RSS-feed bekijken

murder inc

De eeuwige strijd tussen xbox360 & ps3

Dit artikel waarderen
by , 3 september 2008 at 15:54 (9824 Bekeken)
De eeuwige strijd tussen xbox360 & ps3: en de onterechte fanboy comments er rond

Inleiding
Dit zijn mijn meningen over xbox360 & ps3 consoles. Ik heb een 2tal weken mijn ps3 40 gig die ik een dikke 4-5maanden had verkocht en met dat geld + geld dat ik gespaard had een xbox360 gekocht en een hdtv. 1-0 nul voor xbox360 ? Toch niet. nu ik beide consoles heb gehad, en mezelf niet als een fanboy beschouw geef ik hier mijn ongezouten mening.

Waarom?
Eerste vraag die mensen zich dan stellen. Waarom heb je je ps3 verkocht?
Ik was eigenlijk heel content met mn ps3. Maar 1 ding viel absoluut tegen. Veel te weinig games ten opzichte van Xbox360.

Nu zeggen de mannen met de ps3, tuurlijk xbox360 is al langer bezig. Of course, maar Microsoft gooit er heel wat geld tegenaan om de gamers te vrede te houden. En ps3 hun marketing is meer als een mediacenter waar ge ook games mee kunt afspelen.

Eerste indruk PS3
Een prachtig staaltje techniek en hardware. alles ingebouw en volledig zijn geld waard. alles makkelijk aan te sluiten. In een half uurtje ben je eigenlijk aant het gamen. Alleen de lak trekt heel veel stof aan, en krast ook zeer gemakkelijk.

Eerste indruk xbox360
Allereerst bij het uitpakken was ik noch enthousiast, bij het aansluiten op mn hd-tv was de euforie al zoek. ik had dus een xbox360 premium 60gig gekocht. Wat blijkte nu. Ge kunt dus uw surround systeem nie optisch aansluiten tenzij ge de componentkabel gebruikt (omdat die ervan achter ergens bij moet). Dus ik dacht niet erg ik steek de component kabel in voor mn geluid en ik steek eronder mijn hdmi kabel voor mn beeld. Pas niet, na het internet af te schuimen blijkt dit een marketingstunt van Microsoft en de enig manier om dit op te lossen is ofwel uw component kabel modden. Of een andere kabel bijkopen voor 50 euro.

tweede tegenslag, ik wou mn netwerk draadloos pakken omdat het makkelijker was. Blijkt dat dat ook al nie standaard is bij xbox360. Oplossing: wireless netwerk adapter 50 euro.

Xbox360 goedkoper ?
Met het hierboven vermeldde in gedachten.
Hiermee wil ik het gefanboy aanvechten; "omg de xbox360 is goedkoop, binnenkort gratis bij de cornflakes."

NEE Microsoft zorgt ervoor dat ge de basis hebt (en zelf die nog onderverdeeld in verschillende pakketten) en daarna kan je zaken bijkopen die je zelf nodig hebt. Slim gezien eigenlijk want als jezelf netwerk via de draad pakt waarom zou je dan een wireless adapter nodig hebben?

Hardware vergelijkingen
Beide consoles ogen mooi en stijlvol, zien er modern uit, daar ga ik niet verder op in.
Het gene wat allemaal in de console steekt daar ga ik ook nie verder op in gelijk cpu en heel die bazaar da kunde op andere sites met grafieken en statistieken allemaal bekijken.

De controllers
"omg de ps3 contoller zuigt, ik krijg kramp in mijn hand." Dit is dikwijls ook een argument van de xbox360fanboys.

Dit was mijn eerste xbox ooit. En heb altijd een ps1 en ps2 geowned, maar dit gaat mijn oordeel nu niet beÔnvloeden. Inderdaad de xbox360 controller ligt beter in de hand. Maar de ps3 controller is daarom niet slechter, alleen anders.

De batterijduur heb ik nog niet echt kunnen testen want ik heb mn play en charge kit nog nie moeten opladen. maar volgens mij gaan ze gelijk lopen.

Bluray vs DVD
We kunnen er niet onderuit. Bluray is/gaat worden/ wordt de toekomst van opslagmedia.
Maar voor mij liet de toekomst nogal lang op zich wachten, en ik leef nu en dus wil ik nu ook optimaal kunnen gamen. Bluray staat nog niet op punt om optimaal benut te worden. En ook de developers moeten nog goed leren werken met de dev kits die ze van Sony krijgen. Dvd is dan weer makkelijk te gebruiken maar het kan in de toekomst leiden tot capaciteitstekort. Meer comprimeren dus kwaliteitsverlies eventueel.

Geluid/Lawaaihinder
"ne xbox360 is gelijk een stofzuiger in de kamer hebben".

Ja het geluid van de xbox360 is aanzienlijk harder dan de ps3 vooral als er een disc inzit. Maar toch moeten mensen weer overdrijven. Ik weet nie zit hoe het met de eerdere generaties zit, maar deze nieuwe generatie van 60gig vallen goed mee. En als ik aan het gamen ben hoor ik het zelfs niet meer. De xbox360 is eigenlijk stiller dan mn pc als daar een schijf inzit.

Hitte probleem / RROD
Hiervoor had ik het meeste angst om een xbox360 te kopen. Eigenlijk onterecht van mij want als je je console ergens zet waar het goed verlucht is, is de kans ook aanzienlijk kleiner dat je dit aan de hand krijgt. Met die nieuwe falcon chipset worden de consoles beide even warm. En hopelijk ga ik geen defect meemaken.


Garantie / Customer support
Garantie op de xbox360: 2 jaar + 3 jaar op RROD.
Garantie op ps3: 1 jaar?
Ik dacht dat er in Europa een wet was dat alle elektronische apparaten minsten 2 jaar garantie moeten hebben ?

over customer support kan ikzelf nie veel vertellen alleen wat ik gelezen heb. Binnen 2 weken heb je een andere console, en dan kunde weer gamen.

Over customer support van Sony heb ik wat mixed feelings. Ze zijn wel supervriendelijk en behulpzaam aan de telefoon.
Maar ik had dus een defect eenmalig (ps3 las geen enkel discs meer) dus ik bel en moet mn ps3 versturen. Na 2 weekjes komt er een andere ps3 aan, ik sluit die aan. Mijn disc blijft halverwege in de drive steken en rond te draaien. Dan denk ik bij mezelf: "kan toch nie dat ze fixed consoles niet testen" want er stonden weldegelijk vingerafdrukken op de console. Dus ik bel weer customer support, stuur weer heel de bazaar op. hoor 2 maanden niks tot uiteindelijk weer een nieuwe ps3. Deze die dus wel perfect werkt zoals het hoort. maar toch 2 maand kunnen duimendraaien.

Software
what makes the motor tick?

Besturingssystemen
Zijn eigenlijk allebei heel mooi en uniek op hun eigen manier. Wel vond ik de themes (die je van internet of xbl/psn kunt afhalen) op de ps3 mooier, maar dat komt omdat xbox360 met een tabsysteem werkt.

XMB!!!
Hiermee bedoel ik voor beide consoles het menu dat je kan oproepen terwijl je aan het spelen bent. En persoonlijk vind ik die van ps3 traag als je die moet oproepen en nogal omslachtig omdat je dan ook nog is moet beginnen zoeken.

bij Xbox360 is het overzichtelijk, sneller. waarschijnlijk omdat Microsoft meer ervaring in dat gebied heeft.

Go Live!!!
"omg gij moet betalen voor live, uw console is duurder." VS "haha psn is prul omdat het gratis is."

Ja voor xbox360 moet ge betalen om online te kunnen spelen, de reden hiervan snap ik ook niet waarom ge moet betalen om online te kunnen spelen. Maar ze gaan dat zeker niet veranderen nu omdat ze anders misschien mensen verliezen. En dan nog is 'microsoft points' kopen om simpele dingen te kopen voor avatars,themes. Maarja bij Microsoft is big bucks.

Sony pakt het imo beter aan en vraagt.
alles is gratis buiten addonpacks, arcade games, game content. maar allemaal wel minder uitgebreid als bij xbox360.

Achievementhoertjes
Ik vind het systeem wel tof van achievements en gamerscores. En ik ben al een paar keer online gegaan met mn xbox360 en het mijn ervaring met meeste mensen online is dat ze alleen maar online gaan om achievements te scoren en niet voor de fun van het spel. wat wel spijtig is.

Conlusie
Beide consoles zijn gelijkwaardig met beiden hun sterke & zwakke punten. Als je nu veel wilt gamen en veel plezier hebben dan zou ik voor xbox360 gaan. Wil je voor toekomst gericht een mooi mediacenter hebben waarop ook genoeg games op uitkomen ga dan voor de ps3. Of beter nog koop ze alletwee (als ge rijk genoeg zijt).

Mensen die belachelijk commentaar geven over een console die ze nooit in hun bezit hebben gehad gaan altijd bashen op de console die ze zelf niet hebben omdat ze ten eerste: niet anders weten, ten tweede ze niet gaan toegeven dat de andere console beter is als hunne omdat ze dan zouden toegeven dat de andere beter is en ze een slecht investering hebben gedaan (in hun ogen).


Dit is mijn mening over fanboyisme in de consolewar. Dit is ook mijn eerst Webblog Ever dus alle constructieve commentaar is welkom. Als je mn mening nog over andere zaken zou willen weten laat ze gerust achter in de commentaar en ik zal zeker nog wel eens bloggen.

Greetz Murder inc aka Metteh.

3 september 2008 gewijzigd om 16:37 door murder inc

Categories
Zonder categorie

Reacties

Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
 1. Marginal0's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  Deftige blog, maar de titel ervan is niet volledig congruent met de inhoud. Het vergelijkt de 360 en de ps3 op basis van argumenten die fanboys aanhalen, maar snijdt het topic 'fanboyisme' niet aan. Maar alleszins goed opgebouwd en herkenbaar
 2. murder inc's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  hebt ge wel gelijk in titel kon beter. kga die is snel aanpassen want heb eigenlijk 2 titels erin staan.
 3. ULTRAnumb's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  goede blog, ik vind persoonlijk dat veel argumenten hier ook af kunnen hangen van persoonlijke smaak
  ik heb op een 360 gespeeld bij een vriend en kheb toch een paar 10 uurtjes erop kunnen spelen, zelf ben ik eigenaar van een ps3
  voor mijzelf, ik geef de voorkeur aan de ps3 controller omdat ik zo'n compacte controller gewoon ben, de 360 controller is groter en ligt mij niet zo goed in de hand
  ja, een 360 maakt wel veel geluid als hij aanstaat, toen ik eens GTA IV speelde op een 360 maakte dit aanzienlijk veel meer geluid dan mijn PS3 op GTA IV
  tot slot: een PS3 kost 400 euro voor 40 gig (voor zoveel had ik hem) en daar komen leuke features bij zoals het gratis online gebeuren dat nog gemakkelijk is, de XMB is ook zeer makkelijk en vlot te besturen en wat ik toch graag heb
  ik speel graag vlug, dat betekent zodra het startscherm verschijnt huphup load en go
  bij een 360 is het meestal nog zo dat je moet inloggen op een account, persoonlijk erger ik mij daaraan maar verder ga ik er niet op in
  het is nu niet om te zeggen dat 360 slechter is dan PS3 of omgekeerd, veel factoren van de consoles hangen af van persoonlijke smaak en mijn smaak ligt nu eenmaal bij een PS3
  t'is gelijk nen auto, ge moogt een merk goe vinden maar daarom ist ander nog ni slechter
 4. thibo's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  Mooi gedaan!
 5. murder inc's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  ja dit is ook mijn mening over dit alles zoals in de blog zelf staat. het is inderdaad een kwestie van smaak, en als ik geld kocht is ze beiden. In mn blog keur ik het XMB van playstation niet af, het is goed. Maar bij een Xbox360 merkte ik gewoon op dat het allemaal wat overzichtelijker was.

  Maar inderdaad een persoonlijke mening.
  ty voor de comments.
 6. St4rDuSt's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  "Microsoft zorgt ervoor dat ge de basis hebt en daarna kan je zaken bijkopen die je zelf nodig hebt"

  Klopt volledig en op zich vind ik dat ook niet slecht. Maar wat ge er wel niet bijzegt is dat MS belachelijk hoge prijzen vraagt voor die "zaken" die ge kunt bijkopen. Hun Quickcharge kit, Wifi pack, harde schijven en vooral hun extra kabels worden verkocht aan een veelvoud van wat ze eigenlijk waard zijn. En daardoor verandert "slim gezien" in afzetterij...
 7. freakykiller's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  Goede blog echt toch iemand die bijna alle feiten op een rijtje zet (en volgens bepaalde factoren)
 8. ULTRAnumb's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  t'is allemaal persoonlijke preferentie
  ik heb ook 360 gespeeld en ik vind een ps3 baksken makkelijk in de hand liggen
  reden? ik game al playstation sinds mijn 10de, tzou logisch zijn als dat goed blijft liggen in mijn handen
  en welja, ik ben ook redelijk zuinig, psn bied gratis software en ook betaalde software en er is veel keuze, ook enkele psOne klassiekers zijn daar beschikbaar voor 5 euro, ooh de herinneringen
  maar bon, ik heb beide gespeeld, ik koos ps3
  bepaalde 360 games zijn gewoon gehyped in mijn visie, ik ben een kritische gamer maar altijd volgens mijn smaak
 9. SkyLar's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  kep ene ps2 gehad overgestapt op xdoos360. Ben over het algemeen contenter van xbox. Waarom kan ik nie echt iets opplakken tis gewoon het gevoel XD alleen die d-pad van die xdoos controller zuigt echt wel de ballen en daar kan niemand iets tegenin brengen :P
 10. assaulter_g4's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  xbox is wel degelijk een stofzuiger en de ps3 ps3 controller batterij duur is veeeeel langer (ook dual shock versie) dan die van de xbox met zn losse batterijkes.

  voor de rest niks op xdoos aan te merken
 11. Arcan's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  toffe blog spelling en zinsbouw zou wel een pak beter kunnen
 12. DonVermo's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  XboxLIVE is betalend omdat Microsoft voor dedicated servers zorgt, veel minder last van lag. Sony doet dat niet, als je met Playstation een game host hangt dat volledig van jezelf af, dus als je een game zal hosten voor 20 man zeg maar, op een adsl 4mb/256k lijntje gaje wss nie lang overeind blijven.

  Das het voornaamste verschil vind ik.
 13. Philippe Kotler's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  Murder inc,

  Ik vond het een goede blog! Er stond niets teveel in en niets te weinig. Ik ga waarschijnlijk voor de Xbox 360 gaan.
  Bedankt voor info!

  -=Peace out=-
 14. Vincort's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  Pc rulez!
 15. GMotha's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  Beiden zijn goed genoeg. Het enige waar ik me echt op baseer zijn de exclusieve games. Uiteindelijk draait het toch om de games.
 16. murder inc's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  Mja deze blog is al redelijk outdated, ik heb eigenlijk een heel andere visie voor het moment op beide consoles omdat ze alletwee toch al enige tijd in mijn bezit heb. Zou eigenlijk als ik veel goesting heb nog eens een nieuwe blog moeten maken.
 17. drancas's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  doe dat dan ik kijk er al naar uit
 18. murder inc's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  Mwah het gaat eigenlijk zowat op hetzelfde neerkomen alleen dat de PS3 Grafisch meer kracht heeft, aangezien bluray zorgt dat er minder compressie moet gebruikt worden tegenover de dvd's van xbox. gaan ze veel minder kwaliteitverlies hebben.

  En dat mijn xbox360 nu eigenlijk stof staat te vangen omdat ik terug een goede PC heb en de 'xbox360 exclusives' meestal ook op PC uitkomen en grafisch beter zijn als de Xbox360-versie.

  En ps3 heeft de laatste tijd goede games & vette exlusvies. God of war collection, God of War 3, Heavy rain, Uncharted 2,.... Allemaal hoogstaande parels van games. Terwijl de 'exclusives' van xbox mij veel minder aanspreken.

  then again, personal choice.
 19. Mork's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  nix tege xbox maar geef mij maar mijne ps3 ^^
 20. SXe's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  .
  27 september 2010 gewijzigd om 20:45 door murder inc
Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste

Trackback-signaleringen

Totaal aantal trackback-signaleringen 0
Trackback-link: