RSS-feed bekijken

HighWire

Logitech G15 Gaming keyboard: Eigen indruk

Dit artikel waarderen
by , 24 februari 2010 at 17:23 (722 Bekeken)
Naar aanleiding van men vorige indruk over de Roccat Valo heb ik besloten van ook de Logitech G15 eens aan de tand te voelen.

Zoals je kan lezen in het vorige artikel heb ik de G15 gekocht (of beter omgeruild) nadat ik enorm ontevreden was over de Roccat Valo.

In de doos vinden we naast het keyboard, een polsondersteuning, het gebruikelijke driver CDtje en een handleiding, die niemand nog leest, terug. Nu, mijn vorig keyboard was ook een Logitech, dus de drivers daarvoor stonden al geÔnstalleerd op mijn systeem. Ik kan je echter met zekerheid zeggen dat de installatie van een Logitech keyboard probleemloos verloopt, enkel als je gebruikt wenst te maken van de extra knoppen en van het LCD schermpje heb je de driver CD nodig, zonder de drivers werkt het keyboard zoals eender welk keyboard zonder extra functies.

De retailprijs van dit keyboard ligt om en bij de 100Ä, wat toch al een heftige hap uit je geldbuidel is.
Daarvoor dient er natuurlijk kwaliteit tegenover te staan, en bij de Logitech G15 is dit niet anders.

Het LCD schermpje zit netjes ingebouwd in het toetsenbord, doordat het schuin gemonteerd staat is het makkelijk te lezen en dankzij de bijgeleverde plugins ervoor kan je allerlei informatie erop tonen, gaande van je systeem prestaties tot de info van het spel dat je aan het spelen bent (op voorwaarde dat het spel ondersteund word door de Logitech drivers). Onder het LCD schermpje vinden we 1 ronde knop en 4 vierkante knopjes terug, de ronde dient voor te schakelen tussen de huidige weergave, en de kleintjes dienen voor te schakelen tussen allerlei statistieken ingame, of voor het navigeren van de ingebouwde RSS reader.
Rondom het scherm vinden we de media keys terug die ons toestaan om met gemak onze favoriete mediaspeler te bedienen. Aan de bovenkant van het scherm (aan de achterkant van het toetsenbord in feite) vinden we 2 extra USB poorten, handig voor wie extra dingen snel even wil aansluiten (bvb een externe harde schijf, of een USB stick, tot zelfs je iPod of iPhone)

De knoppen voelen stevig en robuust aan, op gevoel afgaande lijkt het erop dat dit keyboard wel eens een zeer lange tijd gaat meegaan, wat ik eerlijk gezegd verwacht van deze prijsklasse van keyboards. Het typen gaat vlot, en in tegenstelling tot de Roccat Valo kan ik tegen volle snelheid typen zonder een lettertje te missen, zoals het hoort dus! Hoewel de Logitech G15 minder extra knoppen heeft als de grotere broer (de Logitech G18) mis ik de extra knoppen niet, ik gebruik er maar 3 a 4 van dus ik kom ruimschoots toe.

De Logitech G15 beschikt over 6 extra functie toetsen en 3 memory banks, wat je toelaat voor 18 verschillende toetsencombinaties toe te wijzen aan de 6 knoppen. In tegenstelling tot de Roccat Valo, is het bij de Logitech G15 wel mogelijk om programma's rechtstreeks toe te wijzen aan de knoppen, en reageren deze zeer snel, perfect zoals het hoort dus. Ook vinden we een knop terug voor je windows key uit te schakelen, zo heb je de alom gekende "godver, druk ik op mijn windows key terwijl ik aant spelen ben" situatie niet meer. Een mute knop vinden we ook, altijd handig als het geluid snel gedempt dient te worden.

Ik ben enorm tevreden over dit keyboard, net zoals ik enorm tevreden was over mijn overleden Logitech G18. Het bewijst nog maar eens in mijn ogen dat Logitech oerdegelijk materiaal aflevert, al zei het tegen een ietwat hoge prijs. Desalniettemin staat hier wel gegarandeerde kwaliteit tegenover, dus op de vraag of het keyboard zijn geld waard is, is er maar 1 antwoord. JA!
Categories
PC Related

Reacties

Trackback-signaleringen

Totaal aantal trackback-signaleringen 0
Trackback-link: