RSS-feed bekijken

Marginal0

Top 5 Gimmick games

Dit artikel waarderen
by , 18 juni 2009 at 00:31 (2287 Bekeken)
GIMMICKY!!!!!

Tegenwoordig laat men zich als ontwikkelaar vooral leiden door "wat werkt". De toenemende stroom van generic games waardoor we de laatste jaren overspoelt worden doet terugdenken aan de tijd waar een spel nog origineel was. Sommige games hadden dat te danken aan een 'gimmick' dat hen onderscheidde van de rest van de markt. Nu vinden we dit nog wel terug in de hedendaagse games, maar op kleinere schaal en minder gedurfd als vroeger. Laat ons dan maar es een kijkje nemen naar de 5 games die in mijn ogen het meest uit de boot vielen - in goede of slechte zin. Misschien hebben jullie nog nooit van deze titels gehoord, maar misschien is dat het beste.

Om te beginnen, laat ons eerst es terugkomen op deze 'parel':

5.Hey You, Pikachu! (N64)

Als excuus om toch maar een microfoon uit te geven op de vooravond van de N64 bracht the big N deze 'game' uit, waarin het de bedoeling was om met ons liefste troeteldier Pikachu in dialoog te gaan. Er moet waarschijnlijk eens iemand tijdens een developersconference geopenbaart hebben hoe fantastisch het wel niet zou zijn om met de pokemon te kunnen praten. Wie wil dit nou niet kunnen? Komaan seg... Een nobel idee, ware het niet dat Pika maar 200 woorden kent en niet altijd luistert naar je gezaag over je werk en niet uitermate responsief is tegenover je politiek gezwets, maar toch blijft hij een vriend voor het leven.

Niet dus. Maar goed. Tijd voor een game die mooi inpikt op een internationale beroemdheid. Maar wat voor game maak je ermee? Ik ben benieuwd...

4.Michael Jordan in Chaos in the Windy City (SNES)

Enorm gedurfd: Het gaat erom met gewezen basketbalicoon Michael Jordan een aantal spelers te redden die door een evil wetenschapper zijn gekidnapd omdat hij er jaloers op is. Allť vooruit dan maar... Voor ons goeie geld krijgen we nog wat cheap reclame bij van Gatorade, dat als power-up wordt gebruikt in het spel. De vijanden worden vakkundig met basketballen KO geslagen. Jawadde.

En we blijven in de sfeer van beroemdheden in gamevorm. Ziehier het antwoord van de Mega Drive op laatstgenoemd scharminkel:

3.Michael Jackson's Moonwalker (MegaDrive)

En net wanneer je denkt het allemaal gezien te hebben kom je dit tegen. De wetten van de zwaartekracht zijn geen partij voor de moonwalking skills van onze (anti-)held Michael Jackson. Samen met Bubbles, zijn aapje, trekt hij erop uit op wat kinderen........ te redden. Na een level worden we allen getrakteerd op een minidansje van de grootmeester zelf, inclusief bijhorend gilletje. "Ah-hihihi!!!". En dan heb je genoeg gezien...

Of toch niet... Ziehier de meest crazy gimmick ooit in een videospel bekend aan de mensheid:

2.WarioWare serie (GC/GBA/DS/Wii)

En dan komt Ninty op de proppen met deze 'collectie'. Het is een samenraapsel van onwijs gave minigames die op drie seconden meestal al voorbij zijn. De eerste keer dat je dit onder je neus krijgt is een hoogst intense ervaring, gezien je je moet zien te redden met een bekrompen zin (eerder woord) met 'instructies' voor de minigame. Needless to say loopt het dus vaker faliekant af dan iets anders. Maar desalniettemin... onwijs gaaf. Doe daarbij nog es het mooie gebruik van de DS pen om de minigames uit te voeren en je hebt een mooie gimmick-game. Bravo, Ninty.

Maar de meest hilarische/coole/belachelijke/weird-ass gimmick hebben we nog niet gehad. Deze is namelijk... *tromgeroffel*

1.The Typing of the Dead (DC)

Niettegenstaande het door Sega is uitgegeven als een afzonderlijk spel, gaat het wel degelijk om een mod van House of the Dead 2 voor de DC. Zoals de titel laat insinueren gaat het dus om een spel waarin letterlijk 'getypt' wordt. Het spel maakte dankbaar gebruik van het Sega toetsenbord dat werd uitgegeven voor de Dreamcast. In het spel ging het erop (we kennen HotD allemaal wel) om de zombies op het scherm te verslaan door het woord te typen dat op hun lichaam verscheen. Het spel dient daarom eerder als een soort dactylo-cursus voor studenten. Maar dat maakt het er niet minder plezant op. Dit spel geeft inderdaad een nieuwe dimensie aan het begrip 'death sentence'

-------------------------------

De meeste van deze spellen heb ik zelf helaas niet gespeeld. Ik weet er alleen van af. Uiteraard is deze lijst een beetje random, net als iedere lijst hier. Ik nodig jullie daarom dus uit om de gimmick-games te posten waaraan jullie leuke herinneringen hebben.
Categories
Zonder categorie

Reacties

 1. Bluto's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  Moonwalker is echt wel een leuk spel! +Volgens mij bestaat er een gratis pc-versie van.
 2. Proto's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  Ik vond da anders ook wel een goed spel :O
 3. Marginal0's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  bwa ik zit ni te verkondigen dat het slecht is he. k'heb het ni eens gespeeld. t'is hoe dan ook een leuke gimmick, dat gevek het wel.
 4. GILBOUTOn's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  Dit zou op de hoofdpagina moeten komen als special! Very nice
 5. Fir3wulf's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  Heb moonwalker ooit ook gehad was wel leuk

  Ik ken nog zon spel gelijk typing of the dead, nog VEEL VEEL voor da TOTD bestond.
  http://www.coverbrowser.com/image/dos-games/1222-1.jpg
  Ik heb da ooit gehad op den apple denk en da was een zalig spel (toen)
  http://themushroomkingdom.net/images/ss/ss_mtt2.gif
  http://www.abandonia.com/files/games...20Typing_5.png
  http://www.juegomania.org/Mario+Teac...hes+Typing.jpg
 6. Pandekip's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  Moonwalker was de max, hopen dat ze het updaten voor de wii
 7. Marginal0's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  als ge de nieuwssite derop naleest komt er blijkbaar een vervolg. Na x aantal jaren XD

Trackback-signaleringen

Totaal aantal trackback-signaleringen 0
Trackback-link: