Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 20 van 30
  1. #1
    Member p@p@'s schermafbeelding
    Lid sinds
    19/10/04
    Locatie
    Vl Brabant
    Berichten
    1.383
    iTrader
    51 (98%)

    Nieuwe computer problemen

    Beste 9 livers vandaag men eerste PC samengesteld, alles aangesloten boekje gelezen, proberen alle stappen te volgen.

    Spannend, eerste maal op starten, de fans draaien maar dan gebeurd er niets.

    In de DVD rom zit de WIN7 installatie CD netjes te wachten maar op men dell scherm komt no signal from computer. Is aangesloten via DVI 1, heb 2 ook algeprobeerd maar niets.

    Merk ook dat nog een stekker over is aan de voeding, waarvoor is deze nog?

    4 pin ATX vermoed ik

    moeten jpwr 2 en jpwr 3 beiden aangesloten zijn
    Alvast bedankt


    foto 1
    foto 2

    foto3

    mijn setup:

    CPU Intel Core i7 3770K
    Moederbord: MSI Z68A GB80 G3
    Koeling: Coolermaster H100 koeling
    Harddisk: Samsung SpinPoint F1,7200RPM, SATA II, 32MB, 750GB
    SSD: OCZ Vertex 4 Series 120gb
    Voeding: Cooler Master Real Power M620
    Kingston HyperX artnr.16GB


    case:
    Corsair Carbide Series 500R
    Monitor
    Dell UltraSharp U2711
    LCD-scherm - TFT - 27" - breedscherm
    2560 x 1440 - 350 cd/m2 - 1000:1
    80000:1 (dynamisch) - 6 m
    Laatst gewijzigd door p@p@; 1 juli 2012 om 21:22

  2. #2
    Member Tweek's schermafbeelding
    Lid sinds
    9/07/03
    Locatie
    Putte
    Berichten
    2.259
    iTrader
    0
    jpwr3 is blijkbaar voor uw grafische kaart van extra stroom te voorzien. Aangezien jij er geen hebt zal dat niet nodig zijn.
    jpwr2 moet ofc de cpu 8 pin hebben.

    De 4 pin is als je moederbord maar een 4 pin voor cpu nodig heeft.

    Zijn alle kabels en geheugen latjes goed vastgeklikt?

  3. #3
    Member p@p@'s schermafbeelding
    Lid sinds
    19/10/04
    Locatie
    Vl Brabant
    Berichten
    1.383
    iTrader
    51 (98%)
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Tweek Bekijk bericht
    jpwr3 is blijkbaar voor uw grafische kaart van extra stroom te voorzien. Aangezien jij er geen hebt zal dat niet nodig zijn.
    jpwr2 moet ofc de cpu 8 pin hebben.

    De 4 pin is als je moederbord maar een 4 pin voor cpu nodig heeft.

    Zijn alle kabels en geheugen latjes goed vastgeklikt?
    Alles is goed vastgeklikt, zit 1 latje ram in.
    De fans spinnen, hoor wel geen piepje van het moederbord.

  4. #4
    Member
    Lid sinds
    19/01/12
    Locatie
    Balen
    Berichten
    338
    iTrader
    8 (100%)
    Koppel je harde schijf eens los. Dit kan een conflict geven en dus de oorzaak zijn.

  5. #5
    Crew Member Exit's schermafbeelding
    Lid sinds
    4/11/03
    Locatie
    Antarctica
    Berichten
    47.298
    iTrader
    1 (100%)
    4pin moet op mobo
    er is daar een 6pin connector dat niet is aangesloten ... check handleiding moederbord eens
    maar die zal aangesloten moeten worden
    The Exit is here -------------- Or here www.samexit.be
    LEEST ER NU NIEMAND NOG EEN HANDLEIDING???????
    veel probs zijn opgelost als men gewoon eens een handleiding zou lezen

  6. #6
    Member p@p@'s schermafbeelding
    Lid sinds
    19/10/04
    Locatie
    Vl Brabant
    Berichten
    1.383
    iTrader
    51 (98%)
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Exit Bekijk bericht
    4pin moet op mobo
    er is daar een 6pin connector dat niet is aangesloten ... check handleiding moederbord eens
    maar die zal aangesloten moeten worden
    die 6 pin is due JPWR3 en dr is niets van terug te vinden in de handleding.
    De ATX 8 pin connector heb ik aangesloten op de JPWR2 voor de CPU voorziening

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door FiberMonkey Bekijk bericht
    Koppel je harde schijf eens los. Dit kan een conflict geven en dus de oorzaak zijn.
    harde schijf heb ik er tussenuit genomen, enkel een cleane SSD geinstalleerd die een groen lampje geeft
    Laatst gewijzigd door Davion; 1 juli 2012 om 22:35

  7. #7
    Member
    Lid sinds
    13/09/10
    Locatie
    Melle
    Berichten
    419
    iTrader
    4 (83%)
    Die 6 pin is idd JPWR3 en zoals Tweek reeds zei aansluitklem voeding in geval je een extra grafische kaart zou monteren. Ik zou alle voedingskabels eens terug losmaken en opnieuw monteren, idem met ram. Ik vermoed dat je de afstandshouders correct hebt gemonteerd en dus geen kortsluiting hebt gemaakt.

  8. #8
    Member
    Lid sinds
    19/12/11
    Locatie
    Nederland
    Berichten
    3.211
    iTrader
    0
    Hoor je de windows dvd wel draaien? Dat ie start?

    Zie je ook geen post/bios?

    Heb je ook alle andere beelduitgangen geprobeerd? Ook vga via dvi->vga adapter? (als je die hebt natuurlijk )

    Wat die piep betreft,heb je wel een luidsprekertje aangesloten?

    Ik neem aan dat ie het automatisch zou moeten detecteren,maar het scherm staat op de juiste ingang ingesteld?

    Ik zag ook dit staan,

    zit 1 latje ram in
    Op de foto zitten er 4 in,wat is het nu?
    Bij alleen één is er wel eens het gegeven dat die in een specifiek slot moet zitten om de pc te laten opstarten.Dit staat in de handleiding dan.

    In de bios is wel de dvd speler als nr1 ingesteld om van op te starten?

  9. #9
    Member p@p@'s schermafbeelding
    Lid sinds
    19/10/04
    Locatie
    Vl Brabant
    Berichten
    1.383
    iTrader
    51 (98%)
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Vic 40+ Bekijk bericht
    Hoor je de windows dvd wel draaien? Dat ie start?

    Zie je ook geen post/bios?

    Heb je ook alle andere beelduitgangen geprobeerd? Ook vga via dvi->vga adapter? (als je die hebt natuurlijk )

    Wat die piep betreft,heb je wel een luidsprekertje aangesloten?

    Ik neem aan dat ie het automatisch zou moeten detecteren,maar het scherm staat op de juiste ingang ingesteld?

    Ik zag ook dit staan,



    Op de foto zitten er 4 in,wat is het nu?
    Bij alleen één is er wel eens het gegeven dat die in een specifiek slot moet zitten om de pc te laten opstarten.Dit staat in de handleiding dan.

    In de bios is wel de dvd speler als nr1 ingesteld om van op te starten?
    Geen bios
    DVI VGA adaptor heb ik niet
    Luidsprekertje geen idee
    Ingangen van het schemr heb ik allemaal afgegaan en ben zeker dat deze juist staan, scherm zegt geen signaal te ontvangen en gaat nr slaapstand
    Momenteel 1 ram latje om te testen, op de foto idd 4
    dvd hoor ik niet draaien

    had wel slechts 4 afstandhoudertjes bij de behuizing voor het moederbord maar ben er zeker van dat dit geen probleem geeft

  10. #10
    Member
    Lid sinds
    28/08/09
    Locatie
    Belgie
    Berichten
    4.702
    iTrader
    0
    Een Z68 moederbord tesamen met een Ivy Bridge processor? Iemand anders die ook denkt dat dit niet zal werken tenzij misschien met een BIOS update?

  11. #11
    Member
    Lid sinds
    10/10/10
    Locatie
    Ekeren
    Berichten
    2.616
    iTrader
    3 (100%)
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Aap Bekijk bericht
    Een Z68 moederbord tesamen met een Ivy Bridge processor? Iemand anders die ook denkt dat dit niet zal werken tenzij misschien met een BIOS update?
    9/10 dit. Zal een BIOS update nodig hebben.
    i7 860 / ASUS P7P55D / 8 GB DDR3 1333 MHz / Noctua NH-U12P SE2 / XFX 6950 2GB / Crucial M4 64Gb / 1 TB Samsung Spinpoint F1 / 1TB Hitachi / 500GB WD / CoolerMaster ACTS / Tagan 650W / Dell U2311H

  12. #12
    Member p@p@'s schermafbeelding
    Lid sinds
    19/10/04
    Locatie
    Vl Brabant
    Berichten
    1.383
    iTrader
    51 (98%)
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Twinturbo Bekijk bericht
    9/10 dit. Zal een BIOS update nodig hebben.
    hier staat toch bij support? ondersteuning van ivybridge

    volgens de shop AZERT.NL was dit gn probleem, had die vraag voor aankoop aan de helpdesk gesteld !

    hoe kan ik deze dan updaten als de pc niet werkt

    heb enkel n nog n laptopke en ben vrij beperkt, heb vorige week een operatie aan men enkel gehad

    of wel moeten jullie me er doorpraten ofwel mag hier iemand met tijd en zin de computer flashen, reanimeren voor ne sixpack duvel
    Laatst gewijzigd door p@p@; 2 juli 2012 om 13:35

  13. #13
    Member
    Lid sinds
    19/12/11
    Locatie
    Nederland
    Berichten
    3.211
    iTrader
    0
    Die 3770K staat gewoon in de lijst van ondersteunde cpu's.
    Er is ook nog maar 1 biosversie.

    Als je de pc opstart en meteen op F11 begint te tikken krijg je dan een bootmenu te zien?
    Staat de dvd-speler daar op 1/bovenaan?

  14. #14
    Member
    Lid sinds
    28/08/09
    Locatie
    Belgie
    Berichten
    4.702
    iTrader
    0
    Er zijn verschillende revisies van de BIOS. Je hebt de J.0 versie nodig. Bron: MSI Global - Computer, Laptop, Notebook, Desktop, Mainboard, Graphics and more

    Om de BIOS op te waarderen heb je een sandy bridge nodig.

  15. #15
    Member p@p@'s schermafbeelding
    Lid sinds
    19/10/04
    Locatie
    Vl Brabant
    Berichten
    1.383
    iTrader
    51 (98%)
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Vic 40+ Bekijk bericht
    Die 3770K staat gewoon in de lijst van ondersteunde cpu's.
    Er is ook nog maar 1 biosversie.

    Als je de pc opstart en meteen op F11 begint te tikken krijg je dan een bootmenu te zien?
    Staat de dvd-speler daar op 1/bovenaan?
    niks te bios, no signal op monitor


    dus 2 oorzaken:

    Defect moederbord

    Of moederbord niet rechtsreeks compatible met IVYBRIDGE

    dan heeft azerty me goed gefopt vermits ik ze die vraag nog gesteld had

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Aap Bekijk bericht
    Er zijn verschillende revisies van de BIOS. Je hebt de J.0 versie nodig. Bron: MSI Global - Computer, Laptop, Notebook, Desktop, Mainboard, Graphics and more

    Om de BIOS op te waarderen heb je een sandy bridge nodig.


    leuk om te weten want die heb ik niet in huis liggen en ben niet van plan er speciaal 1 voor te kopen ggrr, zal alvast contact opnemen met azerty
    Laatst gewijzigd door Davion; 2 juli 2012 om 17:09

  16. #16
    Member
    Lid sinds
    19/12/11
    Locatie
    Nederland
    Berichten
    3.211
    iTrader
    0
    Nog wat gehoord van Azerty?

  17. #17
    Member p@p@'s schermafbeelding
    Lid sinds
    19/10/04
    Locatie
    Vl Brabant
    Berichten
    1.383
    iTrader
    51 (98%)
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Vic 40+ Bekijk bericht
    Nog wat gehoord van Azerty?
    ze willen dit eventueel nakijken in hun shop wat best leuk is, zij zijn in mijn ogen mee verantwoordelijk.

    bij de aankoop had ik duidelijk gevraagd als dit moederbord ivy ready was, en zij stuurden terug dat hiervoor bij dit bord geen update nodig was !


    nu zit ik met het volgend probleem, dat het moederbord niet van azerty komt wel al mijn andere apparatuur...

    stel dat zij vaststellen dat het MB defect is wat ook natuurlijk kan dan sta ik geen stap verder, ben ik werkuren en verzendkosten kwijt


    het moederbord had ik hier gekocht op 9 lives en deze persoon dacht ook dat het MB ivy ready was, en niemand kan hier uitsluitsel over geven.

    weet het even niet meer!

    HELP

  18. #18
    Member
    Lid sinds
    19/12/11
    Locatie
    Nederland
    Berichten
    3.211
    iTrader
    0
    Je kan het opsturen en dan afwachten of het idd defect is.Je kan dan die persoon waar je het van gekocht hebt er op aanspreken en je geld+de gemaakte kosten terugeisen.

    Ligt het aan de bios hebben ze bij Azerty misschien wel de mogelijkheid om de laatste erop te flashen (daar kan je eens naar vragen) en dan kost het je wat maar heb je wel een moederbord en pc die werken.Ook in dit geval kan je vragen of je het geld terug kan krijgen aangezien je er dus specifiek naar gevraagd hebt.

    Eventueel kan je ook nog met Azerty het erover hebben of je die ivy bridge voor een sandy bridge kan omruilen.

  19. #19
    Member p@p@'s schermafbeelding
    Lid sinds
    19/10/04
    Locatie
    Vl Brabant
    Berichten
    1.383
    iTrader
    51 (98%)
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Vic 40+ Bekijk bericht
    Je kan het opsturen en dan afwachten of het idd defect is.Je kan dan die persoon waar je het van gekocht hebt er op aanspreken en je geld+de gemaakte kosten terugeisen.

    Ligt het aan de bios hebben ze bij Azerty misschien wel de mogelijkheid om de laatste erop te flashen (daar kan je eens naar vragen) en dan kost het je wat maar heb je wel een moederbord en pc die werken.Ook in dit geval kan je vragen of je het geld terug kan krijgen aangezien je er dus specifiek naar gevraagd hebt.

    Eventueel kan je ook nog met Azerty het erover hebben of je die ivy bridge voor een sandy bridge kan omruilen.
    de verkoper van het bord, gaat een rma aanvraag doen bij MSI omdat hij denkt dat het bord defect is, indien hij voor woe niets gehoord heeft neemt hij het bord terug
    ik heb al veel zijn om een Z77 bord te kopen zodat ik van deze zever af ben.

    als iemand dit bord wil kopen voor 100 euro

  20. #20
    Member Hungry®'s schermafbeelding
    Lid sinds
    25/02/03
    Locatie
    Mechelen
    Berichten
    3.376
    iTrader
    209 (100%)
    de case is die nieuw of had je die al?
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door ydq473 Bekijk bericht
    had wel slechts 4 afstandhoudertjes bij de behuizing voor het moederbord maar ben er zeker van dat dit geen probleem geeft
    Dat versta ik niet hoor. Slechts 4 standoffs? In een apart zakje zeker? Zaten er misschien al gevezen in de case zelf? Indien er in de case standoffs gevezen waren, heb je gezien of er linkerkant slechts drie zaten en geen vier? Er zijn mobo 's met links midden twee gaten en er zijn er met slechts 1 gat. Dat van jou heeft denk ik maar 1 gat.
    Laatst gewijzigd door Hungry®; 2 juli 2012 om 21:55
    -Proud owner of Ninja ZX9R-full power-

Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste

Discussie informatie

Users Browsing this Thread

Op dit moment bekijken 1 gebruikers deze discussie. (0 leden en 1 gasten)

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •