RSS-feed bekijken

Dennoman

Een brief aan Moeder Natuur

Waardering: 3 stemmen, 3,67 gemiddeld.
by , 20 augustus 2010 at 17:54 (1109 Bekeken)
Liefste Moeder Natuur,

Graag had ik dit schrijven tot u gericht om u een hart onder de riem te steken. Ik merk dat u het de laatste tijd moeilijk hebt en in tijden van nood verdient iedereen een steun en toeverlaat.

Vaak heb ik mij afgevraagd wat de oorzaak van uw problemen is. U heeft het de laatste tijd moeilijk om uw West-Europese afnemers - en dan vooral uw Belgische klanten - tevreden te stellen. Nu begrijp ik dat u niet iedereen gelukkig kunt maken, want er zijn altijd wel ongure elementen te bespeuren die het niet kunnen laten om zowat over alles te klagen. Ik kan het weten, liefste Moeder, want ik ben meer dan eens van zulks beticht. Dit geheel tegen mijn wil, maar ik probeer mezelf te beperken tot tien keer klagen dagelijks, ik mag ook niet meer van de dokter.

Is het misschien uw tijd van de maand, zoals u recent hebt gehint in een reclamespot voor tampons? Dat heb ik vaak gedacht, maar het kan zelfs in BelgiŽ moeilijk tweehonderd dagen per jaar uw tijd van de maand zijn, dus moet er een andere reden zijn waarom u een rothumeur hebt en de thermometer nog erger doet schommelen dan het bootje waar Bart De Wever inkruipt voor, laat ons zeggen, een toeristisch rondvaartje op de Schelde.

Een voorstel zou zijn dat u zich wendt tot Unizo, de Unie voor Zelfstandige Ondernemers. U moet mij er vooral niet van beschuldigen dat ik een betwetertje ben dat u probeert bij te leren wat de Unizo is, maar het is een spijtige tic die ik heb overgehouden van de nieuwslezers die het niet kunnen laten om deze uitdrukking in ťťn adem te gebruiken. Hoe zeer u ook hoofdpijn krijgt van zogeheten "kloteklanten", u kunt gerust zijn dat de Vlaamse welgestelden als ťťn blok achter u zouden staan.

Of misschien bent u kwaad dat de Chinezen u destijds probeerden te temmen door weerraketten af te schieten. Maakt u zich daar vooral niet teveel zorgen over, ik kan Chinees, dus een paar juist geplaatste telefoontjes en van die dekselse regelneefjes zal u spoedig geen last meer hebben.

Misschien bent u wel aan vakantie toe, want een mens heeft af en toe rust nodig. U bestaat dan wel niet, maar u bent tenslotte ook maar een mens. Misschien kunt u een enkeltje boeken richting de Bahamas, dan kan u het orkaanseizoen lekker bekijken van op de eerste rij. Of u kan in Pakistan gezellig wat baantjes gaan trekken in de zwembaden die u ginds eigenhandig hebt aangelegd.

Laad uw batterijen op, liefste Moeder, en wanneer u het nog eens moeilijk heeft: neem een doos tissues ter hand en stort urenlang aan de telefoon uw hart uit tegen mij, alvorens u nogmaals besluit over te gaan tot het spelen van klimaatyoyo. Ingesloten vind u mijn gsm-nummer en een foto, zodat u iets heeft om tegen te praten wanneer ik even niet kan opnemen.

Kus,
- Denno
Categories
Zonder categorie

Reacties

 1. Crashtestdummy's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  tis toch goe weer?
 2. Teknohol1c's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  dude... Wa een verhaal
  got some issues?
 3. successor's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  Ik vind het een mooie interpretatie van de tampax reclame, samen met een klein tikje politiek klimaat, en het recente schommelende klimaat hier.

Trackback-signaleringen

Totaal aantal trackback-signaleringen 0
Trackback-link: