Weergegeven resultaten: 1 t/m 11 van 11

Discussie: esx PC

  1. #1
    Member
    Lid sinds
    17/07/02
    Berichten
    78
    iTrader
    0

    esx PC

    Gezien mijne P4PE 2.5GHZ beetjete licht is om w2008 op vmware te trekken, ben ik opzoek naar een ESX, hyperv, xenapp machine.
    Ik heb zowat de goedkoopste parts denk ik voor dit te doen?
    Nog iemand config tips?
    Ik weet niet of je esx op 1 drive apart kan zetten en dan de VM's op de
    Raid 5 met 3 disks.


    Asus P5E-VM Hdmi Socket 775 Intel G35
    1x€96,90=96,90

    Corsair Twinx DDR2 4096MB PC6400 XMS2 (2X2048MB)
    2x€84,95=169,90

    Intel Core 2 DUO E8500 45NM 3.16 Socket 775
    1€x179,90= 179,90

    Samsung 500GB 16MB SATA300 7200RPM HD502LJ
    3X€59,90=179,70


    € 626,40

  2. #2
    Member
    Lid sinds
    25/10/08
    Locatie
    Damme
    Berichten
    1.041
    iTrader
    0
    esx kan je op 1 drive apart zetten, geen probleem.
    Maar die raid 5 configuratie (enfin, gelijk welke raid config 0/1/5/10/jbod) zou ik eigenlijk niet zo gebruiken want ik weet wel dat het tof is om zo vlugger met data te switchen en dergelijke, tot er 1 van uw schijven het begeeft en je aan datarecovery moet beginnen > dat is pas een ramp en nogal omslachtig te fixen.
    Mijn advies: gebruik geen raid opstelling voor in geval van...
    gotcha!

  3. #3
    Member
    Lid sinds
    17/07/02
    Berichten
    78
    iTrader
    0
    Misschien overbodig. Ik weet niet of esx 3.5 nog steeds iets van raid card nodig heeft zoals 3.0.

    Samsung 500GB 16MB SATA300 7200RPM HD502LJ
    1€*59,90=59,90

    Asus P5E-VM Hdmi Socket 775 Intel G35
    1*€96,90=96,90

    Premium 2048MB DDR2 PC6400 800MHZ Value Series
    3*€34,90=104,70

    Intel Core 2 Quad Q9400 45NM 2.66 Socket 775
    1*€250,87=250,87

    €512,37
    Laatst gewijzigd door Davion; 1 november 2008 om 20:57

  4. #4
    Member
    Lid sinds
    25/10/08
    Locatie
    Damme
    Berichten
    1.041
    iTrader
    0
    esx 3.5 heeft enkel nog het volgende nodig van een raid card:
    een geïnstalleerde “Battery Backed Write Cache”, dat is dan gewoon om een betere performance te hebben van uw virtualisering.
    Verder moet je dan eens de Firmware van je RAID controller checken + evt. upgraden door te flashen.

    PS bij uw 1e post, qua onderdelen kun je voor die virtualisatie misschien kiezen voor een amd systeem want ik zie u twijfelen tussen een intel duocore en een intel quadcore (in uw 2e post), terwijl amd goedkoper (en helaas wat trager is, maar scheelt niet veel als je kan overclocken) is en je zo toch 3hdd's kunt aanschaffen.
    qua hdd zie ik dat je dan zou kiezen voor een type met maar 16mb buffer, je kan evengoed een hdd nemen met 32mb buffer > zal sneller zijn en niet zo heel veel meer kosten dan € 59.90

    Verder, wat is uw budget dat je in gedachte hebt om te spenderen + waar zou je kopen? > zo kan ik je wat verder helpen bij het kiezen van hardware.
    gotcha!

  5. #5
    Member
    Lid sinds
    17/07/02
    Berichten
    78
    iTrader
    0
    Hey merci voor de reply!

    I heb een AMD64 staan als media center, maar die draaide geen esx 3.0 (geen raid). Dit word een gewone VM-workstation met paar OS'en en als ik eens vmx over netwerk wil trekken.

    Mijne oude P4PE 2.5ghz kon 2003 server nog aan, maar gaat nu wel dik door zen knietjes :P
    Of dat ik die nu vervang door AMD of intel maakt niveel uit. Probleem intel is eenvoudiger kiezen, die AMD mobo is toch niet zo duidelijk wat bruikbaar is.

    Ik denk dat ram & HD's belangrijker zijn dan CPU. Gezien ik volgende ga runnen:

    - DC2003/2008
    - vista business
    - 2008 hyper-v
    of
    - paar 2003/2008 servers
    of
    - 2/3 xenapp's met 2003/2008 32bit

    esx komt op een 80gig sata2
    de rest word verspreid over 3 of meer disken.

    Dus alles gaat niet tegelijk draaien. Liefst zo goedkoop mogelijk.

    Winkel, tones, alternate, forcom... maakt niveel uit.
    Dit komt allemaal van tones.
    Werken die AMD ook zonder iscsi software?
    Laatst gewijzigd door Davion; 2 november 2008 om 16:55

  6. #6
    Member
    Lid sinds
    25/10/08
    Locatie
    Damme
    Berichten
    1.041
    iTrader
    0
    ok, dus qua winkel maakt dat u niet zoveel uit... ik neem aan dat je Azerty Hardware misschien ook wel zou kunnen kiezen, zeker gezien de prijzen die meestal lager zijn + ook een goede service.

    Verder zie ik dat je werkt met een AMD64 machine > kunt ge daar wat meer details over geven: type processor, socket, mobo, uw huidig ram dat je gebruikt... > tip: als je dit zelf niet weet kan je ook het programma cpu-z downloaden (freeware) en eens van alle tabbladen een printscreen te nemen + ram-latjes afzonderlijk selecteren. en hier posten.
    want ik denk wel dat het best kan zijn dat gewoon een andere cpu + extra hdd's + evt. voeding voor dat systeem de beste upgrade zou kunnen zijn. - en je zo dus niet direct moet investeren in een splinternieuw systeem.

    Op uw vraag: "Werken die AMD ook zonder iscsi software?" kan ik hiermee antwoorden: ja, iSCSI zou gewoon moeten werken mits je beschikt over de juiste licenties.
    Laatst gewijzigd door pc-starter; 12 november 2008 om 19:12
    gotcha!

  7. #7
    Member
    Lid sinds
    17/07/02
    Berichten
    78
    iTrader
    0
    Ik heb 2 pc's nodig, anders verlies ik mijn mediacenter.
    Die amd heeft 2-3 jaar geleden 300€ gekost met case, mobo, ram & HD die ga ik niet nimeer upgrade.
    Kan beter dien p4pe van uit 2001 is upgraden.
    Ik gebruik iscsi StarWind free.

  8. #8
    Member
    Lid sinds
    25/10/08
    Locatie
    Damme
    Berichten
    1.041
    iTrader
    0
    Ok, geen probleem... zal nu ff iets compileren + van die p4 kun je gerust enkele zaken zoals uw floppy, dvd station, muis, toetsenbord, monitor, speakers e.d. overbouwen:

    @ azerty:
    mobo: MSI K9A2GM-FIH,Retail € 64,16 --- form factor = matx
    cpu: AMD Phenom X4 ,9950, Boxed € 181,46
    case: Asus TM-B11,Zwart € 21,80 --- form factor = matx
    hdd: Seagate DiamondMax 22,7200RPM, 500GB, SATA II, 32MB € 53,00/stuk
    ram: Kingston KVR800D2N5K2/4G,4096MB, DDR2 € 44,87

    Verder is het je misschien opgevallen dat ik bewust een case heb genomen > dat is om het mobo met je case te connecten > zie form factor = matx.
    De prijzen van de artikelen heb ik er telkens bij gezet om u een idee te geven wat u dat zal kosten. + en niet onbelangrijk: onboard graphics zodat u geen grafische kaart moet aanschaffen!

    kunt ge anders nog wa info geven ivm de voeding want je zal al uw hardware wel aan de praat moeten krijgen... + vermeld in uw volgend bericht wat u zal kiezen + welke interface die hebben (sata/ide/fdd) + nummers bijzetten die dan staan voor aantal die je nodig hebt, vandaar.
    vb 1X 4-pin cpu, 1X 24 pin mobo, 2X fdd, 4X sata, 2X ide... nota: dit vb is gebaseerd op het door mij evt. voorgestelde mobo.
    Laatst gewijzigd door pc-starter; 14 november 2008 om 19:06
    gotcha!

  9. #9
    Member
    Lid sinds
    25/10/08
    Locatie
    Damme
    Berichten
    1.041
    iTrader
    0
    Is frz nog ergens aan de andere kant van de lijn?
    gotcha!

  10. #10
    Member
    Lid sinds
    17/07/02
    Berichten
    78
    iTrader
    0
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door pc-starter Bekijk bericht
    Is frz nog ergens aan de andere kant van de lijn?
    Ja sorry had iets moeten laten weten. Bedankt in ieder geval voor de uitleg!
    Ge hebt er wel veel werk in gestoken. Werkt gij bij azerty ofzo?
    Ben toch gegaan voor een P5E-VM met Intel & E8500 omdat ik zeker was dat dat mobo zou werken.
    Blijkbaar is er heel veel veranderd sinds ESX 3.0 want elke hardware lijkt percies te werken.

    Mediacenter PC msi K8NGM2-L met AMD64 heb ik een dual boot gemaakt met esx en vista mediacenter

    Op die P5E-VM heb ik nog wel een 10/100/1000 intel netwerkkaartje moeten steken. Heb die nu ook in dual boot staan met me ESX & vista.

    Nu heb ik nog 5 oude disks als ESX/ntfs partitities.

    Kan nu vmotion enzo ook testen.

    Die matx past in mijn sonataII case zonder probleem.
    Die raid heb je voor niks nodig, alles werkt proper op ide advanced (sata) in de bios.

  11. #11
    Member
    Lid sinds
    25/10/08
    Locatie
    Damme
    Berichten
    1.041
    iTrader
    0
    Nee, ik werk nog niet bij azerty... is enkel voor de goeie prijs/product/service dat ik daaraan dacht.

    Nu, zoveel werk is dat eigenlijk niet hoor... als je gewoon van alles een beetje op de hoogte bent weet je wat goed en niet is, wat compatibel is en wat niet (letten op de details)

    allez, ben content nog iets van u te horen en dat alles werkt zonder probleem.

    vmotion zal geen probleem zijn om te runnen.
    Laatst gewijzigd door pc-starter; 14 november 2008 om 19:05
    gotcha!

Discussie informatie

Users Browsing this Thread

Op dit moment bekijken 1 gebruikers deze discussie. (0 leden en 1 gasten)

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •