Weergegeven resultaten: 1 t/m 16 van 16
  1. #1
    Member Moes's schermafbeelding
    Lid sinds
    19/11/03
    Locatie
    Poperinge
    Berichten
    4.698
    iTrader
    158 (98%)

    Draadloze inetverbinding valt steeds weg

    Hallo,

    ik heb al een hele tijd een vervelend probleem. Wanneer ik aan het surfen met mijn laptop via draadloos internet valt dit te pas en te onpas uit. De verbinding met de router blijft steeds bestaan maar hij zegt dan: geen internettoegang en kan dus niet meer surfen.

    Opstelling is de volgende:
    Telenet modem via kabel naar d-link switch via kabel naar d-link wifi router en hierop dus draadloos met laptop (op de router en switch hangen nog diverse bekabelde toestellen zoals tv, telenet hd digicorder en ps3 en andere laptop)

    iemand een idee of dit aan de telenet modem ligt dan wel aan één van beide dlink apparaten?

    alvast bedankt
    Laatst gewijzigd door Moes; 4 mei 2012 om 22:28

  2. #2
    Member wartobi's schermafbeelding
    Lid sinds
    21/02/04
    Locatie
    Lennik
    Berichten
    149
    iTrader
    0
    wat staat er allemaal op u switch?

  3. #3
    Member
    Lid sinds
    21/11/09
    Locatie
    3470 Kortenaken
    Berichten
    123
    iTrader
    0
    Hoeveel blokjes ontvangst heb je, je zit misschien net op de grens van het bereik.
    Meestal als je nog maar 2 blokjes hebt, wordt het al 'tricky'... de verbinding durft dan vaak (*lees; meestal) wegvallen.

  4. #4
    Aap
    Aap is offline
    Member
    Lid sinds
    28/08/09
    Locatie
    Belgie
    Berichten
    4.655
    iTrader
    0
    Probeer een ander kanaal voor je draadloos.(kijk in het boekje van je router)
    Probeer dichter te werken.

  5. #5
    Member Moes's schermafbeelding
    Lid sinds
    19/11/03
    Locatie
    Poperinge
    Berichten
    4.698
    iTrader
    158 (98%)
    aan ontvangst zal het niet liggen, zit op max 2 meter van de router
    altijd 100% signaal dus dat kan de reden niet zijn
    zal eens ander kanaal proberen

  6. #6
    Member Vic 40+'s schermafbeelding
    Lid sinds
    19/12/11
    Locatie
    Nederland
    Berichten
    3.213
    iTrader
    0
    Kan die d-link router ook van via kabel voorzien?

    Werkt de laptop via kabel wel?

    Is die modem alleen modem of ook router?

    Is op de d-link router dhcp (dacht ik) ingeschakeld?Deelt ie dus eigen ip-adressen uit?

    Kijk eens via ipconfig /all of het ip-adres van de laptop wel in dezelfde "range" zit als de rest.(b.v. 192.168.1.x(x=2<->254))

  7. #7
    Approved 9-lifer «Vision»'s schermafbeelding
    Lid sinds
    11/11/03
    Locatie
    Sint Truiden
    Berichten
    2.244
    iTrader
    0
    Dat zijn die standaard grijze dlinkskes van telenet zeker. Probeer ze alle 2 eerst eens te resetten door ze 10 seconden zonder stroom te zetten.

  8. #8
    Member wartobi's schermafbeelding
    Lid sinds
    21/02/04
    Locatie
    Lennik
    Berichten
    149
    iTrader
    0
    ge kunt ook is proberen te antwoorden op mijn vraag? =]

  9. #9
    Member Moes's schermafbeelding
    Lid sinds
    19/11/03
    Locatie
    Poperinge
    Berichten
    4.698
    iTrader
    158 (98%)
    @ wartobi: sorry over gelezen. op de switch komt inet binnen van de telenet router en hangen tv en hd digicorder
    deze hangt op zijn beurt aan wifi router en daarop hangt andere laptop bekabeld en ps3

    @ vision: al talloze keren gedaan maar helpt slechts tijdelijk

    @ vic: bekabeld werkt hij perfect, dchp is ingeschakeld en ip in range

  10. #10
    Member Vic 40+'s schermafbeelding
    Lid sinds
    19/12/11
    Locatie
    Nederland
    Berichten
    3.213
    iTrader
    0
    Je hebt het nu over de telenet router is dat de modem?

    Als dat zo is heb je twee routers en als bij beide dhcp ingeschakeld is dan zal het daardoor misschien niet goed werken.

    bekabeld werkt hij perfect
    Waar hang je de laptop aan via de kabel?
    Laatst gewijzigd door Vic 40+; 7 mei 2012 om 21:17

  11. #11
    Member Moes's schermafbeelding
    Lid sinds
    19/11/03
    Locatie
    Poperinge
    Berichten
    4.698
    iTrader
    158 (98%)
    zal het even duidelijk schetsen:

    ===> bekabeld
    =/=> draadloos

    Draadloze telenet modem/router in living===>D-link Switch===>D-link Wifi Router=/=>Laptop met wifi waarop ik werk

    volgende apparaten zijn ook verbonden
    dlink router: een 2e laptop bekabeld, PS3, verbonden met switch
    dlink switch: verbonden met dlink router, inet komt binnen van telenet modem, tv, hd digicorder

    DHCP staat in elk geval aan op mijn d-link router, op modem van telenet weet ik niet hoe dit te checken

    kan het helpen als ik dhcp uitzet op mijn dlink router? edit: net geprobeerd maar dan kan ik helemaal niet meer op inet

    edit: voor alle duidelijkheid, verbinding valt weg met internet, niet met dlink router zelf!
    laptop is dus altijd verbonden met dlink router, alleen kan ik soms niet surfen
    heb indruk dat probleem ligt tussen telenet modem en switch/router
    Laatst gewijzigd door Moes; 7 mei 2012 om 19:07

  12. #12
    Member Vic 40+'s schermafbeelding
    Lid sinds
    19/12/11
    Locatie
    Nederland
    Berichten
    3.213
    iTrader
    0
    Het is nu duidelijk.

    heb indruk dat probleem ligt tussen telenet modem en switch/router
    Dat lijkt me stug.

    Als je laptop het wel via kabel doet via de d-link router en de andere laptop ook ligt het probleem bij de wifi aansluiting,tenminste dat denk ik dan.

    Hoe doet die andere laptop het via wifi?

    Je kan eens de drivers updaten.Je kan ook eens kijken of een vast ip-adres instellen helpt.

  13. #13
    Member maxime_vhw's schermafbeelding
    Lid sinds
    11/03/11
    Locatie
    IEPER
    Berichten
    504
    iTrader
    0
    wij hebben ook die prut bakjes van telenet en we hebben daar ENORM veel problemen mee...
    Opeens werkt het niet meer maar is er wel verbinding.
    Het ding reset zichzelf...
    Als ik de router terug beveilig crasht heel de boel...

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Vic 40+ Bekijk bericht
    Kijk eens via ipconfig /all of het ip-adres van de laptop wel in dezelfde "range" zit als de rest.(b.v. 192.168.1.x(x=2<->254))
    die 1 kan ook 0 zijn weet je wel en die laatste is vanaf 0tot...
    Want mijne is 192.168.0.1
    Laatst gewijzigd door Davion; 8 mei 2012 om 17:52

  14. #14
    Member wartobi's schermafbeelding
    Lid sinds
    21/02/04
    Locatie
    Lennik
    Berichten
    149
    iTrader
    0
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Moes Bekijk bericht

    edit: voor alle duidelijkheid, verbinding valt weg met internet, niet met dlink router zelf!
    laptop is dus altijd verbonden met dlink router, alleen kan ik soms niet surfen
    heb indruk dat probleem ligt tussen telenet modem en switch/router
    sorry ik ben hier al een tijdje niet meer geweest.
    wanneer u internet verbinding wegvalt op u draadloze laptop kunt ge dan nog steeds surfen met de andere laptop ?
    Ik vermoed van wel. Dus het probleem ligt aan u draadloze verbinding niet aan de telenet modem/router of de switch.

    Wanneer ge van kanaal hebt verwisseld welke hebt ge geprobeerd en hoeveel signalen ontvangt ge op u laptop ?

  15. #15
    Approved 9-lifer Wandering's schermafbeelding
    Lid sinds
    9/03/08
    Locatie
    Bocholt
    Berichten
    2.372
    iTrader
    126 (100%)
    Ik heb hetzelfde probleem, namelijk het wegvallen van een draadloze verbinding.
    Het probleem doet zich echter enkel voor op 1 laptop. De andere laptop en ps3 hebben dit probleem niet.
    Is de netwerkkaart van de laptop dan het probleem?

  16. #16
    Approved 9-lifer «Vision»'s schermafbeelding
    Lid sinds
    11/11/03
    Locatie
    Sint Truiden
    Berichten
    2.244
    iTrader
    0
    Telenet heeft sinds 1 mei ook de wifi hotspots opengezet op de nieuwe routers he. Het kan zijn dat je verbinding nu wegvalt doordat je op hetzelfde kanaal probeert verbinding te maken.

    Als een ander kanaal niet werkt kan je die 2 dlinks vervangen door 1 wifi router/switch.
    Die dlinks van telenet zijn wel meer problemen bij.

Discussie informatie

Users Browsing this Thread

Op dit moment bekijken 1 gebruikers deze discussie. (0 leden en 1 gasten)

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •