RSS-feed bekijken

Boterkoek

Gefopt door een cake

Dit artikel waarderen
by , 27 augustus 2011 at 16:59 (480 Bekeken)
Elke additief wordt toxicologisch onderzocht door The European Food Safety Authority. Voor bepaalde stoffen is een ADI ( aanvaardbare dagelijkse iname) vastgesteld. Ze mogen dus maar in beperkte maten toegevoegd worden aan levensmiddelen. Personen met een gemiddeld eetpatroon krijgen normaal gezien dus niet te veel additieven binnen. Toch klopt dat iet altijd. Testaankoop vindt de regelgeving zelfs veel te laks. Er zijn studies die aantonen dat een teveel aan bepaalde kleurstoffen allergisch reacties en hyperactiviteit kan uitlokken, vooral bij kleine kinderen. Als je bijvoorbeeld losse snoepjes koopt is er ook geen verpakking waarop je kunt lezen welke kleurstoffen er zijn toegevoegd. Een studie aan de universiteit van Southampton toont een rechstreeks verband aan tussen de grote hoeveelheid toegevoegde kleurstoffen en het toenemend aantal kinderen met ADHD. Bij een potje mayonaise of een mooie goudgele cake denk je automatisch dat er waarschijnlijk veel verse eieren zijn gebruikt, terwijl dat vaak niet zo is. Wie veel kleurstoffen wil vermijden, doet er goed aan de verpakking te bestuderen. Vermijd zo veel mogenlijk E's en koop zeker geen kant-en klaar voedsel.
Categories
Zonder categorie

Reacties

Trackback-signaleringen

Totaal aantal trackback-signaleringen 0
Trackback-link: