RSS-feed bekijken

Formule 1 - Facs 'n opinions by VishnuSixDix

F1: GP van BelgiŽ ... Summer Recess is over...

Waardering: 3 stemmen, 2,33 gemiddeld.
by , 26 augustus 2010 at 13:36 (1651 Bekeken)
Voorbeschouwing op de GP van BelgiŽ:


Het is alweer 4 weken geleden dat er nog eens iets gebeurd is in Formule 1, dus tijd om nog eens iets te schrijven over de huidige stand van zaken. Voordat de eerste trainingsritten gereden worden.
Vorige keer dat ik er over het algemeen ongelooflijk dik naast. Fantastisch! Dat wilde zeggen dat het seizoen na het onvoorspelbaar begin lekker verder gegaan is op zijn elan. Het zal me benieuwen of we nu een meer accurate voorspelling ga doen. Ik hoop alvast van niet!


RedBull

Ongelooflijk. Slechts 1x niet op pole geweest in een gans seizoen. De RB6 is en blijft veruit de snelste wagen, ongeacht de zwakkere motor. Op papier zal het WK een gevecht worden tussen deze twee piloten terwijl de rest van het veld maar moet vechten voor de rest van de ereplaatsen.
Gaan ze de rest van het seizoen geen steken meer laten vallen? Ik vrees van niet, zoiets is slechts weinige teams gegeven en RedBull heeft ondertussen bewezen dat ze zich hier in moeten bewijzen.

Vettel
Zie ik zonder problemen nog een paar races winnen, maar ik vermoed dat hij geen WK wordt dit jaar. Hij maakt, zoals Hamilton in 2008, nog teveel fouten en heeft de pech dat zijn teammaat hem evenaart en zo mogelijk soms sneller is in deze fantastische wagen.

Webber
Is rustiger en cooler (in de zin van meer berekend) en nog steeds in de vorm van zijn leven. Hij haalt het maximum uit de RB6 en ruikt een WK om zijn carriŤre af te sluiten. Het is hem gegund en of hij al dan niet WK wordt zal aan factoren buiten hem liggen (teammaat die toch beter is, pech, ander team dat plots veel sneller rijdt).


Ferrari:

Waar ik in de helft van mijn blogs schreef dat ze dringend een moesten presteren om zich niet belachelijk te maken, zijn ze vlak voor de zomerstop inderdaad in gang geschoten. Dankzij die niet-flexibele voorvleugel vliegen ze voor de concurrentie achter de RedBulls aan en weinigen die daar iets aan konden doen. Gaat Ferrari zijn momentum vasthouden?
Aangezien ferrari sterk is op Francorchamps, tip ik iig op een goede uitslag dit weekend. Overwinning door Alonso lijkt goed mogelijk.

Alonso
Maakte (op bahrain na) een slome en gedesinteresseerde indruk en heeft nog geen enkele keer op eigen kracht gewonnen dit jaar. 2x de overwinning cadeau gekregen, net zoals enkele podiumplaatsen. Maar omdat zijn moraal nu wel goed zit, kan hij in het seizoenseinde misschien iets van zijn oude zelve laten zien. Het zou in ieder geval goed zijn voor de sport.

Massa

Speelt nu duidelijk 2de viool bij Ferrari en zal voor de rest van het seizoen blij mogen zijn als hij eens bij op het podium mag. Spijtig, want deze jongen verdient meer.


McLaren

Begon veelbelovend, bouwde gestaag hun wagen op, maar plots stagneerde die opbouw door de ontwikkeling van hun geblazen diffusor die maar niet lekker lijkt te werken. Krijgen ze die aan de praat, dan kan een Hamilton wel mee op het podium gaan terwijl Button nog een paar taktische slimmigheden uit zijn mouw kan schudden om aanspraak te maken op het podium. Maar overwinningen? Dat zal helemaal in de handen zijn van RedBull.


Hamilton
Rijdt zijn beste seizoen ooit. Is regelmatig, doet geen grote stomme stoten, is bloedsnel en nog steeds de meest spectaculaire "overtaker'" die F1 rijk is. He's loving it en zal verdomd dicht bij de WK stranden, maar niet winnen.

Button
Is een waardig WK en heeft al een paar overwinningen op zak om dat aan te tonen. Zonder chaosraces echter, zie ik hem verder geen grote rol van betekenis spelen. Hij zal McLaren waardig zijn (itt Kovaleinen) maar geen potten breken.


Renault

Kubica voelt zich als een vis in het water bij Renault. Hij staat op als een echte leider, zoals Alonso vroeger ooit was, en is enorm waardevol in de ontwikkeling van de bolide. Zal nog regelmatig zijn neus vooraan de grid tonen. Echt vuurwerk gaan we volgend jaar mogen verwachten?

Petrov zal zijn zitje misschien verliezen en rijdt een onregelmatig seizoen. Om die reden valt er weinig over te voorspellen. Soms is hij snel, soms flopt hij verschrikkelijk.


Mercedes

Ross Brawn heeft voor dit seizoen besloten om de geplande upgrades af te werken en verder alles op volgend jaar te zetten. Geen dom idee als je Schumacher in je team hebt. Voor dit jaar zal het echter noppes worden. Op parcours waar de sterke Mercedes motor belangrijk is, zullen we ze nog vooraan zien, maar anders...


Williams

Is zoals gewoonlijk een redelijk snelle wagen, ongeacht hun motor. Hopelijk kunnen ze hun sterke vorm volhouden en wie weet, misschien force india of mercedes bijbenen?


Force India

Hebben vorig jaar getoond enorm veel potentieel te hebben op een parcours als Spa en Monza. Zou het dit jaar ook lukken? Een podium geloof ik niet, maar met 2 wagens in de top 10 geraken zou hun toch weer goed doen. Ze dreigen immers een positie te verliezen aan Williams en Sauber als ze zich niet herpakken.

Sauber

Hun doelen zullen dezelfde zijn als hierboven. De wagen lijkt in orde en zowel De La Rosa als Kobayashi zijn goede piloten.

De strijd om het middenveld is best wel interessant!
Voor zondag (als het niet regent hť, anders is het kermis ) gok ik op de volgende piloten in de top 6

Webber, Vettel, Alonso, Hamilton, Kubica, Sutil

De RedBull piloten omdat hun kar zo goed is. Alonso omdat hij terug goesting lijkt te hebben. Hamilton omdat hij Hamilton is en altijd zot doet (zeker op Spa). Kubica omdat hij een knap piloot is, die komen altijd bovendrijven op Spa. Sutil zet ik erbij omdat ik vermoed dat de Force India ook nu weer snel gaat zijn op Spa, en omdat Sutil dit jaar net als Hamilton geen domme fouten meer maakt en daardoor kan het team op hem rekenen op een goede prestatie, als er geen pech meespeelt.*edit*

Regen!

Voorlopig is het ouwe wijven aan't regenen boven Spa. Als dit zo doorblijft, en we krijgen een regenrace ziet mijn top 6 er als volgt uit:
Hamilton, Button, Schumacher, Kubica, Alonso, Barrichello. Keep those fingers crossed for rain u guys!

27 augustus 2010 gewijzigd om 10:56 door VishnuSixDix

Categories
Zonder categorie

Reacties

 1. EagleEye's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  Een heel weekend geen regen in Spa? Dan moet er toch een wonder gebeuren! Ik bereid me alvast graag voor voor een kermis!
 2. VishnuSixDix's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  als er regen is, zet ik geld op Hamilton
 3. fulcoboy's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  De vrije training van de Formula BMW zijn net red flagged wegens te gevaarlijke baanomstandigheden Het is aan het onweren en regenen boven Spa
 4. Vincort's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  Wordt er niets gepost over seizoenseinde?
 5. VishnuSixDix's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  Het spijt me, ik had een drukke periode

  Als je wilt, kan ik dat terug oppakken voor het volgende seizoen, maar nu schrijven over iets dat lang geleden gebeurd is, lijkt me 'vijgen na pasen'.

  Ik denk dat we kunnen besluiten dat het ťťn van de beste seizoenen van de laatste 20 jaar was, met een terechte eindwinnaar.

Trackback-signaleringen

Totaal aantal trackback-signaleringen 0
Trackback-link: