Weergegeven resultaten: 1 t/m 10 van 10
  1. #1
    Member
    Lid sinds
    15/09/06
    Locatie
    BRUGGE
    Berichten
    520
    iTrader
    0

    PC freeze tijdens stressen videokaart/gamen

    Hoi,

    Mijn probleem is dus dat mijn pc gewoon volledig freezed na ong 15min(soms is da ook na 30min of 1uur) als ik bv in atitool scan voor artifracts of als ik games speel zoals crysis/cod4. Bij andere (oudere) games als cs: source etc heb ik dit niet. Ik denk dat het aan mijn voeding (CoolerMaster ExtremePower 380W) ligt maar ben niet 100% zeker.

    specs:
    e6300 @ stock
    sapphire x1950pro 512mb @ stock
    2 GB (4x512MB) DDR2 533mhz
    asrock conroe945G-DVI
    hitachi 250GB sata2 + maxtor 250GB sata2
    winXP Pro SP2
    catalyst 7.10

    anyone?

  2. #2
    Member InSaNiTy-->tony's schermafbeelding
    Lid sinds
    7/12/02
    Locatie
    keerbergen
    Berichten
    2.080
    iTrader
    2 (100%)
    Pc eens uitkuisen vanbinnen, zeker eens kijken bij cooling etc of er niet wat veel stof enz inhangt.Heb da ook als ik mijn pc niet geregelt uitkuis dat hij blijft hangen als ik nieuwere games draai.

    (klinkt dom maar is meest voor de hand liggend probleem als het probleem recent is en je het voordien niet had)

  3. #3
    Member
    Lid sinds
    15/09/06
    Locatie
    BRUGGE
    Berichten
    520
    iTrader
    0
    hmm zou me verbazen moest het daaraan liggen, want mijn cpu is op full load max 45C en videokaart 70C. maar ik zal het toch maar es uitkuisen, bedankt voor de tip

    pc uitkuisen hielp dus niet, blijft freezen :/
    maar ik ben van een nieuwe voeding te kopen, zou deze goed genoeg zijn?: http://www.jaha.be/product_info.php?...f05cdc637b5984
    zijn er nog betere dan deze rond de 50€ ?
    Laatst gewijzigd door Davion; 22 november 2007 om 18:31

  4. #4
    Member
    Lid sinds
    8/08/06
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    569
    iTrader
    20 (100%)
    Ik zou Memtest, 3DMark en Prime95 eens runnen en een Windows reinstall doen alvorens de PC uit te kuisen of een nieuwe voeding te kopen. Zoek eens op hoeveel stroom zo'n x1950pro nodig heeft (hoeveel A er op de 12V lijn moet zitten) en vergelijk eens met de 12V lijnen van uw huidige voeding.

    Van wat ik gelezen heb zijde beter af met een voeding die wat meer kost dan met één die wat minder kost. €50 lijkt mij wat weinig.

    Btw, molex van de grafische kaart niet vergeten in te pluggen (indien aanwezig)?
    Btw 2, PC nooit uitkuisen met een stofzuiger, stofvod of borsteltje..kans bestaat dat hij daarna niet meer opstart of beschadigd is wegens ESD.
    desktop: A64 X2 5400+ / ASRock K10N78D / Corsair 2x1GB PC6400 / MSI GF 7900GS / SBLive! / WD 2500KS + 5000AAKS / Seasonic S12-500 / BenQ DW1620 / Lite-On iHAS624 / Lite-On iHAS124 / Samsung SyncMaster 2033HD
    laptop: HP Pavilion DV5137eu
    tablet: Ainol Novo10 Hero

  5. #5
    Member
    Lid sinds
    15/09/06
    Locatie
    BRUGGE
    Berichten
    520
    iTrader
    0
    Huidige voeding heeft 25A op 12V lijn (10A op 12V1 en 15A op12V2) en op de box van men videokaart staat er da ik 30A nodig heb, dus zal het wel aan de voeding liggen i guess.
    Heb memtest 4 uur laten runnen en geen errors. 3DMark06 5000 punten zonder freeze/crash, terwijl artifract scan met atitool men pc doet freezen na ~15min. Prime95 moet ik nog proberen en windows reinstall heb ik al gedaan zonder resultaat. Straks eens de nieuwe catalyst drivers proberen. Als dat ook niet helpt zal ik maar een nieuwe voeding kopen.

    Bedankt voor de hulp anyway

  6. #6
    Crew Member Davion's schermafbeelding
    Lid sinds
    16/06/03
    Locatie
    Diest
    Berichten
    43.124
    iTrader
    7 (100%)
    Denk eerlijk gezegd niet echt dat het aan de voeding ligt zenne, welk merk is da ?

  7. #7
    Member
    Lid sinds
    15/09/06
    Locatie
    BRUGGE
    Berichten
    520
    iTrader
    0
    Zoals gezegd in first post is het een Cooler Master RS-380-PMSR/P Extreme Power, 380W (ATX). Terwijl even 7.11 drivers geprobeerd en da blijft dus freezen :[

  8. #8
    Member SOInsanePain's schermafbeelding
    Lid sinds
    6/07/05
    Locatie
    Mortsel
    Berichten
    506
    iTrader
    0
    ik heb bij mijn OUD systeem ook gelijkaardig probleem gehad.

    oud systeem:
    mobo : asus a7n8x-e deluxe
    cpu : athlon xp 3000+
    mem: 2 x 512ddr 400mhz
    vga : ati 9800pro

    in 3dmark liep die ook altijd vast. ben naar de winkel geweest (forcom) daar hebbe ze alles nagekeken en kwamen er ook niet op uit. alles vervange en werkte perfect. wss fabricage fout.

  9. #9
    Member
    Lid sinds
    8/08/06
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    569
    iTrader
    20 (100%)
    Ik doe altijd het volgende:
    -Memtest 30 passes
    -Prime95 24 uur
    -3DMark06 12 uur

    Hebt ge dit probleem altijd al gehad? Zo nee, wanneer is dit begonnen? Oudere spellekes stressen de GPU minder dan nieuwe, dus het zou idd wel kunnen dat uw PSU niet voldoende stroom levert.

  10. #10
    Member
    Lid sinds
    15/09/06
    Locatie
    BRUGGE
    Berichten
    520
    iTrader
    0
    Heb dit probleem gehad sinds ik men x1950pro heb gekocht, men vorige kaart was een 7600GS waarmee ik dit probleem dus niet had. Dus het zal wel de voeding zijn

Discussie informatie

Users Browsing this Thread

Op dit moment bekijken 1 gebruikers deze discussie. (0 leden en 1 gasten)

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •