RSS-feed bekijken

Zonder categorie

Artikelen zonder categorie

 1. Wie wil redacteur worden? Denk dan 2x na...

  Veel gamers, en vooral tieners, dromen bijna weg van een baantje als gamesredacteur. Zeg nu zelf: wat is er toffer dan je hobby dagdagelijks uitvoeren? Helaas zijn er heel wat misvattingen die nieuwe collega’s snel aan den lijve ondervinden. Niet in het minste die van je taakomschrijving zelf.

  Wie denkt dat ik het bijvoorbeeld getroffen heb met aankomende AAA-titels als Tomb Raider, Heart of the Swarm, BioShock: Infinite en meer, vergist zich schromelijk. Uiteraard bestaat de kans ...
  Categories
  Zonder categorie
 2. Luctor et emergo

  Games en media, het is niet meteen een combinatie in het voordeel van de gamers. Zodra er ergens iets erg gebeurt, zoals het schietincident in de Verenigde Staten, wijst men met een beschuldigende vinger naar videogames. Of de dader nu fervent Manhunt speelt, Call of Duty of Viva Pinata; het maakt niet uit. Zelfs een like op Facebook kan dienst doen als link tussen het gepleegde geweld en de oorzaak ervan. Ergerlijk is het zeker, maar zoeken we het ook niet een beetje zelf op?

  Onlangs ...
  Categories
  Zonder categorie
 3. Games en emoties

  Games en emoties: het is niet bepaald een combinatie die de gemiddelde persoon ziet. Tenzij het natuurlijk gaat over geweld, moord en meer van dat absurds. Uiteraard bestaan er echter games die dankzij hun gameplay of verhaal bepaalde gevoelige snaren weten te raken. Recent hebben we daarvan enkele prachtige voorbeelden gekregen die ik graag zou aanhalen.

  Het beste en recentste voorbeeld van een verhaal dat je tot beroering kan brengen is The Walking Dead. In deze point-and-clickgame ...
  Labels: emoties, games, twd, xcom
  Categories
  Zonder categorie
 4. Opkomst van de Season Passes

  Een nieuwe lading consoles staat er aan te komen en dat betekent ook steevast nieuwe regels omtrent prijzen. Exclusieve games die meer dan 65 tot 70 euro zullen gaan kosten vormen waarschijnlijk een te groot risico vormen voor de bedrijven. Gelukkig voor hen zijn er meerdere manieren om hun investeringen geld in het laatje te laten brengen. Eén van die methodes heeft zich al in deze digitale wereld geworteld.

  Tegenwoordig krijgen exclusives heel wat versies gaande van Special Editions ...
  Labels: console, season pass
  Categories
  Zonder categorie
 5. Wii U = buitenbeentje?

  Na een vijftal jaar duiken steevast geruchten op over de volgende generatie consoles. Zo is de geruchtenmolen van de achtste generatie al geruime tijd bezig. Over de Xbox 720 of PlayStation 4 is weinig bekend, maar we beschikken wel al over de Wii U. Hoe sterk staat Nintendo in zijn schoenen qua prijs, games en vooral hardware?

  Menig gamer zal zich nog wel de Xbox 360 Core Edition herinneren of de aan 600 euro geprijsde PlayStation 3. Hoewel beide uiteraard vlotjes de toonbank over ...
  Labels: wii u
  Categories
  Zonder categorie
 6. Weg met innovatie, lang leve recyclage!

  Al geruime tijd heb ik proberen gamers te begrijpen. Alan Wake, Enslaved, Amnesia... stuk voor stuk games die de hemel in werden geprezen door de mensen die ze speelden. 'Fantastisch, innovatief, uniek, etc...', de lofbetuigingen vlogen ons rond de oren. Call of Duty Modern Warfare 3 daarentegen was een flauw afkooksel, een geldkoe, hebzucht van Activision en meer van dat schoons. Maar raad eens welk spel meer heeft verkocht dan de andere drie voorgenoemde games? Juist ja.

  Maar, nu ...
  Categories
  Zonder categorie
 7. De schaamte der gamers

  Als je vraagt wie er allemaal games speelt, kan je mond best wel eens openvallen van verbazing. Kleuters spelen met een V-tech, kinderen met een Nintendo DS, tieners met een Xbox, PlayStation of pc en zelfs de ouders durven al eens mee doen. Er zijn tevens oma's en opa's die thuis of in het rusthuis een beetje bowling spelen op de Wii. Het is immers niet omdat het lichaam niet meer mee wil dat men geen fun meer mag beleven, toch? Niettemin... rondlopen in een T-shirt van onze favoriete shooter of ...