RSS-feed bekijken

Dillyracer

Formule 1 : FIA

Dit artikel waarderen
by , 26 juni 2008 at 09:58 (1488 Bekeken)
De FIA heeft van bij het begin van de Formule 1 al een rol gespeeld bij de Grote Prijzen, maar door recente schandalen kan dit wel eens gaan veranderen. Ik ben altijd van mening geweest dat Max Mosley geen schuld treft en dat hij doet wat hij wil in zijn privéleven, daardoor vond ik het ook niet erg dat hij herverkozen werd als voorzitter van de FIA. Spijtig genoeg denkt niet iedereen hier zo over, na de stemming hebben dan ook verschillende federaties beslist om hun samenwerking met de FIA stop te zetten. Ook Bernie Ecclestone, geldschieter van de Formule 1 vond dat Max Mosley moest aftreden, waardoor de samenwerking met de FIA nu in het gedrang komt. Ookal ben ik van mening dat Max Mosley niets verkeerd gedaan heeft, ik vind wel dat hij zijn ontslag moet indienen als de FIA leden verliest door de daden van zijn voorzitter.

Met de spionagezaak van vorig jaar, is dit uiteraard niet de publiciteit dat de Formule 1 kan gebruiken, zeker als de organisatie nieuwe teams wil aantrekken. De FIA wou hiervoor de kosten verlagen en F1 toegankelijker maken, maar de licenties die nodig zijn voor de coureurs zijn dit jaar wel verdubbeld van prijs.

Na de laatste race, wordt de FIA nog maar eens ervan beschuldigd dat ze altijd keuzes maken in voordeel van Ferrari. In de laatste race had Kimi Raikkonen dan ook moeten binnenkomen in de pits voor die uitlaat te laten verwijderen, men zag op de beelden dat deze duidelijk los hing en deze had dan ook een gevaarlijk kunnen zijn voor het publiek. Lewis Hamilton, die al een straf had van 10 plaatsen op de grid, kreeg een drivethrough na een inhaalmanouver op Sebastien Vettel, deze was wel terecht, hij had teveel snelheid waardoor hij die bocht afsneed. Die bocht is dan ook niet de perfecte inhaalplaats.

Uiteraard weten wij niet wat er gebeurd achter de schermen, maar ik ben van mening dat de straffen die zijn uitgedeeld dit seizoen, redelijk objectief beslist zijn.

26 juni 2008 gewijzigd om 16:39 door Dillyracer

Categories

Reacties

 1. Private_BE's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  Ik denk dat deze beslissingen te vergelijken zijn met voetbal.
  Bij de voetbalmatchen krijgt Anderlecht ook vaker het voordeel van de twijfel -bij bv. penalties en buitenspelsituaties- dan een ploeg zoals Dender.

  Dit wijten de meeste mensen ook aan het bestuur omdat er in de voetbalbond veel mensen van Anderlecht zitten.

  Maar dit is natuurlijk net zoals uw F1 geval alleen maar te gokken, zeker kunt ge over zoiets toch nooit zijn.

Trackback-signaleringen

Totaal aantal trackback-signaleringen 0
Trackback-link: