Weergegeven resultaten: 1 t/m 12 van 12
  1. #1
    Member dimpy's schermafbeelding
    Lid sinds
    11/05/03
    Locatie
    laarne
    Berichten
    487
    iTrader
    0

    probleem met cds/dvds schrijven -

    Bij het schrijven van cds/dvds met nero of windows media player krijg ik de foutmelding dat er onvoldoende buffer is.
    Ik verwijderde starforce (dacht dat het mss daaraan lag) en herinstalleerde nero, gebruikte andere cd's maar nog steeds geen resultaat. Na ongeveer 20 sec begint de buffer te dalen en wanneer hij op nul komt stopt nero gewoon met schrijven.

    Mijn cd/dvd schrijver is plextor PX-708A

    Foutmelding :

    11:23:05 #33 CDR -1013 File Writer.cpp, Line 302
    Buffer underrun
    D: PLEXTOR DVDR PX-708A

    11:23:05 #34 Text 0 File ThreadedTransfer.cpp, Line 228
    all writers idle, stopping conversion

    11:23:10 #35 CDR -201 File WriterStatus.cpp, Line 200
    Invalid write state
    D: PLEXTOR DVDR PX-708A

    11:23:10 #36 TRANSFER -18 File WriterStatus.cpp, Line 200
    Could not perform EndTrack

    11:23:10 #37 Text 0 File MMC.cpp, Line 16379
    <PLEXTOR DVDR PX-708A > start Close Session

    11:23:28 #38 Phase 38 File dlgbrnst.cpp, Line 1725
    Burn process failed at 40x (6.000 kB/sec)

    11:23:28 #39 Text 0 File AudioCompilationImpl.cpp, Line 867
    DRM: DRM burn session terminated.

    11:23:28 #40 Text 0 File AudioCompilationImpl.cpp, Line 896
    DRM: Closing entire DRM handling. Bye.



    iemand die weet hoe dit komt?
    Arguing on the net is like competing in the parolympics : even if you win, you're still a retard
    It's not the one who invents the gun, it's the one who pulls the trigger
    Life is too short to discuss, that's why i'm always right

  2. #2
    Member ShPonGle's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/02/05
    Locatie
    *
    Berichten
    6.965
    iTrader
    113 (100%)
    welke files brand je? btw ik denk dat ik identiek dezelfde brander heb
    ne goed plextorke

  3. #3
    Crew Member Davion's schermafbeelding
    Lid sinds
    16/06/03
    Locatie
    Diest
    Berichten
    43.071
    iTrader
    7 (100%)
    Staat u brander op DMA?

  4. #4
    Member dimpy's schermafbeelding
    Lid sinds
    11/05/03
    Locatie
    laarne
    Berichten
    487
    iTrader
    0
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door ShPonGle
    welke files brand je? btw ik denk dat ik identiek dezelfde brander heb
    ne goed plextorke
    ik probeer audio cd te branden maar ook bij data lukt et niet

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Davion
    Staat u brander op DMA?
    Kan je uitleggen wat DMA is?

  5. #5
    Member ShPonGle's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/02/05
    Locatie
    *
    Berichten
    6.965
    iTrader
    113 (100%)
    direct memory access, bij apparaatbeheer in te stellen rechtsklik op de brander
    er is ook PIO

  6. #6
    Member dimpy's schermafbeelding
    Lid sinds
    11/05/03
    Locatie
    laarne
    Berichten
    487
    iTrader
    0
    Mijn plextor dient zowel voor het lezen als schrijven van dvds (ik heb maar 1 cd/dvd station) en kan DMA noch PIO vinden bij apparaatbeheer

  7. #7
    Member ShPonGle's schermafbeelding
    Lid sinds
    20/02/05
    Locatie
    *
    Berichten
    6.965
    iTrader
    113 (100%)
    ja tkan ook ergens anders zijn, weet da niet meer zo goed, maar voor harddisks ist alleszins daar

  8. #8
    Crew Member Davion's schermafbeelding
    Lid sinds
    16/06/03
    Locatie
    Diest
    Berichten
    43.071
    iTrader
    7 (100%)
    Rechts klikken op Deze Computer > Eigenschappen > tab Hardware, button Apparaatbeheer > Onder IDE ATA/ATAPI-controllers staat u IDE controller (Intel of nForce ofzo), daar dubbelklikt ge op en dan ziede staan bij Geavanceerd 'DMA indien mogelijk' of 'Alleen PIO', en moet natuurlijk op da eerste staan.

  9. #9
    Member dimpy's schermafbeelding
    Lid sinds
    11/05/03
    Locatie
    laarne
    Berichten
    487
    iTrader
    0
    stond idd op alleen PIO, heb het nu veranderd en hem laten schrijven op 16x (max 40x) met alle achtergrondprogramma's afgesloten en het werkte

    bedankt voor de reply's

  10. #10
    Approved 9-lifer Moloch's schermafbeelding
    Lid sinds
    13/01/04
    Locatie
    Prometheus
    Berichten
    11.098
    iTrader
    9 (100%)
    ge kunt ook uwe buffer in nero verhogen, da hielp bij mij toch om alles veel soepeler te schrijven, ma tis al opgelost dusja

  11. #11
    Crew Member Davion's schermafbeelding
    Lid sinds
    16/06/03
    Locatie
    Diest
    Berichten
    43.071
    iTrader
    7 (100%)
    Das niet de buffer hoor Moloch, allez t'is te zeggen ge hebt 2 buffers, eentje IN u brander, meestal 2 of 8Mb, en ge hebt u RAM geheugen, in Nero kunde de buffer van u RAM instellen (met een maximum van 80Mb), de bufferbalk die echter leegloopt is de buffer van u brander

  12. #12
    Approved 9-lifer Moloch's schermafbeelding
    Lid sinds
    13/01/04
    Locatie
    Prometheus
    Berichten
    11.098
    iTrader
    9 (100%)
    idd my mistake, kgeloof dat sommige plextors er zelf 16MB hebben, nuja thielp mij toch al een groot stuk

Discussie informatie

Users Browsing this Thread

Op dit moment bekijken 1 gebruikers deze discussie. (0 leden en 1 gasten)

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •