen de avond, maar de laatste weken heb ik het zo leren aanvaarden en let ik er minder op en het is ook wel variabel (maar toch kwazie altijd aanwezig sinds 5 maand) Aanvaarding lijkt idd zo een stap die veel doet!

  Het is vooral links bij me en gaat soms zo eens licht naar rechts ook.
  Heb gehoortest laten doen na 1 maand klachten met gevolg: lichte dip op 4 khz links en rechts. Ergste dip rechts waar ik bijna geen piep heb meestal ... Go figure? Die beschadiging was er dus al voor m'n blijvende klachten denk ik en ik hoor wel nog vrij goed omdat het geen -20-30 Db dip is ofzo.
  @ TS Wil je zeker zijn, vraag eerst gehoortest bij NKO arts! Duurt maar 15-20 tal minuten en resultaat heb je direct erna.

  MRI scan gehad om erger zaken uit te sluiten. Resultaat: perfect clean. Als je daar onder moet voor T zeker oordoppen indoen!!! Kloteherrie minuten aan een stuk, zeker die alarmachtige seqenties ... en een bassequentie om U tegen te zeggen, voel je tot in je beenderen.

  De laatste tijd let ik toch ook wel op. Geen luide fuiven meer, en mijn sennheiser hd 650 hoofdtelefoon staat eerder op 30-40 % volume ipv van vroeger constant 70-80-100%
  En kunnen ze die kaakgewricht overbelasting niet oplossen waardoor uw tinnitus verdwijnd? Hoe merkt ge trouwens als er iets mis is met uw kaakgewricht? (kraken bij 't eten soms?)

 4. #24
  Member
  Lid sinds
  11/05/05
  Locatie
  Sint-Niklaas
  Berichten
  5.163
  iTrader
  78 (98%)
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Ricky Bekijk bericht
  Hoorapparaten zijn idd iets voor oudere mensen. Ik zie mezelf ook al niet rondlopen met een hoorapparaat.... de gedachte al.. ma soit.. die laatste zin.. moet het effe zeggen...
  Dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Genoeg jonge mensen met gehoorverlies met een andere oorzaak en die hoorapparaten zijn tegenwoordig zo klein dat je het haast niet ziet.

  Offtopic... Ik ga 17/04 naar de PHL om me te informeren en wss ook al in te schrijven voor de opleiding van vpk. Moet ik vermelden dat ik tinnitus heb? Hoe zal dat gaan bij het studeren? De concentratie?
  Hoe zien toekomstige werkgevers hier tegen op?
  Wordt tinnitus beschouwd als een handicap?

  Ik moet het wss ook niet melden bij de brandweer, bij de medische keuring?
  Ik hoop gewoon dat ik door de gehoortest kom.. Stomme biepjes.. ik hoor zelf al een biep, is dat niet genoeg?!
  Een handicap? Hoe kom je daarbij? Tinnitus hindert nauwelijks in je functioneren. Je gehoortest zal belangrijk zijn, maar ik weet niet of je een absoluut perfect gehoor moet hebben zoals je een perfect zicht moet hebben voor piloot.

  Wat bedoel ze eigenlijk met een dip? Als ik mijn piep moet vergelijken met een frequentie.. Dan zou die zitten tussen de 15khz en de 18 khz...
  Of zie ik het verkeerd...
  Een dip wilt zeggen dat je minder goed hoort op een bepaalde frequentie, dan plots beter op volgende (hogere) frequentie. Op het audiogram ziet dat eruit als een putje in de curve zoals je op de afbeelding kan zien (maar een dip tot 10dB wordt toch als vlak beschouwd).

  Je mag nog volledig doof zijn boven 8kHz, je zal dan toch slagen voor je gehoortest. Alles boven 8kHz is vrijwel nutteloos voor het functioneren en wordt niet getest. Spraak bevindt zich tussen 500Hz en 6kHz. Ik heb mensen getest met een verlies van 50dB op 8kHz en zij hadden geen enkel probleem met spraakverstaan. Alarmsignalen liggen rond de 6 à 8kHz, die moet je als brandweerman wel kunnen horen natuurlijk.

  Een verlies tot 20dB wordt trouwens getolereerd en als normaal beschouwd.

  Aan je werkgever hoef je niets te vertellen over je tinnitus, maar het is ERG belangrijk dat je dit wel vertelt aan de audioloog die je gehoor test! Luide tinnitus kan er namelijk voor zorgen dat je de stilste geluiden minder goed hoort (je tinnitus is achtergrondlawaai). Dan zal je niet reageren op de stilste tonen, maar dit wil nog niet zeggen dat je gehoorverlies hebt! Het verschil: bij gehoorverlies hoor je elk geluid een X aantal dB stiller. Maar stel dat je normaal hoort, maar door je tinnitus is een toon van 25dB niet meer hoorbaar, dan kan je luide geluiden toch nog even luid horen als normaal en dat maakt een groot verschil!

  En probeer niet vals te spelen, want een audioloog heeft dit snel door en zal het spelletje meespelen
  Laatst gewijzigd door Stabby; 5 april 2012 om 01:06

 5. #25
  Member Ricky's schermafbeelding
  Lid sinds
  6/03/11
  Locatie
  Voeren
  Berichten
  1.032
  iTrader
  27 (100%)
  vals spelen? Leg me dit es uit hoe ik zou kunnen vals spelen bij een gehoortest?
  ... een audioloog.. wanneer geraak ik daar? Als ik bij de kno arts ben geweest ofwa?
  ''War is hell, and hell is for heroes''

  ''The circumstances of one's birth are irrelevant. It is what you do with the gift of life that determines who you are.''

 6. #26
  Member
  Lid sinds
  11/05/05
  Locatie
  Sint-Niklaas
  Berichten
  5.163
  iTrader
  78 (98%)
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Ricky Bekijk bericht
  vals spelen? Leg me dit es uit hoe ik zou kunnen vals spelen bij een gehoortest?
  ... een audioloog.. wanneer geraak ik daar? Als ik bij de kno arts ben geweest ofwa?
  Het is altijd een audioloog die de gehoortest afneemt. Iemand zonder diploma daarvoor mag dat in principe niet.

  Valsspelen gebeurt. Bv. als je een vaste tijd opmerkt tussen elk biepje, maar door de testmethode is dat niet haalbaar. Sommige audiologen verbergen ook niet wanneer ze drukken (ze maken bv telkens oogcontact als ze drukken), maar dat zijn geen goeie

 7. #27
  Member Ricky's schermafbeelding
  Lid sinds
  6/03/11
  Locatie
  Voeren
  Berichten
  1.032
  iTrader
  27 (100%)
  ohzo.. ok.. is goed.. dacht al dat het zoiets was...
  en wat doet een nko arts dan?

  Wat kost zo'n test bij een audioloog en hoe geraak je bij die persoon?

  Ik ga mn bed es in.. proberen wat te slapen...
  wish me luck
  ''War is hell, and hell is for heroes''

  ''The circumstances of one's birth are irrelevant. It is what you do with the gift of life that determines who you are.''

 8. #28
  Member
  Lid sinds
  11/05/05
  Locatie
  Sint-Niklaas
  Berichten
  5.163
  iTrader
  78 (98%)
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Ricky Bekijk bericht
  ohzo.. ok.. is goed.. dacht al dat het zoiets was...
  en wat doet een nko arts dan?
  De audioloog legt de testen af en geeft de resultaten door aan de NKO-arts. De NKO-arts interpreteert de testresultaten en stelt de diagnose.

  Wat kost zo'n test bij een audioloog en hoe geraak je bij die persoon?
  Je kan eens langsgaan bij Audionova, Laperre, Amplifon... die zijn er tegenwoordig in elke stad en geven gratis gehoortesten. Ga eens naar de website en maak gewoon een afspraak.

 9. #29
  Member weirdo's schermafbeelding
  Lid sinds
  15/06/03
  Locatie
  Heusden
  Berichten
  1.978
  iTrader
  3 (100%)
  weet niet of het hier al ergens staat maar tinnitus wil niet per se een verminderd gehoor impliceren!
  heb al enkele jaren wat tinnitus, maar desondanks kwam den doktoor na een pieptestje tot de conclusie dat mijn gehoor nog quasi-perfect is
  If there's only one god,he probably masturbates.

 10. #30
  Member
  Lid sinds
  11/05/05
  Locatie
  Sint-Niklaas
  Berichten
  5.163
  iTrader
  78 (98%)
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door weirdo Bekijk bericht
  weet niet of het hier al ergens staat maar tinnitus wil niet per se een verminderd gehoor impliceren!
  heb al enkele jaren wat tinnitus, maar desondanks kwam den doktoor na een pieptestje tot de conclusie dat mijn gehoor nog quasi-perfect is
  Er zijn tal van oorzaken voor tinnitus, zelfs een verhoogde bloeddruk en tal van medicatie kan tinnitus veroorzaken. Eén van de meest voorkomende oorzaken is echter schade aan de haarcellen en dat gaat toch redelijk vaak samen met een (licht) gehoorverlies.

  Ik heb zelf lichte tinnitus en een licht verlies (20dB) op dezelfde frequentie als de tinnitus toon (8kHz), maar ik weet vanuit mijn opleiding dat alles tot 20dB als normaal wordt beschouwd. Dus het kan wel zijn dat je 10-15dB verlies hebt, maar dat wordt nog beschouwd als quasi-perfect gehoor en zal geen enkele audioloog vermelden aan zijn patiënt zolang het onder 25dB zit.

 11. #31
  Member Yo-Han's schermafbeelding
  Lid sinds
  18/07/02
  Locatie
  Gent
  Berichten
  4.333
  iTrader
  0
  @ Ricky
  audionova gehoorcentra (versprijd over Belgie), of neus- keel- oorarts in elk ziekenhuis.

  Tjah TMJ of kaakproblemen, daar wil ik hier niet teveel over uitwijden... mijn kaak klakt enkel maar als ik deze langs 1 richting opzij beweeg wat onnatuurlijk is. Heb vooral laatste 2 jaren soms last van druk rond junctie kaak en jukbeen. (net onder je oor dus waar je moeilijk kan masseren) Ook druk in linker onderaangzicht vooral.

  Denk dat het misschien de zwelling van het kaakgewricht is die de T kan veroorzaken, slechtere doorbloeding ed door druk. Een ander theorie is spanning van de spieren rond gehoororgaan en gehoorzenuwen. (dit is de theorie van somatische tinnitus)
  Je moet maar eens zien hoeveel zenuwen langs je kaakgewricht passeren, en hier zie je nog maar pakweg de helft!:
  Illustrations. Fig. 778. Gray, Henry. 1918. Anatomy of the Human Body. (afbeelding gray's anatomie)

  Bepaalde bewegingen van kaak nek doen de T frequentie wel wat veranderen, maar echt weg gaat het niet, tenzij sochtends net als ik wakker word is het soms heel stil dus... hangt ook van ochtend en stemming af (deftig uitgerust of niet)
  Heb al 6 weken een opbeetplaatje in snachts, maar helpt me niet overdag dus. Vrees dat het maar beetje zal helpen en ik best steeds tijdig genoeg onstpanning en rust zoek.

  Enfin 30 min geleden was m'n T ook pak luider dan nu! Stopte toen net met 2 uurtjes Quakelive CTF. Weekje conge, dus profité ... en twas een madhouse (8 vs 8 zottekot) Dan merk je ook wel dat je hersenen en gemoed bijna alles met T en z'n verdraagzaamheid te maken hebben. Ik kan nu rustig gaan slapen en na een paar minuten hoor ik de T bijna niet meer door me er gewoonweg niet op te focussen. ... en hoor ik em wel reageer ik nu van ... so what? niet zo erg toch. Maar daar raken was niet simpel(eerste 3 maand waren soms hels ivm m'n humeur) en soms wens ik ook nog heel diep dat het ooit weer volledig weg is.
  Laatst gewijzigd door Yo-Han; 5 april 2012 om 02:35

 12. #32
  Member
  Lid sinds
  25/07/02
  Locatie
  Aalst
  Berichten
  11.674
  iTrader
  5 (100%)
  Sorry ze maar die mensen die hier al suicidale gedachten hebben van een beetje piep (TS?) en zich vergelijken met anderen die zich aan een koordje hiengen daarom zijn toch wel echt crybabies.

  Ge beseft toch hoe erg het voor sommige van die mensen is ten opzichte van wat jij maar hebt? Een lichte ruis die ge enkel hoort als het stil is dat is helemaal niks.

  Het wordt pas irritant als ge niet alleen een middentoon-ruis hebt maar ook:
  - een bromtoon, veel moeilijker te negeren aangezien dat niet blend met omgevingsgeluid
  - een oude tv-achtige pieptoon, zelfde om moeilijk te negeren wegens niet blenden met omgevingsgeluid
  - vooral dit: overgevoeligheid aan geluid!!! het kleinste beetje geluid overschrijdt hun pijngrens, zelfs normaal spreken met een ander persoon is niet meer mogelijk wegens onmiddelijk pijn aan de oren

  Ik heb die 'pij aan de oren' bij het kletteren van borden op elkaar (bv als ge na de afwas uw borden in de kast zet), dit is een pijn die niet te vergelijken is met iets dat ge te luid staat. Het is echt een knarsende rauwe pijn, stel u voor dat ge dat hebt bij elk gesprek met iemand, dat bv elke K hij zegt of elke S hij zegt een rauwe pijnscheut in uw oor veroorzaakt.

  En aan de mensen die hier constant vragen voor een gehoortest: ge zit altijd bezig dat er toch geen oplossing is of zal komen dus waarom zou ik een gehoortest moeten ondergaan om dan een salesgesprek te horen voor een oplossing die er toch niet is?

  Oordopjes natuurlijk, daar ben ik al langer nr aan het kijken, maar het komt er niet van. Dan nog zou ik die enkel gebruiken in echt luide omgevingen als live optredens enzo (wat ik amper doe), in discotheken enzo zou ik ze niet gebruiken want ik heb juist graag die luide muziek.
  safir Thom4s

 13. #33
  Member Fliblit's schermafbeelding
  Lid sinds
  10/07/09
  Locatie
  Roeselare
  Berichten
  3.165
  iTrader
  0
  Weblogs
  2
  Ik heb dat nu toch ook al een eindje. Op de 100-dagen enkele jaren geleden had er een kerel met een fluitje in mijn oren geblazen. Bam. Erg luide piep die langzaamaan is verminderd. Nu, twee jaar later, is hij zo goed als weg, of hoor ik hem toch alleszins niet goed meer.

  Toen ik dat had natuurlijk beginnen panikeren. "Waarom ik?" etc, ik was nogal een stille kerel die kon genieten van de stilte (en het ook wel nodig had). Ik was erg verdrietig, ik dacht ook aan zelfmoord (maar nooit te serieus, enkel vluchtig). Ik stond iedere ochtend op met een "is het er nog?"-gedachte, waardoor ik me er op focuste en ik het natuurlijk extra luid hoorde.

  Ik ben na een week geen extern geluid (geen headset, niks) naar de dokter gegaan. Hoortest afgelegd, die zei dat er inderdaad gehoorschade was en die heeft me een doos pillen meegegeven, samen met de tip om er niet op te letten. Dat heb ik dus geprobeerd en na een maand was het al een stuk stiller (geen idee of die pillen eigenlijk iets gedaan hebben). Eens je piep onder een bepaald geluidsniveau is is het ook veel makkelijker om het te negeren, en hoe meer je het negeert, hoe stiller het is.

  Nu hoor ik het bijna nooit meer. Enkel een stille piep in mijn bed, en zelfs dan is het soms weg. En als ik het al hoor, heeft het zelfs iets geruststellends. Het is iets constants, het is er nog en zal er altijd zijn. Iets dat niet veranderd. Iets van "mij".

  Nuja, zoals zovelen hier al hebben gezegd: negeer het, en het zal sterk verminderen. Die shock die je nu hebt is normaal.
  Men are born soft and supple; dead, they are stiff and hard. Plants are born tender and pliant; dead, they are brittle and dry. Thus whoever is stiff and inflexible is a disciple of death. Whoever is soft and yielding is a disciple of life. The hard and stiff will be broken. The soft and supple will prevail.

  -Lao Tzu, Dao De Jing

 14. #34
  Approved 9-lifer Dennoman's schermafbeelding
  Lid sinds
  27/10/04
  Locatie
  Heist-o/d-Berg
  Berichten
  22.490
  iTrader
  107 (98%)
  Weblogs
  33
  Voor elk tragisch verhaal rond tinnitus (ik denk aan die student die zelfmoord had gepleegd bvb.), zijn er ook succesverhalen. Heel veel muzikanten lijden aan tinnitus, maar Bart Peeters is één van de weinigen die er gewoon voor uitkomt.

  Mijn pa heeft er ook last van, heeft jarenlang op werven en in ateliers gestaan zonder hoorbescherming. Ik ben daardoor toch fel geminderd qua volume op mijn MP3-speler, maar er is maar één zwaar geluidsincident nodig en ge hebt het vlaggen.
  ~ "You don't see faith healers working in hospitals for the same reason you don't see psychics winning the lottery." ~

 15. #35
  Member Psy's schermafbeelding
  Lid sinds
  17/07/02
  Locatie
  Gent
  Berichten
  4.259
  iTrader
  14 (100%)
  Ook eens twee maanden voorgehad door eigen stomme schuld, (vrij belachelijk eigenlijk) tijdens de zomer twee jaar geleden toen er veel muggen waren, sliep op m'n zijde, mug was boven m'n oor aan het zoemen, ik natuurlijk *pats* met vlakke hand op m'n kop tegen m'n oor, heeft twee maand geduurd eer die pieptoon weg was.

  Als je nog in het beginstadium zit raad ik toch aan om niet teveel onderzoek op het web te gaan doen, het aantal mogelijk oorzaken (gaat zelf zo ver dat het aan nierschade kan liggen) is zo ruim, en de verhalen van mensen soms zo eng verwoord, dat je jezelf er compleet gek mee maakt, probeer (al is dat niet zo evident in het begin) je er gewoon niet al teveel van aan te trekken en wacht het advies van de dokters/specialisten af.
  // Nintendo ID : nostyke
  // 3DS Nintendo FC : 2938-7436-0859
  // i2500k @ 4.0Ghz // Asus Sabertooth P67 // 2x 4GB Corsair DDR3 1600 // MSI 780 GTX LIGHTNING 3GBDDR5/OC //
  // Samsung EVO 500GB // Corsair AX750 Gold // LG 29EA93P Ultra-Wide // Corsair Obsidian 750D // WD Live Book 3TB //

 16. #36
  Member Gray's schermafbeelding
  Lid sinds
  31/03/11
  Locatie
  Joskes
  Berichten
  604
  iTrader
  0
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Psy Bekijk bericht
  Ook eens twee maanden voorgehad door eigen stomme schuld, (vrij belachelijk eigenlijk) tijdens de zomer twee jaar geleden toen er veel muggen waren, sliep op m'n zijde, mug was boven m'n oor aan het zoemen, ik natuurlijk *pats* met vlakke hand op m'n kop tegen m'n oor, heeft twee maand geduurd eer die pieptoon weg was.

 17. #37
  Member Ricky's schermafbeelding
  Lid sinds
  6/03/11
  Locatie
  Voeren
  Berichten
  1.032
  iTrader
  27 (100%)
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door sneax Bekijk bericht
  Sorry ze maar die mensen die hier al suicidale gedachten hebben van een beetje piep (TS?) en zich vergelijken met anderen die zich aan een koordje hiengen daarom zijn toch wel echt crybabies.

  Ge beseft toch hoe erg het voor sommige van die mensen is ten opzichte van wat jij maar hebt? Een lichte ruis die ge enkel hoort als het stil is dat is helemaal niks.

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Fliblit Bekijk bericht
  Ik heb dat nu toch ook al een eindje. Op de 100-dagen enkele jaren geleden had er een kerel met een fluitje in mijn oren geblazen. Bam. Erg luide piep die langzaamaan is verminderd. Nu, twee jaar later, is hij zo goed als weg, of hoor ik hem toch alleszins niet goed meer.

  Toen ik dat had natuurlijk beginnen panikeren. "Waarom ik?" etc, ik was nogal een stille kerel die kon genieten van de stilte (en het ook wel nodig had). Ik was erg verdrietig, ik dacht ook aan zelfmoord (maar nooit te serieus, enkel vluchtig). Ik stond iedere ochtend op met een "is het er nog?"-gedachte, waardoor ik me er op focuste en ik het natuurlijk extra luid hoorde.

  Nu hoor ik het bijna nooit meer. Enkel een stille piep in mijn bed, en zelfs dan is het soms weg. En als ik het al hoor, heeft het zelfs iets geruststellends. Het is iets constants, het is er nog en zal er altijd zijn. Iets dat niet veranderd. Iets van "mij".

  Nuja, zoals zovelen hier al hebben gezegd: negeer het, en het zal sterk verminderen. Die shock die je nu hebt is normaal.
  @sneak: je hebt een punt.. maar die suïcidale momenten zijn eigenlijk te vergelijken met wat Fiblit zei... Ik sta gerust sterk in mijn schoenen, maar ik ben maar ook een mens met gevoelens en gedachtes. Ik denk vaak genoeg aan andere mensen, hoe slecht of goed zij het wel hebben. Maar dat betekent niet dat ik mijn eigenn problemen moet negeren (veralgemening).
  Ja, het is niks, dat ik het alleen hoor op stille momenten. Gelukkig maar

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Psy Bekijk bericht
  Ook eens twee maanden voorgehad door eigen stomme schuld, (vrij belachelijk eigenlijk) tijdens de zomer twee jaar geleden toen er veel muggen waren, sliep op m'n zijde, mug was boven m'n oor aan het zoemen, ik natuurlijk *pats* met vlakke hand op m'n kop tegen m'n oor, heeft twee maand geduurd eer die pieptoon weg was.

  Als je nog in het beginstadium zit raad ik toch aan om niet teveel onderzoek op het web te gaan doen, het aantal mogelijk oorzaken (gaat zelf zo ver dat het aan nierschade kan liggen) is zo ruim, en de verhalen van mensen soms zo eng verwoord, dat je jezelf er compleet gek mee maakt, probeer (al is dat niet zo evident in het begin) je er gewoon niet al teveel van aan te trekken en wacht het advies van de dokters/specialisten af.
  Dat is gewoon bad luck...

  Bon.. ik ga gewoon afwachten tot mei. Ga dan weer naar de dokter en dan laat ik me doorverwijzen naar een nko arts. En een audioloog uiteraard.

  Bedankt mensen. Ik ben blij dat er toch nog genoeg mensen zijn die dit probleem ook hebben en er over willen praten.
  ''War is hell, and hell is for heroes''

  ''The circumstances of one's birth are irrelevant. It is what you do with the gift of life that determines who you are.''

 18. #38
  Member
  Lid sinds
  20/04/09
  Locatie
  Tessenderlo
  Berichten
  753
  iTrader
  0
  'k Heb dat eigenlijk al heel lang. Herinner me dat ik vroeger als klein kind (8 à 10 jaar ofzo) in bed lag en die piep hoorde. Nu hoor ik het bvb ook al als ik met de auto aan't rijden ben enzo, maar ik ben dat ondertussen zo gewoon dat ik het eigenlijk negeer.

 19. #39
  Member Vedeco's schermafbeelding
  Lid sinds
  24/04/05
  Locatie
  Gent
  Berichten
  11.021
  iTrader
  78 (100%)
  Inderdaad, negeer de tinnitusfora want daar zitten meer mensen met zware psychologische problemen dan wat anders. Er leren mee leven klinkt banaal maar is vrij simpel als je continu bezig bent. Ik heb het er 2 maand echt lastig mee gehad en dan werd het beter en beter.

  Maar let op, er zijn momenten dat het even hevig kan worden:

  -Stress
  -Vermoeidheid
  -Weerschommelingen (no kidding )
  -Overbelasting van de kaken
  KAA Gent // Borussia Mönchengladbach
  Men hoeft niet te hopen om iets te ondernemen, noch te slagen om te volharden.

 20. #40
  Member Fliblit's schermafbeelding
  Lid sinds
  10/07/09
  Locatie
  Roeselare
  Berichten
  3.165
  iTrader
  0
  Weblogs
  2
  Ja, bij stress en vermoeidheid (examens bv.) kan het luider worden.
  Men are born soft and supple; dead, they are stiff and hard. Plants are born tender and pliant; dead, they are brittle and dry. Thus whoever is stiff and inflexible is a disciple of death. Whoever is soft and yielding is a disciple of life. The hard and stiff will be broken. The soft and supple will prevail.

  -Lao Tzu, Dao De Jing

Pagina 2 van 30 EersteEerste 12345612 ... LaatsteLaatste

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •