RSS-feed bekijken

dacuba

Problemas no Brasil

Dit artikel waarderen
by , 28 januari 2010 at 19:46 (1313 Bekeken)
Het is alweer even geleden dat ik hier nog iets geschreven heb. De reden daarvoor is niet ver te zoeken: ik heb het druk! Er is behoorlijk wat gebeurd sinds mijn laatste blogpost. [BRON]


Om niet te veel in detail te treden heb ik Jťssica (mijn AFS President) luchtig mijn gedacht gezegd wat tot een ruzie(tje) leidde. Ik heb haar dan ook meegedeeld dat praten met haar voor mij geen zin meer heeft, wat zij niet erg waardeerde. Mijn situatie hier in Palmital ging van kwaad naar erger, veel vrijheid heb ik niet aangezien Jťssica altijd wilt weten wat ik doe of laat.

Helaas pindakaas laat ik niet (zoals andere uitwisselingsstudenten) op mijn kop schijten en vandaar dus heel de historie. Jťssica heeft dan ook nog een paar leugentjes over mij doorgemaild die zelfs AFS BelgiŽ bereikten. Om mijn problemen en frustraties met iemand anders te bespreken ben ik een 10 dagen bij de regionale coŲrdinator gespendeerd. Conclusie: ik heb fouten gemaakt, evenals Jťssica.

Okay, ondertussen wou Jťssica me al naar BelgiŽ sturen, maar gelukkig zijn er ook nog andere AFSíers die daar absoluut niet mee akkoord gingen, dus moest ik van stad veranderen. Ofwel in de regio (de staat S„o Paulo), ofwel ergens over heel BraziliŽ.

Ondertussen had ik mijn counsellor Jan (uit BelgiŽ) gecontacteerd en hem de situatie uitgelegd. Jan anticipeerde direct en dankzij hem kwam er een plaatsje in Vitoria vrij. Het staat nu dus vast, maandag vertrek ik naar Espirito Santo (naam van de staat Ė Heilige Geest, past wel bij me, niet?). De vlucht zal ongeveer 3 uurtjes duren met een tussenstop in Belo Horizonte.

Enerzijds ben ik erg gelukkig met deze situatie, omdat ik nu opnieuw kan beginnen in een grote stad met wat meer vrijheid (Vitoria heeft 400 000 inwoners) en mogelijkheden, aan de andere kant is het jammer om mijn vrienden hier achter te laten. Ik ben wel van plan in juni even terug naar Palmital te komen voor ik definitief naar BelgiŽ terugkeer.

Om af te sluiten nog wat fotootjes van Vitoria!

Zie het origineel bericht voor de foto's: http://kobe.inbrazilie.be/2010/gener...mas-no-brasil/


De volgende update zal dus uit Vitoria komen, inclusief met een fotootje van de familie!

.. voor ik hier in Palmital afsluit wil ik zeker nog volgende personen (digitaal) bedanken:

- in de eerste plaats mijn familie thuis voor goede raad en steun
- Jan, die meer dan zijn best deed om alles in orde te brengen
- de personen van AFS hier die me geholpen hebben (Fatima, Ivana, Marcia en Karen)
- mijn gastfamilie hier (Di Santi), een familie die ik voor altijd zal herinneren. In het bijzonder de inspanningen van Carla om mij te helpen en altijd klaar te staan met raad
Categories
Zonder categorie

Reacties

 1. KO's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  Duchtig in plaats van "luchtig" en zo
 2. dacuba's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  In Genk ist luchtig enzo

Trackback-signaleringen

Totaal aantal trackback-signaleringen 0
Trackback-link: