Weergegeven resultaten: 1 t/m 12 van 12
  1. #1
    Member Zitaki's schermafbeelding
    Lid sinds
    17/02/04
    Locatie
    Aalst
    Berichten
    381
    iTrader
    7 (100%)

    AGP kaart <--> Config bottleneck

    Dag allen,

    Ik ben geen die-hard gamer want ik speel enkel wat CS, Fifa, Command & Conquer en andere maar oudere games.
    Maar nu zou ik na al de vorige Call Of Duty's toch graag de vierde o zo graag spelen.
    Het probleem is dat mijn videokaart (Nvidea FX 5900 XT) net uit de boot valt. Het is pas vanaf de 6600 reeks speelbaar dacht ik.

    Ik heb volgende config:
    Zalman 400W voeding
    Asus P4P800 E-Deluxe
    P4 3.0 Ghz 800 FSB
    2x512 MB Ram Twinmos (2.5-3-3-8)
    Nvidea FX 5900 XT
    WD 250 GB SATA I(I)
    Win XP Pro

    Zoals jullie zien, een mooi systeem van toen natuurlijk.
    Nu vroeg ik mij af of het nog verstandig is een AGP upgrade te doen, met enkel de bedoeling van een paar games extra te kunnen spelen.
    En vooral vanaf welke AGP kaart, mijn config eigenlijk de bottleneck is voor de goede prestaties.
    Het heeft geen zin denk ik om er een bom van een AGP kaart in te steken, als mijn CPU niet kan volgen hé.

    Welke AGP kaart komt met andere woorden nog volledig tot zijn recht in dit systeem?
    Tips zijn altijd welkom.

    Alvast bedankt!

  2. #2
    Member PineMangoes's schermafbeelding
    Lid sinds
    22/05/05
    Locatie
    Bredene
    Berichten
    8.839
    iTrader
    14 (100%)
    X1950pro

  3. #3
    Approved 9-lifer Roedi's schermafbeelding
    Lid sinds
    3/02/05
    Locatie
    Zonhoven
    Berichten
    1.553
    iTrader
    45 (100%)
    idd x1950pro, niet duur en een zeer goede kaart(high end directX 9 kaart) ga dan ook meteen voor de 512 mb versie.

  4. #4
    Member Zitaki's schermafbeelding
    Lid sinds
    17/02/04
    Locatie
    Aalst
    Berichten
    381
    iTrader
    7 (100%)
    Maakt de 256 MB of 512 MB versie zo'n groot verschil uit?
    In wat voel je dat?

    Dus volgens jullie moet mijn huidig systeem dat nog mooi kunnen verwerken?
    Niks gaat die kaart in de weg staan, waar baseren jullie je op...?

    Heeft die kaart 1 of 2 molex aansluitingen nodig en is mijn voeding in staat om genoeg stroom te leveren?

    Bedankt!

  5. #5
    Approved 9-lifer Roedi's schermafbeelding
    Lid sinds
    3/02/05
    Locatie
    Zonhoven
    Berichten
    1.553
    iTrader
    45 (100%)
    de x1950pro heeft één 6 pinsconnector nodig, die krijg je bij je kaart, een verloopstukje van molex naar 6 pins, maar volgens mij zit je voeding kantje boordje voor die kaart maar dat weet ik niet zeker.
    512 mb begint toch zowat standaart te worden voor games.

  6. #6
    Member PineMangoes's schermafbeelding
    Lid sinds
    22/05/05
    Locatie
    Bredene
    Berichten
    8.839
    iTrader
    14 (100%)
    512 versie is nergens voor nodig hoor, tenzij je op zeer hoge resoluties gaat spelen. Bij de nieuwste kaarten is 512MB standaard geworden omdat die de nieuwste games op max settings moeten kunnen draaien, aangezien de X1950pro dat niet kan is meer dan 256MB niet nodig.

  7. #7
    Approved 9-lifer Roedi's schermafbeelding
    Lid sinds
    3/02/05
    Locatie
    Zonhoven
    Berichten
    1.553
    iTrader
    45 (100%)
    mijn x1950pro 512mb draaid anders call of duty 4 op max setting @ 1280 x1024 (hoger kan mn tft niet) ik heb wat opgezocht en die 400watt voeding zal voldoende moeten zijn.

  8. #8
    Member PineMangoes's schermafbeelding
    Lid sinds
    22/05/05
    Locatie
    Bredene
    Berichten
    8.839
    iTrader
    14 (100%)
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Roedi Bekijk bericht
    mijn x1950pro 512mb draaid anders call of duty 4 op max setting @ 1280 x1024 (hoger kan mn tft niet) ik heb wat opgezocht en die 400watt voeding zal voldoende moeten zijn.
    1280*1024 is dan ook geen hoge resolutie . 512MB heeft bij de X1950pro maar nut vanaf 1920x1200 en hoger, check maar wat reviews.

  9. #9
    Approved 9-lifer Roedi's schermafbeelding
    Lid sinds
    3/02/05
    Locatie
    Zonhoven
    Berichten
    1.553
    iTrader
    45 (100%)
    ja ok maar ik zou alsnog voor de 512 gaan, meer is altijd beter en zoveel duurder is hij toch niet

  10. #10
    Crew Member Davion's schermafbeelding
    Lid sinds
    16/06/03
    Locatie
    Diest
    Berichten
    43.068
    iTrader
    7 (100%)
    Meer is niet altijd beter en het heeft geen zin, dus de 256Mb versie
    Btw: Da kan btw niet dat ge met een X1950PRO met alle settings op high speeld, da geloof ik nooit.

  11. #11
    Approved 9-lifer Roedi's schermafbeelding
    Lid sinds
    3/02/05
    Locatie
    Zonhoven
    Berichten
    1.553
    iTrader
    45 (100%)
    toch is het zo wel op 1280 x 1024 rest van mn systeem is e6750@3ghz, gigabytp35c ds3r..

  12. #12
    Crew Member Davion's schermafbeelding
    Lid sinds
    16/06/03
    Locatie
    Diest
    Berichten
    43.068
    iTrader
    7 (100%)
    fps ? 30 ofzo.

Discussie informatie

Users Browsing this Thread

Op dit moment bekijken 1 gebruikers deze discussie. (0 leden en 1 gasten)

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •