RSS-feed bekijken

passero

Passero goes astrofotografie

Dit artikel waarderen
by , 16 september 2008 at 09:10 (676 Bekeken)
Na veel informatie opzoeken en vragen stellen op het astroforum en forum van depolderster heb ik mijn toekomstige astrofotografieplannen een beetje aangepast.

Ik was dus van plan om een EQ6 pro montering met een 20cm newton te kopen. Toen wist ik nog niet dat die F5 eigenlijk een klein beeldveld geeft op een astrocam. Een klein beeldveld betekend dus eigenlijk dat je kleine objecten moet gaan fotograferen. Het nadeel hiervan is, dat het systeem enorm gevoelig is voor volgfouten.

Toen ben ik maar eens beginnen kijken naar een opstelling die me een breder beeldveld geeft waardoor ik niet enkel minder gevoelig ben voor volgfouten (wat goed is voor als je begint), maar ook een breder gamma aan objecten kan vastleggen.

Een heel goedkope oplossing bleek de Orion Starblast te zijn. Met zijn 113mm en F4 is zijn beeldveld groot genoeg.
Het enige wat ik dan nog nodig heb is een camera. Op het astroforum was iemand die zijn Atik 16c verkocht. Voor een schappelijk prijsje heb ik die nu overgenomen en ben ik in blijde verwachting...

Bij deze heb ik dus een mooi beginnersplatform voor astrofotografie.
Mijn EQ3-2 montering zal voorlopig wel voldoende zijn om enkele heldere objecten zoals M13,maan, M57,M31 (wel beetje te groot maar leuk voor te proberen) te nemen. Later ga ik dan ook nog een HEQ5 pro kopen. Die montering is echt wel nodig om echt mooie foto's te nemen aangezien mijn EQ3-2 veel te licht is om nog een volgkijker te gebruiken. De HEQ5 pro heeft ook een interface met de PC en GOTO wat een leuke aanvulling is.
Waarschijnlijk ga ik die dan samen kopen met een 8cm APO refractor die veel betere kwaliteit zal leveren dan de starblast.

Er moeten dan natuurlijk ook nog de nodige filters bijkomen om kleuropname's te maken en een focal reducer voor een nog groter beeldveld.
Zo zie je maar... Een heel leuke hobby maar enorm prijzig als je echt kwaliteit wil...
Categories

Reacties

Trackback-signaleringen

Totaal aantal trackback-signaleringen 0
Trackback-link: