RSS-feed bekijken

dacuba

De eerst 2 weken in Brazilie..

Dit artikel waarderen
by , 28 september 2009 at 23:08 (1372 Bekeken)
De vlucht

We zijn met een kleine vertraging (denk ik) vertrokken op Zaventem rond 19.50. In Madrid hebben we dan iets kleins gegeten (waar ze ons in t zak zetten toen we 1 hamburger vroegen en een heel menu kregen..) en zijn we gaan aanschuiven bij de gate/terminal. De vlucht naar SP was rustig. Beetje eten, slapen en drinken. Rond 05.45 zijn we dan geland in SP. Rond 12.00 kwam de papa, Juh en Stefhany aan op de luchthaven. Ik wist dat ik op de Turk moest wachten, dus vroeg ik wat wij ondertussen gingen doen. Ik verstond dat we even bij een nonkel in SP zouden passeren, maar daar is niks van in huis gekomen. We hebben gewoon ongevraagd tot 21h gewacht tot Eren zijn vliegtuig landde. Uiteindelijk heb ik dus langer in de luchthaven van SP GEZETEN dan in het vliegtuig, zucht. Dan de autorit naar Palmital. Tegen 80km/h over een versleten snelweg cruisen, pijnlijk. Ik heb ook fotoís van de auto. (onthou dat we hier eens met 7 man zijn in gekropen)

Aankomst

De aankomst. In de morgen, rond 04.45 denk ik kwamen we aan in het huisje. Lucimara en Ana sliepen nog, maar die hebben we dan effe wakker gemaakt. In het huis hingen slingers en ballonnen in de kleuren van Brazilie, Belgie en Turkije. Boven een belangrijke weg in Palmital hebben ze ook een affiche met onze namen gehangen (WELCOME IN PALMITAL, EREN AND KOBE). Het lijkt op die verlichting in Genk Centrum die ze in de straat van de Camargue ophangen (rond kerstmis), maar dan zonder lampjes :-P . Wel cool.

Tot zover..

De eerste week was raar, omdat er vanalles gebeurde. De meid werd al naar 3 dagen ontslaan omdat ze iets stal. Lucimara vroeg Isabella (de meid) om haar rugzak te openen toen ze vertrok. Helaas pindakaas zat daar een van haar favoriete lingeriesetjes in. BUSTED hehehehe. De eerste dag hebben we ook al direct een barbeque gehad (churrasco in port), wat hier echt heerlijk is. Ze pakken gewoon een heel groot stuk vlees en leggen dat op de BBQ. Heel anders dan in Belgie dus, maar ook beter. Qua eten zijn BBQ en rijst hier beter dan Belgie. De rest is vergelijkbaar / minder goed. De 2e dag zijn we gaan zwemmen. Klonk super, tot ze ons vertelden dat we zoín spanned broekje en een kopdeksel moesten aandoen. djeeeeezus, trekt op niets. Uiteindelijk hebben we dan toch maar toegegeven, maar ik snap nog altijd niet waarom het per se moet. Niks dan kleine kinderen in dat zwembadJE, dus het urinegehalte zal daar echt wel hoger liggen dan het haar-en-zweet gehalte. Mij zien ze daar nuanca meer.

We krijgen ook elke week 2x portuguese les. Basiswoorden zoals kleuren, objecten, bestek etc. Ohja, dit is met heel de groep. Die bestaat uit 3 Duitsers (Ronja, Robert en Amelie), een Turk (Eren), een Italiaanse (die 5 talen ofzo spreekt, Alessandra, en nu maandag jarig is) en een bloedirritante Belg. We gaan ook samen naar Foz díIguacu gaan zeiden we, omdat het dan goedkoper zou zijn en het praktisch bij de deur is.

Dan is Juh ook eens gaan lopen. Gewoon omdat hij effe geen aandacht kreeg denk ik. We zaten in the office emails enzo te checken, terwijl ik effe met Nathalia (een medewerkster) praatte. Toen sprong hij ineens recht en liep naar buiten. Wij erachter aan maar om de hoek begon ie te lopen. Beetje triest, maargoed.

Dan hebben we vorige zondag Vaderdag gevierd. Da is hier dus blijkbaar een maand of 2 later dan bij ons. Met 3 gezinnen samen gaan BBQíen, heerlijk. Maar het werd nog beter toen we binnenkwamen. Een latina van 18 of 19 jaar in een broekje korter dan de gemiddelde lengte van haar hakken en een tshirt van Messi. Die ging dan op zín Braziliaans dansen. I like.

Dan hebben we ook nog een verjaardagsfeesje gehad in Assis. In het begin waren we aan het lachen met iemand omdat ie de wangen van Stuart Little heeft. Niet gewoon gelachen, echt ZIEK gelachen hehe. Daarna zijn we dan beginnen praten met de mensen (jongens en meisjes rond 19j) en kregen we het compliment dat ons Portuguees voor een dikke week echt wel goed is. Meerdere mensen zeggen dat trouwens. Obrigado daarvoor.

Zaterdag hebben we ook nog een orientatiemoment van AFS gehad, bij Jessica haar thuis. De geschiedenis van Brazilie, een cadeautje, survivaltips en een persoonlijk gesprekje waren de kernpunten.

Dan was er dag 10. Goe gelachen met Ronja, helaas kan ik hier niet schrijven waarom. Ik kan wel zeggen waarom we later met Diego (mijn councellor) en Jessica (het AFS-hoofd van Palmital) moesten lachen (ze zijn een koppel). We waren in Apogieu (mijn school) toen Jessica zei dat ze Diego nog Engelse les gegeven had (Jessica is 3j geleden naar the United States of Assholes gegaan, waar ze trouwens niet mee kon lachen :-D ). Toen ze dat vertelde zei ik haar dat Diego heeeeel veel respect verdient omdat hij iets doet waar ik als 5 jarige van droomde, met de lerares daten. Het klinkt niet grappig als ik het neerschrijf maar die situatie.. alle leerkrachten die aanwezig waren kwamen niet meer bij, hehe. Dan was er ook nog een politieagent undercover in de school. Ik geloofde eerst niet dat hij echt een agent was, maar toen ik een minuutje later iets ging drinken zei Jessica dat de politie er was. Hij was dus echt een agent. Maar die copcar, hahaha. Echt zoín kleine bak. Ik vroeg aan die agenten (2 stuks) waarom zo iets kleins. Hij zei dat het gebruikelijk was voor de politie. Ik zei dat wij grotere combiís hebben, en dat dit echt geen dieven afschrikt. Dus vroeg ik hem om de sirene.. had ik niet moeten doen. whahahahaha da was precies een sirene van een playmobile autotje. Eren en ik dus keihard aan het lachen met die sirene terwijl die flikken er bij waren. Ik zei dat dit echt niet afschrikt, maar meer als een uitnodiging voor een feesje klinkt. hahaha superleuk moment. Zijn geweer was wel cool bay teh way.

Dan nog iets leuks in de les Portuguees. We moesten objecten zoals een nietjesmachine, hoed, zeep, paperclip etc herkennen. Toen haalde Jessica er een rol doorzichtige plakband bij. Dat heet hier dus durex :-D (Brazilianen kennen het merk niet). Wij als Europeanen beginnen dus te lachen. Toen beelde ik uit hoe Diego dit rond zijn stijve plasser zou binden.. toen begreep hij het hahaha super.

Dan zijn we eergisteren ook nog naar Marilia (100km, uurtje rijden) gegaan voor ons paspoort. Rond 08 vertrokken, komen we daar om 10.30 aan en sluiten ze om 11. Zucht, Braziliaanse autoriteiten.. uiteindelijk waren we om 18.30 terug thuisÖ. Goed nieuws: er was ook een meisje (uit the US) van Assis (Rotary) daar, die een ontzettend leuke (knappe) gastzus bijhad. Die hun nummer hebben we dus ook voor wanneer we nog eens naar Assis zouden gaan, hehe..
Categories
Zonder categorie

Reacties

 1. prometheus03's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  misschien volgende keer meer enkele hoogte punten of opvallende gebruiken beschrijven in plaats van chronologishe volgorder, want der is eigenlijk niet veel aan voor de mensen die u niet kennen
 2. skatemania's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  Je somt iets teveel op vind ik
 3. JimmyPatterson's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  Een beetje teveel 'dan' waardoor het erg saai wordt om verder te lezen
 4. woony's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  Dan is
  Dan hebben
  Dan hebben
  Dan was er
  Dan nog iets
  Dan zijn we
  ...

  Dan moest ik lachen :-)
 5. Gogeta's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  CARE.. ik vin het wel interessant
 6. Fireflame's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  Dit had het potentieel om een leuke blog te worden om te lezen. Helaas is de schrijfstijl zo zwak dat ik er me aan erger en in het vervolg dit stukje tekst links zal laten liggen.

Trackback-signaleringen

Totaal aantal trackback-signaleringen 0
Trackback-link: