RSS-feed bekijken

Pedrovanbaelen.be

Dagverslag: Cursus Circuit Experience door Skylimitevents

Dit artikel waarderen
by , 8 november 2008 at 00:04 (3983 Bekeken)
Dagverslag
5-11-2008

Cursus Circuit Experience door Skylimitevents

Woensdag morgent 5u30, wat is dat vroeg na een laat nachtje. Snel een frisse douche nemen om de ochtend prut uit de ogen weg te wrijven zodat we toch kunnen kijken waar we heen rijden. Alles checken helm bij, camera bij klaar om te vertrekken richting zolder. 7u ochtends aangekomen op circuit zolder, lekker donker met hier een daar nog wat ochtend douw op de baan gaan we op zoek naar pitbox 39 voor het inschrijven. Man wat was het koud die ochtend.
Er was toch veel volk komen opdagen voor de cursus ik had op 15man gehoopt maar het was zeker het dubbele. Na de nodige inschrijvingen en betalingen en het wachten in de koude was het uiteindelijk tijd voor de briefing hopende dat Andy Jaenen dit in de pitbox zou doen maar niets was minder waar. Buiten op het circuit vlak bij bocht 1 hebben we briefing gekregen over de nodige veiligheid, vlaggen info en wat je wel en niet mag doen op een circuit. Ondertussen waren mijn tenen al helemaal bevroren, omstreeks 9u mochten we dan toch naar onze wagen om langs pitbox 40 te passeren voor onze Db meter en aan te sluiten in de pitstraat.

Instructeurs rondjes

Het moment was aangebroken, samen met een collega S2000 rijder stonden wij op de eerste rij om een instructeur in ontvangst te nemen deze waren nog onder elkaar aan het uitmaken welke kleur ze gingen nemen. Na een snelle uitleg van wat we gingen doen waren we vertrokken voor 5 rondjes, met een rustig tempo beginnen we aan het circuit, hij verteld mij waar de rem- , instuur- , apex- en uitstuurpunten liggen en elke ronden drijven we het tempo op. Na de 5 rondjes rijden we rustig de pitstraat terug in en geef ik de instructeur door aan een volgen de cursist. Nu is het weer wachten geblazen tot iedereen zijn rondjes met de instructeur heeft afgelegd. Bij dezen heb ik even de gelegenheid genomen om met was mede cursisten een praatje te maken. Iedereen blijkt toch enthousiast te zijn ook vooral om dat de regen uit bleef.

Pace car rondjes

Omstreeks 10u was het dan tijd om in groepjes van 8 wagens achter de pace car aan te rijden om de ideale lijn van het circuit te leren kennen. Elke ronden wordt er van positie gewisseld zodat we allemaal ons rondje achter de pace car hebben gehad.

Free driving

11u Andy meldt ons dat het vrij rijden begonnen is. Bijna alle cursisten gaan gelijktijdig de baan op met als gevolg een lang treintje, heb er 2 rondjes voor nodig gehad om er voorbij te komen(kan je zien in de video). Na een ronde of 7 kom ik de pitstraat binnen om de banden druk na te kijken van de toyo’s. Één van de medewerkers van de huurwagens kwam even checken en vertelde mij dat ik toch de laatste ronde beter één hele ronden nam om de remmen af te koelen want ze hadden blijkbaar al last van krom trekken logisch want de schijven waren op hun laatste krachten aan het rijden. Omstreeks 11u30 was het dan toch zo ver een goede regen bij kwam de pret bederven en er werden toch wat slippertjes gemaakt om 11u45 heb ik besloten om toch nog een laatste kwartiertje te gaan rijden kijken hoe de semi-slick banden zouden reageren. En verassend genoeg bleven ze heel baan vast juist op de curbstones in de chicanes was het op passen met gas geven maar dat was voor iedereen wel uit kijken.

12u sessie afgelopen en met enkele mede cursisten ons gratis maaltijd gaan nuttigen in restaurant de pits.

Ik kan de cursus zeker aanraden voor mensen die hun graag eens uitleven op circuit. Voor 195€ krijg je een halve dag aangeboden met alles op en aan. Ook krijg je nog een gratis uur free driving (t.w.v. 60€) op te nemen tijdens het volgende jaar dus al bij al een zeer schappelijke prijs.

9 januari 2013 gewijzigd om 11:01 door spoon

Categories
reviews

Reacties

Trackback-signaleringen

Totaal aantal trackback-signaleringen 0
Trackback-link: