RSS-feed bekijken

dacuba

Laatste 2 weken in BraziliŽ..

Dit artikel waarderen
by , 11 juni 2010 at 05:23 (1139 Bekeken)
Oie galera

Het lijkt alweer een eeuwigheid sinds ik hier nog een willekeurig hersenspinsel neergeschreven heb. Helaas vliegt de tijd, en met een goed gevulde agenda onbreekt de tijd om nog eens uitgebreid wat te schrijven. Wat is er de laatste tijd zoal gebeurd? Bron. (voor de hyperlinks)

Ten eerste heb ik verscheidene presentaties over BelgiŽ gedaan. Hier en daar een grapje, een steek naar een Braziliaanse tekortkoming, de smile op mijn liefste broer's gezicht op de foto met Luli (het Braziliaans meisje in mijn gezin) etc. Ik vond het een zeer leuke ervaring om wat te vertellen over BelgiŽ. Ik, Christoffer (Amerikaan) en Veronica (Mexicaanse) hebben presentaties gedaan. In het totaal ben ik 6x voor een groep van 15 - 45 personen gaan staan, telkens een presentatie compleet in het Portuguees (30 min - 1 lesuur). Men stelde veel persoonlijke vragen, maar ook algemene vragen gerelateerd aan typische stereotiepen (''Drinken jullie warm bier?''). Voor de eerste keer in mijn schoolcarriŤre was ik eens absoluut dť beste in wat ik deed. Ik hou dan ook van presentaties. Ik hou ervan voor een groep te staan, ze aan het lachen brengen, informatie uitwisselen; in het centrum van de belangstelling staan. Ook de leerkrachten waren onder de indruk. Ze vonden mijn presentatie absoluut 'compleet' en zeer interessant. Hiep hiep hoera. Ik moet ook zeker Sofie Bogers bedanken aangezien zij mij zeer goed op weg hielp met de eigenlijke powerpoint-presentatie. Voor diegenen die graag zouden weten waar het zoal over ging, klik hier even (rechtermuisknop -> opslaan als). Het filmpje dat ik in de voorlaatste slide gebruik vind je hier: http://www.youtube.com/watch?v=1B5MZT0TzcE

Vorige week ben ik 8 dagen in Rio de Janeiro (en omstreken) gereisd. 's Vrijdags aangekomen en direct naar Michiel's appartement vertrokken om het weekend met hem door te brengen. Van maandag tot woensdag heb ik met gastfamilie in een hotel overnacht om daarna naar een 'buitenverblijf' van mijn gastnonkel te gaan, zo'n 50 kilometer uit het centrum. Daar ben ik tot zaterdag gebleven. Helaas was het nogal bewolkt tijdens mijn verblijf, maar het is toch -tijdens een opklaring- gelukt om het wereldberoemde Christus-beeld te zien (Christo Redentor / Corcovado). De foto's moet ik nog uploaden. Verder heb ik via de taxi en mijn gastouders vanalle leuke plaatsjes kunnen ontdekken, evenals Maracana, het grootste voetbalstadium van Brazilie. Meer info op Wikipedia.

Voor de rest staat er niet meer zů veel speciaal op de agenda. Vandaag (vrijdag 11 juni) doe ik mijn afscheidsfeestje bij mijn thuis, met vrienden van mijn klas, van AFS en vriendinnen van vrienden.

Volgende week, van woensdag tot maandag, ga ik dan ook nog mijn vrienden in Palmital bezoeken.. Hopelijk wordt het afscheid niet tť moeilijk. Ik hoop iedereen gewoon snel nog eens te zien aangezien ik totaal geen idee heb wanneer ik terug zal keren naar BraziliŽ.

''Wat gaat er nu in de (nabije toekomst) gebeuren?'' is een vraag die men mij hier vaak stelt.. mijn schemaatje ziet er ongeveer zo uit:
1) aankomen in BelgiŽ en iedereen terug zien
2) een maandje werken in het ZOL om eens eindelijk van dat rood getal af te komen
3) Pukkelpop met Alessandra! (een Italiaanse vriendin die speciaal voor Pukkelpop afkomt)
4) verder studeren! Het zal handelswetenschappen worden aan de HUB, of zo ziet het er toch uit
5) rijbewijs halen.. mama beloofde me al een BMW met een strikje klaar te zetten wanneer ik slaag
6) mijn Portuguees onderhouden
7) terug op een normaal gewicht komen
Categories
Zonder categorie

Reacties

 1. Booka Shade's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  De vraag die iedereen zich stelt.. waar zijn de foto's van Alessandra?
 2. dacuba's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  veilig op facebook
 3. Jayvie's schermafbeelding
  • |
  • permalink
 4. bludgeoned's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  Brazilianen kun je blijkbaar ook alles wijsmaken. Wie heeft er jou wijsgemaakt dat Hepburn Belgische is?
 5. dacuba's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  Ik heb in de presentatie uitgelegd dat ze in Belgie geboren is bij gebrek aan ťchte bekende Belgen.

Trackback-signaleringen

Totaal aantal trackback-signaleringen 0
Trackback-link: