RSS-feed bekijken

dacuba

BraziliŽ, een uitstap naar het paradijs.

Waardering: 3 stemmen, 2,67 gemiddeld.
by , 18 oktober 2012 at 16:36 (1461 Bekeken)
BraziliŽ, BraziliŽ.. ik heb er toch wel mijn hart verloren. Een immens land met immense mogelijkheden. Jaarlijks zie ik verscheidene Belgische jongeren op uitwisseling vertrekken. Sommigen blijven in Europa, sommigen gaan naar AziŽ, nog anderen vertrekken richting de States, maar er zijn ook slimmeriken die naar Zuid Amerika trekken. Meer bepaald BraziliŽ. Allen echter met hetzelfde doel: het jaar van hun leven beleven. Gelukkig draait het in dat jaar om de ervaring, niet zozeer om de locatie. De liefde voor je gastland komt meestal later, net zoals bij mij. Je kan tenslotte moeilijk verliefd worden op iets (of iemand) wat (wie) je niet kent.

Zo beland ik weer bij BraziliŽ. Regelmatig krijg ik ťťn of meerdere vragen over dat land in Zuid Amerika. Waar zou ik naartoe gaan? Is het wel leuk daar? Hoe zijn de meisjes? Hoe is carnaval? De leukste vraag vind ik "Goh, wel moeilijk, dat Spaans, is het niet?". Zulke vragen zetten me aan om eens zelf een kort reisgidsje te schrijven.

Om het gemakkelijker te maken, heb ik mijn verhaal in verscheidene pagina's opgedeeld. Allereerst begin ik bij het begin: de voorbereiding. Daarna ga ik wat meer uitleg geven over de aankomst. Vervolgens bespreek ik in het deeltje het verblijf oa de manieren van reizen in BraziliŽ. Hier kom ik ook even terug op dat "Spaans" deeltje in ťťn van die vragen. Ik eindig met enkele weetjes ťn een pagina over GuaranŠ, een heerlijk Braziliaans drankje.

Wat is overigens de toegevoegde waarde van deze website ten opzichte van andere? Wel, de informatie hier is gebaseerd op persoonlijke ervaring en ervaringen van vrienden. Deze website streeft geen commercieel doel na, aangezien we geen reisbureau of dergelijke zijn. Neutrale informatie verschaffen is ons doel.

Wie ben ik trouwens? Ik heb mezelf nog niet deftig voorgesteld. Ik ben Kobe. In 2009-2010 ben ik zelf op uitwisseling naar BraziliŽ vertrokken. Destijds hield ik al een blog bij, die vind je hier: Kobe inbrazilie.be. Ondertussen ben ik actief vrijwilliger bij AFS. Ik verzorg de infoavond van AFS en geef jaarlijks een presentatie over, raad maar.. BraziliŽ. Hier geven we specifieke informatie aan studenten die naar BraziliŽ gaan vertrekken, met AFS. Delen van die presentatie zullen ook op deze website terug te vinden zijn. Momenteel ben ik trouwens student Marketing aan de PHL.

De link naar de volledige website vind je op inbrazilie.be. Bedankt voor je tijd.
Categories
Zonder categorie

Reacties

 1. Fides's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  leuke site!
 2. dacuba's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  Bedankt!
 3. Timborius's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  Mooie, overzichtelijke site! Ben je in Salvador geweest? Was je snel weg met het Portugees?
  Ik vertrek begin 2014 voor een jaar naar Salvador, dus ik kan deze info goed gebruiken. Merci!
 4. dacuba's schermafbeelding
  • |
  • permalink
  Bedankt! Portugees gaat vlot als je moeite doet . Heb de pagina vandaag geupdate: 10 prachtige fotos van Rio de Janeiro (deel 1) | inbraziliŽ

  Zal ook eens een reportage over Salvador plaatsen.

Trackback-signaleringen

Totaal aantal trackback-signaleringen 0
Trackback-link: