Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 20 van 21
  1. #1
    Member FluffyBeast's schermafbeelding
    Lid sinds
    12/12/09
    Locatie
    Waregem
    Berichten
    1.388
    iTrader
    7 (100%)

    DRINGEND - Pc kapot? Zwart scherm

    Beste,

    't Is weer niet raar, garantie is 3dagen geleden afgelopen en nu...
    Ik heb dringend een oplossing nodig
    Ik heb een Dell XPS 17 en gisteren was er een virus gedetecteerd op java.
    Beetje gegoogled en gelezen dat je java volledig moest wissen en dan opnieuw installeren.
    Dit deed ik maar toen wou java niet meer installeren en kon ik ook bv Itunes niet starten omdat er een .dll bestand zich niet in mijn pc bevond... Ik heb dan dit dll bestand gedownload maar geen verandering.
    Daarna ging mijn internet niet meer, dus kon ik niets meer downloaden of wat dan ook.
    Dan dacht ik van mijn pc te herstellen naar vorig herstelpunt maar toen was er WEERAL een probleem met iets van Shadow dat ontbreekt... (sorry dat ik niet de volledige namen weet maar deze kan ik niet meer bekijken doordat ik niet meer op mijn pc kan).

    Nuja, ik heb dan mijn pc maar eens afgelegd, maar telkens ik hem nu aanleg krijg ik alleen een zwart scherm met mijn crusor en that's it. Ik kan niets meer doen...

    Weet iemand een oplossing?
    'k Ben aan het flippen...

  2. #2
    Member Vic 40+'s schermafbeelding
    Lid sinds
    19/12/11
    Locatie
    Nederland
    Berichten
    3.213
    iTrader
    0
    Kan je wel via F8 in veilige modus opstarten?
    (is direct na het opstarten op F8 gaan zitten tikken tot je een menu te zien krijgt waarin je voor veilige modus kunt kiezen)

  3. #3
    Member FluffyBeast's schermafbeelding
    Lid sinds
    12/12/09
    Locatie
    Waregem
    Berichten
    1.388
    iTrader
    7 (100%)
    Nee lukt ook niet.
    Heb juist gebeld naar Dell, krijg ik een Indiër ofzo aan de lijn met gebrekkig engels. 4x mijn service code moeten opnieuw zeggen om te horen dat ik morgen maar eens moet terugbellen.
    'k Ben nu momenteel systeemherstel aan het doen naar 2 mei... Op hoop van zege

    Foutcode: 0x800700b7
    Dus syteemherstel ukt ook niet door deze onbekende fout.
    Laatst gewijzigd door Davion; 6 mei 2012 om 15:40

  4. #4
    Member BlackRapierIII's schermafbeelding
    Lid sinds
    23/01/11
    Locatie
    Ternat
    Berichten
    237
    iTrader
    15 (100%)
    format c:/ ... Fresh Install

    Solves everything ....

  5. #5
    Member FluffyBeast's schermafbeelding
    Lid sinds
    12/12/09
    Locatie
    Waregem
    Berichten
    1.388
    iTrader
    7 (100%)
    bedoelt u dan mijn pc herstellen zoals toen ik hem kreeg? alles verwijderd maar alles opgelost?
    Want mijn gip etc staat op de pc...

  6. #6
    Member mdgf's schermafbeelding
    Lid sinds
    9/10/10
    Locatie
    Knokke / Gent
    Berichten
    5.048
    iTrader
    1 (100%)
    Neen gewoon een clean install, alles deraf en van 0 beginnen, een reset naar fabrieksinstellingen is nooit interessant daar zo'n laptops altijd geleverd worden met tonnen brolsoftware die je ganse systeem vertragen en plaats innemen.

    Al wat je moet hebben is een dvd of iso van windows en de key die op je laptop plakt.
    En uiteraard neem je een backup van al je bestanden die je niet kwijt wilt, daarvoor steek je gewoon de hdd in een andere pc of externe behuizing. Terwijl je dat doet kun je er ook eens een virusscanner op los laten.

  7. #7
    Member FluffyBeast's schermafbeelding
    Lid sinds
    12/12/09
    Locatie
    Waregem
    Berichten
    1.388
    iTrader
    7 (100%)
    'k heb geen DVD van windows. Dit was al geinstalleerd toen ik 'm kreeg. Dit is gebruikelijk bij Dell heb ik gehoord.

    en ik ga mij niet riskeren om die HDD eruit te halen etc, daar ik er niet zoveel van ken en het misschien heel naar de *** doe.
    Laatst gewijzigd door Davion; 6 mei 2012 om 15:15

  8. #8
    Psy
    Psy is offline
    Member Psy's schermafbeelding
    Lid sinds
    17/07/02
    Locatie
    Gent
    Berichten
    4.233
    iTrader
    14 (100%)
    Als ge der niet veel van kent is reset to factory settings wel de meest voor de hand liggende oplossing.
    Uiteraard zijt ge dan wel alles kwijt, maar wel van de miserie vanaf.

    En om ontopic ook te reageren/verduidelijken, uw pc is niks mis mee, enkel uw windows installatie is gewoon om zeep, oplossing -> factory settings of format & reinstall windows zoals al aangegeven, beide zijt ge uw gegevens kwijt. Enige manier om bestanden toch te backuppen is dus idd hd eruit halen & ergens extern/intern aansluiten, eventueel kunt ge nog op de pc zelf proberen in safe mode/veilig modus te raken & wat bestanden overzetten van daaruit, al betwijfel dat safe mode ook nog zal opstarten.. (F8 paar keer indrukken tijdens pc opstarten & veilige modus kiezen uit het menu dat verschijnt)

  9. #9
    Crew Member Exit's schermafbeelding
    Lid sinds
    4/11/03
    Locatie
    Antarctica
    Berichten
    47.070
    iTrader
    1 (100%)
    de hdd van de laptop eens aansluiten op de pc waarop je nu zit?
    daar eerst alle data afhalen welke je moet hebben

    daarna een factory reset doen ...

  10. #10
    Member FluffyBeast's schermafbeelding
    Lid sinds
    12/12/09
    Locatie
    Waregem
    Berichten
    1.388
    iTrader
    7 (100%)
    de HDD, waar zit dat dan precies. Is dat moeilijk om uit te halen en er weer in te steken... Het is een Laptop hé, 'k heb altijd gehoord dat je dat beter niet doet bij laptops.

  11. #11
    Member Groovalicious's schermafbeelding
    Lid sinds
    3/08/05
    Locatie
    Genk
    Berichten
    347
    iTrader
    31 (97%)
    Ubuntu even booten vanaf cd of usb (live cd) en bestanden die je nog nodig hebt kopieren naar een usb stick. Zo kan je belangrijke bestanden recoveren zonder hd eruit te pakken.

    Daarna volledige clean install doen zoals de rest zegt.

  12. #12
    Member FluffyBeast's schermafbeelding
    Lid sinds
    12/12/09
    Locatie
    Waregem
    Berichten
    1.388
    iTrader
    7 (100%)
    ubuntu gedownload op mijn mac hier, en op usb gezet, kzal dan ééns in mijn pc steken en zien wat het opleverd

  13. #13
    Member Vic 40+'s schermafbeelding
    Lid sinds
    19/12/11
    Locatie
    Nederland
    Berichten
    3.213
    iTrader
    0
    Je kan ook hiren's bootcd (=directe download!) op een cd branden en daarvan opstarten in mini xp en dan een back-up maken op een externe hd.

    Hiren's bootcd kan je branden met imgburn op deze manier.

    Je kan dan uitgelegd in het volgende artikel een recovery doen,
    How Do I Restore My Dell

    Om toch maar even naar te vragen,maar werkt F8->"laatst goed werkende configuratie" ook niet?
    (zoals hiervoor direct na het opstarten)
    Of werkt F8 sowieso niet?

  14. #14
    Member FluffyBeast's schermafbeelding
    Lid sinds
    12/12/09
    Locatie
    Waregem
    Berichten
    1.388
    iTrader
    7 (100%)
    F8 werkt wel, maar die laatst goed werkende niet...
    Ik doe nu een Dell Datasafe Local Backup...

  15. #15
    Member Vic 40+'s schermafbeelding
    Lid sinds
    19/12/11
    Locatie
    Nederland
    Berichten
    3.213
    iTrader
    0
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door FluffyBeast Bekijk bericht
    Ik doe nu een Dell Datasafe Local Backup...
    Als het maar werkt.

    Die recovery kan verder prima hoor,zogenaamde "brolprogramma's" kan je later ook wel verwijderen als je dat wilt.

  16. #16
    Member FluffyBeast's schermafbeelding
    Lid sinds
    12/12/09
    Locatie
    Waregem
    Berichten
    1.388
    iTrader
    7 (100%)
    Update geven
    Ik heb het dus naar fabrieksinstellingen gedaan, man wat was ik blij toen ik zag: pc gereedmaken voor eerste gebruik.
    Hij heeft dus alles van windows terug geïnstalleerd.
    Toen zag ik dat mijn bestanden weg waren. Dus eventjes mijn Dell Datasafe geopend en nu is hij blijkbaar bezig met mijn bestanden te herstellen...

    Over die brolprogramma's. Weten jullie toevallig welke weg mogen en welke niet?

  17. #17
    Member Vic 40+'s schermafbeelding
    Lid sinds
    19/12/11
    Locatie
    Nederland
    Berichten
    3.213
    iTrader
    0
    Dan zou je eerst eens moeten laten weten welke extra programma's dell installeerd.

    Verder heb ik er zelf weinig moeite mee zolang je ze maar voor de opstart kan uitschakelen en ze verder niet in de weg zitten qua ruimte.

    Fijn dat ie het weer doet natuurlijk.

    Let er wel op dat je ook weer moet gaan updaten e.d.

  18. #18
    Member FluffyBeast's schermafbeelding
    Lid sinds
    12/12/09
    Locatie
    Waregem
    Berichten
    1.388
    iTrader
    7 (100%)
    Accelerometer P11
    Adobe Flash player 10 Active X
    Adobe Reader
    Advanced Audio FX engine
    Bing Bar
    Dell datasafe local backup
    " "- Support Software
    Dell Datasafe Online
    Dell getting started guide
    Dell Musicstage
    Dell Photostage
    Dell Stage
    Dell Support center
    Dell Videostage
    Dell Webcam Center
    Intel Wireless Display
    Intel besturingscentrum
    Intel HD stuurprogramma voor afbeeldingen
    Intel Turbo Boost technologie monitor 2,0
    Java 6 Update 24
    Java 6 update 32
    McAfee Security Center
    Microsoft Office 2010
    Microsoft Silverlight
    Nvidia 3D vision stuurprogramma
    Nvidia Grafisch Stuurprogramma
    Onderdelen van Intel Management Engine
    Quickset 64
    Realtek High Definition Audio Driver
    Roxio Creator Starter
    Skype 4,2
    Synaptics Pointing Device Driver
    Windows Live Essentials 2011
    Windows Live Mesh - Active X - besturingselement voor ...

    Voila
    Updaten zal ik zeker doen!

  19. #19
    Member Vic 40+'s schermafbeelding
    Lid sinds
    19/12/11
    Locatie
    Nederland
    Berichten
    3.213
    iTrader
    0
    Ik denk dan dat ze het over b.v.:
    Dell getting started guide
    Dell Musicstage
    Dell Photostage
    Dell Stage
    Dell Videostage
    Dell Webcam Center

    En waarschijnlijk de andere van dell ook,maar daar heeft er één al zijn nut van bewezen.

    Ik zou het zelf lekker laten zitten al je de ruimte op je hd hebt en als het maar niet automatisch mee uitgevoerd word.

    De volgende kan je sowieso wel verwijderen aangezien je een recentere update hebt:
    Java 6 Update 24

    En als je niet skyped dan heeft dat ook geen nut natuurlijk.

  20. #20
    Crew Member Exit's schermafbeelding
    Lid sinds
    4/11/03
    Locatie
    Antarctica
    Berichten
    47.070
    iTrader
    1 (100%)
    ter info nog

    een hdd in een laptop zit onderaan onder een klepje
    is simpel te vervangen door bvb een grotere/snellere schijf.

    waarom zou het niet aan geraden te zijn de schijf eruit te halen?
    is zelfde als met een desktop pc.

    en recente laptops en pc's hebben dezelfde aansluitingen zodat je de hdd makkelijk aan een desktop kunt hangen zonder extra overgangen nodig te hebben.

Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste

Discussie informatie

Users Browsing this Thread

Op dit moment bekijken 1 gebruikers deze discussie. (0 leden en 1 gasten)

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •