RSS-feed bekijken

Havoc

Mijn retromaand

Dit artikel waarderen
by , 25 juli 2008 at 15:31 (2019 Bekeken)
En nu zitten we hier dan. Tussen de E3-beurs en de Leipzig Games Convention valt alles letterlijk op zijn gat en dat is dit jaar niet anders. Veel interessante nieuwtjes vallen er dan ook niet te rapen, laat staan dat er veel releases. In bijzonder rustige periodes als deze val ik dan ook altijd terug op het spelen van wat oudere games.

De laatste paar weken ben ik terug hevig aan het Diablo 2'en geslagen. Als er een sequel op een populaire game wordt aangekondigd, krijg ik altijd de neiging om zijn voorganger nog eens uit de kast te trekken, nu dus niet anders. Ik heb Diablo 2 nog nooit volledig uitgespeeld, dus bij deze een goed voornemen om het deze keer toch eens tot bij de eindbaas te maken. Nuja, voornemen, daar is het helaas wel al vaker bij gebleven!

Ik ben meteen van wal gestoken met het charactertype dat mij het meest ligt: de Barbarian. Magie, spreuken, het is allemaal niets voor mij. Ik heb het graag recht-toe-rechtaan. Act 1 is echt een walk in the park en ben ik dan ook vrij snel doorgewalst. zelfs Andariel is niet meteen de meest hevige eindbaas. Stevig bijltje, een leuke uitrusting en we zijn vertrokken. Act 2, waar ik nu zowat drie vierde van gedaan heb, vind ik persoonlijk al meteen een stukje beter. De insecten die je daar in de woestijn tegenkomt, hebben de nogal vervelende eigenschap constant van je weg te springen, ze komen met een massa op je af en ze schieten nog eens vervelende elektriciteits- bolts en poison-bommetjes op je af. Heerlijk gewoon, vooral wetende dat ik al enkele lekkere unique items bij elkaar gesprokkeld heb en al mijn edelstenen goed bewaard heb. Nu ik mijn Horadric Cube heb, kan ik ze immers samensmelten tot krachtige stenen en ze dan in socketed items kleven waardoor die extra damage doen. In een ver en grijs verleden heb ik Act 3 ook al gedaan, maar hiervan herinner ik me niet veel. Als ik het goed heb, speelt deze zich af in een moeras-achtige omgeving met nog heel wat meer vervelende insectjes en zombies. Yummie! Speciaal voor jullie heb ik hieronder nog wat gameplaybeelden van mijn Barbarian opgenomen, kwestie van ons in de juiste sfeer te brengen hé!


Hoezo, dit klinkt als Chinees? Schande! Als je Diablo 2 nog nooit gespeeld hebt: zeker eens doen. Het ligt voor minder dan €10 in de winkelrekken. Sinds de laatste updates werkt alles bovendien ook vlot op Windows Vista. Heb wel even de moed om voorbij de belachelijk lage resolutie van 640x480 en verouderde graphics te kijken! Dat doet mij er trouwens aan denken dat ik nog steeds uitbreiding Lord of Destruction niet heb, die laat je tenminste al de resolutie opschroeven naar 800x600...

Ik heb persoonlijk wel een goed gevoel bij Diablo 3. Je hoort her en der klagen dat het design wat te kleurrijk is. Ik kan er min of meer inkomen dat de die-hard fans liever de donkere, grijze sfeer uit het origineel terugzien, maar ik stoor er mij in ieder geval niet aan. Ik hoop wel dat de itemkoorts terug van de partij gaat zijn, want dat is iets waar ik mij nog steeds over verbaas in Diablo 2. Die ongelofelijke ruime keuze, die wil om toch maar steeds dat wapen, die helm, die laarzen te vinden die nét wat unieker en beter zijn... Ach, zo'n games maken ze gewoon niet meer!

Andere games die ik deze vakantie zeker nog eens van onder het stof ga halen, zijn Baldur's Gate 2 en No One Lives Forever 2. Het wordt hoog tijd dat ik die ook eens uitspeel... Knights of the Old Republic ligt mij ook nog steeds aan te gapen op het stapeltje "te voltooien games", maar dat zal voor later zijn. Nu nog wat Diablo'en!

28 juli 2008 gewijzigd om 09:35 door Havoc

Categories
Havoc's blog

Reacties

  1. mr magic's schermafbeelding
    • |
    • permalink
    Haha, deze blog klinkt uiterst bekend in de oren. Ook ik heb een hele stapel games die ik nog moet uitspelen, ik schaam me voor welke titels daar wel niet bijliggen... Maar goed, ook ik ben naar aanleiding van Diablo III de nr. II gaan spelen (had deze zelfs nog nooit gespeeld...), de graphics, ik vind ze zo slecht nog niet, ik was zelfs verbaasd dat het er toch nog zo goed uitzag. En dan ja, beginnen spelen, eerst samen met wat vrienden tot midden Act 2 en nu op mijn eentje ben ik toch al midden Act 3, deze speel ik wel uit, deze zomer nog!
    Zeer fun, en ik zie zeker uit naar III, dat zag er NOG beter (duh) en leuker uit.

Trackback-signaleringen

Totaal aantal trackback-signaleringen 0
Trackback-link: